Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-25-19, 11:32 AM   #101
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: HM 查看文章
理大要救
但唔係呢班議員而家要做既事
絶對係....

舊 11-25-19, 11:54 AM   #102
david
The One

註冊日期: Mar 2002
唔係話咩過橋抽板,但當選O既真係要小心,唔好俾POPO有位入再俾支共DQ...

難得一次重挫支共,唔可以俾對家有機會出賤招...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 12:03 PM   #103
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇番票數其實都係大約64比冇乜變化
多區1on1勝者全取先造成壓倒性局面

或者比較正面訊息係反對政府既人都好堅定唔好成日驚咩民意逆轉
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 12:04 PM   #104
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
講真呢刻仲係好凶險,先唔講對家上訴,你自己做左定義犯法嘅事都即時dq
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 12:17 PM   #105
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章

由手機版發出
啱, 好清晰反映民意.

舊 11-25-19, 12:25 PM   #106
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章

由手機版發出
咁本身立法會"比例代表制"就係個唔fair既玩法
點投都好對家都實有人入到立法會

而家區議會仲差藍田
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 12:33 PM   #107
真!DC
Banned User
奉行我道

所以我一直覺奇怪
明明區選制度民主派有利
但區會都保蝗主導,多區飯民又唔派人變自動當選
我上届都冇得投
由手機版發出

此篇文章於 11-25-19 12:38 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 12:36 PM   #108
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
我覺得d鬼佬(一般人同唔熟香港d政治人物)
可以會覺得支持香港, 香港人選舉贏左, 已經等於贏左/件事完左
佢地未必會明點解香港又有選舉, 民主派又可以贏選舉, 政府又點可以唔理民意施政
未必明區議會係無權, 更加應該無乜人知咩係功能組別
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 12:45 PM   #109
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
頂!我住那區光復唔到,請唔到小鳳姐出場!
比老鼠芬的爪牙成功連任;輸31票,比個獨立候選人界咗四百幾票!
未來4年要繼續受鼠患影響....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 12:56 PM   #110
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
頂!我住那區光復唔到,請唔到小鳳姐出場!
比老鼠芬的爪牙成功連任;輸31票,比個獨立候選人界咗四百幾票!
未來4年要繼續受鼠患影響....
omg...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 01:24 PM   #111
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
大埔變咗黃埔~~~~

黃色全取19席
引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
黃大仙果然係黃嘅~~~
真.黃大仙、「黃埔」…首都爭奪戰~!

引用:
作者: 風之將 查看文章
身為大埔友好光榮
廣福竟然可以打敗大boss碧嬌
佢係大埔區議會主席又搞埋咁多與民為敵的事,
反送中運動果期又阻人討論、和平集會、默哀,
搞到之後連大中都放埋催淚彈(窗都射爆埋入埋屋),
大廣扯埋藍黑旗入場拉人激嬲晒全大埔和理非的今日,
係選舉入面有咁的賽果都係可預計的。

民主派大埔區議員提出動議討論修例 遭主席拒絕
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...3-20190627.htm

【引渡惡法】大埔區會主席拒議員為反送中死者默哀 任由公眾席建制支持者擾亂秩序
https://hk.news.appledaily.com/local...90704/59787050

示威者向黃碧嬌辦事處擲雞蛋 向橫額噴漆
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...1-20190810.htm

https://dce2019.thestandnews.com/

民主派
連桷璋
票數
3,768
得票率
57%

民建聯
*黃碧嬌
票數
2,804
得票率
42%

不明確
郭樹仁
票數
得票率
0%

舊 11-25-19, 01:25 PM   #112
chitkan

好多素人打牛屎佬地頭都贏倒
選之前大多數人分析圍村區都係豬頭骨,泛民無乜派人去,D素人當砲灰
我睇返,差唔多係咁上下出力拉票既素人,都贏/輸好少
連廈村鄉有個唔知乜水阿叔出黎鬥牛屎佬,都有成2000票(對手鄧家良2900票有幫元朗白衣人上庭做擔保), 我覺得派個正常少少, 努力拉下票, 贏埋唔奇
應該係香港地租太貴好多人搬入去住村屋/平房屋, 外來人差唔多仲多過原居民而家

(P.S.我再睇返, 原來呢D區投票率都相對低D, 可能D原居民估食硬好多無去投票, 睇返八鄉, 因為朱凱迪選, 原居民應該有準備動員, 有成7成幾投票率, 結果朱凱迪呢D有名氣既都輸)

