Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 05-15-10, 12:23 AM   #1
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
恋姫無双系列專區

http://www.no-mad.jp/basesonmirror/index2.html
好在nexton以外可以靠no-mad個mirror
(nexton唔知係封海外IP定點入唔到去...)

真・恋姫†無双~萌将伝~ 預定7月23日發售 (接受預訂中)

以下情報誌6月號刊載相關情報-
テックジャイアン (船版已到港) *附送 真恋姫無双─全武将設定画集─
PUSH!! (船版已到港)
電撃HIME (飛機版已到港)
PC Angel Neo (飛機版已到港)
コンプティーク (?)
BugBug (封面無寫;飛機版已到港)

http://www.no-mad.jp/basesonmirror/msd/tori/bus.html
爆!恋姫「痛バス」
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-10, 02:34 PM   #2
ty1106
Game Master
おれいも

小小資料─
雖然三國觀念仍在 但已經唔係互相敵對
而係「撈埋一碟」(多謝我地0既無敵後宮王 北鄉一刀)

所以今次唔玩「戰鬥」而改為玩「據點」
公孫瓚同華雄狀況不變 XDDD
舊 05-24-10, 05:28 PM   #3
YALIU
God of Gamer
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
我見7月號也開始有雜誌是有關真戀姬了
不過我連6月號的未買齊...
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-10, 09:25 PM   #4
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: shion_rei 查看文章
我見7月號也開始有雜誌是有關真戀姬了
不過我連6月號的未買齊...
以上雜誌6月號全數已入手 (肉赤到... 船版都花左七百幾...)
7月號等6月中先去入船版
其中一本預告7月號有真戀姫特典 無記錯係華琳0既
舊 05-24-10, 10:03 PM   #5
YALIU
儲錢中...

我暫時只買了3本
其餘邊度重有貨??
舊 06-01-10, 11:00 PM   #6
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
我暫時只買了3本
其餘邊度重有貨??
去賊船同買物王搵啦 趁賊船0岩0岩到七月號飛機貨
如果呢兩度都無一定要捱旭屋十二點五算

官網公佈Tech Gian同PUSH!!七月號刊載 其他觀察中

人氣投票第一回「裸Yシャツで一緒にモーニングコーヒーを飲みたいキャラは?」
第一名:呂蒙(亜莎) 第二名:關羽(愛紗) 第三名:周泰(明命)
完全估唔到亜莎可以壓過愛紗...

此篇文章於 06-01-10 11:03 PM 被 ty1106 編輯。
舊 06-02-10, 12:23 AM   #7
YALIU
儲錢中...

對於我來講…呂蒙(亜莎) 絕對是首選…愛紗可能出得太多了
舊 06-02-10, 07:45 PM   #8
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
對於我來講…呂蒙(亜莎) 絕對是首選…愛紗可能出得太多了
唔係 可能因為亞莎0既乳量少過愛紗反而襯呢個造型 XD
舊 06-16-10, 09:09 PM   #9
YALIU
儲錢中...

我想問邊度可以買到

真・恋姫†無双~萌将伝~ プレリュードブック
発売日:2010/05/28
定価:1,575円 (税込)
価格:1,575円 (税込)
ジャンル:ファンブック
制作:株式会社インサイド
発行:有限会社N&Sエージェンシー
メディア:書籍+CD-ROM
ページ数:オールカラー40P
版型:B5
ISBN:4571314872011

信和好像真係唔見有得買
舊 06-18-10, 09:06 PM   #10
ty1106
Game Master
おれいも

7月號刊載列表 有買要快

BugBug7月号
電撃G’sマガジン
パソコンパラダイス7月号
テックジャイアン7月号
PUSH!!7月号

(我聽日都要去多次賊船補倉 大出血)

此篇文章於 06-18-10 09:21 PM 被 ty1106 編輯。
舊 06-18-10, 09:19 PM   #11
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
我想問邊度可以買到

真・恋姫†無双~萌将伝~ プレリュードブック
発売日:2010/05/28
定価:1,575円 (税込)
価格:1,575円 (税込)
ジャンル:ファンブック
制作:株式会社インサイド
発行:有限会社N&Sエージェンシー
メディア:書籍+CD-ROM
ページ数:オールカラー40P
版型:B5
ISBN:4571314872011

信和好像真係唔見有得買
HMV:無此物 (O~~~RZ)
亞馬遜:出唔到國 (O~~~~~RZ)
其他:全滅 (......←擊沉)

又重演上次恋姫 Game未出 書先出兼一口氣賣晒0既場面...
(限量發售品 呢0的香港無一間會入 除非特別去訂 但係訂都未必訂得到)
舊 06-18-10, 11:00 PM   #12
YALIU
儲錢中...

