Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-26-19, 01:56 PM   #76
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
蘇斯克查怒吼:當時我想換晒10個球員

曼聯只踢7分鐘好波,換句話講其餘83分鐘都係廢嘅,英國《鏡報》報道,主帥蘇斯克查賽後接受訪問時怒稱,球隊今仗表現甚差,特別係上半場,當時有想過換晒除門將外嘅10個球員。

蘇斯克查指出:「佢哋真係踢得好差,輸緊0比2嗰陣,令我想起上季尾對愛華頓一仗,當時又係落後兩球,最終我哋輸0比4。當時我有諗過,除咗門將,將場上10個球員全部換晒落嚟。」

「錫菲聯看來爭勝心比我哋更強,對方嘅信念同部署都比我哋好,上半場時我哋甚至冇一個攻門係中目標,呢樣我真係無法接受。」

「我當時好憤怒、失望,半場期間我唔知要點樣鼓勵佢哋,幸好尾段突然間情況逆轉,班頓威廉斯、格連活特同拉舒福特接連畀我驚喜。」

「球隊相比起一年前有很大進步,如果在一年前,可能會輸4、5比0,但今場能夠反超前,我希望球員汲取頭70分鐘教訓,好好改善自己。」

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-19, 01:58 PM   #77
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯踢乜?中場彭利拿災難級表現

曼聯今仗未入波之前,全隊表現可算係災難級,當中踢得最差係中場,其實蘇斯查已經擺出433陣式,縮後踢就係541,不過串演防守中場嘅安達斯彭利拿實在唔係波,形同虛設,換走佢後曼聯就反勝,令佢嘅無能特別顯眼。

曼聯過去喺聯賽對錫菲聯7戰全勝,今場以為穩贏,點知踢落唔係嗰回事,由於保羅普巴、麥湯米尼受傷,蘇帥今場起用安達斯彭利拿串演防中,事實證明佢唔適合呢個位置,錫菲聯反擊如入無人之境,佢喺場上亦做唔到攔截,唯一嘅爭頂都失敗。

《曼徹斯特晚報》統計,安達斯彭利拿嘅傳球72次只有48次成功,成功率只得67%,其位置成為錫菲聯頭號針對目標,表現如同噩夢,最終踢到73分鐘被換走,而入替佢嘅格連活特上陣4分鐘就入波扳平2比2,曼聯之前踢得咁差,仲唔入晒佢數?

舊 11-26-19, 02:03 PM   #78
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

有晒劇本!蘇B「助攻」普捷天奴接任

普捷天奴被熱刺炒魷後,一直盛傳佢有望成為下一任曼聯主帥,照計紅魔鬼現任領隊蘇斯克查應該會打醒十二分精神,但偏偏喺呢個敏感時刻,曼聯又失分,莫非注定蘇斯克查要讓位畀普捷天奴?

英國傳媒紛紛抽水寸爆蘇斯克查正在為普捷天奴「助攻」,著名記者Ronan Murphy話:「蘇斯克查發揮正常,因為佢同所有曼聯球迷一樣,都係希望普捷天奴可以上任。」

《BBC》記者Simon Stone話:「熱刺換帥後,蘇斯克查任何失利,都會聽到普捷天奴嘅名字,除咗迪基亞之外,曼聯球員上半場完全係Hea踢。」

普捷天奴可以「即時上班」,固然提升曼聯換帥可能性,同埋曼聯嚟緊賽程非常難踢,12月5日凌晨英超快車主場對由摩連奴執教嘅熱刺,3日之後就要出戰曼市打吡作客曼城,如果呢兩場波輸晒,曼聯高層更加有炒蘇斯克查嘅理據。

事實上,蘇斯克查季初自己講過,如果佢離開曼聯,對球隊有利嘅話,佢會毫不猶豫辭職。既然現時已經有最佳人選普捷天奴候命,蘇B都可以安心離去。

舊 11-26-19, 02:06 PM   #79
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

費Sir同曼聯總裁吵大鑊!到底嘈緊乜

曼聯喺周一(25日)凌晨英超,落後2球反超前3:2,但最後又被錫菲聯逼和3:3,場上戰情固然刺激,場邊觀眾席亦充滿張力,因為有人影到紅魔鬼傳奇主帥費格遜同曼聯行政總裁伍德沃德,激烈爭論,疑似吵大鑊,引起球迷無限聯想。

