Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-16-19, 09:17 PM   #1
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
夕蜜柑「痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。 II」製作決定

https://bofuri.jp/

原作:夕蜜柑 (カドカワBOOKS『痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。』/ KADOKAWA刊)
キャラクター原案:狐印
監督:大沼心・湊未來
シリーズ構成:志茂文彦
キャラクターデザイン・総作画監督:平田和也
アニメーション制作:SILVER LINK.

CAST
メイプル:本渡楓
サリー:野口瑠璃子
カスミ:早見沙織
カナデ:新井里美
マイ:加隈亜衣
ユイ:諏訪ななか
クロム:杉山紀彰
イズ:佐藤聡美

引用:
TVアニメ『痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。』ティザーPV
http://www.youtube.com/watch?v=AODnWIirajU

此篇文章於 03-25-20 10:55 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-19, 10:42 PM   #2
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
睇SWW~

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-19, 08:13 PM   #3
The One
あかん

http://bofuri.jp/
引用:
TVアニメ『痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。』第2弾PV
http://www.youtube.com/watch?v=7NRUGne6Zjk

http://bofuri.jp/music/
OP
引用:
「Like? or Love? / 究極アンバランス!」
純情のアフィリア

発売日:2020年3月11日(水)
販売元:MAGES.

INFORMATION

【DVD付盤(CD+DVD)】
USSW-0231
¥2,000 (税抜)

【通常盤A-E(CD only)】
A / USSW-0232   B / USSW-0233   C / USSW-0234   D / USSW-0235   E / USSW-0236  
¥1,182 (税抜)
ED
引用:
「Play the world」
佐々木李子

発売日:2020年2月26日(水)
販売元:MAGES.

【DVD付盤(CD+DVD)】
USSW-0241
¥2,000 (税抜)

アニメ描き下ろしデカ帯ジャケット仕様

《CD収録内容》
1.Play the world(TVアニメ『痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。』EDテーマ)
2.Good Night(TVアニメ『痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。』挿入歌)
3.曲名未定
+ 各off vocalトラック

《DVD収録内容》
1.Play the world(TVアニメ『痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。』EDテーマ) MV
2.メイキング映像

【通常盤(CD only)】
USSW-0242
¥1,500 (税抜)

《CD収録内容》
1.Play the world(TVアニメ『痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。』EDテーマ)
2.Good Night(TVアニメ『痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。』挿入歌)
3.曲名未定
+ 各off vocalトラック

初回特典
B2ポスター付き

此篇文章於 01-08-20 11:15 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 01-04-20, 12:18 AM   #4
The One
あかん

Vアニメ『痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。』第3弾PV
引用:
舊 01-08-20, 11:15 PM   #5
The One
あかん

怕痛的我,把防禦力點滿就對了
日本動畫 第1集 全部點在防禦力上
http://www.viu.com/ott/hk/zh-hk/vod/240074/
舊 01-09-20, 11:47 AM   #6
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
比人打兩下就加耐性會唔會快左d ?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 03:11 PM   #7
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
小說原文耐性低都要比人打40次先有,而且因為女主防太高先死唔去,其他人嘅話基本上一兩下就死

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 04:34 PM   #8
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
這個睇漫畫和小說吧

佢係用了成日時間先拿到技能

動畫變成幾秒拿到

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 05:25 PM   #9
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
動畫除咗一開始就出聖劍集結之外真係冇亮點
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 09:10 PM   #10
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
如果馬修走去玩日常向版嘅SAO應該會咁玩

不過將數值放晒落VIT然後求其hea住幾個鐘就可以獲得咁多神技,呢隻遊戲嘅平衡未免差得太離譜,點解開發公司仲未俾人炎上?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 09:38 PM   #11
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
女主原來係一個天然S

第二日入GAME防就唔多封頂,糞GAME
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 10:11 PM   #12
Crazy Gamer

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

不過將數值放晒落VIT然後求其hea住幾個鐘就可以獲得咁多神技,呢隻遊戲嘅平衡未免差得太離譜,點解開發公司仲未俾人炎上?
要唔反擊被同一隻敵人連續攻擊一小時拎嘅技能喎XDD

冇絕對防禦就沒有然後, 正常根本唔會有人拎到~~~~

而且會有人諗到可絃以吃死條龍??

此篇文章於 01-09-20 10:14 PM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 12:51 AM   #13
casio

引用:

其實開發公司已經算係呢類動畫中少數有認真做嘢嘅,之後主角d技能有被改弱,而且有講過全加vit都只有兔仔打唔入,加上你仲要忍到自己行得慢過隻龜正常情況係冇人會咁玩

此篇文章於 01-10-20 12:56 AM 被 casio 編輯。
舊 01-10-20, 11:05 AM   #14
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

不過將數值放曬落VIT然後求其hea住幾個鐘就可以獲得咁多神技,呢隻遊戲嘅平衡未免差得太離譜,點解開發公司仲未俾人炎上?

