Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-06-20, 04:43 PM   #126
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
補充,受傷(橙色)的Jill係跑得快過正常,同RE2 claire一樣........大家可以試下...

我感覺係跑快d..

舊 04-06-20, 04:47 PM   #127
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 風之將 查看文章
有冇assisted兩個鐘內時間參考
頭先打爭四分鐘lol
由手機版發出
啱啱打咗一次
靠兩個攻擊COIN同無限機槍,1小時11分完成

基本上都係直衝
敵人唔一定要死總之打到佢唔阻路就算,當然要行番轉頭嘅路清咗場會舒服啲
最後戰打DOWN後照衝推第三個叉電器由佢中兩招反正死唔去
除咗嘔蟲外唯一一次回血只有哩度
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 04:48 PM   #128
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 野良猫 查看文章
啱啱打咗一次

基本上都係直衝
敵人唔一定要死總之打到佢唔阻路就算,當然要行番轉頭嘅路清咗場會舒服啲
老友GJ

FF7等緊你

舊 04-06-20, 04:55 PM   #129
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
assisted仲有HP回復(小)
除左中Hunter招即死 都真係好難死

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 05:01 PM   #130
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
assisted仲有HP回復(小)
除左中Hunter招即死 都真係好難死
Hunter最大的問題係有房門cancel....當時被我用手榴彈陰死左...

舊 04-06-20, 05:07 PM   #131
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
卡洛斯醫院拎錄音帶個門口,一開門好易比2隻BETA打中

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 05:21 PM   #132
darkvolver
頹冗

引用:
作者: mario0606 查看文章
卡洛斯醫院拎錄音帶個門口,一開門好易比2隻BETA打中
開小小門...關門,再開門,hunter自己reset位置,手榴彈byebye

此動作可以重複...

舊 04-06-20, 05:52 PM   #133
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
獵食者未免太過屈機
見佢起手時已經後退去牆角遮住,但佢照衝到過嚟爪中
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 05:56 PM   #134
darkvolver
頹冗

醫院hunter好多位走.....除左arena

舊 04-06-20, 06:16 PM   #135
爽神

引用:
作者: 野良猫 查看文章
啱啱打咗一次

基本上都係直衝
開地鐵外面嗰隻可以拎喉嗰陣清清,因為之後返嚟拎散彈入房一來一回起碼要對多佢兩次,dodge咁多次唔化算,費事dodge唔中啦
至於街邊嗰啲普通zombie,其實真係唔難dodge,我連射都費事

最後戰其實可以唔傷一嘢推晒3個,呢個位我都re咗幾次試
首先留返右手邊波波最後射,差唔多射爆就要行定入去,一down就dodge入去推入面嗰個,推完再dodge去推後面嗰個,之後再推對面嗰個(記得就到要3連dodge)
之後推完時,有理無理dodge咗先,因為一慢有機會打中
跑去電池炮嗰度就收得工

引用:
作者: darkvolver 查看文章
開小小門...關門,再開門,hunter自己reset位置,手榴彈byebye

此動作可以重複...
如果要唔傷,其實是有啲難,一開門嗰下,因為要等兩隻到齊一嘢grenade,好易抓中你
不過如果純粹係想拎不回復成就,就可以不理嘅,扣好少,而且去到呢度好快就轉返做jill姐打

舊 04-06-20, 07:11 PM   #136
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
其實係 Server 問題 ??
見有個外國 Youtuber 又話做唔到 boss
但我最長都係等5分鐘
Alex 都練到 LV12
我都想知咩事 random 永遠player
指定boss就一定入唔到
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 07:28 PM   #137
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 爽神 查看文章
開地鐵外面嗰隻可以拎喉嗰陣清清,因為之後返嚟拎散彈入房一來一回起碼要對多佢兩次,dodge咁多次唔化算,費事dodge唔中啦
至於街邊嗰啲普通zombie,其實真係唔難dodge,我連射都費事

最後戰其實可以唔傷一嘢推晒3個,呢個位我都re咗幾次試
首先留返右手邊波波最後射,差唔多射爆就要行定入去,一down就dodge入去推入面嗰個,推完再dodge去推後面嗰個,之後再推對面嗰個(記得就到要3連dodge)
之後推完時,有理無理dodge咗先,因為一慢有機會打中
跑去電池炮嗰度就收得工

如果要唔傷,其實是有啲難,一開門嗰下,因為要等兩隻到齊一嘢grenade,好易抓中你
不過如果純粹係想拎不回復成就,就可以不理嘅,扣好少,而且去到呢度好快就轉返做jill姐打
等陣record個部份大家研究下。

舊 04-06-20, 07:52 PM   #138
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: www43w2002 查看文章
我都想知咩事 random 永遠player
指定boss就一定入唔到
更誇張?
我揀Boss都係1~3分鐘倒有

引用:

我次次都係推一下門, 一定會引到一隻出黎, 然後慢慢鐵拳制裁

舊 04-06-20, 08:06 PM   #139
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
終於打完冇item inferno
感想 大圖

