Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-14-11, 11:02 PM   #501
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
觸手 x 3

另~其實第二部主角~會唔會唔係阿狗哩~
天國逆子~其實十刑都可以係~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-11, 10:28 AM   #502
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
石鐵班人比人咁圍毆法, 一個人都唔駛死
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-11, 03:04 PM   #503
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
咁又唔好咁講................
咁通天都係出d二打六姐!!!
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-11, 03:29 PM   #504
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
十刑...我諗起殺道個人造人

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-11, 03:30 PM   #505
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
觸手 x 3

另~其實第二部主角~會唔會唔係阿狗哩~
天國逆子~其實十刑都可以係~
孔雀個仔都有機

舊 07-15-11, 08:11 PM   #506
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
引用:
作者: 阿Wing 查看文章
咁又唔好咁講................
咁通天都係出d二打六姐!!!
二打六對二打六,無奶油淨係死通天GE人,
而且對面二打六又化甲歸元(雖然我由始至終都覺得佢係小丑),又冰火七重(雖然俾人強制壓返去六重),死件四大世家家主都好丫.......

舊 07-16-11, 12:12 AM   #507
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
王小龍九陰打都靈上人都只係打和,但石鐵只係達摩金身,再加少少所謂拼死之心,就可以打死一個已經升了呢嘅都靈上人...
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-11, 12:18 AM   #508
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
王小龍九陰打都靈上人都只係打和,但石鐵只係達摩金身,再加少少所謂拼死之心,就可以打死一個已經升了呢嘅都靈上人...
恕我唔認同係打和,都靈對小龍個場,明顯小龍高兩班
咁當然,石鐵唔應該打得贏升左呢ge都靈我贊成,
其實我就係想睇下佢點寫石鐵小鷹白仇等等二線,點樣以弱勝強得黎又合理,
上次小鷹明顯係搞笑區多,今次石鐵直頭明打贏,

舊 07-16-11, 12:24 AM   #509
dust11

註冊日期: Aug 2010
龍虎門用頭十幾版拎黎講一件俾人秒殺既蛋散

仲要原來全島人都想殺佢
咁叫撒旦黎做乜?

此篇文章於 07-16-11 10:10 PM 被 dust11 編輯。
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-11, 12:25 AM   #510
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
孔雀個仔都有機
究竟孔雀係生左~定和仔唔記得畫肚哩~
如果生左又會係邊個神哩~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-11, 11:39 AM   #511
fourleaves112
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
究竟孔雀係生左~定和仔唔記得畫肚哩~
如果生左又會係邊個神哩~
孔雀王?!
fourleaves112 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-11, 05:54 PM   #512
FREDDY@o@

龍虎門除左3皇,風雷,未廢功既韋陀, 有邊個唔係二打六

過左大半年孔雀應該生左掛

引用:
作者: dust11 查看文章
龍虎門用頭十幾版拎黎講一件俾人秒殺既蛋散

仲要原來全島人都想殺佢
咁叫撤旦黎做乜?
呢段真係極腦殘
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-11, 01:15 AM   #513
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
龍虎門除左3皇,風雷,未廢功既韋陀, 有邊個唔係二打六

過左大半年孔雀應該生左掛

呢段真係極腦殘
其實蛇貓門入面,
三皇係穩膽唔洗講,風雷其實都係上左六重半天之後一下子上位的,仲記得佢打死神拳王個戰真係好有氣勢,之後上埋七重天以為會更強勢,點知佢個七重天連金羅漢十關都頂唔順暗黑冰火我真係唔想提起
韋陀係擂台個次上九章之後以為有好表現,可惜慘被寫成邪神ge玩具,如果復到功的話都真係可以好好發揮
青天死我真係好反對的,佢好有發展,鐵沙綿掌都未威夠,之前又寫到同甲賀真弓可能有發展咁,可惜
石鐵又係另一個玩具明明一出場又話硬漢子,一粒刀蟻丸連邪神鞋底都奶埋,好記得個陣真係睇到講粗口,個角色咁就無左性格了之後練成達摩金身,一野就壓下左小虎,以為有得威,點知俾老邪神吸功,係呢一刻我真係當佢係二打六了
小鷹如果唔俾其他內功佢練就一世都二打六了,明明小龍廢功前有套易筋經(只到藍級)係手,點解唔俾小鷹
白仇童子金身應該好有發揮,可惜無寫過咁濟...........
老妖飛妖明明老江湖又成日腦殘,如果唔係功力同經驗都唔可以睇少的,金童又鬼隱左
其他戒仔,阿柴個d就算把la,唔知幾時先寫到次似樣的