這是新出的遊戲

而且官方沒有公開過強技的習得方法

而且你拿到神技也不會到處講如何習得...(人是自私的)

所以攻略網也只有普通技的習得方法

正常人唔會對住隻兵仔 不反擊一直比人連續打足1小時 (回復都唔得)
小說和漫畫都係因為女主第一次玩vr 遊戲 覺得 兔仔好可愛
又不扣HP ,所以直接和兔仔玩遊戲

那隻兔仔本來對其他新人是一擊扣到5分1的

這作品主要是女主因為沒固定玩遊戲的知識,所以反而達成到官方做的隱藏條件

女主有被朋友要求不可以說出技能習得方法

毒耐(無大中小)的習得方法是持續被毒(大中小) 攻擊
只要用一直用回復藥燒錢 是可以人人學到,(後邊劇情為了對抗女主,所以就人人都去學防毒)
但大多數人都會迴避

只有女主得女主太慢直接一直硬食

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 11:30 AM   #15
書仔
Game Master
路人一名

我覺得幾好睇,以一個新的角度去玩隻GAME咁,幾有趣

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 02:16 PM   #16
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
當無曬武器玩家依然能夠用一切手段打怪包括用口咬
其實女主是初號機?
遊戲中能報警舉報紳士
齋擋都擋死對手既打法真是激死對面
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 04:10 PM   #17
Crazy Gamer

引用:
作者: s2001154 查看文章
當無曬武器玩家依然能夠用一切手段打怪包括用口咬
其實女主是初號機?
遊戲中能報警舉報紳士
齋擋都擋死對手既打法真是激死對面
動畫講唔清楚
唔係咬死, 唔食落肚條龍係會回復
係真係食死咗, 食落肚計入DRAIN系所以先拎到毒龍
舊 01-16-20, 08:40 AM   #18
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

PVP笑左 麻毒COMBO

無攻擊手段??用口好了 係唔係普通玩家咁樣食法會口爆炸死???

仲有呢套經費好多???姬友戰鬥好精美

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 01-16-20 08:49 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-20, 03:28 PM   #19
Crazy Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章

PVP笑左 麻毒COMBO

無攻擊手段??用口好了 係唔係普通玩家咁樣食法會口爆炸死???

仲有呢套經費好多???姬友戰鬥好精美
係,只係maple太硬,手榴彈變咗做爆炸糖

個人嚟講pvp唔夠誇,原著係直情反應慢用唔到盾而直接用頭擋走人把劍,同埋係有場比40幾50個法師集中狂炸而冇損血都冇做出嚟
舊 01-16-20, 05:21 PM   #20
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
還期待會吃掉所有玩家
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-20, 06:37 PM   #21
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我明明期待佢當場食對手落肚

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-20, 07:41 PM   #22
casio

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我明明期待佢當場食對手落肚
你可以繼續期待
如果唔cut,第三次活動公會戰會有你要嘅嘢

舊 01-16-20, 07:44 PM   #23
Crazy Gamer

引用:
作者: casio 查看文章
你可以繼續期待
如果唔cut,第三次活動公會戰會有你要嘅嘢
應該會做到,唔係孖妹點出場
重有聖劍集結同炎帝之國冇公會戰咁出會幾突兀下
舊 01-17-20, 02:55 PM   #24
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
大沼心真係好出色,睇得好開心
佢幾乎fing甩晒新房d風格,又保留到少少佢做baka test果陣既感覺
雙監督既化學作用好美妙

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律

此篇文章於 01-18-20 09:42 AM 被 Kewellma 編輯。
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-20, 10:30 PM   #25
gingq7

註冊日期: May 2008
根本就係完美展示一隻剛開服的MMORPG, 平衡度出大問題的情況

1個人無傷PVP 2000人, 之後會被修正是合情合理
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
山口悟「乙女ゲームの破滅フラグしかない悪役令嬢に転生してしまった…」#01「前世の記憶を思い出してしまった…」 supermanlady 日本動漫畫討論版 7 06-23-23 08:41 AM
水無月すう「プランダラ」#01「伝説の撃墜王」 supermanlady 日本動漫畫討論版 10 04-29-22 12:56 PM
[動畫] Tvアニメ『ファンタシースターオンライン2』好評放送中! Quest10依代 GN00508771 日本動漫畫討論版 137 03-30-20 11:39 PM
松智洋「はてな☆イリュージョン」#02 supermanlady 日本動漫畫討論版 4 01-10-20 01:39 AM
[動畫] TVアニメ 「音楽少女」2018年7月放送開始予定 事丫娃些 日本動漫畫討論版 9 09-01-18 11:57 AM

現在的時間是 12:13 PM

手機版 | APP版