當時費格遜同曼聯現任行政總裁伍德沃德,以及前行政總裁基爾一齊睇波,期間費Sir同伍德沃德有激烈討論,伍德沃德更加七情上面,表情有怒氣,仲手指指,基爾喺中間表情尷尬,仲要忍笑,似乎費Sir同伍德沃德真係發生口角。

由於唔知兩人講咗乜,於是網民惡搞,為佢哋配上對白,例如伍德沃德:「係你簽入菲爾鍾斯。」費格遜:「係你簽入費特洛迪古斯。」

以往曼聯內部,任何人得罪費格遜,都冇得留低,有唔少曼聯球迷認為可能伍德沃德就快唔撈,先至夠膽凶費Sir。

舊 11-26-19, 02:07 PM   #80
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

踩師弟踩到盡!加利佬:佢3個係笑話

曼聯作客升班球隊錫菲聯,雖然曾經7分鐘內入3球,但最後都係畀對手逼和3:3,再次失分之下,目前13戰僅得17分排第9,同第4車路士有9分距離。曼聯今戰上半場演出可謂災難級,若非迪基亞屢作神救,上半場肯定唔只落後1球;鋒線方面亦毫無建樹,無論速度、身位、路數都輸晒畀錫菲聯後防。

為今仗作評述嘅曼聯名宿加利尼維利,睇見球隊於下半場早段輸到0:2,嬲到大鬧曼聯球員,佢特別針對前鋒3子拉舒福特、安東尼馬迪爾同丹尼爾占士,話佢哋徹徹底底係個笑話:「佢哋3個喺前線既冇互動又唔跑動,成場對曼聯一啲貢獻都冇,根本係個笑話。曼聯中場的確係曳,但前面3個表現都應該差到咁。你如果問錫菲聯領隊基斯韋達,會唔會肯用2個前鋒賴斯莫薩特同麥哥迪克,去換福仔同馬迪爾,佢一定唔肯。」

但福仔同占士,之後終於踢番好啲,其中福仔取得1入球、1助攻,而占士亦出咗個靚波予福仔射入第3球。雖然係咁,呢條曼聯鋒線頭1個鐘頭嘅演出的確勁曳,加利佬冇鬧錯人。

舊 11-26-19, 02:08 PM   #81
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

英超13輪 蘇斯克查衰過上季摩連奴

曼聯又和一場,經過英超13輪賽事,曼聯現以4勝5和4負得17分排第9,「30年來最差」呢塊招牌已經搣唔甩,仲有一件事最大鑊,就係比較上季同期成績仲要差,上季13輪後曼聯有21分,比今季呢隊波多4分!

上季頭13輪,摩連奴為曼聯取得21分排第7,當時球隊已經被外間不斷抨擊,今季只得17分排第9,成績好明顯倒退咗,不過蘇斯克查仍然口硬,話依家球隊有曼聯DNA,仲吹水話球員仲年輕,將來會變好咁話。

上季摩連奴於聯賽第17輪被炒,當時成績係7勝5和5負得26分排第6,但今季紅魔鬼似乎仲差,季初一度距離降班區只差2分,更被評述員拉落下半版,與幾支護級球隊相提並輪,爭標無望。

至於今季曼聯打到第17輪有冇26分?即係話未來4場至少贏3場,先可以好過摩連奴被炒時嘅成績,曼聯未來4仗對手係維拉、熱刺、曼城、愛華頓,以曼聯現時情況,點贏呀?

舊 12-09-19, 10:41 AM   #82
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

唔會收購曼聯 英國首富狂踩蘇斯克查

擁210億鎊身家嘅英國首富拉特克利夫,本身都係曼聯球迷,但佢近日接受《泰晤士報》訪問時稱,曼聯搵錯領隊,自己肯定唔會收購曼聯,聽佢意思,矛頭竟然指向蘇斯克查!

