Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-27-13, 04:31 PM   #326
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
早排開咗crew,

有興趣就join my crew

crew name

GAF_HK_2013

nickname :

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-13, 04:51 PM   #327
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
依家PS3行版幾錢??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-13, 04:55 PM   #328
0826使者
Insane Gamer
[死硬派]

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDzeroTIM
XBox Live Gamertagtim0826
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
早排開咗crew,

crew name

GAF_HK_2013

nickname :

另起爐灶?!

多多指教

"叫果D死人黑客去死啦"
0826使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-13, 05:13 PM   #329
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
其實d friends 唔同crew 都可一齊合作玩吧?

舊 09-27-13, 08:26 PM   #330
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: jamcat 查看文章
點搞出嚟??
我轉載, 應該Bug掛

引用:
作者: jamcat 查看文章
另外, 無數次閃入空軍基地偷隻AH-6攻擊直升機都係死路一條(反而戰機比較容易偷到手)...
敢問各位師兄仲有無方法或地方可以安全咁偷到??

未偷過哩架, 但有個任務要直闖軍營, 我都係著full armor + 直昇機入去

引用:
作者: holsety 查看文章
其實d friends 唔同crew 都可一齊合作玩吧?
唔知GTAO係點, 但應該得既
Max Payne 3 (第一隻用crew的R* game) 係可以

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-13, 11:33 PM   #331
www43w2002
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
偷哥爾夫球棍個關
撞火車果關早落車又唔得遲落車撞死
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-13, 12:00 AM   #332
whassupbun

引用:
作者: www43w2002 查看文章
撞火車果關早落車又唔得遲落車撞死
你自己預番距離, 踩住油跳車, 架車會繼續向前去, 就會同火車迎面相撞, 你唔係太遲先跳車就得

舊 09-28-13, 12:40 AM   #333
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
早排開咗crew,

crew name

GAF_HK_2013

nickname :

ONLINE開放左LA???

舊 09-28-13, 12:55 AM   #334
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
引用:
作者: holsety 查看文章
迷上3項競賽,鍛煉身體中,操!!!!Fit d
按到手指好痛.............

舊 09-28-13, 01:08 AM   #335
柯士甸
愛姿病x奶茶毒~

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfoxaustin
引用:
作者: whassupbun 查看文章

上山都跑得咁快GE?!

舊 09-28-13, 10:27 AM   #336
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004

神的士
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-13, 11:17 AM   #337
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
每人身上最多只可以有21億........
再多會唔見左
各位股神炒股果陣唔好下下sell all 以免損失

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-13, 12:12 PM   #338
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
d 能力過一排會下降???之前都冇留意........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-13, 12:24 PM   #339
權愛真

註冊日期: Oct 2010
故事中,經常自動更換默認了的衣著問題……

感覺真的很煩。

很多時候,換了角色玩…/或過了遊戲中的一天,

角色就自動更換衣著……

每次都要我替角色們換回 "自己喜歡" 的衣著打扮!

為何個設定要這樣呢?

(除非是某些特別任務之外,根本就沒這個需要啊!

既然可以讓玩家有替角色更衣系統,就應該刪除這些令人煩厭的更新設定。)
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-13, 01:17 PM   #340
whassupbun

引用:
作者: 權愛真 查看文章
故事中,經常自動更換默認了的衣著問題……

感覺真的很煩。

很多時候,換了角色玩…/或過了遊戲中的一天,

角色就自動更換衣著……

每次都要我替角色們換回 "自己喜歡" 的衣著打扮!

為何個設定要這樣呢?

(除非是某些特別任務之外,根本就沒這個需要啊!

既然可以讓玩家有替角色更衣系統,就應該刪除這些令人煩厭的更新設定。)
你都真係冇野搵野黎煩, 你自己都識講, 過左一日換一套衫有幾出奇? 你日日同一套衫? 個個做老夫子好唔好?

