Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-09-19, 01:50 PM   #676
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: darkvolver 查看文章
驚或避boss就係禁...另外回億加攻,今晚又試下有幾大影響。

Sent from my iPhone using Gaforum
唔洗擔心
唔會有咩影響
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-19, 01:52 PM   #677
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
正路係上城頂同弦一郎打
龍咳主要係影響冥助(死咗冇扣野)既出現機率,應該冇其他影響。

尋晚拎晒兩個蛇柿,乾果條蛇係咪冇得殺?
仲有一開始插盲眼個條都唔知去左邊
舊 04-09-19, 02:22 PM   #678
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 雷火武 查看文章
唔洗擔心
唔會有咩影響
所以真係想快d上去同一哥開戰,正式自虐bbb

舊 04-09-19, 02:54 PM   #679
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 雷火武 查看文章
仲有一開始插盲眼個條都唔知去左邊
去金峰寺可以搵佢埋單,生柿好似係佢心臟黎。
印象中忍殺果下見到佢係單眼…

舊 04-09-19, 03:35 PM   #680
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
驚或避boss就係禁...另外回億加攻,今晚又試下有幾大影響。

Sent from my iPhone using Gaforum
其實都唔係驚,只係嚟隻game係半Openworld, 唔一定要下下跟住落去,下下跟劇情去,我玩遊戲定遊戲玩我呀

舊 04-09-19, 04:42 PM   #681
神人ではない!新人だ

咁其實好多GAME都係要跟劇情行既…

舊 04-09-19, 04:47 PM   #682
darkvolver
頹冗

引用:
作者: chrischun 查看文章
其實都唔係驚,只係嚟隻game係半Openworld, 唔一定要下下跟住落去,下下跟劇情去,我玩遊戲定遊戲玩我呀
引用:
我唔知啦...

Openworld game一個地圖都沒有.....仁王 / DS 都好過隻狼...點講我都覺得要扣分。

隻狼一路玩落去不覺有特別loading時間

舊 04-09-19, 05:03 PM   #683
神人ではない!新人だ

引用:
我唔知啦...

Openworld game一個地圖都沒有.....仁王 / DS 都好過隻狼...點講我都覺得要扣分。

隻狼一路玩落去不覺有特別loading時間
印象中DS好似都冇地圖,仁王本身就完全唔係OPEN WORLD,你入去打MISSION架渣…
而OPEN WORLD係咪一定要地圖,在下都存疑。當然,你話唔USER FRIENDLY就的確係既。

個人觀感就的確覺得DS多變化D,呢隻樂趣基本上在下覺得同仁王差唔多(唔係講難度)。

此篇文章於 04-09-19 05:06 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-19, 05:33 PM   #684
雷火武
ワールド・エンド

引用:
我係行完仙峰寺同底層、崩落峽谷先番去打弦一郎
即係行到無地方可行咁泄
舊 04-09-19, 06:10 PM   #685
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
佢應該係特登唔整地圖,一黎已經好多checkpoint , 二黎有地圖你就好易知有隱藏地方,佢想你慢慢探索

打到就黎三周我就覺得隻game完全無需要地圖,checkpoint 同checkpoint之間慢慢行重好玩

舊 04-09-19, 08:47 PM   #686
chrischun
Juliuscrui

嚟隻GAME有樣野好,係youtube上睇人打,基本每個人都無固定路線及先後次序去打BOSS,唔會有固定順序,中意點走都得,其實咁先好玩,唔會一條固定路玩到底,原本去打獅猿,點知跌左落去攞左白蛇心臟

舊 04-09-19, 09:02 PM   #687
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
嚟隻GAME有樣野好,係youtube上睇人打,基本每個人都無固定路線及先後次序去打BOSS,唔會有固定順序,中意點走都得,其實咁先好玩,唔會一條固定路玩到底,原本去打獅猿,點知跌左落去攞左白蛇心臟
..............?!

其實隻狼故事主要係分三部份

頭段係不死力解明, 中段係奪寳奇兵+内幕軍入侵, 尾段係隱藏段入第三 / 第四 ending

毎段内容可以自由選擇先後次序, 但唔代表你可以skip 左頭段直入中/ 後段

所以甚麼Open world 相信只係你諗多左

https://wiki.denfaminicogamer.jp/sek...83%BC%E3%83%88

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 04-09-19 09:14 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-19, 09:14 PM   #688
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
根本玩慣DS既人打呢D怪淨係會諗點係佢屁股打
宮崎今次都醒左架, 加左堆快攻角色迫你用Parry

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-09-19, 09:25 PM   #689
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
..............?!