拉特克利夫指出:「在商言商,曼聯陷入巨大困境,佢哋選錯領隊,買球員又唔掂,好多收購都非常愚蠢,就例如買入費特洛迪古斯。」

生意多多嘅拉特克利夫涉足唔少體育項目,今夏佢就以1億鎊收購法甲尼斯,但佢表明唔會亂投資,講番佢對曼聯睇法,佢話:「費格遜離開領隊崗位後,曼聯已經投入大量資金,但結果呢?講得委婉嘅係,都冇乜嘢,直接咁講,係做得好差!」

「我喺尼斯嘅方式,要做得聰明啲,做好基層工作,尋找年輕人才,修咸頓、里爾似乎都能做到,但曼聯喺呢方面就唔得,佢哋並無適合年輕球員成長氛圍。」

舊 12-09-19, 10:47 AM   #83
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

前水晶宮主席質疑蘇帥 曼聯似劣質A貨

曼聯成績持續不振,蘇斯克查被質疑之聲再起,英國首富直言蘇帥唔掂之後,前水晶宮主席西蒙佐敦又踩多腳,認為曼聯在蘇斯克查帶領下,只係一支劣質A貨。

西蒙佐敦針對蘇斯克查唔係第一次,近期曼聯成績差,佢又在節目《talkSPORT》發炮:「睇到班球員,我就覺得好似一支劣質A貨曼聯,睇佢哋踢波真係睇唔落去,你有咁多機會,咁大嘅影響力同資源同聲望,點會搞成咁?」

「現時嘅解決方案,就係搵一位前後備、教過卡迪夫城同莫迪,然後就來到呢支全球最大嘅球會執教,呢啲就係曼聯嘅偉大藍圖?」

舊 12-09-19, 10:53 AM   #84
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

中國財團揼水 破世界紀錄贊助費撐曼聯

曼聯近年成績雖然不斷下滑,不過吸金力完全冇衰退過,早前盛傳佢哋主要贊助商Chevrolet眼見球隊表現差勁,計劃提早終止贊助合約,而據英國《太陽報》爆料,曼聯唔單止已經成功物色到新贊助商,而且贊助費更再一次刷新世界紀錄!

報道指中國海爾集團將以每年至少7,000萬英鎊贊助費贊助曼聯,超過Chevrolet依家每年6,400萬鎊嘅贊助費紀錄,更加大幅拋離利物浦、阿仙奴、車路士同熱刺嘅每年4,000萬鎊贊助費。海爾集團高層過去1個星期都喺倫敦,同曼聯進行最後斟介。

海爾集團嘅業務以家庭電器為主,預料佢哋會選擇旗下一個品牌作為曼聯波衫胸口廣告,世界知名吸塵機品牌Hoover係大熱之選。消息指海爾集團嘅巨額贊助費到位後,曼聯將會投放更多資金畀領隊喺轉會市場買人。

舊 12-09-19, 10:54 AM   #85
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

6隊爭1米65小美斯!曼聯阿仙奴都有份

以往都係歐洲過氣球星去美職養老,但依家情況可能掉轉,因為曼聯同阿仙奴都睇中阿特蘭大聯進攻中場艾斯基巴高。呢位20歲阿根廷新星雖然身高只有1米65,但短小精幹,風格似美斯,引起「魔兵」展開1場爭奪戰。

艾斯基巴高上年1月以1500萬美元,由阿甲獨立隊轉投阿特蘭大聯,即協助球隊奪得上季美職季後賽總冠軍。雖然阿特蘭大聯今季衞冕失敗,但艾斯基巴高表現仍然出色,上陣15次入4球及3次助攻,難怪被捧為「美職美斯」。

除咗曼聯同阿仙奴之外,賓菲加、士砵亭、里爾、華倫西亞都對艾斯基巴高有興趣。事實上,艾斯基巴高年輕,而且卡士十足,非池中物,相信阿特蘭大聯都留佢唔住。

舊 12-09-19, 11:00 AM   #86
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

懶理畀人鬧 呢位曼聯中場做鴕鳥

曼聯上場3比3賽和錫菲聯後,雖然有7分鐘亮點,但由於其餘時間打得太差,球迷批批聲音仍然持續,其中後備上陣嘅連格再度成為目標,亦因為畀人鬧得太多,搞到連格唔上網又唔睇報紙,做咗鴕鳥。