隻game既設定就係, 你唔控制D角色既時候佢地各自有各自既生活, 例如轉去老崔果時佢本身睇緊脫衣舞, 轉去Michael佢本身同老婆食緊飯, 你操控既時間只係短暫代入佢地生活入面既一小部份, 你覺得煩厭, 我覺得更加令D角色栩栩如生, 令佢地變成有血有肉, 每個本身都有自己一套生活模式既角色

舊 09-28-13, 01:21 PM   #341
whassupbun

老崔配音員Steven Ogg 佢以前既演出已經好有真人老崔feel

Ned Luke (Michael)

Shawn Fonteno (Franklin)

遊戲世界/實景場地比較

此篇文章於 09-28-13 02:16 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 09-28-13, 01:34 PM   #342
gun2506

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
引用:
作者: HONDA 查看文章
依家PS3行版幾錢??
友人週三於旺角購入36X....
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-13, 03:32 PM   #343
飛燕
懺悔不用等

重玩最後一場
改用平crew + plan B

每人有成4千萬...
planA用貴crew得2千萬

而且論玩法
plan B好玩過plan A...
舊 09-28-13, 03:40 PM   #344
Hunter

註冊日期: Jan 2002
搭的士諗住去海中心羅$25000
SKIP左過程, 一轉番畫面架的士到左目的地就著火
即刻落車都燒親

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-13, 05:38 PM   #345
權愛真

點解 "特殊車"(送既車) 改裝後,
到之後都會換返原來個樣? (即係改左裝個架車又唔見左)……

後補"

其實 "特殊車" 在現在有BUG的情況下,
都是和買回來的車一樣吧? 任務中和家裡的車庫也會不見的……
(特殊車就會變返原來的模樣歸來…)
唉! BUG……啊……

只有默認車也能怎樣都回來。(除了劇情之外)

此篇文章於 09-28-13 05:51 PM 被 權愛真 編輯。
舊 09-28-13, 05:39 PM   #346
權愛真

引用:
作者: whassupbun 查看文章
你都真係冇野搵野黎煩, 你自己都識講, 過左一日換一套衫有幾出奇? 你日日同一套衫? 個個做老夫子好唔好?

隻game既設定就係, 你唔控制D角色既時候佢地各自有各自既生活, 例如轉去老崔果時佢本身睇緊脫衣舞, 轉去Michael佢本身同老婆食緊飯, 你操控既時間只係短暫代入佢地生活入面既一小部份, 你覺得煩厭, 我覺得更加令D角色栩栩如生, 令佢地變成有血有肉, 每個本身都有自己一套生活模式既角色
你覺得栩栩如生,但我覺得好煩厭!唔止我一個人。

傻Q左啊? 係度同人傾下個問題…都有問題?

我所有野都明哂既話,就唔使上黎啦!

隻GAME個設定係好定壞,係咪一定要用你個標準啊?

好地地問下野,都俾人用D咁既態度……

你咁唔鍾意答咪唔好答囉!無野嘈搵野黎嘈!

此篇文章於 09-28-13 05:53 PM 被 權愛真 編輯。
舊 09-28-13, 06:16 PM   #347
飛燕
懺悔不用等

始終好多game不會自動換衣服
如果隻game有得save 著衫list,然後自動run個list去換衫玩家應該會happy d

爆機後好多怪衫
可惜無軍服和劇院外件Halo人衫
重有件防爆服都無

我想著防爆洗街Orz

此篇文章於 09-28-13 06:21 PM 被 飛燕 編輯。
舊 09-28-13, 07:04 PM   #348
whassupbun

引用:
你覺得栩栩如生,但我覺得好煩厭!唔止我一個人。

傻Q左啊? 係度同人傾下個問題…都有問題?

我所有野都明哂既話,就唔使上黎啦!

隻GAME個設定係好定壞,係咪一定要用你個標準啊?

好地地問下野,都俾人用D咁既態度……

你咁唔鍾意答咪唔好答囉!無野嘈搵野黎嘈!

