Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-19, 08:40 PM   #726
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
塾板的長度剛剛好..........

Set 個15 mins timer 履帶96 節就一氣過成條上了~~~

砌模型最重要的是氣勢啊~~~\/

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 04:26 PM   #727
HAKAIDER
neet 人生~~~

拖拖拉拉..............總算完成

眼利嘅應該會睇到部車嘅型號有少少問題

全部車無做舊化, 只係用水溶性木顔色筆係邊位刮上淺色邊増加層次

支鏡話就叫假奶, 但係細緻顏色表現上真係好出色

用水溶性木顔色筆係邊位刮上嘅淺色邊好sharp

明顯睇到砲管German gary 上透出嘅沙丹紅底油

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-01-19 04:38 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-01-19, 07:35 PM   #728
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

會唔會用佢剪連水口都唔駛修

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 08:01 PM   #729
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
睇價錢做人架je

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 08:06 PM   #730
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
其實我想要一把可以直接响架剪落嚟又唔駛點修嘅鉗
就算神剪都要剪落嚟時留少少水口再剪多下先靚同減少白化(雖然我都係懶到直接剪落嚟

笨大哩把望落係雙刃剪
以前用過啲平價雙刃效果麻麻,主要係白化問題
哩把等評價先決定要唔要入手
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 08:09 PM   #731
anyone
The One
↘嫁

之前買左把雙刃120主要拎黎剪第一下 都還好
偏偏無帶返屋企 用神剪剪學姐d件就咁崩左

舊 07-01-19, 08:10 PM   #732
野良猫
肥倫

引用:
作者: anyone 查看文章
睇價錢做人架je
都唔係
如果遇到啲好用嘅工具的確可以省唔少時間
錢無咗可以搵過,時間冇咗就追唔番

之前某鋪老闆介紹用嘅打磨棒,用過後番唔到轉頭
隻EX-S都係剪咗一格仔出嚟就哂成隻,超耐用
舊 07-01-19, 08:12 PM   #733
anyone
The One
↘嫁

定價太進取我繼續神剪算啦
始終bandai唔係太信
而且仲係乜資料都無

佢連marker噴槍都敢做大

舊 07-01-19, 08:14 PM   #734
野良猫
肥倫

引用:
之前買左把雙刃120主要拎黎剪第一下 都還好
偏偏無帶返屋企 用神剪剪學姐d件就咁崩左
神剪剪唔到太粗嘅水口,唯一缺點

120我都有,粗用
水口以外乜都用佢,剪1MM粗銅枝都用佢,已經用到崩哂
但仲用到的確好嘢,所以話貴嘢粗用係啱嘅
舊 07-01-19, 08:19 PM   #735
野良猫
肥倫

引用:
定價太進取我繼續神剪算啦
始終bandai唔係太信
而且仲係乜資料都無

佢連marker噴槍都敢做大
我諗佢未必超越到神剪,因為係笨大
笨大最拿手咩?偷工減料嘛

MARKER槍只係引素組派入坑用嘅啫,加上同期又出現咗USB噴槍
就算我新手入坑都揀USB,唔噴油性可以玩水性,仲健康啲添

加上啲筆又唔係平,又要換筆頭又溝唔到油

此篇文章於 07-01-19 08:21 PM 被 野良猫 編輯。
舊 07-01-19, 08:25 PM   #736
anyone
The One
↘嫁

所以都係唔敢對佢抱任何希望

我信價錢隨時神剪定價級

舊 07-02-19, 07:49 AM   #737
野良猫
肥倫

引用:
所以都係唔敢對佢抱任何希望

我信價錢隨時神剪定價級
彈弓都冇個,我估3000円左右

此篇文章於 07-02-19 07:52 AM 被 野良猫 編輯。
舊 07-02-19, 10:37 AM   #738
anyone
The One
↘嫁

3千的話我唔介意試下粗用架
如果賣到5/6千就算吧啦

此篇文章於 07-02-19 10:57 AM 被 anyone 編輯。
舊 07-02-19, 12:00 PM   #739
野良猫
肥倫

引用:
3千的話我唔介意試下粗用架
如果賣到5/6千就算吧啦
超越到神剪的話我會買,但哩個可能性低過或然率
舊 07-02-19, 04:37 PM   #740
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
https://www.amiami.com/eng/detail?gcode=TOL-00001227
1480yen,你地係咪太高估BANDAI D呃細路工具

舊 07-02-19, 04:43 PM   #741
野良猫
肥倫

引用:
作者: Rance 查看文章
https://www.amiami.com/eng/detail?gcode=TOL-00001227
我輸了
舊 07-02-19, 05:32 PM   #742
anyone
The One
↘嫁

講到好似自己封左頂咁原來係入門級

舊 07-02-19, 07:31 PM   #743
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 野良猫 查看文章
彈弓都冇個,我估3000円左右
有彈弓架.................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-07-19 10:36 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-02-19, 08:12 PM   #744
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
無3mm洞fail

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 10:38 PM   #745
HAKAIDER
neet 人生~~~

似乎可以買支假奶25mm F1.4 影模型..............

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-07-19 10:40 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-20-19, 12:24 PM   #746
野良猫
肥倫

第一次覺得把高震動粒子刀咁有用
靠介刀慢慢削薄的話真係削到天荒地老
舊 07-22-19, 08:00 PM   #747
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: J+1 查看文章
都係去唔到當年嗰支電鍍銀。。。
不過都算夠反光

由手機版發出
呢枝真係唔錯,D粒子係粗過以前枝電鍍不過反光度夠哂,用噴筆噴效果好好
千祈唔好哂錢買O個枝MOLOTOW,又貴又唔好用,我枝野用過一兩次過一排再用已經變左灰色

舊 07-23-19, 10:10 AM   #748
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
呢枝真係唔錯,D粒子係粗過以前枝電鍍不過反光度夠哂,用噴筆噴效果好好
千祈唔好哂錢買O個枝MOLOTOW,又貴又唔好用,我枝野用過一兩次過一排再用已經變左灰色
懷念當年果支
不過依個都OK睇落

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-19, 08:23 PM   #749
HAKAIDER
neet 人生~~~

香坂きのと試玩大陸龜泵套裝

https://www.youtube.com/watch?v=LZWeKOsstXw

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-26-19, 08:39 PM   #750
anyone
The One
↘嫁

近排見到有隻MK牌子ge油直頭話唔使稀釋就噴得有無人玩過?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:30 PM

手機版 | APP版