連格表示:「我份人好無聊,可以成個星期乜都唔做,匿喺房睇電影,網上有好多嘢睇,有人會講難聽嘅說話,但我唔會畀呢啲嘢影響。」

面對撲面而來嘅批評,佢話:「其實我唔睇呢啲嘢,唔上網又唔睇報紙,呢樣嘢對年輕人嚟講會好難,因為後生仔鍾意上網,亦介意別人講乜,但同樣令佢哋失去好多嘢。」

「我唔會讀網上嘅評論,最初我入一隊時會睇,但依家就算有人讚我我都唔會睇,我只鍾意踢波,專心去踢。

舊 12-09-19, 11:01 AM   #87
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

夏蘭特又又又創紀錄 點解曼聯實買唔到?

今屆歐聯最爆新星非夏蘭特莫屬,呢位挪威前鋒瘋狂入波,周四(28號)歐聯再有入球進帳,帶領薩爾斯堡作客4比1大炒亨克,呢位19歲前鋒今屆5輪賽事全部入波,成為歐聯史上首個連續5場取得入球嘅20歲以下球員。另外,今屆首次踢歐聯嘅夏蘭特,喺生涯頭5場歐聯拎到8個入球,亦打破由迪亞高哥斯達同哈利卡尼保持嘅「頭5場歐聯入波紀錄」(7球),認真犀利!

夏蘭特已經成為球壇搶手貨,其中英超勁旅曼聯就係最熱切嘅追求者。據德國《體育圖片報》爆料,夏蘭特嘅合約內有一條3,000萬歐元嘅買斷條款,不過就唔係隊隊都可以啟動,而係由德甲球隊RB萊比錫「獨家」專享!由於兩間球會幕後老闆都係紅牛集團,薩爾斯堡近年已經變成RB萊比錫嘅「衛星球會」,拿比基達、烏柏美卡奴、阿馬度希達拉、漢尼斯禾夫等都係由薩爾斯堡送去RB萊比錫,曼聯想搶人似乎難度極高喎!

舊 12-09-19, 11:04 AM   #88
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

連歐霸都冇得踢!曼聯廢柴勢被革扯

曼聯今晚深夜征戰歐霸盃分組賽,作客哈薩克球隊艾斯坦拿,因為紅魔已經出線,所以領隊蘇斯克查幾乎畀晒主力休息,連飛機都唔使上,只帶4名平時聯賽上陣不多嘅連格、杜安薛比、勞基梳爾同門將李爾格蘭上機。英媒表示,31歲中場尼曼查馬迪於周三早上本身返到卡靈頓訓練場,但只係留咗24分鐘就走人,據知係被蘇帥告之冇得去哈薩克,認真陰公,睇嚟1月都會被革扯。

蘇斯克查話,暫時曼聯已經於歐霸盃完成任務,所以有空間畀年輕小將上陣吸收經驗。曼聯本季於英超,要爭前4困難重重,所以本土2個盃賽都係紅魔鬼嘅必爭之地,故此連今仗都唔畀小將出場,睇怕今季都冇乜其他機會。今仗紅魔陣容肯定以年輕小將為主,蘇帥已經公布邊個係隊長,於19年仲未有任何助攻同入球嘅連格,將會戴上臂章落場。

自代替摩連奴成曼聯主帥後,蘇帥擺明希望重用年輕球員,而馬迪經過一輪傷患後,落到場好多時都顯得有心無力,跟唔上比賽節奏,正選防中位已經畀麥湯米尼搶走。本季馬迪只係出過5次場,照計點都係計落上述連格、梳爾等人嘅「種類」,但依家連機都冇得上,睇怕都時日無多。

今仗曼聯將用上3號門將李爾格蘭,梳爾同英格蘭小將萊爾特分列左、右二閘,杜安薛比則會帶住新仔班納特握守中路。利維治、占士根拿打防中,連格則帶住鍾達希同安祖高美斯打攻擊中場。剛於英超攻入首個入波嘅格連活特就會打單箭頭攻堅。呢個陣容堅係有新鮮感,就算你係曼聯忠實球迷,都未必認得出晒佢哋。

舊 12-09-19, 11:06 AM   #89
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

全城爭搶 夏維斯想入魔堅定流?