又,印象中孔雀唔係十月懷胎,佢好似都陀左好耐下的了,咁當然過左幾個月生左唔係出奇
有錯請指正

舊 07-17-11, 02:24 AM   #514
FREDDY@o@

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
其實蛇貓門入面,
三皇係穩膽唔洗講,風雷其實都係上左六重半天之後一下子上位的,仲記得佢打死神拳王個戰真係好有氣勢,之後上埋七重天以為會更強勢,點知佢個七重天連金羅漢十關都頂唔順暗黑冰火我真係唔想提起
韋陀係擂台個次上九章之後以為有好表現,可惜慘被寫成邪神ge玩具,如果復到功的話都真係可以好好發揮
青天死我真係好反對的,佢好有發展,鐵沙綿掌都未威夠,之前又寫到同甲賀真弓可能有發展咁,可惜
石鐵又係另一個玩具明明一出場又話硬漢子,一粒刀蟻丸連邪神鞋底都奶埋,好記得個陣真係睇到講粗口,個角色咁就無左性格了之後練成達摩金身,一野就壓下左小虎,以為有得威,點知俾老邪神吸功,係呢一刻我真係當佢係二打六了
小鷹如果唔俾其他內功佢練就一世都二打六了,明明小龍廢功前有套易筋經(只到藍級)係手,點解唔俾小鷹
白仇童子金身應該好有發揮,可惜無寫過咁濟...........
老妖飛妖明明老江湖又成日腦殘,如果唔係功力同經驗都唔可以睇少的,金童又鬼隱左
其他戒仔,阿柴個d就算把la,唔知幾時先寫到次似樣的

又,印象中孔雀唔係十月懷胎,佢好似都陀左好耐下的了,咁當然過左幾個月生左唔係出奇
有錯請指正
果時個七重天仲要打幾下就心臟病發 如果唔係姦興亂黎相信佢返到正傳唔會咁勁
韋陀值得期待~ 同埋戒仔應該都幾有潛力, 不過暫時都好少出現
青天我都覺得唔應該咁快死....果時剛開始爆升LV, 玩唔夠一陣就死... 仲要死得幾無謂下. 鐵沙掌打得算幾好睇
石鐵除左旁白係咁話佢硬漢, 唔覺有幾硬.... 初頭又真係幾硬ge... 至於達摩金身弱都可接受, 主角以外唔應該太勁~
小鷹應該無得升了... 似乎編劇好enjoy寫佢點絞盡腦汁打D嘍囉
白仇之類都係鬼隱多... 老妖阿柴果D早就應該死

舊 07-17-11, 04:10 AM   #515
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
估唔到依家風雷咁勁..
我仲停留喺佢斷了雙腕死掉的那一幕..
其旁白形容為入的氣少, 呼的氣多..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-11, 01:45 AM   #516
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
果時個七重天仲要打幾下就心臟病發 如果唔係姦興亂黎相信佢返到正傳唔會咁勁
韋陀值得期待~ 同埋戒仔應該都幾有潛力, 不過暫時都好少出現
青天我都覺得唔應該咁快死....果時剛開始爆升LV, 玩唔夠一陣就死... 仲要死得幾無謂下. 鐵沙掌打得算幾好睇
石鐵除左旁白係咁話佢硬漢, 唔覺有幾硬.... 初頭又真係幾硬ge... 至於達摩金身弱都可接受, 主角以外唔應該太勁~
小鷹應該無得升了... 似乎編劇好enjoy寫佢點絞盡腦汁打D嘍囉
白仇之類都係鬼隱多... 老妖阿柴果D早就應該死
石鐵係金剛山一戰,一打四都贏個場真係型,
中華武館大師兄寫強d我係希望的

