Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
攻略及心得交流區><NS> ファイアーエムブレム 風花雪月 攻略討論區
野良猫 09:09 PM 08-02-19
ペトラ暫時隊中最強
冇人打中佢咁濟
iu fu pig 10:11 AM 08-03-19
好想升最上位職
其實喺咪要轉返下位職升唔夠熟練嘅技能會快啲
由手機版發出
野良猫 11:04 AM 08-03-19
作者: iu fu pig:
好想升最上位職
由手機版發出
一路玩都夠升吧
我皇女隊都已經全部最上位,除ペトラ
不過佢上位職都好強
iu fu pig 11:06 AM 08-03-19
作者: 野良猫:
一路玩都夠升吧
我皇女隊都已經全部最上位,除ペトラ
不過佢上位職都好強
黃色線,無乜人騎得
四眼弓兵哥哥應該升唔到最上位添
由手機版發出
野良猫 11:54 AM 08-03-19
黃色線,無乜人騎得
四眼弓兵哥哥應該升唔到最上位添
由手機版發出
咁皇女都係得一個騎兵
其他我都係由e升上去,夠60%就轉
X&Y 01:36 PM 08-03-19
好想升最上位職
由手機版發出
有兩件道具裝左可以雙倍技能經驗
之後可以配重甲軍團該回合打人同被打都只扣1血個指令
扔你要升個隻上最前線硬打其他人後退慢慢升
當然比如升騎馬或飛行,首先要學院升到夠可以第一次轉騎或飛職先
另外60-70%我已經考,今次考唔到SL返之後下星期再考
野良猫 02:51 PM 08-03-19
作者: X&Y:
有兩件道具裝左可以雙倍技能經驗
之後可以配重甲軍團該回合打人同被打都只扣1血個指令
扔你要升個隻上最前線硬打其他人後退慢慢升
當然比如升騎馬或飛行,首先要學院升到夠可以第一次轉騎或飛職先
另外60-70%我已經考,今次考唔到SL返之後下星期再考
其實戰鬥唔升得幾多
最高難度野外戰冇得狂打
所以基本靠散策食飯升やる気(順便升先生嘅能力同指導力)再個別指導去升
有時只會升一樣咁就有1.5倍EXP,反正唔一定要100%合格,一樣升夠咗再升另一樣都可以
依家已經集中睇下爆機有多人升到主武器去到S,暫時ペトラ劍已經S咗
SKILL雖然只係必殺+10,但配啲本身有50%必殺漑武再加2回攻擊都唔差
X&Y 03:11 PM 08-03-19
作者: 野良猫:
其實戰鬥唔升得幾多
最高難度野外戰冇得狂打
所以基本靠散策食飯升やる気(順便升先生嘅能力同指導力)再個別指導去升
有時只會升一樣咁就有1.5倍EXP,反正唔一定要100%合格,一樣升夠咗再升另一樣都可以
依家已經集中睇下爆機有多人升到主武器去到S,暫時ペトラ劍已經S咗
SKILL雖然只係必殺+10,但配啲本身有50%必殺漑武再加2回攻擊都唔差

重點升一兩隻騎同飛行都ok既,重騎軍團個指令可以出5次
本身騎/飛行得快,可以返後防收指令再舞者推返佢上去
每回合draw到4次戰鬥,差唔多每關都加到過百幾,仲可以同時升武器同指揮