德國人氣超新星夏維斯,上季喺利華古遜光芒四射,全季攻入17球之多,有傳包括英超三強利物浦、曼聯同車路士,仲有德甲班霸拜仁慕尼黑同西甲盟主巴塞隆拿都想打佢主意。根據著名嘅德國《圖片報》爆料,話夏維斯竟然對「紅魔鬼」情有獨鍾,家陣佢估計身價達到1.2億鎊,「魔迷」聽到係咪好High先?

根據報道,話包括利物浦同曼聯都已經派人同夏維斯嘅經理人傾過,當中曼聯本來冇份踢歐聯,表面睇吸引力稍次,點知夏維斯反而對呢支褪色勁旅仲感興趣,但當中原因,報道就未有多講,只係話夏維斯為呢個轉會計劃「相當興奮」喎!

上季夏維斯表現堅勁,今季就稍微跌Watt,到依家只喺德甲入兩球,不過呢位小將思想非常成熟,對依家情況完全唔擔心:「上季就好似係我打出名堂嘅標誌性一季,但要保持住同樣進步速度根本好難,其實今季開季頭兩場入兩球,我已經覺得好好。對於一個好似我咁嘅年輕球員,總有機會經歷一個小低谷,但呢啲經歷將會幫我無論係做人定球員得到成長。依家好多評論對我都唔多正面,但我係唔會驚,我會去努力證明自己。」

舊 12-09-19, 11:07 AM   #90
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

爆炸頭空門失機 曼聯敗走哈薩克

歐霸盃分組賽周五(29日)凌晨進行第5輪賽事,已在L組提前出線嘅曼聯派出二線陣容出戰,結果作客1比2負於小組包尾嘅哈薩克球隊艾斯坦拿腳下,其中19歲爆炸頭鍾塔西一度空門射失,當係上咗一課。

曼聯前4輪已得10分穩獲出線權,因此今仗收起全部主力,由連格及格連活特領軍,其餘球員都係「大冧把」球員,畀佢哋出席吓歐洲球會級正式賽事,見識大場面,開賽10分鐘曼聯開紀錄,勞基梳爾左路回傳,今仗隊長連格接應擺順勁射破網,曼聯領先1比0。

上半場再無紀錄,易邊後54分鐘曼聯本來可以擴大比數,勞基梳爾傳中,鍾塔西小禁區射空門竟然高出,1分鐘後艾斯坦拿扳平,曼聯被追和1比1,62分鐘曼聯伯納德阻擋對方射門改變方向入網,大會判入球伯納德擺烏龍,曼聯倒輸1比2,小組首嚐敗績,艾斯坦拿則打開勝利之門,仲要係贏曼聯,場內旗海飄揚,氣氛熱鬧。

舊 12-09-19, 11:09 AM   #91
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯廢柴做隊長 破307日入球荒

曼聯在今場歐霸盃雖然輸波,但都唔係冇收獲,蘇斯克查派出大部份青年軍遠征之下,快將27歲嘅連格水鬼升城隍擔任今場隊長,更於開賽10分鐘入波,呢個入波係佢今年1月以來相隔307日嘅首個入球,真係好有紀念意義。

連格首次做隊長,對手只係艾斯坦拿,表現寧舍生猛,開賽初段即連造兩球畀格連活特及鍾塔西攻門,戰至10分,連格接應勞基梳爾三角回傳,離門20碼勁射死角入網,經過307日等待,連格終於再入波!

