Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-22-15, 03:44 PM   #226
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
今日有冇機會偷跳?
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 03:58 PM   #227
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
Steam 居然冇 pre-load, WTF!
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 04:05 PM   #228
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: gingq7 查看文章
超穩定30fps?
比想像中好
其實做60 fps係咪咁困難?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 04:14 PM   #229
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
畫面同fps都要keep到高質素我想PS4有點難度
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 04:21 PM   #230
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
Pc 版實順d la

舊 06-22-15, 04:37 PM   #231
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
運算及繪圖資源就得咁多, 做左60fps, 其他方面就要cut.
要夾硬來冇話唔得, 畫面特效少d囉.

舊 06-22-15, 04:45 PM   #232
gingq7

註冊日期: May 2008
要做60 fps完全唔困難, 但畫面就一定無30 fps咁好囉,
在廠家角度, 除了某d特別類型(賽車,格鬥), 揀"30pfs但畫面靚"很合理, marketing都容易d

而PC基本上機能無上限(只要你有錢), 就可以畫面/fps兩者都好

此篇文章於 06-22-15 04:47 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 04:47 PM   #233
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: Amuro0093 查看文章
Steam 居然冇 pre-load, WTF!
preload 左啦
不過仲有三十幾粒鐘先玩得咁解
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 04:47 PM   #234
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: RS 200 查看文章
今日有冇機會偷跳?
無,收到風話要24 號 6點先比賣
要就番美國時間。

(講明:我都係同game shop 收風番黎)
舊 06-22-15, 04:51 PM   #235
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
要就番美國時間。

呀, 仲諗住聽晚有得玩...
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 04:54 PM   #236
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: gingq7 查看文章
要做60 fps完全唔困難, 但畫面就一定無30 fps咁好囉,
在廠家角度, 除了某d特別類型(賽車,格鬥), 揀"30pfs但畫面靚"很合理, marketing都容易d

而PC基本上機能無上限(只要你有錢), 就可以畫面/fps兩者都好
我寧願畫面差些,但有60fps
打witcher 3同刺客打得好辛苦
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 04:55 PM   #237
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
睇完片頭,Batman真係要去李健補返幾個鐘手車先得,入個彎都撞的士,點出來HI呀

舊 06-22-15, 04:57 PM   #238
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 天野 查看文章
我寧願畫面差些,但有60fps
打witcher 3同刺客打得好辛苦
穩定60fps既話,可能得中低階畫面…到時又會嫌畫面
本身而家ps4 個畫面已經唔係最高階

其實9成game都係得30
巫師得行路有fps30,戰鬥一定無
batman暫時睇係全程30

舊 06-22-15, 04:58 PM   #239
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
要就番美國時間。

就美國咁搞笑,第一次聽
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 05:02 PM   #240
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: RS 200 查看文章
就美國咁搞笑,第一次聽
我都係隔離台睇番黎, 如下
引用:
藍店打來話最快都要24號5-6點打後先有得拎
另外我打左去gamehit,佢都叫我聽日唔洗落去,要24 號。
另外steam preload 真係要等美國 (仲有34個鐘),所以可能幾個message 撈撈埋埋,我比錯signal

sorry sorry

此篇文章於 06-22-15 05:06 PM 被 Hello MiMi 編輯。
舊 06-22-15, 05:15 PM   #241
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
藍田人xx到貨,但聽日先賣得

舊 06-22-15, 05:45 PM   #242
Amuro0093

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
preload 左啦
不過仲有三十幾粒鐘先玩得咁解
GMG 未 send key.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 06:16 PM   #243
wongdee

註冊日期: Jun 2011
但係籃店門口D海報官網預定全部都係寫23號出喎
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 06:25 PM   #244
天野

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
穩定60fps既話,可能得中低階畫面…到時又會嫌畫面
本身而家ps4 個畫面已經唔係最高階

其實9成game都係得30
巫師得行路有fps30,戰鬥一定無
batman暫時睇係全程30
我覺得外國廠鬥畫面鬥到有點走火入魔
如果佢地覺得靚畫面先好賣
咁當我冇講過
現在d game變得好睇唔好玩
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 06:38 PM   #245
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
引用:
作者: 天野 查看文章
我覺得外國廠鬥畫面鬥到有點走火入魔
如果佢地覺得靚畫面先好賣
咁當我冇講過
現在d game變得好睇唔好玩
應該咁講
外國廠商個目光係放係pc平台
家用機只係bouns
巫師3 就係咁

舊 06-22-15, 07:18 PM   #246
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
應該咁講
外國廠商個目光係放係pc平台
家用機只係bouns
巫師3 就係咁
一DD...好似呢隻BATMAN, 除左最初初D片係用PC版之外,之後對外既DEMO,訪問等等都係用PS4版示範, 比到家用派既信心

舊 06-22-15, 07:24 PM   #247
神風@AMD
Action!

引用:
作者: 零式 查看文章
一DD...好似呢隻BATMAN, 除左最初初D片係用PC版之外,之後對外既DEMO,訪問等等都係用PS4版示範, 比到家用派既信心
是的,最少比到人收貨既感覺

但有一條片,係展示GAME內水滴同煙霧技術
就用回PC畫面了

不過想享受隻GAME既全部,就要付出相應既成本
DISPLAY CARD好貴貴貴貴啊(抱頭

舊 06-22-15, 09:23 PM   #248
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
我問左我果間,都係藍店,佢話game一定係聽日喎,batman主機就24
藍田人xxx Facebook剛剛出post都係話聽日賣
聽日自有分曉

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 09:34 PM   #249
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
從來可玩性同畫面根本就無衝突 , 請少十個ARTIST請多十個GAME DESIGNER 隻GAME都未必會好玩左 , 其實佢有能力又做得靚唔覺有咩問題 , 呢種畫面有30 FPS已經好好 , 唔好唔記得呢代主機只係AMD 兩三年前D 下欄貨砌成 , 如果比日本廠做做唔到呢隻畫面之餘30都未必有...
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-15, 09:44 PM   #250
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
用張顯卡 1/10 價錢買隻家用game 要求唔好咁高喇

最緊要好玩啫

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[徵求] PS3 Batman Arkham Origins leochan1986 買賣專區 0 03-07-14 11:15 AM
SELL 360 batman arkham origins DC 97 買賣專區 2 11-26-13 10:05 PM
[WiiU] Batman Arkham City Armored Edition Netnet 電視遊戲討論版 5 06-06-12 10:33 PM
Batman Arkham Asylum [已售] imgahou 電視遊戲討論版 601 08-05-11 08:53 PM
Batman: Arkham Asylum 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 3 12-17-08 02:48 AM

現在的時間是 07:17 PM

手機版 | APP版