Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-30-14, 12:45 PM   #26
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008

Atlas Limited Edition $79.99
Digital Pro Edition $99.99 (包括Season Pass)
Atlas Pro Edition $119.99 (包括Season Pass)

3個版本, 每個版本都會附上Atlas Digital Content Pack, 內容包括一支Bal-27 AE Assault Rifle和一把Atlas 45 AE Pistol, 同時還有Atlas特別版動力服/外骨骼, 頭盔, 玩家卡, 和5個支援包裹將能用作解鎖遊戲新裝備. 玩家也可以在故事模式的前段優先解鎖新能量和技能. 特別版亦會付上Call of Duty 4: Modern Warfare地圖Pipeline的重製/重新構想地圖Atlas Gorge

(碎碎念)

此篇文章於 07-30-14 12:56 PM 被 簡.. 編輯。
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-14, 07:22 PM   #27
簡..
Game Master

實時遊玩&裝備自訂:

或者今晚補上更多內容資料... 或者

(碎碎念)

此篇文章於 08-12-14 07:32 PM 被 簡.. 編輯。
舊 08-12-14, 10:33 PM   #28
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Call of Duty:AW部特別版Xbox One 主機型到我唔係系列FANS都想買~!
而且個HDD加大到1TB更加乎合實際需要~!

Call of Duty: Advanced Warfare Xbox One Bundle Announcement - Gamescom 2014
http://youtu.be/kPYdNSeGfSo

1 TB Xbox One console included with Call of Duty Advanced Warfare bundle for $499.99

http://www.wpcentral.com/1-tb-xbox-o...e-bundle-49999

Microsoft will sell an Xbox One with a 1 TB hard drive with its upcoming Call of Duty: Advanced Warfare bundle, which will also include custom artwork for the con
sole itself as well as its controller, for the price of $499.99. This hard drive offer double the storage space compared to all previously released Xbox One consoles.

As you can see in the box image above, the console will have Advanced Warfare-based art, and the controller will have a custom design as well. Of course, the bundle will come with a free copy of Activision's latest game in the best selling first person shooter series. The bundle will sell for €499.99 in Europe, and will be priced at £429.99 in the UK. There's no word yet on when the bundle will go on sale.

What do you think of Microsoft increasing the hard drive space from 500 GB to 1 TB with this bundle?

此篇文章於 08-12-14 11:08 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 08:47 AM   #29
nosaj31
Senior Gamer

註冊日期: May 2012
PSN  IDnosaj31
睇完gameplay, 有啲想入手ps4版
nosaj31 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 08:49 AM   #30
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
D outlook 咁七彩。是敵是友都幾難分

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 10:39 AM   #31
阿聰
God of Gamer

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
之前玩過BO2同GHOST故事模式,睇怕今次可以唔使買了,都唔似COD,太科幻了…

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 10:55 AM   #32
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 阿聰 查看文章
之前玩過BO2同GHOST故事模式,睇怕今次可以唔使買了,都唔似COD,太科幻了…
BO2 我都麻麻,特別係做指揮官玩塔防個幾關。
好討厭。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 11:02 AM   #33
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
BO2 我都麻麻,特別係做指揮官玩塔防個幾關。
好討厭。
bo2係我第一次接觸cod,我未認真玩,只玩到第三個chapter,ghost就玩到最後一個chapter。
我會覺得bo2同ghost起碼似返係war game咁上下feel,從空中降落之後再小組地面推進個feel好緊要,
本來對最新呢隻有d期望(cod始終唔會太暴力血腥)點知勁玩科幻未來戰爭,又飛晒上天打,如果打到飛晒上天就唔係玩cod了……

舊 08-13-14, 12:46 PM   #34
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 阿聰 查看文章
bo2係我第一次接觸cod,我未認真玩,只玩到第三個chapter,ghost就玩到最後一個chapter。
我會覺得bo2同ghost起碼似返係war game咁上下feel,從空中降落之後再小組地面推進個feel好緊要,
本來對最新呢隻有d期望(cod始終唔會太暴力血腥)點知勁玩科幻未來戰爭,又飛晒上天打,如果打到飛晒上天就唔係玩cod了……
我MW2開始玩. 之後有玩MW1, 3, BO1

可能先入為主, 我始終覺得MW2做得最好feel. 尤其有D擬似電影名場面, 正
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 01:29 PM   #35
阿聰

引用:
作者: ahleung 查看文章

可能先入為主, 我始終覺得MW2做得最好feel. 尤其有D擬似電影名場面, 正
我認為呢種感覺最好,有D電影情節,唔好天馬行空,會比較容易投入去玩。
如果好似樓上某段片咁,玩玩下突然間飛上天開槍掃地面嘅敵人我覺得好古怪。

舊 08-13-14, 01:45 PM   #36
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
呢集我只係覺得,好似gvg
唔知有冇得step cancel

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 01:49 PM   #37
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章

認同, modern 1同2 先係最正,尤其是 story,

打後個d story 真係為爆而爆

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-14, 02:13 PM   #38
簡..
Game Master