連格對上1個入波,要數到今年1月25日足總盃對阿仙奴,之後大半年渾渾噩噩,難得蘇斯克查無嫌棄佢,今場例行公事畀佢做隊長,真係幫到佢盡,而佢亦都爭氣取得今季開齋入球,全場6次射門及2次搶波,不過遺憾嘅係曼聯今場倒輸1比2,令佢首次做隊長紀錄蒙上污點。

舊 12-09-19, 11:10 AM   #92
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

超幼齒 曼聯史上最年輕歐戰陣容

除咗連格打破入球荒,曼聯今場歐霸盃例行公事作客艾斯坦拿,原來打破球隊史上最年輕歐洲賽事陣容紀錄,平均年齡只有22歲,當中7名球員喺曼聯99年贏得3冠王嗰陣仲未出世。

根據外國足球網站統計,今仗曼聯正選11人平均年齡只有22歲零26日,當中加盟曼聯後首次正選門將把關嘅李爾格蘭快將37歲,佢1個人將全隊平均年齡扯高咗好多,如果除去呢位老將,其餘10人嘅平均年齡下降至20歲221日。

再詳細睇,領隊蘇斯克查99年射入反勝拜仁入球奠勝、協助曼聯勇奪3冠王嗰陣,呢支曼聯中7名球員都未出世。

明白到呢點,曼聯今仗早段領先,最終被對方反勝都唔係冇原因,後生仔經驗始終差啲嘅。

舊 12-09-19, 11:11 AM   #93
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

計錯數 曼聯今場輸波原來好大鑊

已經提前兩輪出線,曼聯今場歐霸盃派出史上最年輕陣容遠征,對手只係小組包尾並已出局嘅艾斯坦拿,咁嘅安排好正常,但結果曼聯以1比2落敗,再睇小組形勢,若然曼聯喺煞科戰輸畀阿爾克馬爾,就會將小組首名拱手相讓,嚴重影響晉級32強後嘅走線,今次似乎闖禍喇!

曼聯今仗憑連格早段入波領先,但下半場被對方連下兩城反勝2比1,紅魔鬼在小組首嚐敗績令人意外,更有計錯數之嫌。其實曼聯今仗只要派出人腳實力稍強嘅陣容,要贏艾斯坦拿可謂輕而易舉,只要今場贏波就可鎖定小組首名,最後1場輸畀阿爾克馬爾都冇所謂,但依家形勢唔同晒。

現時L組曼聯以10分領先,阿爾克馬爾得9分排第2,兩個出線席位已決出,但首次名位置仲要睇最後1輪曼聯主場對阿爾克馬爾而定,如果阿爾克馬爾下場擊敗曼聯,就可搶手曼聯嘅首名出線資格。

歐霸盃32強對手,12組小組首名同4支歐聯成績較佳嘅小組第3名進入第1檔次,小組次名同4次歐聯較差嘅第3名就會在第2檔次,即係話,小組首名出線後所遇對手較弱,而次名出線所遇對手較強。

如果曼聯今場因為慳力輸畀艾斯坦拿,最後冇咗小組首名資格,咁就捉蟲喇!

舊 12-09-19, 11:28 AM   #94
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

列強注意!意德西甲8連冠球星一月搵工

冬季轉會窗仲有一個月,列強想增兵補強都係時候做功夫鎖定目標人物。今日,喺西甲班霸巴塞隆拿有一頂級球星向主帥華爾維迪「逼宮」,話明再冇正選踢就會喺一月走人,呢個就係智利國腳維達爾!

32歲嘅維達爾,上季加盟巴塞隆拿之後,一直係球隊中場線頭號替補,不過當今夏有法蘭基迪莊加盟之後,呢位智利球星上陣機會就愈嚟愈少,至今18場波只有4場擔正。維達爾接受西班牙3台訪問就話:「如果喺12月或今季尾之前,我都仲係感受唔到自己喺球隊重要性,咁我就必須要搵出解決方法,我需要感受到自己係個重要球員。」

如果話前巴塞右閘丹尼爾係盃王之王,查實維達爾都唔嘢少,絕對係聯賽冠軍福星。事關對上8季,維達爾就分別幫祖雲達斯、拜仁慕尼黑同巴塞隆拿夾埋拎足8個聯賽冠軍,打遍意甲、德甲同西甲無敵手。始終維達爾唔止腳頭好可帶旺球隊,仲有梗係佢有頂級實力,家陣好似曼聯、熱刺同阿仙奴等想救亡,真係應該諗諗佢喎!