首先, 我冇講過你要用我個標準去決定佢個設定係好定壞, 我只係話比你聽, 你覺得煩厭, 而我就持有同你完全相反意見, 你接受唔到, 就勸你少D上討論區, 你post得你既睇法出黎, 就預左有人回應你

另外, 製作人用哩個設定既原因一早講清楚, 你問「為何個設定要這樣呢?」, 我上面就解釋比你聽
請你分清楚, 個設定唔係我個人睇法, 亦唔係我自己為隻game設定既個人標準, 而係製作人本身既用意, 係事實

Rockstar Newswire - Asked & Answered: GTAV
引用:
Michael, Franklin and Trevor have their own separate lives with their own sets of friends and acquaintances, and even their own preferred ways of spending their free time. When you’re not on a mission, you can freely switch in real-time to any of the three characters to drop in and out of their lives letting you see what they’re up to. And because they have their own schedules, you’ll never know what they might be doing – you might drop in on Michael in the middle of a family dispute, interrupt Franklin chatting up some ladies, or Trevor on the run from the law – or whatever else these guys do in their free time...
如果你叫人咁唔鍾意答就唔好答, 我建議你用番自己既纙輯考慮下「咁唔鍾意玩咪唔好玩」

你自己都講過第一次玩GTA系列, 對個系列一知半解但一有野唔合你意就賴落隻game度, 大牌到「有誠意」就要快D整個patch比你, 哩啲gamer entitlement我真係最睇唔過眼, 人地隻game成team人努力整左幾年, 你比左錢買一隻咁大把, 有不滿可以反映, 但唔係大晒, 所以我承認我的確係用異於對待其他版友既態度去對待你

而且「咁唔鍾意答咪唔好答」我已經做左, 因為你之前果D「究竟有沒有戀愛系統啊」問完又問問完又問, 我真係一次都冇答過, 而將來既你問題, 我會依照你既吩咐唔好答

舊 09-28-13, 07:41 PM   #349
權愛真

引用:
作者: 飛燕 查看文章
始終好多game不會自動換衣服
如果隻game有得save 著衫list,然後自動run個list去換衫玩家應該會happy d

爆機後好多怪衫
可惜無軍服和劇院外件Halo人衫
重有件防爆服都無

我想著防爆洗街Orz

有些設定是明顯不夠 "friendly" 。
正如師兄所言,如果"選擇權"在玩家手上,一定會更開心。
此類game其中一個重點就是自由度嘛。
(有些任務要限制一定要著某些衣著和用甚麼車,這些就不計算在內。)

車個度,我現在都完全明白了。
(今天連續不見了兩架改裝特殊車…) 好在第二架在扣押處找回。
基本上,除了默認車之外,R星更新之前,
…除非是遊車河,否則還是不好再開改裝車出去了。

R星之前都說了,不過他們好像沒有提到 "改裝了的特殊車"也包括在內…)。
所以我今天中招了。
舊 09-29-13, 12:57 AM   #350
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
有些設定是明顯不夠 "friendly" 。
正如師兄所言,如果"選擇權"在玩家手上,一定會更開心。
此類game其中一個重點就是自由度嘛。
(有些任務要限制一定要著某些衣著和用甚麼車,這些就不計算在內。)

車個度,我現在都完全明白了。
(今天連續不見了兩架改裝特殊車…) 好在第二架在扣押處找回。
基本上,除了默認車之外,R星更新之前,
…除非是遊車河,否則還是不好再開改裝車出去了。

R星之前都說了,不過他們好像沒有提到 "改裝了的特殊車"也包括在內…)。
所以我今天中招了。
最貴一架車+改裝費都無洗200萬
無左就買多架啦

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 電 視 遊 戲 《 Grand Theft Auto 》嚇 退 4 賊 倒十架VS火紅眼 電視遊戲討論版 16 06-10-14 07:44 PM
[分享] 《Grand Theft Auto》真人短片 neo2046 電視遊戲討論版 1 11-19-12 07:11 PM
[NDS] Grand Theft Auto Chinatown wars [已售] _張學良_ 手提遊戲機討論版 228 07-04-09 11:27 PM
Grand Theft Auto 4 neo2046 PC電腦遊戲討論版 93 01-27-09 05:51 PM
[GBA]Grand Theft Auto Advance 圖片 neo2046 手提遊戲機討論版 16 09-20-04 11:46 AM

現在的時間是 08:57 PM

手機版 | APP版