Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-26-21, 09:57 AM   #601
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
想問D+有冇IOS APP ?

舊 08-26-21, 02:43 PM   #602
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
係有嘅,universal

舊 08-26-21, 07:11 PM   #603
肉羊哩咖
griffin611

都偷懶咗一排無舖節目表,見到呢幾味幾有趣嘅:

9 月 15: The Orville -- 被諭為比近排啲 Star Trek 更 Star Trek 嘅劇集,一直無乜緣份追,呢次可以煲,STAR 限定
9 月 22: Star Wars Visions
9 月 22: Y The Last Man -- 唔好問點解 DC 嘅嘢會去咗滴住嚟,OK? 同樣 STAR 限定

-----

見到(唔只一個)網評嘈 What-If 寫得衰,個個主角都好過 MCU 版嗰啲,心諗,啲新版仲渣過「原版」嘅話你又一樣唔鍾意,會鬧佢「低處未算低」嘅啫,真係頂唔住~ 唔好意思,又嚟吐糟。

此篇文章於 08-26-21 07:16 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-21, 09:38 AM   #604
Eking

註冊日期: Feb 2006
近幾代人就係咁, 好又唔鍾意, 唔好又唔鍾意, 講真what if... vol.3 一般般, 頭2集好睇D~

舊 08-28-21, 11:33 AM   #605
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
What If 3: 頗黑暗嘅平行世界。復仇者未被集結就幾乎全部全軍覆沒。

起初以為係有人時光倒流將佢哋殺晒,但估唔到兇手係另有其人,而且仲係因為其他原因先搞到咁。

好彩Nick Fury仲有兩位隊長去反擊Loki嘅霸權,再唔係可以搵埋Wakanda嘅黑科技。甚至可以考慮同潛伏喺神盾局入面幾十年嘅雙頭蛇合作添

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-21, 03:11 AM   #606
肉羊哩咖
griffin611

製作人話 What-If 第4話個結尾勁爆,留心!

舊 09-01-21, 03:12 AM   #607
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
有線電視 i-cable 10月1日開始關閉十幾條同 Disney+ 相關既頻道。

舊 09-01-21, 04:33 PM   #608
肉羊哩咖
griffin611

愛·沉迷

What-if S1E4。講 Dr. Strange,故仔可以話喺全新,相對頭三話噉講;橋就幾大路吓,去到最後 10 分鍾(以為)估到發生咩事,點知個結局 — 又真係幾特別。

2 > 4 > 1 > 3
少少吐糟位

噉啫係話有啲嘢係整定,有再大嘅力量都無得改~

開咗門畀蜘蛛仔 NWH 噉噃~

此篇文章於 09-01-21 04:44 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-01-21, 11:28 PM   #609
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
what if第4集,以為第3集很黑?結果就是有更黑的結果

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-21, 08:35 PM   #610
Game Master

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

噉啫係話有啲嘢係整定,有再大嘅力量都無得改~
好似話Time Stone嘅威力只限於果個平行時空嘅框框度,同Endgame Tony所發明嘅量子時光機或TVA嘅科技可以重新開發一個新嘅平行宇宙唔同。(劇集Loki亦透露TVA嘅能力遠大於Time Stone呢啲無限寶石)

所以今集Doctor Strange無論用Time Stone幾多次都仍然係救唔返Christine。如果Strange係用Tony嘅量子時光機嘅話,就輕易可以創造一條Christine冇炒車死幾時間線(但之後會唔會被TVA捉走就無從稽考)

舊 09-05-21, 11:51 PM   #611
肉羊哩咖
griffin611

噉,係講緊 Christine 死係個「固定」嘅事件,點都無得改噉啫~呢個又好似唔同 Nexus Event,可唔可以開條新時間線就唔知。

舊 09-08-21, 03:40 PM   #612
肉羊哩咖
griffin611

越描越黑

今話 What-if 仲黑啲,好緊張。呢類型片唔係本人所好, 不過正過上一話。
2>5>4>3>1

舊 09-08-21, 08:16 PM   #613
王小虎

註冊日期: Apr 2002
通常,拍咗唔會再重覆,即係Strange 2或Secret Wars唔會有Zombies?呢集明顯想下一季再續,不過一季一集好似好難追。Head Deadpool個位比Scott Lang代替咗。同埋佢哋唔著制服我真係唔知佢哋邊個打邊個,個個差唔多樣。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-21, 03:07 AM   #614
肉羊哩咖
griffin611