既然有人提起科幻 當聊天就提一提吧
有傳/ 一些人提到今集或許才是真正的(舊)Infinity Ward的遺作。原因在於今次這隻COD與TitanFall有太多相似的地方,最明顯的是boost jump/ side-step等等的動作與Titan的移動動作都接近一樣。還有那個解鎖裝備的系統隨機解鎖也和burn card相似。
倒過來想也可以說是Sledgehammer抄Respawn,但製作時間是否許可抄襲得那麼相似就不太清楚。

(碎碎念)
舊 08-13-14, 08:50 PM   #39
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
睇完對戰片感覺隻嘢係三合—雜炒!
1.HALO式强化人間,
2.抄Titanfall飛嚟飛去,
3.CoD式鬥吹雞叫option助攻-
结果不倫不類
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-14, 12:32 PM   #40
IDGAF
The One

Inside the Design of Xbox One Limited Edition Call of Duty: Advanced Warfare Bundle

http://youtu.be/kiOS8YKFpPY

舊 09-16-14, 01:14 PM   #41
fmwp167

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDfmwp167
我D舊戰友仲係唔係度呀?
來緊應該會買PS4
不過唔係好肯定買唔買呢隻COD
睇完MP真係驚驚地
成隻GAME係咁跳來跳去
好似玩緊Unreal咁
對我呢D上左年紀的大叔來講
咁高速度真係未必接受到
分分鐘玩到頭暈作嘔 (都係喜歡現代戰爭多D)
fmwp167 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-14, 05:56 PM   #42
fmwp167

花左多少少時間去睇個MP
發現真係唔得
跳來跳去同節奏太快
唔係自己打...就咁睇佢打已經覺得好暈
同對眼好累...
我真係唔明點解要將隻GAME改到咁
完全無興趣玩...
SKIP啦今次
可能買返隻GHOST玩好過
舊 09-16-14, 06:15 PM   #43
wir

註冊日期: Apr 2011
fm

好耐無見啦, 回歸吧一齊打機

我自己都對跳來跳去有保留, 而家我直頭返去左black ops 1 xdd
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-14, 12:31 AM   #44
rapperjohnny

PSN  IDRapperJohnny
好耐冇見呀,我地依家晚晚一齊打BO1 XD
Ghost唔係個個仲有玩!我地呢兩年係BO2>Ghost(短暫)>MW3>BO1
AW我地可能都會買PS4一齊打PS4版,你再諗諗佢睇下同唔同我地一齊打丫!
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-14, 01:27 AM   #45
權愛真

註冊日期: Oct 2010
我對飛來飛去的打法,真的完全沒興趣也沒好感。
COD 變成這樣,感覺真的變了質似的……沒有現實感和投入感。

幸好,之前說了會有返 "傳統模式" ,我都是喜歡有更多射術成份的FPS。
飛來飛去、又玩技能的……就不用預我了。我現在是要玩"槍"。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-14, 09:15 AM   #46
fmwp167

引用:
作者: wir 查看文章
fm

好耐無見啦, 回歸吧一齊打機

我自己都對跳來跳去有保留, 而家我直頭返去左black ops 1 xdd
WIR
好耐無見啦
其實跳來跳去節奏的確係明快左
但我覺得自己真係無咩可能跟到個速度啦
剩係水平瞄準已經難
仲要預埋垂直瞄準就真係難上加難
以前玩COD
都叫有路捉
即係大約估到你會係邊個位「行」出來
但跳跳下就會多極多變數
即係行行下會無啦啦有個人「跳」左去你後面/上面D盲眼位秒你
我覺得將一隻射擊GAME搞到好似變左街機隻GUNDAM咁
我對呢個改動極度有保留
我玩唔返PS3 果D CALL OF DUTY 啦
因為我部PS3 已經壞左

引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
好耐冇見呀,我地依家晚晚一齊打BO1 XD
Ghost唔係個個仲有玩!我地呢兩年係BO2>Ghost(短暫)>MW3>BO1
AW我地可能都會買PS4一齊打PS4版,你再諗諗佢睇下同唔同我地一齊打丫!
JOHNNY好耐無見啦
原來你地仲有KEEP住一齊玩
PS4我就應該會買
但AW就睇下你地玩唔玩啦
如果你地全部唔玩
我就應該唔買啦

引用:
作者: 權愛真 查看文章
我對飛來飛去的打法,真的完全沒興趣也沒好感。
COD 變成這樣,感覺真的變了質似的……沒有現實感和投入感。

幸好,之前說了會有返 "傳統模式" ,我都是喜歡有更多射術成份的FPS。
飛來飛去、又玩技能的……就不用預我了。我現在是要玩"槍"。
權巴打好耐無見啦
你幾好嗎?

