Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-22-14, 03:26 PM   #2151
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
雙劍入緊鬼人咪有
..........你用咁耐把武器都唔知咩動作有咩動作無

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 03:59 PM   #2152
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
雙劍入緊鬼人咪有
..........你用咁耐把武器都唔知咩動作有咩動作無
雖然好無禮貌

但我真係好懷疑佢有冇玩過隻game
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 04:22 PM   #2153
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: qwertyhk 查看文章
問題係你點比人掃跌, 如果你喺炎王腳邊或者肚底比人掃跌, 就係你問題, 唔通你叫人就你唔好打咩
如果你行到老遠都比人掃, 恭喜你遇到超級地雷

双劍唔鬼人好多招都冇SA
我用双劍會啪強走, 就一D事都冇, 我打炎王多數用双劍
由MHFO開始 我就好討厭食強走開雙劍鬼人
所以到MH4我都好少食強走
事實上 我覺得MH4既雙劍其實唔駛食強走.....佢其實加鬼人強化呢個Mode都係唔想大家長Keep鬼人

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 11-22-14, 04:42 PM   #2154
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
由MHFO開始 我就好討厭食強走開雙劍鬼人
所以到MH4我都好少食強走
事實上 我覺得MH4既雙劍其實唔駛食強走.....佢其實加鬼人強化呢個Mode都係唔想大家長Keep鬼人
fo唔係改左開鬼人強走照扣氣咩?我好耐冇玩,但聽fd講後期改到咁

雙劍我嘅理解係:
鬼人>攻擊力高,招式時間長硬直大,難即時step走,生存力較低,但有道具輔助or冇氣都可以keep住鬼人攻擊直至世界終結
強化>攻擊速度快,招式時間短硬直小,容易step走,生存力較高,但要鬼人keep番條bar

各有各好,唔似以前淨係得亂舞見得下人
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 04:44 PM   #2155
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
依家吾會食強走了,鬼人強化Mode好勁,攻速頭幾下快到接近鬼人亂舞
另4雙劍祭囃子・幻獣ノ調可以3分鐘秒 LV140金獅,駛鬼強走

好多人覺得棍勁,最多只係二流武器,同d高手洗封武係吾會用的
如炎王LV140三分鐘完場
3雙劍1笛
麻左-->訓低--->暈左--loop3次,完場,想騎怪?好難,浪費其他三個人時間

此篇文章於 11-22-14 04:56 PM 被 ist 編輯。
ist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 04:51 PM   #2156
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Nemesis09 查看文章
fo唔係改左開鬼人強走照扣氣咩?我好耐冇玩,但聽fd講後期改到咁

雙劍我嘅理解係:
鬼人>攻擊力高,招式時間長硬直大,難即時step走,生存力較低,但有道具輔助or冇氣都可以keep住鬼人攻擊直至世界終結
強化>攻擊速度快,招式時間短硬直小,容易step走,生存力較高,但要鬼人keep番條bar

各有各好,唔似以前淨係得亂舞見得下人
前期咪好似2G咁 中間開始改到一開鬼人強走就會無

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-22-14, 04:54 PM   #2157
qwertyhk

強走双劍同無強走双劍跟本係兩把唔同武器
無強走係加強左好多,不過強走仲係做到好多無強走做唔到嘅野,走位打法完成唔同
我打其他野都唔食強走,係140任為大家著想先食
qwertyhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 04:59 PM   #2158
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
強走双劍同無強走双劍跟本係兩把唔同武器
無強走係加強左好多,不過強走仲係做到好多無強走做唔到嘅野,走位打法完成唔同
我打其他野都唔食強走,係140任為大家著想先食
我反而係打140更加唔想入鬼人Mode
鬼人強化個走位安全好多,入左鬼人Mode兩個普攻起手都唔夠快

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-22-14, 05:29 PM   #2159
qwertyhk

引用:
我反而係打140更加唔想入鬼人Mode
鬼人強化個走位安全好多,入左鬼人Mode兩個普攻起手都唔夠快
其他140我唔知,双劍我剩係攞嚟打炎王
主要攻擊手段係X打3下同A迴旋斬
我覺得鬼人強化主要優勢係前衝6連斬
4近武情況下炎王少亂走,唔太需要呢招
個人感覺
qwertyhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 06:32 PM   #2160
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
有冇人同我上G3?

44-9339-8157-5327

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 08:20 PM   #2161
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
其他140我唔知,双劍我剩係攞嚟打炎王
主要攻擊手段係X打3下同A迴旋斬
我覺得鬼人強化主要優勢係前衝6連斬
4近武情況下炎王少亂走,唔太需要呢招
個人感覺
炎王比較易定點攻擊
風仔就真心想早早儲滿第一行之後可以唔開就唔開
由手機版發出
舊 11-22-14, 09:32 PM   #2162
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
有既野就唔識
無既野就亂吹話有

真係憑乜搏乜
:)
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 01:51 PM   #2163
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
有個問題想請教:
以前話片手,雙劍,都是玩屬攻,唔係玩物攻,所以應該加強其屬性。好似mhp3 ,支火龍鳳仙輕弩,都是火屬+3 ,屬攻加強。
但今次,見好多片手,雙劍都係配真打,物業,弱點,挑2.
真係好少見加屬性打炎王。
係唔係今次雙劍片手,配真打既輸出好過加屬性?

