Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  ... 最後
電視遊戲討論版>Soul Cailbur VI | 已售
wing 11:35 AM 08-22-18
作者: gingq7:
其實我已打了
"我真係唔明點解而家d廠咁鐘意game未出就先公佈一堆DLC
應該唔可能有玩家睇倒有收費DLC而感到興奮和很想一出即買(本體)黎玩吧?"

但打完呢兩句時,我突然明白點解....
就係為了吸引人在day 1就買年票, 因為我估9成人玩格game都係頂盡玩1-2個月, 要sell年票只能是day 1 sell
當年street fighter vs Tekken 出呢招, 個個一知道堆DLC人物其實已經在碟上, 人人喊打.

過得幾年, 唔知點解D人就習慣哂, 覺得冇問題, 於是好多廠都出呢招.

鐵拳賣guest都算, season 2出爾反爾賣經典角色我覺得已經唔啱, 依家SC一開波就拆左個基本角做DLC來賣................
gingq7 11:38 AM 08-22-18
作者: harakuma:
咪係, 不如學的阿奶算, 基本無料, 女角/特服/特武/特場另收好過
格game基本無料, 應該係唔work既
DOA和鐵拳都試過, 由結果來看, 應該係唔成功
我估係因為格game太hardcore, 很多人會想試, 但只有很少人會留下來

現時睇落最成功的格game經營模式應該係街霸V咁
先收一次性買game錢回本先, 再不停出DLC,
新角色可以免費拎但要玩家花大量時間玩保持遊戲的在線人數,
新衫就收錢
gingq7 11:49 AM 08-22-18
作者: wing:
當年street fighter vs Tekken 出呢招, 個個一知道堆DLC人物其實已經在碟上, 人人喊打.

過得幾年, 唔知點解D人就習慣哂, 覺得冇問題, 於是好多廠都出呢招.

鐵拳賣guest都算, season 2出爾反爾賣經典角色我覺得已經唔啱, 依家SC一開波就拆左個基本角做DLC來賣................
因為而家d人已習慣晒課金game

鐵拳過了一年才出回舊角, 我覺得ok既
SC而家將隻舊角拆成day 1 收費DLC就真係十分難看
wing 12:21 PM 08-22-18
作者: gingq7:
格game基本無料, 應該係唔work既
DOA和鐵拳都試過, 由結果來看, 應該係唔成功
我估係因為格game太hardcore, 很多人會想試, 但只有很少人會留下來

現時睇落最成功的格game經營模式應該係街霸V咁
先收一次性買game錢回本先, 再不停出DLC,
新角色可以免費拎但要玩家花大量時間玩保持遊戲的在線人數,
新衫就收錢
留唔留係另一個問題. 就算留到, 未唔一定會俾錢.

好似DOA咁, 兩個忍者妹係長期免費的基本角色, 我就算果時玩收費版都多數係用霞, 所以玩免費版都唔會再俾錢, 淨玩呢兩隻就算, 根本唔駛再俾錢買其他角.
ComeLOLoh 02:03 PM 08-22-18
Season Pass我反而係等佢出晒,之後再等佢減價,(重要係覺得合理),最好加埋PS Plus減價,先會買。
否則加埋加埋,條數可以同課金game有得揮。

練住普通版角色已經有得無限地練。練極都重覺得有得再練。
赤兵尉SETH 03:52 PM 08-22-18
街霸V的確成功令我定期要開game打任務換免費衫同賺FM
又的成功引到我比錢買dlc

作者: ComeLOLoh:
Season Pass我反而係等佢出晒,之後再等佢減價,(重要係覺得合理),最好加埋PS Plus減價,先會買。
否則加埋加埋,條數可以同課金game有得揮。

練住普通版角色已經有得無限地練。練極都重覺得有得再練。
我諗無邊隻格game......應該無邊隻game賣dlc衫好似DOA咁癲
s2001154 05:23 PM 08-22-18
T7 S2都唔明點解兩個舊角同個pass係分開來
其實已覺得有點那個...
wing 05:39 PM 08-22-18
作者: s2001154:
T7 S2都唔明點解兩個舊角同個pass係分開來
其實已覺得有點那個...
T7 S2冇分開喎, 個s2 pass係包括兩個舊角+walking dead奸角+3個未公布角色
neo2046 11:11 PM 08-22-18
http://ryokutya2089.com/archives/13223
『ソウルキャリバーVI』新モード、キャラクターメイキング、DLCコンテンツ最新情報

