Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-21-17, 08:57 PM   #251
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Rose 個case 真心慘....
佢唔係唔想搵錢, 但冇球隊肯搏

呢個控衛世代,做PG好易被淘汰....因為選擇太多
衰D講唔追冠的話返BULLS算
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 09:09 PM   #252
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Penny仔 查看文章
Rose 個case 真心慘....
佢唔係唔想搵錢, 但冇球隊肯搏

呢個控衛世代,做PG好易被淘汰....因為選擇太多
衰D講唔追冠的話返BULLS算
應該話佢果類PG選擇太多....
一過左高峰期已佢既經歷想搵隊要你都難
真係返BULLS好過
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 09:22 PM   #253
Penny仔

引用:
作者: okabe 查看文章
應該話佢果類PG選擇太多....
一過左高峰期已佢既經歷想搵隊要你都難
真係返BULLS好過
今年頭10位新秀有5個係PG,由此睇到NBA 而家最唔缺就係PG
再加上Rose 呢類攻擊型PG需要球隊以佢為中心,但佢出勤率又麻麻

佢可以去騎士搏冠軍
但去騎士我怕佢狀態會進一步下滑
去Lakers就......唔通去教阿Ball 賣鞋咩
所以去Bulls意外地都係一個選擇(假設Bulls有意返兜)
一來屋企人係芝加哥, 二來Bulls 堆PG都係算吧啦,Rose起碼可以打正選
舊 07-21-17, 09:38 PM   #254
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
去騎士長期咁冰真係唔好得幾多...

你睇下melo由騎士/火箭ok 變火箭only都知唔係好對路

(WOJ成日放風話LBJ今年會走)

舊 07-21-17, 10:05 PM   #255
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
其實去LAKERS做一兩年老大哥都唔係唔好既
問題係之後只會比人當做後備PG咁Trade黎trade去
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 04:28 AM   #256
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
espn 報導irving 要求trade me

舊 07-22-17, 06:00 AM   #257
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
曼巴精神尼樣都學埋

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 07-22-17, 06:44 AM   #258
Penny仔

莫非忍夠了大帝?(笑)

不過cavs的狀況同勇士真係2個極端
勇士眾將自我犧牲成就KD加盟
Irving就不願在一人之下,嘗試出走尋找新天地

利申:冇話邊個好d,2種不同態度而已

由手機版發出

此篇文章於 07-22-17 07:18 AM 被 Penny仔 編輯。
舊 07-22-17, 09:38 AM   #259
6eo
美波様!

lbj 係咁放風話走丫拿
艾榮先下手為強
但可以去邊?
舊 07-22-17, 11:45 AM   #260
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
lbj 係咁放風話走丫拿
艾榮先下手為強
但可以去邊?
佢只係想去 knicks heat timberwolves 同 spurs 4 隊
但感覺上都好難/難有作為

Knicks 換 melo 的話就雙輸
去 heat 換 dragic??
timberwolves 又唔會拎後生潛力換啦,難道又送返 wiggins 過去?? lol
spurs 就完全無人可以拎黎換 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 01:51 PM   #261
Penny仔

Irving 係咪第一個向吾皇說不的球員?
呢鋪算唔算擺了大帝一道?
趁你未走之前, 自己搶先一步叫走人
舊 07-22-17, 04:41 PM   #262
Sar8
The One

可能LBJ放風呢
拿我下年就走架啦,唔想同騎士一齊死自己好走定先

舊 07-24-17, 10:50 AM   #263
6eo
美波様!

wall 張約仲貴過咖哩
舊 07-25-17, 07:12 AM   #264
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
Rose去騎士, 好似仲要底薪.....

舊 07-25-17, 08:32 AM   #265
Sar8
The One

跌價最快既mvp
1年210萬
(但係連豪華税好似要1400)

舊 07-25-17, 09:13 AM   #266
Penny仔

對佢黎講係機會黎
榮叔走佢就有正選打了
舊 07-25-17, 11:39 AM   #267
Sar8
The One

但呢個都係最後一個機會

再爆應該都係oden條路

舊 07-25-17, 12:01 PM   #268
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
但呢個都係最後一個機會

再爆應該都係oden條路
Rose套拳極依賴膝頭
佢D射波拋物線平到...

Parker臨老D外投都練到出黎啦,雖然唔多產
舊 07-25-17, 12:17 PM   #269
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
Rose套拳極依賴膝頭
佢D射波拋物線平到...

Parker臨老D外投都練到出黎啦,雖然唔多產
但真係殘得太快,
Rose其實30歲都未到,
Parker都叫跑到34、35先要克制吓換一換打法

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-17, 12:29 PM   #270
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
但真係殘得太快,
Rose其實30歲都未到,
Parker都叫跑到34、35先要克制吓換一換打法
球隊又冇太陽神醫同好既訓練員...
Rose 個case 如果生涯前期有人幫佢執執動作同訓練方法
或者唔會搞到而家咁

Rose去到cavs, 或者可以學學LBJ點樣養生
舊 07-25-17, 12:55 PM   #271
Sar8
The One

LBJ:天龍八步你懂不懂

而家ROSE個打法係咪仲係公牛咁係咁耗對腳來打

舊 07-25-17, 02:43 PM   #272
6eo
美波様!

引用:
LBJ:天龍八步你懂不懂

而家ROSE個打法係咪仲係公牛咁係咁耗對腳來打
無啦,想繼續咁打都做唔到
依家多左floater同d探身上籃
其實預佢一場15,6分5-6個助攻我相信都仲可以既
不過rose 打波個控球權都幾重下

6年前既mvp, 今日只有一紙底薪, 真係令人唏噓
舊 07-25-17, 11:04 PM   #273
Penny仔

Irving 同 LBJ 呢單野真係花生滿地
舊 07-26-17, 09:59 AM   #274
Sar8
The One

ROSE唔肯打替補

咁KI交易唔出就好睇

舊 07-26-17, 10:14 AM   #275
6eo
美波様!

LBJ同KI單野真係

引用:
ROSE唔肯打替補

咁KI交易唔出就好睇
都唔到佢唔肯啦
210萬1年約仲要傷病紀綠咁多我係騎士都保KI, 如果真係換唔出既話

BTW之前傳3方交易換MELO過CAV, 係就真係
騎士superteam

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 05:10 AM

手機版 | APP版