舊 12-09-19, 11:33 AM   #95
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

蘇斯克查一句話 成功幫前鋒減壓

曼聯上場歐霸盃派出副選比賽,最終作客輸畀艾斯坦拿,紅魔鬼將於周一(2日)凌晨英超主場對阿士東維拉,領隊蘇斯克查將會出番主力,特別係前鋒拉舒福特係「新升班球隊殺手」,照計今場3分應該冇甩拖。

拉舒福特近5次英超對住新升班球隊,創造咗8個入球,包括入4球及4次助攻,好似上場英超對錫菲聯,佢就入1球及1次助攻,但後防唔生性,只能打和3:3,希望隊友吸取教訓後,今場會打醒十二精神啦。

曼聯今季英超入19球之中,有11球同福仔有關,比率達58%,包括佢自己射入7球,以及貢獻4次助攻,呢位英格蘭國腳已經連續3場英超有波入,腳風非常順。

領隊蘇斯克查講明,唔會為隊中前鋒設立入球數字目標,因為唔想增加佢哋嘅壓力。蘇B話對前鋒唯一要求係將訓練內容,發揮到球場之上,靈活走位,集中精神做出最佳射門決定。

舊 12-09-19, 11:34 AM   #96
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

馬古尼解釋失波原因 激嬲全球魔迷

今夏用破後衞轉會費紀錄8000萬鎊(約8億港元)收購中堅哈利馬古尼,但近2場英超對2支新升班球隊,竟然失咗5球,令人懷疑紅魔鬼又做咗水魚。

今場賽後,哈利馬古尼仲死撐,竟然話曼聯遇到嘅對手,經常射入世界波,唔關防線問題。

哈利馬古尼話:「非常失望,我哋今場波開局形勢佔優,但卻被對手先入波,基亞利殊球波射得非常靚,我哋今年遇到嘅對手,總係可以射入世界波。」

無可否認,基亞利殊今場入波射得靚,但哈利馬古尼8000萬鎊嘅身價都係世界頂昂貴,而且仲未計身價5000鎊嘅右閘雲比沙卡,眼白白睇住基亞利殊射門。

兩位天價後衞都阻唔到1位過去3季踢英冠嘅球員入波,反而仲要搵藉口脫身,真係激死全球曼聯球迷。

舊 12-09-19, 11:37 AM   #97
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

講波佬一句說話 蘇斯克查堅O晒咀

曼聯尋晚喺主場只能與阿士東維拉踢成2比2,賽後,依家做咗講波佬嘅前英格蘭國腳贊拿斯就鬧爆「紅魔鬼」前場三大主力包括拉舒福特、安東尼馬迪爾同連格,插佢哋全場發夢唔知做乜!最搞笑係贊拿斯用呢一句做總結:「畀蘇斯克查落場踢都可以連中三元啦!」唔知蘇B聽到係好嬲定好笑呢?

贊拿斯球員時代踢過紐卡素同熱刺等,就連阿士東維拉都曾經以借將身份效力過,想當年佢都同過蘇斯克查交手,當然知道對方有幾猛料,不過,依家睇見以前老對手曼聯搞到咁,難怪贊拿斯火都嚟:「今場波令我真正擔心嘅,係曼聯成隊都缺乏跑動,每個人都發晒呆企定定喺自己位。佢哋進攻組織凌亂,呢種情況經常發生。拉舒福特根本冇將注意力擺喺比賽上,大家都知道丹尼爾占士點踢,會點入禁區,然後曼聯有3個球員想入波,拉舒福特、馬迪爾同連格,但佢哋完全冇製造過任何機會。」

呢位前熱刺中場仲話:「最尷尬係,佢哋企喺場邊個領隊喺今場波落場的話,都有機會上演帽子孰法,呢場可能係佢睇過曼聯表現最差一場,成班球員都唔知自己想做乜?」贊拿斯又冇講錯,想當年「蘇B」單場入4球都唔使12分鐘,依家睇住呢班後輩,真係隨時嘔血呀!