我想講佢整到咁樣Inferno其實一d都唔好玩
比青蛙隻腳撞一下都即死
緊急回避完喪屍個咬 佢可以連續出第二下咬捉你
last boss中任何一下都即死
尾二boss 去到後半4隻白喪屍一次過出黎圍你
etc
真係有test play過?
呢d唔叫難 叫無賴

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 08:51 PM   #140
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
感想 大圖

比青蛙隻腳撞一下都即死
etc
呢d唔叫難 叫無賴
兩個鐘過到inferno咁好野
我覺得要正常拎S同DMC打HELL AND HELL一樣玩唔惦
應該就係test play過先會比帶獎勵
但相信總會有神人表演完美TA

此篇文章於 04-06-20 08:53 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-06-20, 09:05 PM   #141
爽神

引用:
感想 大圖

比青蛙隻腳撞一下都即死
etc
呢d唔叫難 叫無賴
尾二我打nightmare都已經覺得係講運,跌落嚟啲位有喪屍就...

其實我覺得佢nightmare畀人用無限武器打係怪怪地
即係如果你farm完點數,用支火箭炮開無雙爆咗一次nightmare,之後inferno其實都係照辦煮碗咁濟
比較合理應該係要hardcore先解到上面嘅難度+商店,再上面兩個mode combine做一個(重複性太高)
等人選擇買/唔買道具武器挑戰,咁會比較合理
起碼唔會打爆一次assist/normal就狂farm,再炸炸炸清白金,之後再話隻game易打

舊 04-06-20, 09:06 PM   #142
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
更誇張?
我揀Boss都係1~3分鐘倒有

我次次都係推一下門, 一定會引到一隻出黎, 然後慢慢鐵拳制裁
大家請看以下影片 (normal 難度)

https://www.youtube.com/watch?v=KY42...ature=youtu.be

3:43係成功版本(有RNG因素)。

4:48係失敗版本。

一開頭係半成功版本....

中間個d係reset位...

此篇文章於 04-06-20 09:08 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 09:10 PM   #143
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
引用:
尾二我打nightmare都已經覺得係講運,跌落嚟啲位有喪屍就...

其實我覺得佢nightmare畀人用無限武器打係怪怪地
即係如果你farm完點數,用支火箭炮開無雙爆咗一次nightmare,之後inferno其實都係照辦煮碗咁濟
比較合理應該係要hardcore先解到上面嘅難度+商店,再上面兩個mode combine做一個(重複性太高)
等人選擇買/唔買道具武器挑戰,咁會比較合理
起碼唔會打爆一次assist/normal就狂farm,再炸炸炸清白金,之後再話隻game易打
inferno尾二boss我覺得甚至難打過Last boss
雖然last boss一下死 但打到咁上下就會記得點避
尾二比4隻白喪屍圍住 真係嗌救命
我幾乎射晒所有Shotgun magnum grenade先贏

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 09:56 PM   #144
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
21小時03分白金了
最後同re2一樣都係拎埋唔開箱收尾
安心等FF7

舊 04-06-20, 09:58 PM   #145
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
感想 大圖

比青蛙隻腳撞一下都即死
etc
呢d唔叫難 叫無賴
厲害

舊 04-06-20, 11:18 PM   #146
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

resistance高Rank Boss真係太屈, 生存個邊有一個新手已經變無理game
快速配對無分等級, 兩邊角色應該完全random先公平...

此篇文章於 04-07-20 12:39 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-07-20, 01:15 AM   #147
爽神

練咗成晚nightmare隻nemesis3,先叫做熟熟地,由一開波dup落嚟就死變做覺得佢舉手嗰招其實唔算難睇
好似嗰啲連續x下再陰你嘅停頓位,睇落似難,其實都有個timing畀你捉

舊 04-07-20, 01:20 AM   #148
爽神

想問下,其實佢個商店係咪是但爆任何一個模式就會有?

舊 04-07-20, 07:05 AM   #149
darkvolver
頹冗

引用:
想問下,其實佢個商店係咪是但爆任何一個模式就會有?
應該都係爆機之後會有...我爆左easy都已經有。

另外想問大家醫院arena.....會企邊個位置會好d?

此篇文章於 04-07-20 09:00 AM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-20, 09:12 AM   #150
風之將

註冊日期: Jan 2005
終於都攞兩小時內盃
卡路羅絲counter beta會俾佢打返,咩料呀 醫院喺兩隻beta間房,開門如果唔即刻扔手榴彈,近門嗰隻好大機會會開門

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード RE:3 | Biohazard 3 RE | 已售 supermanlady 電視遊戲討論版 728 07-01-22 05:57 PM
[多機種] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區 darkvolver 攻略及心得交流區 1431 08-30-19 06:31 AM
[多機種] バイオハザード リベレーションズ2 武藤遊戲 電視遊戲討論版 853 06-06-18 07:41 AM
[徵]WII バイオハザード ダークサイド・クロニクルズ 蚊蚊 買賣專區 2 04-11-13 11:43 PM

現在的時間是 10:32 AM

手機版 | APP版