小鷹唔升唔緊要,用盡腦汁諗橋都唔緊要,條橋合理的話

舊 07-22-11, 04:50 PM   #517
sunnypigdog
滅絕小五郎

今期蛇貓門又搞笑了,
通天兵部GE戰鬥人員原來少得咁可憐,
申公豹,雷震子,哪喳
小邪女,蜂王,南宮一指,都靈都係陳傲雲自己帶去的

龍貫天仲多馬過佢,又唔明點解兵部唔可以征召其他五部GE人員,
係咪真心會幫係一個問題,但你派其實五部召返黎GE人去,打輸左其他五部都有責任,點都唔會好似而家咁俾人講兩句就收左皮,又話點聰明奸狡,無左刀神照住可能已經死左

舊 07-22-11, 10:55 PM   #518
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
今個星期開始冇得睇銅人外傳
細佬話頂唔住...佢決定唔買

幻城就畫得唔錯, 故事尚可接受 (因為係改編)
另外噱聞小說其實都係山寨版,係咪真?

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-11, 11:10 PM   #519
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: Bandit-Anji 查看文章
今個星期開始冇得睇銅人外傳
細佬話頂唔住...佢決定唔買

幻城就畫得唔錯, 故事尚可接受 (因為係改編)
另外噱聞小說其實都係山寨版,係咪真?
銅人今期出齊七索同君寶
等到入高潮先唔買

幻城抄襲, 孤狗一下成版都係啦
信唔信看個人定奪囉

主線思想抄聖傳抄得好足下
如果唔好CLAMP大媽o既漫畫, 睇幻城都可以o既
話晒演繹手法都唔同
何況係淨係得打o既港漫?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-11, 11:34 PM   #520
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
引用:
作者: D.K. 查看文章
銅人今期出齊七索同君寶
等到入高潮先唔買

幻城抄襲, 孤狗一下成版都係啦
信唔信看個人定奪囉

主線思想抄聖傳抄得好足下
如果唔好CLAMP大媽o既漫畫, 睇幻城都可以o既
話晒演繹手法都唔同
何況係淨係得打o既港漫?
雖然哩本唔係我買書,不過都講兩句
外傳故事唔吸引, 高潮應該都冇乜驚喜,
而且高潮竟然又要靠七索君寶
另外上期兩少做戲呃人, 第一次呃唔到, 第二次扮死又呃到... 個感覺好古怪
隻兵知扮野之後中計, 如果佢地真係死左,你開閘都係死左架啦

原來係咁,
Clamp 真係冇睇, 但如果係抄, 買少本算

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-11, 12:41 AM   #521
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今期春秋戰雄的公子載呢D才叫奸嘛!
陳傲雲.....都係算吧啦...
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-11, 02:26 AM   #522
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
天子七果然如鍾英偉創刊初期所言5X期打到赤壁之戰
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-11, 11:23 AM   #523
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
今期春秋戰雄的公子載呢D才叫奸嘛!
陳傲雲.....都係算吧啦...
實力未夠時要忍同埋諗計發圍,再擦鞋拉攏其他人幫你打擊對手,到個形勢返到自己手就全力贏盡佢,咁先係陳傲雲...

根本真正既陳傲雲係拍攝緊春秋,扮演公子載
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-11, 11:25 AM   #524
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: kakajit 查看文章
天子七果然如鍾英偉創刊初期所言5X期打到赤壁之戰
其實佢一開始集中寫好曹操,收場未必好似家下咁慘淡....
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-11, 03:11 PM   #525
FREDDY@o@

春秋如果唔講四大悶人其實還可以, 幾鐘意睇公子載

論壇跳轉

現在的時間是 10:35 AM

手機版 | APP版