其實隻狼故事主要係分三部份

頭段係不死力解明, 中段係奪寳奇兵+内幕軍入侵, 尾段係隱藏段入第三 / 第四 ending

毎段内容可以自由選擇先後次序, 但唔代表你可以skip 左頭段直入中/ 後段

所以甚麼Open world 相信只係你諗多左
我係話半Open world,係似,任何GAME都係有先後次序,我只係話可以唔洗死估估一定要打左乜野先可以再玩落去

舊 04-09-19, 09:33 PM   #690
chrischun
Juliuscrui

我意思係可以先打曬所以小boss又或者攞左道具及加血量先再返轉頭打返遊戲故事既次序,唔係一定要玩家打完嚟隻boss或做固定既事件卡住玩家,強迫玩家強行打boss或事件先可以再玩落去

舊 04-09-19, 09:56 PM   #691
神人ではない!新人だ

引用:
我意思係可以先打曬所以小boss又或者攞左道具及加血量先再返轉頭打返遊戲故事既次序,唔係一定要玩家打完嚟隻boss或做固定既事件卡住玩家,強迫玩家強行打boss或事件先可以再玩落去
…結論上都係差唔多,打晒其他唔打弦一郎一樣故事推進唔到,打唔贏火牛,差唔多邊個AREA都唔駛去…
選打邊AREA先既話,其實ROCKMAN都好似…

當然,SPEED RUN果D應該有D非常人SKIP到既部份既…

此篇文章於 04-09-19 10:01 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-19, 10:03 PM   #692
darkvolver
頹冗

想問我打到有一個支線要找白色的花的地方,個個area有不小僧人,但好像沒有路行.....感覺很怪

舊 04-09-19, 10:05 PM   #693
神人ではない!新人だ

引用:
想問我打到有一個支線要找白色的花的地方,個個area有不小僧人,但好像沒有路行.....感覺很怪
金峰寺沿山路一路殺人殺到大寺,大寺鉤位上二樓

舊 04-09-19, 10:20 PM   #694
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
你係"修練道" 找得到紅花.............自然找得到白花

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-09-19, 10:20 PM   #695
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
…結論上都係差唔多,打晒其他唔打弦一郎一樣故事推進唔到,打唔贏火牛,差唔多邊個AREA都唔駛去…
選打邊AREA先既話,其實ROCKMAN都好似…

當然,SPEED RUN果D應該有D非常人SKIP到既部份既…
惡魔城

火牛的確可以SKIP

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-19, 10:23 PM   #696
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
惡魔城

火牛的確可以SKIP
SKIP 火牛同比蛇呑就算啦

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-09-19, 10:31 PM   #697
神人ではない!新人だ

引用:
惡魔城

火牛的確可以SKIP
咁在下改囉,唔打序章弦一郎邊個AREA都唔駛去…

…呢個應該冇得SKIP啦啩…

舊 04-09-19, 10:35 PM   #698
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
咁在下改囉,唔打序章弦一郎邊個AREA都唔駛去…

…呢個應該冇得SKIP啦啩…
用地圖bug skip 到都無用

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...nA=1813&tnum=1

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 04-09-19 10:38 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 04-09-19, 10:46 PM   #699
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
序章弦一郎本身就係官方skip, Speedrun中一刀直送去廢寺

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
唔知點樣先可以玩到咁

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 04-09-19 10:49 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-19, 10:56 PM   #700
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:

唔知點樣先可以玩到咁

咩事?!

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Sell 99%新 ps3 Dark Souls 黑暗靈魂 死戰 prepare to die 特別版 中英文版 行版 連最新日本電擊攻略本 $300 henrywk 買賣專區 3 06-04-13 10:44 PM
[西片] Die Hard 6 (Die Hardest) 森羅 電影版 12 05-03-13 09:24 AM
Dark Souls: Prepare to Die Edition ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 3 04-16-12 12:33 AM
[業界] Activision, Vivendi (Blizzard母公司) 合併組成 Activision Blizzard Metal Gear NT 電視遊戲討論版 4 12-04-07 03:53 PM
Activision, Vivendi (Blizzard母公司) 合併組成 Activision Blizzard Metal Gear NT PC電腦遊戲討論版 1 12-03-07 03:09 PM

現在的時間是 06:16 PM

手機版 | APP版