原來有「傳統模式」
咁我又有返D興趣
我真係對佢果D BOOST 呀DASH呀...
完全無興趣囉...
舊 09-17-14, 12:03 PM   #47
權愛真

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: fmwp167 查看文章
WIR
好耐無見啦
其實跳來跳去節奏的確係明快左
但我覺得自己真係無咩可能跟到個速度啦
剩係水平瞄準已經難
仲要預埋垂直瞄準就真係難上加難
以前玩COD
都叫有路捉
即係大約估到你會係邊個位「行」出來
但跳跳下就會多極多變數
即係行行下會無啦啦有個人「跳」左去你後面/上面D盲眼位秒你
我覺得將一隻射擊GAME搞到好似變左街機隻GUNDAM咁
我對呢個改動極度有保留
我玩唔返PS3 果D CALL OF DUTY 啦
因為我部PS3 已經壞左

JOHNNY好耐無見啦
原來你地仲有KEEP住一齊玩
PS4我就應該會買
但AW就睇下你地玩唔玩啦
如果你地全部唔玩
我就應該唔買啦

權巴打好耐無見啦
你幾好嗎?

原來有「傳統模式」
咁我又有返D興趣
我真係對佢果D BOOST 呀DASH呀...
完全無興趣囉...

昨晚入來留言就走了…都沒留意到…
FM巴打!真的很久沒見啦!你有段時間沒打機了?
我…都還可以的。你又幾好嗎?

是啊,之前 "S"社他們說,因為大家對今次的"轉變",都持有很不同的感覺和意見…
(大概是…) 所以他們會有個 "傳統模式" (即是玩返 "正常人" 的打法) 。
這個模式可說是照顧返批 "核心玩家" 吧。

玩到好像 Gundam … Boost …Dash …… (還要玩拉打嗎?)
我真的不會想玩這樣的槍game。那麼技術成份完全撤底變質。

說真的,我現在買了PS4,就是一直欠了隻 FPS game。
Ghosts 本來我已經不是玩得很投入…而且後來又胡亂nerf槍等,
所以沒有買次世代版本了。(我有買Season Pass)

所以,既然有 "傳統模式" 的話 (我想…應該一定是 TDM吧?),
我和朋友們都一定會買的。
所以見到 "飛來飛去" 等的,都不需要卻步住……

最好快點出一些傳統模式的Gameplay啦!
(雖然他們今次賣點就是 "飛來飛去" 不斷 Boost、Dash…預了將重點宣傳這些。)

PS 真想快點可以再一起殺敵。(已經兩個月沒有打COD…任何槍game了。)

此篇文章於 09-17-14 12:06 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-14, 12:11 PM   #48
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
其實我都唔鍾意跳跳跳
當初我揀COD就因為佢簡單明快
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-14, 01:35 PM   #49
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
都預左今集玩未來吾會有cod feel. 跳跳跳我當玩halo/titanfall都冇問題
但d節奏真係快到抽筋喎大佬, 靚線既優勢會拉大. 趕客

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-14, 09:48 PM   #50
fmwp167

引用:
作者: 權愛真 查看文章
昨晚入來留言就走了…都沒留意到…
FM巴打!真的很久沒見啦!你有段時間沒打機了?
我…都還可以的。你又幾好嗎?

是啊,之前 "S"社他們說,因為大家對今次的"轉變",都持有很不同的感覺和意見…
(大概是…) 所以他們會有個 "傳統模式" (即是玩返 "正常人" 的打法) 。
這個模式可說是照顧返批 "核心玩家" 吧。

玩到好像 Gundam … Boost …Dash …… (還要玩拉打嗎?)
我真的不會想玩這樣的槍game。那麼技術成份完全撤底變質。

說真的,我現在買了PS4,就是一直欠了隻 FPS game。
Ghosts 本來我已經不是玩得很投入…而且後來又胡亂nerf槍等,
所以沒有買次世代版本了。(我有買Season Pass)

所以,既然有 "傳統模式" 的話 (我想…應該一定是 TDM吧?),
我和朋友們都一定會買的。
所以見到 "飛來飛去" 等的,都不需要卻步住……

最好快點出一些傳統模式的Gameplay啦!
(雖然他們今次賣點就是 "飛來飛去" 不斷 Boost、Dash…預了將重點宣傳這些。)

PS 真想快點可以再一起殺敵。(已經兩個月沒有打COD…任何槍game了。)
係呀
我好耐無打機啦
對一隻有玩的FPS都已經係BO2
之後都無咩點玩其他GAME
後來連部PS3都壞埋
轉眼間都成年幾無打過機囉
可能人老啦
對打機的渴望無以前咁大

將來有機會一齊再打吧

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty: Modern Warfare 3 簡.. 電視遊戲討論版 876 12-18-12 09:53 PM
Call of Duty Modern Warfare 3 - cod mw3 vita ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 2 08-14-11 02:26 PM
Call of Duty 4: Modern Warfare 神祕人1號 電視遊戲討論版 599 05-26-10 11:30 AM
Call of Duty 4: Modern Warfare Demo 飛燕 PC電腦遊戲討論版 11 10-14-07 11:44 PM

現在的時間是 05:48 PM

手機版 | APP版