Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 最後
攻略及心得交流區>バイオハザード RE:3 攻略+ resistance約戰區
鈴蘭 03:28 AM 04-05-20
作者: FURIMUKI:
Carlos個拳頭到底邊個timing出先啱?
Jill就話有無敵啫 同一個timing Carlos出肩撞 會比人敵人捉住
其實jill同Carlos果個一樣都係無無敵
本質上其實兩招都係當身技,佢係有個當身時間你啪岩左就會派生無敵動作比你
但既話就只係一個移動技/攻擊技
而正正係因為佢本質上係一個當身技
Jill係移動著咁當身,Carlos係企定定咁當身
所以我用落係覺得Carlos易D 因為jill有機會因為你自己個位移反而錯開左個timing

最麻煩係佢唔係1F當身
你搵隻Hunter黎試就好易感受到
鈴蘭 03:30 AM 04-05-20
爆機
都幾可惜某幾隻怪後面完全唔出
Beta同蟲本身後面應該要放

蜘蛛果D事旦啦,不過點解連Grave Digger君都無埋
STRIFE 08:05 AM 04-05-20
我知吖
但nightmare佢d動作完全唔同
中一下=combo死
我以為自己玩緊隻狼
連擊中之間有段極短既frame time係可以按到回避
我試過中第1,2下避到第3下,亦試過中第1下避到第2下
但好似又唔係下下都有出現呢段frame time
暫時好似好睇彩數
darkvolver 08:05 AM 04-05-20
作者: 赤兵尉SETH:
話說猩哥本體術天書, 帶左唔覺just有易到

都唔係, 一炮可以炸爆4~6個弱點
我都係帶晒所有coin同火箭炮打inferno
Last boss完全係開turbo...我想像唔到冇火箭炮同coin可以點打
大家有沒有試過角落位(死角掃佢)隻野好像有位打不到..
赤兵尉SETH 10:33 AM 04-05-20
作者: 鈴蘭:
其實jill同Carlos果個一樣都係無無敵
本質上其實兩招都係當身技,佢係有個當身時間你啪岩左就會派生無敵動作比你
但既話就只係一個移動技/攻擊技
而正正係因為佢本質上係一個當身技
Jill係移動著咁當身,Carlos係企定定咁當身
所以我用落係覺得Carlos易D 因為jill有機會因為你自己個位移反而錯開左個timing

最麻煩係佢唔係1F當身
你搵隻Hunter黎試就好易感受到
所以jill向前避會易成功好多
Carlos比較似Bio6個counter, 觸電同中閃光都可以直接出拳

作者: STRIFE:
連擊中之間有段極短既frame time係可以按到回避
我試過中第1,2下避到第3下,亦試過中第1下避到第2下
但好似又唔係下下都有出現呢段frame time
暫時好似好睇彩數
我都成功過幾次, 亦試過隻野連續拍4下gg
風之將 10:33 AM 04-05-20
隻青蛙攞火焰彈射4下都唔死...
LTKS 10:44 AM 04-05-20
作者: 風之將:
等佢擘大口先射
darkvolver 11:01 AM 04-05-20

請善用前後移動引怪技術..加門reset...

Sent from my iPhone using Tapatalk
STRIFE 12:35 PM 04-05-20
下水道果隻一定口爆佢,唔係佢面皮超厚的
如指hunter, 散彈爆頭殼先再射
再唔係farm枝火箭炮先
野良猫 12:45 PM 04-05-20
作者: STRIFE:
下水道果隻一定口爆佢,唔係佢面皮超厚的
如指hunter, 散彈爆頭殼先再射
再唔係farm枝火箭炮先
醫院用卡佬螺絲打HUNTER好懊惱
想反擊先開槍但次次反擊就一拳打到隻嘢瞓地瞄唔到頭
用機槍就咁掃頭又會用大量子彈
darkvolver 12:46 PM 04-05-20
作者: 野良猫:
醫院用卡佬螺絲打HUNTER好懊惱
想反擊先開槍但次次反擊就一拳打到隻嘢瞓地瞄唔到頭
用機槍就咁掃頭又會用大量子彈
屈門cancel放手榴彈。
赤兵尉SETH 12:49 PM 04-05-20
γ用火焰彈射身都應該一下死喎
aquarius 02:20 PM 04-05-20
呢隻暴君唔識開門..

但突然間又會喺你前面出現..
darkvolver 02:43 PM 04-05-20
作者: aquarius:
呢隻暴君唔識開門..

但突然間又會喺你前面出現..
你心臟還好嗎?
FURIMUKI 04:18 PM 04-05-20
認真玩冇特典inferno
去到警局已經save左6次sosad
難位多到爆炸
最吹漲係比hunterγ撞一下都即死 咬都唔洗咬

Nemesis跑得太快,反而回避易d
FURIMUKI 04:19 PM 04-05-20
Double post
野良猫 04:23 PM 04-05-20
分解場追跡者好識玩
會用體形遮視點等你冇得睇畫面出唔到just
darkvolver 04:51 PM 04-05-20
作者: 野良猫:
分解場追跡者好識玩
會用體形遮視點等你冇得睇畫面出唔到just
Gapcom d細節位係好一流....成日困獸鬥..
赤兵尉SETH 05:28 PM 04-05-20
開始玩resistance
得四張map同唔算大, 生存者可能好快玩厭
反而Boss幾多野玩, 見好似連Bio6既怪都叫到
aquarius 06:15 PM 04-05-20
玩到用卡洛斯
都係講緊re2 之前嘅事

咁係咪無咗交代jill昏迷嗰段去re2之後嘅時間
darkvolver 06:30 PM 04-05-20
DEL.............
鐵之侍 07:08 PM 04-05-20
用了兩個攻擊幣打正常難度,追蹤者全形態輕鬆ko

同時成功一小時四十五分鐘左右過關
呂鳳仙 07:18 PM 04-05-20
呢個外國人示範點打最後打大老⋯⋯要連續碌6,7吓先可以舉槍

FURIMUKI 07:40 PM 04-05-20
搞掂inferno籠城

Carlos真係去到邊難到邊
超辛苦
爽神 10:13 PM 04-05-20
打nightmare nemesis第二形態(第2次)用電槍過都超辛苦,要電佢落嚟兩次先ko
其實我諗同用正常武器冇咩分別
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 最後

返回主題版面