Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 05-26-19, 11:08 AM   #376
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
連rebound都俾人執埋,無啦無啦,
後生仔,下年再嚟過啦

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-19, 11:14 AM   #377
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
開頭都講公鹿打final可能會輸經驗
結果到ECF已經係輸經驗

字母有排練啊你,罰球,中距離,三分,傳球
Kawhi真係塞錢入你袋

舊 05-26-19, 11:15 AM   #378
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
即時下季未必留到可愛
剩計今季可以殺入去打FINAL已經賺哂
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-19, 11:21 AM   #379
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
如果贏埋勇士, 就登基NBA第一人了
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-19, 11:22 AM   #380
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Sar8 查看文章
開頭都講公鹿打final可能會輸經驗
結果到ECF已經係輸經驗

字母有排練啊你,罰球,中距離,三分,傳球
Kawhi真係塞錢入你袋
罰球本身唔差,係打關鍵位就出事
明顯係心理質素同經驗唔夠
練到中距離已經好屈機
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-19, 11:28 AM   #381
Penny仔

鹿要max Middleton 的話,
就應該續唔到Mirotic /Lopez
其實係一定續唔返大山....大山份續肯定要過千萬
舊 05-26-19, 11:35 AM   #382
Sar8
The One

引用:
作者: okabe 查看文章
罰球本身唔差,係打關鍵位就出事
明顯係心理質素同經驗唔夠
練到中距離已經好屈機
全世界都望住你既罰球係關鍵時刻射2中1,你season打得幾好係冇人會記得,都係做返D基本功先,體能球好重要,不過只靠體能就係今日個結果
Clutch認真差...,,不過慶幸係你係冇武器去爭,而唔係一身技倆之後唔去爭

舊 05-26-19, 11:40 AM   #383
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
全世界都望住你既罰球係關鍵時刻射2中1,你season打得幾好係冇人會記得,都係做返D基本功先,體能球好重要,不過只靠體能就係今日個結果
Clutch認真差...,,不過慶幸係你係冇武器去爭,而唔係一身技倆之後唔去爭
不過佢後生, 佢成長進度已經好誇張
每季練一項技能的話,暑假就開始練投射了
舊 05-26-19, 11:44 AM   #384
Sar8
The One

引用:
作者: Penny仔 查看文章
不過佢後生, 佢成長進度已經好誇張
每季練一項技能的話,暑假就開始練投射了
呢D全部都係要浸既野來,起碼有兩季先見到收成,如果佢肯練都好,好似西門咁「我覺得已經夠用」咁就真係食屎,所以真係kawhi塞錢入你袋,呢D就係LBJ之後既第一人應該做到既野
不過都係要睇天份(好似DH咁就...)
Clutch就睇佢跨唔跨得過果條線

舊 05-26-19, 12:05 PM   #385
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
Warriors 對住 Raptors 應該會易打少少?起碼前鋒位無咁高。
不過 Raptors 又未必對得上 Warriors 的速度。

如果今年 VC 係 Raptors 度就好了。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-19, 12:07 PM   #386
Penny仔

冇KD的話, final真係睇唔透....
season 勇士對龍2場輸晒
但2場KD都爆珠
舊 05-26-19, 12:12 PM   #387
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
我睇好勇士多,
無左KD而家個rotation同流暢度返到去以往仲有利,
就算輸你Kwahi對位但應該好輕易將Raptors個後場打到變番Barney

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-19, 12:34 PM   #388
Penny仔

打勇士斷估Gasol可能被封印
速龍防守要睇輪換質素, 人手我覺得佢地足夠的
勇士防守策略可能Klay/AI對可愛, 然後再夾撃cut 波line
舊 05-26-19, 02:14 PM   #389
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
VV keep到尼輪平均既水準加埋Ibaka
勇既二陣應該頂唔到...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 05-27-19, 02:15 PM   #390
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
睇番ECF GAME 6, 鹿D進攻真係幾亂下...
字母一打唔起就成隊熄哂火, D 3分炮又唔見哂

勇對龍, 無KD防守對位始終差D
又無左最穩定既進攻武器, 只要手風一唔順就好大鑊
兩邊既二陣都好似唔係咁穩定, 真係睇唔透...
不過如果Green同咖哩keep住上輪既水準我個人覺得勇士機會都係大少少
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-19, 08:24 PM   #391
Penny仔

反而表弟情況比較有趣
冇表弟的話, 幾乎肯定勇士會打快, 趕Gasol落場
但表弟出得的話, 對面就可以擺Gasol 出黎
而Gasol未見得守唔住表弟
舊 05-28-19, 01:19 PM   #392
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
希望KAWHI帶領速龍贏一次總冠軍!2014年FINALS果個實而不華嘅KAWHI真係好猛!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-19, 09:40 AM   #393
Sar8
The One

火箭睇來已放棄,所有人/選秀權都可以deal

舊 05-30-19, 11:31 AM   #394
Penny仔

表弟應該可以打得,而家係睇kerr點用

火箭講到全部人賣得,但根本冇幾多個球員有約在身
最想放咪波叔,跟住到餅王
如果有星可以換,就跟埋gordon.....

要換波叔真係不可能的任務
可能太陽有興趣掛
或者一換一john wall.....
由手機版發出
舊 05-30-19, 12:09 PM   #395
搖搖
永遠的毛毛王子↓

換牆哥咪爛約換爛約

想甩CP3應該倒貼好多野先掂

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 05-30-19, 11:05 PM   #396
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
CP3張約真係無乜可能甩到
甩到都應該起碼食番幾舊骨/貼埋大床
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 06:01 AM   #397
搖搖
永遠的毛毛王子↓

NBA 討論區 VOL. 44

http://www.espn.com/nba/story/_/id/2...contract-talks

D'Antoni應該唔續約, 帶埋下季走人
火箭可以準備解體

CP3最大機會打總冠果年傷左, 今年已經開始退化
賣唔到的話都幾難補人

Harden最fit果幾年要陪火箭唔上唔落了

此篇文章於 05-31-19 07:33 AM 被 搖搖 編輯。
搖搖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-19, 06:01 AM   #398
搖搖
永遠的毛毛王子↓

NBA 討論區 VOL. 44

- del -

舊 05-31-19, 06:02 AM   #399
搖搖
永遠的毛毛王子↓

表弟G1出得,暴龍利多(?
KD可能最快都要G3
依然無咩消息,唔知傷成點

舊 05-31-19, 09:44 AM   #400
Sar8
The One

我覺得預KD唔出得好過

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 43 阿聰 體育版 1007 04-01-19 11:48 AM
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM

現在的時間是 08:10 PM

手機版 | APP版