Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-27-03, 09:52 PM   #126
彩子
Moderator
めんどくさいな。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDForceAngel
拎完頭,同個頭"會話"之後,森2其中一度開唔到既房門會自動開返
入到o個度打完猩猩就可以執到右手 <---執唔到o既其他part無可能執得到.

& cave 2 block o左o個度可以唔洗理佢

http://pso.cx/contents/quest/download_01.shtml

此篇文章於 02-27-03 09:54 PM 被 彩子 編輯。
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-03, 11:11 PM   #127
cinimod
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
請問各位有無試過offline玩時讀讀下碟突然成個畫面黑左,跟住出左三兩行日文字,斷估係叫你reset,跟住開番就由番上次quit game果度開始?

這究竟得隻game既bug定係部機既問題?定係因為我用英文玩既問題?Thanks for reply!
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-03, 05:59 PM   #128
大雄
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
DEL

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位

此篇文章於 02-28-03 06:09 PM 被 憭折 編輯。
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-03, 08:46 PM   #129
cinimod

Help me please!
舊 02-28-03, 09:53 PM   #130
彩子
Moderator
めんどくさいな。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDForceAngel
引用:
Originally posted by cinimod :
請問各位有無試過offline玩時讀讀下碟突然成個畫面黑左,跟住出左三兩行日文字,斷估係叫你reset,跟住開番就由番上次quit game果度開始?

這究竟得隻game既bug定係部機既問題?定係因為我用英文玩既問題?Thanks for reply!
言語setting應該無關係
你o既情況我都試過一次
我估應該係讀碟error,
不過呢件事係好耐之前發生,兼且都係發生過一次
後尾都無理到喇...

假設同樣情況再發生好幾次o既話或者搵人check check部機好o的....
彩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-03, 10:32 PM   #131
cinimod

你意思係第二次去番同一個地方就無遇番呢個問題?anyway,thanks for your help!

另外,我想問係咪EPISODE 2的Quest一定要online download?offline是無quest玩的?
舊 03-01-03, 01:02 AM   #132
大雄
卡啦騷

引用:
Originally posted by cinimod :
你意思係第二次去番同一個地方就無遇番呢個問題?anyway,thanks for your help!

另外,我想問係咪EPISODE 2的Quest一定要online download?offline是無quest玩的?
有..司令室,你玩左VR MISSION1...再同埋D人講野..出VR MISSON2..
之後多左3關..連續玩晒去..因要禁部機...要一次過禁..之後就可以去打大佬...之後又多左新關..正..

但見意你過LV25先可始玩E2

講多無謂,一步到位
舊 03-01-03, 01:46 AM   #133
cinimod

sorry,甚麼是「禁部機」同埋「VR MISSION」?

我估我玩完EPISODE I一定可以過LV25,原則上我所有quest玩完至會打正式劇情,而家CAVE個劇情都未打都LV19。
舊 03-01-03, 04:00 PM   #134
大雄
卡啦騷

引用:
sorry,甚麼是「禁部機」同埋「VR MISSION」?
你知唔知E2司令室係點??
當你而家背住女司令,你行落一層仔樓梯未到傳送點前左右都有度門架嘛
而家暫時得一度門,係左邊..入面就係VR MISSION..你完成左第一個MISSON..再同司令果度所有人講野..就會再多一個MISSON..再完成...

開頭右邊度門而家入得..就可以入去打野喇...有3關..要連續過..因每完成一關前會有部機..你禁佢一下...就會開左..要開齊3部機先可以開大門打大佬~

明未???

講多無謂,一步到位
舊 03-01-03, 08:16 PM   #135
cinimod

以上既野係咪EP2至有?因為我只係打緊EP1既cave,所以真係唔係好明....

我睇過下一D攻略話EP2唔會好似EP1咁可以起個guild度玩quest〔我估同VR MISSION唔同卦...〕,所有EP2既quest都要dl至有,唔知係咪真?anyway,thanks for your help!
舊 03-02-03, 12:55 PM   #136
大雄
卡啦騷

E2既QUEST係要DL至有..
但我以上講果D係本身就有唔洗DL.~~~
你入去E2玩就明架喇~~~但幾鬼難玩架真係...所以高D LV先好入去挑戰

講多無謂,一步到位
舊 03-02-03, 03:37 PM   #137
cinimod

thanks!
舊 03-02-03, 08:04 PM   #138
dan
sun shine™

引用:
Originally posted by ANGELAN :
餵完一次mag之後要隔200秒先可以餵下一次 (每次可餵三個item)

Photon Drop係要黎換合成item或者武器
要online玩quest "Gallon Shop" 先可以換到...
i wnat Gallon shop open ar
have photon drop x 57.....
dan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-03, 08:24 PM   #139
cinimod

MAG既IQ同syn rate有乜用?
舊 03-02-03, 10:52 PM   #140
Fio

To GC迷:
ep2 d quest唔係一定要online先玩到咩?
例,DC ver 2:
掃討作戦<---online quest
匠の魂<---d/l quest
ep2主線流程:
VR神殿>VR宇宙船>中央管理區>プラント

To cinimod:
フォトンブラスト発動
マスター(装備者)の体力が 1/10
ボス戦に突入
戦闘不能
影響以上情況出現時,以下支援行動出現之機會
無敵(”防御”と呼ばれる)
レスタ
リバーサー
応援(気合あり行動) <---唔明
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-03, 11:01 PM   #141
cinimod

雖然我都唔係明得哂,thanks!
舊 03-02-03, 11:03 PM   #142
大雄
卡啦騷

哈..因我未ONLINE所以唔知..總之OFFLINE無QUEST玩就真啦

講多無謂,一步到位
舊 03-02-03, 11:36 PM   #143
Ash
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2002
フォトンブラスト発動 ←應為フォトンブラストゲージ儲滿之時
マスター(装備者)の体力が 1/10
ボス戦に突入
戦闘不能

當以上情況出現時,會影響以下支援行動的發動機率

無敵(”防御”と呼ばれる)
レスタ
リバーサー
応援(気合あり行動) <---唔明 ←ステータス上昇(攻撃力・防御力)
Ash 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-03, 11:41 PM   #144
Fio

To Ash:
thx,o念唔起點應援添(向左機戰ge方向o念..)
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-03, 12:46 AM   #145
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
昨日有人打來叫我拿返隻v1.1
明日拿..但又無心機玩近來..
放佢埋一角唯有暫時" "

舊 03-03-03, 04:22 PM   #146
magnum
シロッコ大尉

註冊日期: Feb 2002
引用:
Originally posted by dan :
i wnat Gallon shop open ar
have photon drop x 57.....
已有
magnum 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-03, 06:06 PM   #147
Ash

引用:
Originally posted by magnum :
已有
xbox版有冇新野換?
舊 03-03-03, 07:12 PM   #148
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
極速呀~~~x-box版lv41升上ultimate

尋日開H新人

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-03, 07:35 PM   #149
Ash

引用:
Originally posted by T.K. :
極速呀~~~x-box版lv41升上ultimate
尋日開H新人
lv41差唔多羅,應該重有改進的餘地
舊 03-03-03, 07:37 PM   #150
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
俾多兩個god-hp我就有得改進已經無儲lv直衝式打法

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[GC]Phantasy Star Online Episode III: C.A.R.D. Revolution圖片及影片 神祕人1號 電視遊戲討論版 73 12-18-03 12:48 PM
XBOX PANZER DRAGON ORTA 討論區 李老板 攻略及心得交流區 110 04-23-03 09:29 PM

現在的時間是 12:45 PM

手機版 | APP版