Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-17-11, 12:40 AM   #651
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
我都覺得刺皇幾好睇!真係接受唔到佢20期完!

究竟佢係唔賣得定係想把全力放在鐵將上而放棄佢?
係動廢個邊睇到有情報話得8000書....

另,
王小龍放生陳傲雲
要玩SM都整斷d 手手腳腳先la

邪神傳, 亦兒一下子就變左高手

舊 12-17-11, 12:46 AM   #652
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: gingq7 查看文章
肥仔唔出聲我都仲以為佢冇上船
....其實佢上船做乜, 白菜起碼有自保能力
子羽之前把劍已經可以用火殺神
但睇怕子羽會死

舊 12-17-11, 12:52 AM   #653
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
刺皇真係開始發力就完...可惜
由第8銅人先開始睇福龍d書, 因為九把刀原著有別於一般港漫味道
功夫時裝武打亦算係中規中舉, 所以打算一直支持有創新o既作品
刺皇初期雖然無乜強勁打鬥場面, 不過呂不韋, 趙姬, 荊軻, 嬴政之間關係描寫得甚好
算係可以長追價值o既作品

不過, 我對鐵將無愛. 續作不太合我口味 恐怕不再支持了

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 02:52 AM   #654
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
剌皇我覺得完全無重點,章與章之間根本散收收,越黎越對鍾英偉失望,幾本書都做到爛,完全唔識控制緊湊節奏
神兵f2、三國、刺皇本本都係開頭hea住hea住推進劇情,臨尾就要落雨收柴趕結局
得8000書就我聽書店講

超展開原來就係摺書,唔俾過你都唔得

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 12-17-11 03:18 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 11:43 AM   #655
dust11
God of Gamer

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
王小龍放生陳傲雲
要玩SM都整斷d 手手腳腳先la

邪神傳, 亦兒一下子就變左高手
之前捉到小虫owen咪有係乜都冇做,好白痴

放生owen既人重有戒仔
不過owenD毒氣一掌就俾人打散真係唔死都冇用
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 12:11 PM   #656
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
刺皇開頭個節奏真係好慢 , 同埋真係比到種自己都唔知自己想點O既感覺讀者
不過相比神兵F2 已經好幾廿倍

今次只係同三國類同 , 不過我覺得已經比三國好少少 , 快左少少入正題 ,
但已經唔及天子六果陣了 , 而家細公司D書一衰即殺 , 根本無得好似以前咁玩

不過福龍知唔知佢D書咁多年以黎最弱就係故仔?
唔知鐵將係唔係都用鐘英偉?
如果唔係的話鐵將真係唔睇好(我指...至少有個編劇)
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-11, 01:16 PM   #657
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: dust11 查看文章
之前捉到小虫owen咪有係乜都冇做,好白痴

放生owen既人重有戒仔
不過owenD毒氣一掌就俾人打散真係唔死都冇用
咁個陣一來係通天大牢, 小龍又俾刀神封左功力(我諗佢地唔記得左呢度, 唔好同我講南宮一指解到)

但而家owen係室外, 仲要兵兇戰危, 而且owen仲有手下可能救走佢

咁當然, 捉到條友唔想佢走得甩, 整斷手手腳腳先SM佢係常識吧
只係我會覺得今次白痴D

舊 12-17-11, 01:19 PM   #658
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: T.K. 查看文章
剌皇我覺得完全無重點,章與章之間根本散收收,越黎越對鍾英偉失望,幾本書都做到爛,完全唔識控制緊湊節奏
神兵f2、三國、刺皇本本都係開頭hea住hea住推進劇情,臨尾就要落雨收柴趕結局
得8000書就我聽書店講

超展開原來就係摺書,唔俾過你都唔得
我唔知原來個邊個USER就係你TIM....SORRY TK大
亂咁轉發你的情報

舊 12-17-11, 01:23 PM   #659
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
咁個陣一來係通天大牢, 小龍又俾刀神封左功力(我諗佢地唔記得左呢度, 唔好同我講南宮一指解到)
OWEN搵四個大隻佬黎姦小虫
小虫就即刻衝到穴道啦
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-11, 01:25 PM   #660
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
轉發有咩所謂