老細唔講唔覺係 "HeadPool"⋯⋯

之前啲予告噉講:

見 Captain Carter 遇到 Strange Supreme,同 Ultron 大打出手,所以可能大部份話數都有關連,之後會組成 Guardians of the Multi-verse 之類嘅隊伍。

舊 09-09-21, 03:52 PM   #615
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
諗多咗:

話說Bruce Banner個樣有網站話Marvel固意整個Edward Norton加Mark Ruffalo混合體出嚟⋯⋯
而今集Peter個樣唔可以話似荷蘭弟,身形(明顯高咗)同頭形反而有幾分似加菲貓,至於杜比仔我都有加啲想像力落去,但又真係睇唔到似杜生

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-21, 08:22 PM   #616
Game Master

每集黑暗過上集。

到最後喪屍化Thanos彈手指將全世界一半喪屍彈走晒,可唔可以其實當係好事?

舊 09-13-21, 09:24 PM   #617
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
...笑片?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-21, 11:05 PM   #618
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
每集黑暗過上集。

到最後喪屍化Thanos彈手指將全世界一半喪屍彈走晒,可唔可以其實當係好事?
一係「食晒」全宇宙~~~

——————
套予告暫時都係見 Barton 為主,不過預佢交棒。

舊 09-14-21, 09:49 AM   #619
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
...笑片?

鷹眼真係無咩賣點 對我黎講
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-21, 01:07 PM   #620
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
Thanksgiving前一日開始播有聖誕節情懷 o既鷹眼
食中番Disney+ 本身個定位啦..
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-21, 04:26 PM   #621
肉羊哩咖
griffin611

What-If Tony Stark 轉去玩 GUNPLA⋯⋯

What-If S1-E6,將兩部電影合體成一話,節奏啱啱好,啲女角相對啲電影担剛重咗,某女角原來好打得?唔係咁鍾意新意冇乜,故仔太老梗,去到個尾都無驚喜,呢度又留咗條大尾~ 吐糟:SHIELD 隱咗形?

2>5>4>3>6>1

舊 09-16-21, 12:29 AM   #622
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
壞人「勝利」的結局,換其他方法果然有不同結果

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-21, 10:17 PM   #623
Game Master

之前幾集已經黑暗到唔可以再黑暗(尤其Doctor Strange果集),所以今集反而冇咁黑暗,好人仍然有機會反擊。

原作漫畫裡面黑豹母后喺未成為王后前,原本都係Dora Milaje王室侍衛成員,所以其實係好打得嘅。之前幾代國王都係由Dora Milaje度揀選王后。

舊 09-22-21, 10:24 AM   #624
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
Disney + 11/16 登錄香港 + Shang Chi (當日限定?)上埋 Disney +
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-21, 04:24 PM   #625
肉羊哩咖
griffin611

漫威出咗個敗家仔,人人都叫佢做蒲科

What-If S01E07,睇咗予告相都無乜期待,結果就一般般喇~

好:佢想玩笑片,係啲位幾有趣,尤其有 Korg 嗰啲場口好掂。呢話大玩彩蛋可能係最多嘅一話,尤其好多角色係元演員配返,而某歹角保證又有驚喜。最後嗰度應該開最後兩話季度結局,呢個反而令人期待。

唔係噉好:但係更多更多位本人笑唔出~

呢套「三娘教子」得太著跡,肯定啲人又嘈。

2>5>4>3>7>6>1

----------
引用:
作者: 420secured 查看文章
Disney + 11/16 登錄香港 + Shang Chi (當日限定?)上埋 Disney +
由手機版發出
而家滴住嚟會將啲電影上晝 45 日後上 D+,等少一半時間。

仲有今年 11 月 12 號搞個 Disney+ Day ,會有呢啲上:

Shang-chi
Jungle Cruise
Home Sweet Home Alone
......等等

公怖:
https://dmedmedia.disney.com/news/wa...ay-november-12

此篇文章於 09-22-21 04:27 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 06:44 PM

手機版 | APP版