Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-13-20, 05:18 PM   #301
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: harakuma 查看文章
真想買今代XB

原因係想玩Spikeout同doa3/4
Sorry!
Spikeout唔係舊Game兼容之內!
DOA3唔清楚兼唔兼容!

PS:不過最近又再傳MS會收購SEGA,大家等睇好戲啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-20, 05:22 PM   #302
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: mrk 查看文章
Sorry!

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-20, 06:18 PM   #303
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
呢Xbox Series X|S發售前討論區應該可以功成身退了吧。

拎咗Xbox Series X|S主機的版友就接力開個正式的Xbox Series X|S討論區繼續討論啦~!
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-20, 06:30 PM   #304
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
Sorry!

我隻spikeout keep到今日 都係無用武之地
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-20, 08:25 PM   #305
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
大部分XB Game係多國語言!
通常都係D日廠Game先分純日文版 同 國際版!
同埋經過刺客維京事件後,
開始覺得將來D跨平台Game買XSX版可能會保險D!

冇計啦! sony想奶共,從而加快推出中國版PS5時間!
就係想問曰廠game, 日版只有日文?
咁國際版就冇日文?

其實佢奶共唔關我事
但佢喺香港出和諧版,我接受唔到羅
所以先諗XBX
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-20, 01:15 AM   #306
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://www.hkgnews.com/48120/

微軟正與日本大中小型工作室談收購與合作微軟正在把目光瞄向全球第三大主機遊戲市場,也就是日本。Xbox 主機份額在日本基本為零,但也可以換句話說,潛力很大。“潛力很大”不是委婉地掩飾失敗,而是微軟確實將其視作機遇。 和本世代Xbox One 在日本地區...

https://www.hkgnews.com/48125/

Xbox Series X出現冒煙故障?微軟次世代主機Xbox Series X|S 已於今日正式發售,但外網社交媒體上流傳的影片顯示,Xbox Series X 主機的通風口有濃煙冒出。 在Reddit的一篇文章中,一位名叫Hirsutophilia的用戶開玩笑地表示,他朋友的Xbox S...

https://www.hkgnews.com/48133/

Bloober Team公佈了恐怖推理遊戲《Observer: System Redux》的發售宣傳片,本作現已在XSX|S和PC平台發售,遊戲將於11月12日登陸PS5平台。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-20, 10:49 AM   #307
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: HenryHH 查看文章
想試下裝返 BLUE DRAGON , LOST ODYSSEY, Virutal Fighter 5 入去XSX , 唔知點解唔俾裝 (我有ESHOP COPY)
試下經電腦入xbox 網頁, login xbox microsoft account, 係個game page選擇install to my device
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-20, 12:21 PM   #308
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
Xbox Series X出現冒煙故障?
A:請不要把你的電子煙吹進你的主機裡面。

舊 11-14-20, 03:35 PM   #309
HenryHH

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDPhantom_HongKong
XBox Live Gamertagimmortalphantom
引用:
作者: 420secured 查看文章
試下經電腦入xbox 網頁, login xbox microsoft account, 係個game page選擇install to my device
R 晒頭 , 出呢句

Your purchase was successful, but your download queue is full.
To download this item to your Xbox, remove some items from your queue.
You can also wear an avatar item by going to your Avatar Editor on Xbox.com.
HenryHH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-20, 05:09 PM   #310
ps4boy

註冊日期: Mar 2016
出煙確嚇人、家人用水淋就玩完!

舊 11-14-20, 07:12 PM   #311
420secured

想問下EA Play的360 遊戲,大家係咪都係download唔到?

我係有gamepass ultimate而有EA Play access,經gamepass頁面唔見360 遊戲,而經EA Play個App會見到多啲遊戲,但想install就會話failed to install,click去遊戲版面就not available
舊 11-14-20, 08:07 PM   #312
ralphswng

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 420secured 查看文章
想問下EA Play的360 遊戲,大家係咪都係download唔到?