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-11, 02:39 PM   #661
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: kakajit 查看文章
刺皇開頭個節奏真係好慢 , 同埋真係比到種自己都唔知自己想點O既感覺讀者
不過相比神兵F2 已經好幾廿倍

今次只係同三國類同 , 不過我覺得已經比三國好少少 , 快左少少入正題 ,
但已經唔及天子六果陣了 , 而家細公司D書一衰即殺 , 根本無得好似以前咁玩

不過福龍知唔知佢D書咁多年以黎最弱就係故仔?
唔知鐵將係唔係都用鐘英偉?
如果唔係的話鐵將真係唔睇好(我指...至少有個編劇)
福龍需要的是編劇(鐘英偉)和認真的武打設計....
刺皇十幾期都未有一場打得似樣....

少少OT, 封神紀對比起殺道都少左好多對拆, 但起碼畫面上夠"型" (e.g. 今期子羽果一劍, 幾個聖王的神技, etc.), 刺皇十幾期乜都冇, 呢樣很明顯唔完全係鐘英偉問題
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-11, 04:38 PM   #662
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: gingq7 查看文章
福龍需要的是編劇(鐘英偉)和認真的武打設計....
刺皇十幾期都未有一場打得似樣....

少少OT, 封神紀對比起殺道都少左好多對拆, 但起碼畫面上夠"型" (e.g. 今期子羽果一劍, 幾個聖王的神技, etc.), 刺皇十幾期乜都冇, 呢樣很明顯唔完全係鐘英偉問題
殺道對拆好睇d... 尤其睇青龍
封神成班人鬥爆能力

舊 12-19-11, 05:25 PM   #663
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: T.K. 查看文章
轉發有咩所謂
唔知你介唔介意GA MA
你唔介意就得~~

舊 12-20-11, 12:31 PM   #664
gingq7

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
殺道對拆好睇d... 尤其睇青龍
封神成班人鬥爆能力
武神鳳凰 武神大會果段d對拆又係好正....最記得希望用一串連招屈死加奧

封神而家得阿狗真係會用拳頭打人....仲要次次就一拳打飛人
舊 12-20-11, 01:11 PM   #665
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: dust11 查看文章
OWEN搵四個大隻佬黎姦小虫
小虫就即刻衝到穴道啦
次男道便會很勁的
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-11, 12:28 PM   #666
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
四眼明, 光頭星淚目
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-11, 11:15 PM   #667
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今期刺皇究竟是印錯字還是我眼花?竟然話福龍會離開福龍動漫!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-11, 11:29 PM   #668
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
即係福龍動漫摺得啦...

舊 12-31-11, 03:52 AM   #669
gingq7

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
即係福龍動漫摺得啦...
睇到r晒頭,
福龍周記又好似有d野咁
舊 12-31-11, 04:07 AM   #670
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
引用:
冇眼花~

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-11, 04:32 AM   #671
gingq7

有冇人爆下料發生咩事
舊 12-31-11, 04:34 AM   #672
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
咁...本鐵將點呀?

舊 12-31-11, 11:46 AM   #673
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
引用:
咁...本鐵將點呀?
鐵將冇問題、二月左右出

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-11, 11:47 AM   #674
joeypong

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
咁...本鐵將點呀?
2月出同賣緊廣告點會有問題?

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-11, 12:54 PM   #675
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
星期4去至GOAL CLUB 買野時聽到老細講電話有D緊張咁話 "鐵將點呀?" 咁...

可能DARK 係個人品牌掛? 可以同唔同公司合作?
我始終覺得邱福龍唔係做老細O既料 , 佢有間公司幫佢做晒D畫畫以外O既野就最好
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:06 AM

手機版 | APP版