舊 12-09-19, 11:42 AM   #98
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

一個原因 普捷天奴今季唔教曼聯阿仙奴

英超帥位近期大執位,不過直到依家,阿仙奴都仲只係搵嚟龍格保做看守領隊,曼聯領隊蘇斯克查帥位又似係危危乎,唔少人都認為,依家待業嘅前熱刺教頭普捷天奴,將可能成為呢兩間老牌勁旅其中一間嘅新領隊。不過,有傳媒就發現,原來普帥畀熱刺炒魷收錢嗰陣,係簽咗份協議,承諾過今季之內唔可以執教任何一間英超球會,否則就要賠畀熱刺1,250萬鎊,所以一般估計「肥普」都唔會教佢哋,反而拜仁或者皇馬仲有機喎!

負責踢爆呢份協議嘅係英國《每日快報》,佢哋認為要「肥普」自己賠錢畀熱刺去教另一支英超球會根本冇可能,至於無論要「兵工廠」定「紅魔鬼」去畀錢請佢,考慮到只係為大約半季時間,人哋都未必肯畀,大不了咪等出年夏天先囉!

相反,因為協議只係阻佢喺英超其他球會搵食,但外國球會就冇問題,家陣拜仁仲未搵到新帥,皇馬、巴塞又成日傳出會炒教練,睇嚟普捷天奴去德甲或西甲搵食機會即時提升好多。

舊 12-09-19, 12:06 PM   #99
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

英足盃抽籤 利物浦鬥愛華頓 曼聯遇剋星

英足盃第3圈抽籤,利物浦、愛華頓不是冤家不聚頭,將於晏菲路上演「默西塞德郡打吡戰」,另外曼聯亦有麻煩將要作客狼隊,自狼隊上季重返英超後,4次對紅魔鬼2勝2和,呢次主場出擊毋懼曼聯。

利物浦本周三深夜,將會於英超主場迎戰同市死敵,估唔到今次抽籤,一對冤家又抽埋一齊,同樣地紅軍有主場之利。上一次雙方於英足盃碰頭,係2018年1月嘅事,當時係華基爾雲迪積克加盟後紅軍處子戰,去到84分鐘呢位荷蘭隊長一頭定江山,助利物浦贏2:1晉級。

曼聯作客狼隊絕對唔易踢,紅魔近期鬥親狼隊都被食住,特別係上季雙方於英足盃8強對決,最終狼隊贏波,21年來首次入英足盃4強;而今季英超曼聯主場對狼隊,雖然先開紀錄,但最終被逼和,今次殺入狼穴相信都毫無甜頭。

曼城方面繼續維持好籤運,將對英乙仔維爾港。阿仙奴就會主場迎戰英冠升班大熱列斯聯,熱刺就作客英冠米杜士堡,李斯特城就喺自己地頭迎戰韋根。

舊 12-09-19, 12:07 PM   #100
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

超級電腦計數 曼聯降班機率>捧英超!

係大數據年代,所有事情都可以用電腦預測計算。今季英超已經踢咗1/3,利用數據於經濟、政治、文化、科學等範疇預測走勢嘅《FiveThirtyEight》網站,就預測咗今季最後排名。佢哋計出利物浦有7成機會捧盃,並預測紅軍最終會以93分奪標;而曼聯就會以54分排第6。另外佢哋計出曼聯今季降班機率為2%,而後上奪標只係得少過1%。

利物浦開季至今14戰13勝1和,目前以8分領先次席李斯特城高踞榜首,《FiveThirtyEight》認為佢哋捧盃機會達71%,而最後得分雖然少過上季4分,但依然可以打破魔咒首奪隊史首個英超冠軍。曼城就會以86分排第2,佢哋後上反壓紅軍完成英超3連霸嘅機會,只得25%。

摩連奴執教嘅熱刺,將會以62分奪得第5名,阿仙奴則排第7;而修咸頓、屈福特及諾域治就會降班收場。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
曼聯躉紅魔鬼地帶[VOL.94]~Closed~ Busconcamp 球會討論區 1001 10-24-19 11:56 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.85]~CLOSED~ Busconcamp 球會討論區 1020 04-10-14 09:28 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.83] ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1000 11-25-13 01:33 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.81 ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1001 07-12-13 03:15 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.73 ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1040 03-05-12 02:03 AM

現在的時間是 03:20 AM

手機版 | APP版