我手上只有戀姬那一本
真戀姬和這一本也找不到…

我想也是要去訂了…
舊 06-18-10, 11:59 PM   #13
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
我手上只有戀姬那一本
真戀姬和這一本也找不到…

我想也是要去訂了…
訂得到的話記得話我知
我都去訂
舊 06-20-10, 11:38 PM   #14
YALIU
儲錢中...

尋日掃完書
但無曬錢訂唔到書…

另:
PC Angel neo 2010年08月号
PUSH!! 2010年08月号
TECH GIAN 2010年08月号
舊 06-21-10, 09:32 PM   #15
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
尋日掃完書
但無曬錢訂唔到書…

另:
PC Angel neo 2010年08月号
PUSH!! 2010年08月号
TECH GIAN 2010年08月号
等船貨到先去入 慳番唔少 (大約係十二算vs十點五算)
舊 06-22-10, 08:05 PM   #16
YALIU
儲錢中...

以前都唔駛十算...而家D書真係貴
我有朋友個朋友去日本
我想住叫佢幫我買...
如果買不到先再訂了orz...
舊 06-22-10, 08:32 PM   #17
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
以前都唔駛十算...而家D書真係貴
我有朋友個朋友去日本
我想住叫佢幫我買...
如果買不到先再訂了orz...
以前日匯都未超過美匯(七算左右) 當然平啦
而家係美匯7.8 日匯8.6
日本雜誌唔貴就怪
舊 06-22-10, 08:55 PM   #18
YALIU
儲錢中...

所以唔係因為戀姬我都唔想買....

另:
コンプエース 2010年7月号
這本有CHAOS PR華琳
舊 06-23-10, 07:37 PM   #19
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
所以唔係因為戀姬我都唔想買....

另:
コンプエース 2010年7月号
這本有CHAOS PR華琳
應該唔入喇 睇華琳CG算...

訂0左sofmap特典版 < HK$1000
舊 06-23-10, 07:39 PM   #20
YALIU
儲錢中...

引用:
作者: ty1106 查看文章
應該唔入喇 睇華琳CG算...

訂0左sofmap特典版 < HK$1000
我入左…八十蚊都唔駛
我唔想住訂…無錢
舊 06-28-10, 10:12 PM   #21
ty1106
Game Master
おれいも

8月號情報
PUSH!!8月号 (表紙!)
テックジャイアン8月号
其他未公佈

官網情報
Sample Voice已公開 (106個)

第2回「以軍服姿踏在身上並責罵」 曹操(華琳)勝
第3回「以護士服溫柔地照顧」 賈駆(詠)勝 (劉備(桃香)輸不足30票,驚人吧!)
第4回「穿上結婚禮服成為六月新娘」 北鄉一刀 (大勝!!!第2位0既華佗只有北鄉票數約五分一)
第5回「穿上女巫服賀發售記念」 *接受投票中,截止時間7月1日下午*

特典壁紙小遊戲,有興趣可以嘗嘗看 個人找了其中六組(共十一組)

此篇文章於 06-28-10 11:23 PM 被 ty1106 編輯。
舊 07-09-10, 12:19 AM   #22
YALIU
儲錢中...

你所講的小遊戲係???
我唔係好明...
舊 07-09-10, 01:11 AM   #23
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
你所講的小遊戲係???
我唔係好明...
http://www.no-mad.jp/basesonmirror/msd/kkr.html

第5回「穿上巫女服賀發售紀念」得主─孫權蓮華 (贏趙雲星一倍有多)

敗者復活戰
第1回「最唔想同佢戀愛但係想做朋友」得主─『連真名都無0既』華雄 (真慘...)
第2回「最想佢著浴衣」接受投票中 (得主將同時獲得第3回參戰資格)
第3回「最想佢著旗袍 真‧第1名決定戰」請待下回 (入圍者:關羽愛紗、孫策雪蓮、劉備桃香、趙雲星、公孫贊白蓮、???)

8月號追加
PCAngel8月号 (表紙)
BugBug8月号
電撃HIME8月号 (表紙)
パソコンパラダイス8月号
電撃G’sマガジン8月号 (另有PSP版「真‧恋姫夢想」情報)

此篇文章於 07-15-10 06:46 PM 被 ty1106 編輯。 原因: 敗者復活戰兩回合的2位直接進入最終回 (攪錯料)
舊 07-09-10, 01:05 PM   #24
YALIU
儲錢中...

PCAngel8月号 今個月一定要買呀…好像應募有關羽抱枕
舊 07-09-10, 04:54 PM   #25
超必
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
PCAngel8月号 今個月一定要買呀…好像應募有關羽抱枕
不是抱枕!!! 是電話卡 及 浴巾....

電話卡:1200 yen
浴巾:4500 yen
超必 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:20 PM

手機版 | APP版