Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
電視遊戲討論版>Soul Calibur [XBLA]
破戒僧 11:29 AM 04-17-08
繼Mr.Driller之後, Namco-Bandai又一撐xb360 XBLA之作
預定2008年內推出, 以DC版為籃本, 有online leaderboards

ref:
http://xbox360.ign.com/articles/866/866935p1.html
http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3167429
破戒僧 11:40 AM 04-17-08
官方press release
http://www.namcobandaigames.com/news/press/press/284
作者: :
Soulcalibur
Release Date: Summer 2008

Platform: Xbox LIVE Arcade

The highest rated console fighting game ever is back again for a new generation! Sharpen your blades and relive old grudges against classic adversaries in high definition. Prove your mettle against the world with a variety of leaderboards spanning every character and mode. Match your wits and fighting instincts in Arcade, Training and Survival modes, or challenge a friend in local-play Versus mode.

For more information on Infinitum and Soulcalibur, please visit:

http:// www.namcobandaigames.com

david 12:51 PM 04-17-08
無online對戰?

希望係足本dc版,再加hd,咁就正斗喇!
王小虎 01:42 PM 04-17-08
不過有人話DC版都400mb,但xbla限制在250mb以下(因為capcom而提高了),所以除非再提高容量限制吧。
wing 01:48 PM 04-17-08
作者: 王小虎:
不過有人話DC版都400mb,但xbla限制在250mb以下(因為capcom而提高了),所以除非再提高容量限制吧。

如果以街機版為基礎, 就算用多d polygon同高解像texture, 應該都唔駛咁大.

DC版咁大, 好可能係因為多d mission mode.
破戒僧 02:08 PM 04-17-08
作者: david:
無online對戰?

希望係足本dc版,再加hd,咁就正斗喇!
冇提過有...
不過上次mr.driller咁簡單都攪成咁, 我對nbgi xbla game online vs已不存任何信心...

作者: 王小虎:
nbgi公佈得, 相信呢o的技術上o既問題都已解決...
否則只會好似"怒首領蜂大往生"/"ケツイ ~絆地獄たち~"之類...一早就被M$ reject from xbla而被逼出碟版...
小昭Teddy 02:20 PM 04-17-08
今年有4....佢而家先出隻1@@"?
david 02:26 PM 04-17-08
作者: 小昭Teddy:
今年有4....佢而家先出隻1@@"?
應該係食住4個勢,乘機賺一筆!

不過,如果呢隻係足本dc版(bonus如hd同online對戰等另計),個人認為係咁多隻sc中最好玩o既,mission mode玩到停唔到手(雖則我係ftg苦手 ),畫面不論當年定今日都係超晒班!
小昭Teddy 02:28 PM 04-17-08
應該係食住4個勢,乘機賺一筆!

不過,如果呢隻係足本dc版(bonus如hd同online對戰等另計),個人認為係咁多隻sc中最好玩o既,mission mode玩到停唔到手(雖則我係ftg苦手 ),畫面不論當年定今日都係超晒班!
講真當年用mon玩呢隻, 之後隔幾年玩ps2隻3果時覺得....點解d畫面咁爛架(PS2隻3)
david 02:35 PM 04-17-08
作者: 破戒僧:
冇提過有...
不過上次mr.driller咁簡單都攪成咁, 我對nbgi xbla game online vs已不存任何信心...
俾你咁講一講又真係喎 ,nbgi真係要認真檢討同增值開發online game o既技術啦 ,呢個年代仲停留o係offline game真係唔要得
小雲天 02:55 PM 04-17-08
GOOD我有興趣@_@
王小虎 03:12 PM 04-17-08
嗯,再擴大個xbla容量限制甚至取消佢,就抵讚了。
歌絲˙暮斯 09:06 PM 04-17-08
作者: 小昭Teddy:
講真當年用mon玩呢隻, 之後隔幾年玩ps2隻3果時覺得....點解d畫面咁爛架(PS2隻3)
3 簡直係失敗作, 畫面差平衡差, 有 d 角色動作仲少過 2

雖然係咁返香港時都打左超多局街機
個 23 win 個簽名仲係度 , 無計...手癮重
wing 10:13 AM 04-18-08
作者: 歌絲˙暮斯:
3 簡直係失敗作, 畫面差平衡差, 有 d 角色動作仲少過 2

雖然係咁返香港時都打左超多局街機
個 23 win 個簽名仲係度 , 無計...手癮重
唔好計漏佢個家用版洗save大bug
Rance 10:25 AM 04-18-08
3個自製人物好好玩架

隻sc無左weapon master mode o個d少好多野玩架bor,兼且都唔荒有爆機片睇...
wing 10:57 AM 04-18-08
作者: Rance:
3個自製人物好好玩架

隻sc無左weapon master mode o個d少好多野玩架bor,兼且都唔荒有爆機片睇...
好難講gei, d 爆機片係real time rendering, 唔用得好多memory.

而且interactive 雙ending已經成為SC的好傳統.... 冇左會好令人失落ga woo
issoccer 05:52 PM 04-18-08
作者: 破戒僧:
冇提過有...
唯一一隻買左會後侮的mr driller.........
陳國漢之友 11:24 PM 04-26-08
3代家用版真係唔掂...
但街機版VERY GOOD........ 話癈的應該係佢無認真研究過...
上面23WIN 的朋友下次返O黎記住CALL 聯合的玩家一齊玩........
wing 06:14 PM 04-27-08
作者: 陳國漢之友:
3代家用版真係唔掂...
但街機版VERY GOOD........ 話癈的應該係佢無認真研究過...
上面23WIN 的朋友下次返O黎記住CALL 聯合的玩家一齊玩........
街機版係執過好多平衡方面的問題, 同家用版唔同的.
小昭Teddy 06:23 PM 04-27-08
作者: wing:
好難講gei, d 爆機片係real time rendering, 唔用得好多memory.

而且interactive 雙ending已經成為SC的好傳統.... 冇左會好令人失落ga woo
我覺得最正既始終都係自定Opening....
八仙果 07:34 PM 04-27-08
作者: issoccer:
唯一一隻買左會後侮的mr driller.........
咁你呢隻會唔會買?
陳國漢之友 11:34 PM 04-27-08
作者: wing:
街機版係執過好多平衡方面的問題, 同家用版唔同的.
wing 兄有打開嗎?
破戒僧 03:14 PM 05-16-08
有畫面公開了:
http://www.gaming-age.com/cgi-bin/pr...le=Soulcalibur
david 10:03 PM 05-16-08
全部圖叉晒睇唔到....

原文話今年夏季出,希望佢係dc版(有埋hd同完美online就正啦 ),唔係純街機版。
破戒僧 10:07 PM 05-16-08
全部圖叉晒睇唔到....

原文話今年夏季出,希望佢係dc版(有埋hd同完美online就正啦 ),唔係純街機版。
原圖o係呢度:
http://www.gaming-age.com/cgi-bin/pr...le=Soulcalibur

畫面都ok啦, 可惜仲係冇講live vs...
1 2 

返回主題版面