相性唔岩個啲個別指導好難推上去
岩相性個啲個別指導可以成日great/perfect, 唔岩成日good

不過其實都唔洗太急,我無打過野戰5年後既3月都已經升到唔夠准考證再考最上位
iu fu pig 06:07 PM 08-03-19
終於打到5年後,個故事可能有中文,比我預期嘅有feel
由手機版發出
鈴蘭 10:10 PM 08-03-19
終於打到5年後,個故事可能有中文,比我預期嘅有feel
由手機版發出
我都就到5年後
但我覺得個故事真係好多位好夾硬黎 為左個遊戲系統夾硬話主角係教師
真係令到好多野都好唔合理
天野 10:49 PM 08-03-19
其實打任務戰定外傳好?
野良猫 10:51 PM 08-03-19
作者: 鈴蘭:
我都就到5年後
但我覺得個故事真係好多位好夾硬黎 為左個遊戲系統夾硬話主角係教師
真係令到好多野都好唔合理
5年後你會覺得更唔合理
吐嘈點一大堆
唔講其他,點解次次開戰都係月尾
X&Y 11:37 PM 08-03-19
5年後個個月都有29日喺校園
剩返每個月最後一星期會有一日成個大陸四圍走
到底係個大陸太細定有團隊轉移魔法
iu fu pig 09:13 AM 08-05-19
作者: X&Y:
5年後個個月都有29日喺校園
剩返每個月最後一星期會有一日成個大陸四圍走
到底係個大陸太細定有團隊轉移魔法
教會騎士團應該有大量識轉移魔法嘅人
反正都係學級果幾丁友,跟身啲騎士團可能係當地召集嘅街坊
野良猫 09:38 AM 08-05-19
最後之戰
望下BOSS嘅能力同個戰場配置,哩啲先叫打BOSS嘛
之前嗰啲一刀死都唔知咩玩法嚟

故事方面前期學院還好,後面可以用崩壞嚟形容
Eking 10:39 AM 08-05-19
隻GAME好短下.......大部份時間去哂育成入面.....
野良猫 06:37 PM 08-05-19
帝國線係咪一定要皇女?
二週目我揀咗黃隊
X&Y 09:31 PM 08-05-19
岩岩完一週目
王國線我到最後都唔明敵人目的係咩

抖下先開二週目, 王國線5年後幾乎無見過同盟, 唔知揀黃隊5年後有咩睇
iu fu pig 11:10 AM 08-11-19
回樓上,金鹿應該喺同盟線,成日見到紅色啲人(反而無見過藍色,有嘅我都當見唔到),不過照咁睇應該立場唔同
正題,金鹿打到差唔多完,後期故事果然喺一團糟,唔知其他線喺咪咁
(完全無三國分立嘅局面,某啲人仲要死得好老土)
轉入最終戰都仲要上堂,有冇咁鍾意上堂呀,5年後個個獨當一面仲要上堂?
下一轉應該會玩藍色⋯⋯
由手機版發出
野良猫 12:02 PM 08-11-19
回樓上,金鹿應該喺同盟線,成日見到紅色啲人(反而無見過藍色,有嘅我都當見唔到),不過照咁睇應該立場唔同
正題,金鹿打到差唔多完,後期故事果然喺一團糟,唔知其他線喺咪咁
(完全無三國分立嘅局面,某啲人仲要死得好老土)
轉入最終戰都仲要上堂,有冇咁鍾意上堂呀,5年後個個獨當一面仲要上堂?
下一轉應該會玩藍色⋯⋯
由手機版發出
我覺得似開會多過上堂
不過第二學期嘅學院生活真係好乏味,變咗機械式操作
iu fu pig 02:17 PM 08-12-19
正式打完金鹿,雖然前半真係幾好)
最後個boss好似鋪咗好耐而出,

我原來一條仔都溝唔到,打飛機end⋯⋯
由手機版發出
iu fu pig 11:40 AM 08-22-19
玩到藍線5年後,王子行為完全唔知想點⋯⋯(雖然做得槍兵都預咗)
(仲有王子做領主無馬騎,明明騎術開花喎)
不過都想堅持玩哂4條線先
由手機版發出
Orage 10:26 PM 09-09-19
今日爆左藍線,由復仇鬼變番國王都算做得唔錯……

但藍線既人真係個個都超高回避……基本放出去就唔使點理……

知道點先叫學生轉班...只要關係度有B就可以...
lwl 11:07 AM 09-10-19
打左藍再打紅,紅線劇情..........
Orage 03:09 PM 09-23-19
終於將所有學生歸入我學系……
1 2 3 4 

返回主題版面