啱啱親身經驗,850防,15火耐,lv 137 火貓自爆正正下面,其它3人死晒,自己就冇死,只係跪左係度。
程式有冇可能只能接受3人坐貓車,所以就算應該要貓都自動升格,變左唔使貓?

此篇文章於 11-23-14 03:03 PM 被 shooter 編輯。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 04:43 PM   #2164
wingsiu11
Junior Member

註冊日期: Jul 2011
3DS Friend Code4871 5847 8146
有冇大大有時間可幫過g3緊急呀?thxq
42-3827-7165-5756
wingsiu11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 04:55 PM   #2165
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: wingsiu11 查看文章
有冇大大有時間可幫過g3緊急呀?thxq
42-3827-7165-5756
食埋個包五點到入
仲要人的話

舊 11-23-14, 05:01 PM   #2166
wingsiu11

引用:
作者: assy 查看文章
食埋個包五點到入
仲要人的話
謝大大,轉左房
11-5191-3672-9678
舊 11-23-14, 05:07 PM   #2167
assy
Game Master

引用:
謝大大,轉左房
11-5191-3672-9678
已入,做車手

舊 11-23-14, 06:18 PM   #2168
wingsiu11

Smile

引用:
作者: assy 查看文章
已入,做車手
要你打左兩場哩,辛苦了,謝謝幫忙,感謝
舊 11-23-14, 06:26 PM   #2169
藍鞋子

註冊日期: May 2010
引用:
作者: shooter 查看文章
有個問題想請教:
以前話片手,雙劍,都是玩屬攻,唔係玩物攻,所以應該加強其屬性。好似mhp3 ,支火龍鳳仙輕弩,都是火屬+3 ,屬攻加強。
但今次,見好多片手,雙劍都係配真打,物業,弱點,挑2.
真係好少見加屬性打炎王。
係唔係今次雙劍片手,配真打既輸出好過加屬性?

啱啱親身經驗,850防,15火耐,lv 137 火貓自爆正正下面,其它3人死晒,自己就冇死,只係跪左係度。
程式有冇可能只能接受3人坐貓車,所以就算應該要貓都自動升格,變左唔使貓?
其實已經4貓左
就算畫面冇彈力盡提示
你冇晒血就等於貓左
睇返公會卡會有4個人都貓左既紀綠
藍鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 06:40 PM   #2170
assy
Game Master

引用:
要你打左兩場哩,辛苦了,謝謝幫忙,感謝
唔使客氣
我見不停有人入順手幫埋
下次有機會再打

舊 11-23-14, 06:44 PM   #2171
shooter
Game Master

引用:
作者: 藍鞋子 查看文章
其實已經4貓左
就算畫面冇彈力盡提示
你冇晒血就等於貓左
睇返公會卡會有4個人都貓左既紀綠
剛才冇講,另一原因支持我冇貓到,係冇扣我貓左既分。
剛剛又睇左公會咭,係冇貓到。
剛剛又一新體驗,騎乘失敗,火貓係空中即爆。今次我得800防,但0火耐,與其它2人正正係火貓下面。又冇死度,係另外1人貓左,加上之前2貓,就玩完。
所以初部的結論,每局最多只能3貓,最高防者可破例括免。

此篇文章於 11-23-14 06:49 PM 被 shooter 編輯。
舊 11-23-14, 07:24 PM   #2172
言吾矢口
Insane Gamer

引用:
剛剛又一新體驗,騎乘失敗,火貓係空中即爆。今次我得800防,但0火耐,與其它2人正正係火貓下面。又冇死度,係另外1人貓左,加上之前2貓,就玩完。
有冇根性?
你係唔係屬燒死跪低-_-
言吾矢口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-14, 09:25 PM   #2173
shooter
Game Master

引用:
作者: 言吾矢口 查看文章
有冇根性?
你係唔係屬燒死跪低-_-
好似食左根性飯都會炸死,試過好幾次。
但呢兩次,一次有食,一次冇食。
舊 11-23-14, 09:50 PM   #2174
言吾矢口
Insane Gamer

引用:
好似食左根性飯都會炸死,試過好幾次。
但呢兩次,一次有食,一次冇食。
滿血根性飯750防我燒死過好多次
言吾矢口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-14, 12:23 AM   #2175
藍鞋子

註冊日期: May 2010
引用:
冇限3貓呢回事
因為打炎王試過4貓
公會卡都顯示4次力盡

其實任務失敗咪會跪係度
唔需要諗咁多
藍鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Winning Eleven 2014 | Pro Evolution Soccer 2014 | Fox Engine ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 97 07-07-14 11:51 PM
[多機種] Winning Eleven 2014 | PSP, 3DS | 2013年秋予定 seed2005 手提遊戲機討論版 10 09-02-13 04:50 PM
[貼圖][cosplay]07年秋祭 day1+day2相 Matthew.Y Cosplay同人MIX討論區 2 10-08-07 11:34 AM
[動畫] [轉貼] 07年秋 新番簡介 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 69 10-04-07 10:24 PM
今年秋祭係幾時??? 黑咪 破壞大王 Cosplay同人MIX討論區 4 09-02-06 07:27 PM

現在的時間是 11:42 AM

手機版 | APP版