新モード
「MISSION:LibraofSoul」
プレイヤー自身が主人公になり邪剣にまつわる物語の裏側を体験
経験値をためキャラを成長させられる一人でたっぷり遊べるモード。
キャラクタークリエイション
体系、パーツの着せ替え、柄やステッカーの貼り付け、エクストラパーツの装着に加え
種族選択も可能に。人間からリザードマン、ガイコツ、ミイラなど多彩。

DLC
ティラがDLCでプレイアブルに。
ericwpk 01:38 PM 08-23-18
唔知有無機會見到侍魂 D 人
赤兵尉SETH 04:00 PM 08-26-18
仲未有新女角
兩隻新男角都中二屬性...

yuhchan5 05:11 PM 08-26-18
作者: 赤兵尉SETH:
仲未有新女角
個樣咁老,把聲咁young
HAKAIDER 05:19 PM 08-26-18
作者: 赤兵尉SETH:
仲未有新女角
學隔離黄蓋執起d 囡囡玩過肩抱摔
luffy1734 06:45 PM 08-26-18
作者: yuhchan5:
個樣咁老,把聲咁young
驚唔驚變老
mrk 01:33 AM 08-27-18
我只想知發售1年後,會唔會又出多個switch版呢??
歌絲˙暮斯 07:31 AM 08-27-18
作者: mrk:
我只想知發售1年後,會唔會又出多個switch版呢??
以往績睇無乜可能。

SC2 出到 GC 版係因 GC 比同時期既 PS2 強(PS2 版係三個版本中最差既),TTT2 出到 WIIU 版更加係因為 WIIU 直頭比 PS3 新一個世代。
由手機版發出
HAKAIDER 07:35 AM 08-27-18
作者: 歌絲˙暮斯:
以往績睇無乜可能。

SC2 出到 GC 版係因 GC 比同時期既 PS2 強(PS2 版係三個版本中最差既),TTT2 出到 WIIU 版更加係因為 WIIU 直頭比 PS3 新一個世代。
由手機版發出
當年三部機都有得玩真係奇蹟黎架
赤兵尉SETH 11:14 PM 08-27-18
原來公司唔睇好個IP, 今集唔賣得 好大機會成為最後一集
記得4代都好似講過類似說話...

https://www.dualshockers.com/soulcal...could-be-last/
wing 10:06 AM 08-28-18
作者: HAKAIDER:
當年三部機都有得玩真係奇蹟黎架
當年soul calibur已經係一個奇蹟.... namco在sega主機出game, 仲要唔係hea 出, 而係內容超豐富而且畫面嚇死人咁勁~
wing 10:09 AM 08-28-18
以往績睇無乜可能。

由手機版發出
移唔移植, 呢D野唔係睇機能, 係睇老細有幾想佢出.

話說當年紅白機, 超任, 甚至一堆PS1/SS game.... 果D街機移植家用機好多都係hardware downgrade都照做?

再近D講Bio4, 咪又係咁做.
RPG之鬼 10:18 AM 08-28-18

話說當年紅白機, 超任, 甚至一堆PS1/SS game.... 果D街機移植家用機好多都係hardware downgrade都照做?

最記得係侍魂,SFC版簡直係兩個世界
wing 10:24 AM 08-28-18
作者: RPG之鬼:
最記得係侍魂,SFC版簡直係兩個世界
係.... SFC出餓狼2同special其實出得好好, 但侍魂真係完全兩回事..... 如果唔係有隻earthquake, 或者會冇咁離譜...掛.
Dyhalt Rushifar 10:35 AM 08-28-18
今時今日就算機體性能有差距,有心唔係齋SAVE AS點都唔會太爛啩
歌絲˙暮斯 10:54 AM 08-28-18

你岩 (望向 PSP Tekken 6)
由手機版發出
wing 11:26 AM 08-28-18
你岩 (望向 PSP Tekken 6)
由手機版發出
咪係囉.....PSP機能比PS3差咁多條街, 但 Tekken 6真係出得好好呀.
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  ... 最後

返回主題版面