我係有gamepass ultimate而有EA Play access,經gamepass頁面唔見360 遊戲,而經EA Play個App會見到多啲遊戲,但想install就會話failed to install,click去遊戲版面就not available
唔知microsoft 出咩古惑, 香港server 冇咗大部分 360 game。唔同region嘅server 都有唔同嘅game list。 好似美國server 就有CV mirror of fate HD, 但係台灣又有 crackdown 2 而美國server冇。 所以大家想 download齊自己買咗嘅game, 可能要轉去唔同server
ralphswng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-20, 10:20 AM   #313
420secured

引用:
作者: ralphswng 查看文章
唔知microsoft 出咩古惑, 香港server 冇咗大部分 360 game。唔同region嘅server 都有唔同嘅game list。 好似美國server 就有CV mirror of fate HD, 但係台灣又有 crackdown 2 而美國server冇。 所以大家想 download齊自己買咗嘅game, 可能要轉去唔同server
想問下轉區除左要改用prepaid card買野,地址問題有機會要比稅項,仲會唔會有其他小問題?例如google 所見轉完美國想再轉返香港,係咪有三個月過冷河期?Gamepass 係咪可以成功過渡? 謝謝
由手機版發出
舊 11-15-20, 12:52 PM   #314
HenryHH

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDPhantom_HongKong
XBox Live Gamertagimmortalphantom
轉左去美區, 就DOWNLOAD到BLUE DRAGON , VF5 了

美區多好多GAMES
HenryHH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-20, 03:50 PM   #315
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
襯某city最後今天送double場內coupon同+x哥訂咗Seris X, 如果喺場內其他有參加用coupon店有嘢啱買就變咗超抵

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-20, 01:26 PM   #316
ps4boy

註冊日期: Mar 2016
所有店只訂貨、唔使搵?

舊 11-16-20, 04:46 PM   #317
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
my xbox id :martinyau79

上個星期入手部機, 目前都係下載GAME PASS D GAME 嚟玩
新GAME 得刺客, WATCHDOG LEGION, 暫時都唔係太大興趣, 嚟緊會有咩獨佔GAME會出?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-20, 04:54 PM   #318
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
my xbox id :martinyau79

上個星期入手部機, 目前都係下載GAME PASS D GAME 嚟玩
新GAME 得刺客, WATCHDOG LEGION, 暫時都唔係太大興趣, 嚟緊會有咩獨佔GAME會出?
獨佔唔係有隻 Gears tactics 出咗咩?好似幾好玩咁

舊 11-16-20, 05:01 PM   #319
ralphswng

引用:
作者: Marco 查看文章
獨佔唔係有隻 Gears tactics 出咗咩?好似幾好玩咁
唔係仲有偉大祖國嘅 光明記憶 同埋 The Medium 咩?
舊 11-16-20, 05:05 PM   #320
ralphswng

引用:
作者: HenryHH 查看文章
轉左去美區, 就DOWNLOAD到BLUE DRAGON , VF5 了

美區多好多GAMES
你去美國server download BLUE DRAGON,應該會download到英文版。如果想玩中文版, 應該轉去台灣server。

另外 FF-13-2 & LR:FF13 如果想有中文版嘅話, 要去泡菜國server download先至有。
舊 11-16-20, 05:23 PM   #321
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
Gears就肯定xplatform去PC

舊 11-16-20, 05:32 PM   #322
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ralphswng 查看文章
唔係仲有偉大祖國嘅 光明記憶 同埋 The Medium 咩?
The Medium 有興趣

引用:
作者: Sar8 查看文章
Gears就肯定xplatform去PC
又係喎
話說都想買返隻Gears 5玩下
之前GamePass玩咗一排都覺得好正

舊 11-16-20, 05:53 PM   #323
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
我都係比較偏向玩下D ACT GAME 之類, 戰略型戰棋唔係太大興趣

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-20, 10:08 AM   #324
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
Microsoft expects Xbox Series X/S supply shortages to continue until the second calendar quarter of 2021.
https://www.videogameschronicle.com/...il-april-2021/

到2021年4月後先正常供貨, 睇黎比預期好賣
Heaven 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-20, 10:56 AM   #325
kingsman
Junior Member

註冊日期: Dec 2016
弱弱一問,如果喺xbox網頁,如何轉美國account download美server嘅game?

有需要開另一個microsoft account嗎?

如果唔駛,請問喺邊度轉?

我碌到落網頁最底,左下角嗰度撳入去,佢顯示

Choose your market and language preference

係咪呢度轉就得?
kingsman 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XSX] Senua’s Saga: Hellblade II 安安 電視遊戲討論版 8 01-19-24 12:37 PM
[PS5,XSX] [PC] The Medium︱靈媒︱山岡晃配樂(Silent Hill)︱ 發售中 安安 電視遊戲討論版 27 09-12-21 11:26 AM
[多機種] [Xbox One, Xbox Series X, PS5, PS4, PC] Scarlet Nexus ComeLOLoh 電視遊戲討論版 1 05-17-20 04:56 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM

現在的時間是 10:41 PM

手機版 | APP版