所以下屆應該好難有依支歌仔唱

此篇文章於 11-25-19 01:35 PM 被 chitkan 編輯。
舊 11-25-19, 01:35 PM   #113
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: chitkan 查看文章
好多素人打牛屎佬地頭都贏倒
選之前大多數人分析圍村區都係豬頭骨,泛民無乜派人去,D素人當砲灰
我睇返,差唔多係咁上下出力拉票既素人,都贏/輸好少
連廈村鄉有個唔知乜水阿叔出黎鬥牛屎佬,都有成2000票(對手鄧家良2900票有幫元朗白衣人上庭做擔保), 我覺得派個正常少少, 努力拉下票, 贏埋唔奇
應該係香港地租太貴好多人搬入去住村屋/平房屋, 外來人差唔多仲多過原居民而家
在下覺得係班租界人以為同以往一樣瞓喺度都贏啫,其實真係吹雞既應該攻唔陷。
在下果邊件土人好似連BANNER都冇見過…

此篇文章於 11-25-19 01:41 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 01:37 PM   #114
IDGAF
The One

引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
何君妖仆街~
民賤聯建制派近乎冚旗
遺憾在長毛敗左比賤人琼
熱烈地彈琴熱烈地唱~
呀席自己住區勝利~

何…已完

見到當區街坊熱烈地彈琴熱烈地唱的畫面,真係笑咗~!
不過,我又諗起多年前網民係沙田隆亨邨"垃圾桶"辦事處慶祝事件之後,
又覺得唔可以咁快鬆懈,隨時比佢把握大灣區機遇升官發財添呀。

https://evchk.wikia.org/zh/wiki/%E5%...B1%9F%E8%8F%AF

何君堯社交網站承認區選落敗
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...6-20191125.htm

此篇文章於 11-25-19 01:47 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 01:40 PM   #115
chitkan

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下覺得係班租界人以為同以往一樣瞓喺度都贏啫,其實真係吹雞既應該真係攻唔陷。
在下果邊件土人好似連BANNER都冇見過…
睇完投票率,確係比其他選區低,上面補充左
舊 11-25-19, 01:47 PM   #116
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: chitkan 查看文章
睇完投票率,確係比其他選區低,上面補充左
好歹都係何凸手既鄉黑行政區。
當然,應該有唔少人一早死心懶得去投都係事實黎既…(其實在下本身都覺得投都冇用,只係唔投對唔住跳出黎選既人)
希望今次令D非土人有返D希望啦,唔係堅冇下次。

此篇文章於 11-25-19 01:49 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 02:35 PM   #117
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
身為大埔友好光榮
廣福竟然可以打敗大boss碧嬌
你以為難打,我有長輩呢區,話佢乜都唔肯做,之前次次無人爭趕佢唔走,唔使我出聲已經識揀

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 02:37 PM   #118
LTKS

註冊日期: Jan 2011
大敗原因簡單啲來講:忍X咗你地好耐

拋磚引玉,浴火重生
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 02:51 PM   #119
HM

註冊日期: May 2007
全部結果已出

講真既,今次結果唔係話要支持泛民
主要真係要趕走建制,唔趕走建制對唔住班手足
希望泛民班人黎緊生生性性啦
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 03:01 PM   #120
風之將

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
佢係大埔區議會主席又搞埋咁多與民為敵的事,
反送中運動果期又阻人討論、和平集會、默哀,
搞到之後連大中都放埋催淚彈(窗都射爆埋入埋屋),
大廣扯埋藍黑旗入場拉人激嬲晒全大埔和理非的今日,
係選舉入面有咁的賽果都係可預計的。

民主派大埔區議員提出動議討論修例 遭主席拒絕
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...3-20190627.htm

【引渡惡法】大埔區會主席拒議員為反送中死者默哀 任由公眾席建制支持者擾亂秩序
https://hk.news.appledaily.com/local...90704/59787050

示威者向黃碧嬌辦事處擲雞蛋 向橫額噴漆
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...1-20190810.htm

https://dce2019.thestandnews.com/

民主派
連桷璋
票數
3,768
得票率
57%

民建聯
*黃碧嬌
票數
2,804
得票率
42%

不明確
郭樹仁
票數
得票率
0%
廣福佢鐵票好多,所以唔期望有得打
佢做既仆街野點只咁少,斬樹未同佢計
引用:
作者: sugihara 查看文章
你以為難打,我有長輩呢區,話佢乜都唔肯做,之前次次無人爭趕佢唔走,唔使我出聲已經識揀
都仲有二千幾票揸手

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士

此篇文章於 11-25-19 03:03 PM 被 風之將 編輯。
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 03:38 PM   #121
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
我果區「屏山北」以兩票之微輸咗比建制派!

舊 11-25-19, 03:43 PM   #122
wing
格鬥低手

連登話有8區俾建制覆核票數, 佢地反敗為勝, 包括一D票數多過選民的選區. 明目張膽造馬.

舊 11-25-19, 05:43 PM   #123
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-19, 05:54 PM   #124
wing
格鬥低手

有D淺藍可能純係看風駛里, 覺得只有少數人搞事.... 如果佢地睇區選結果, 知道其實香港人真係多數支持五大訴求, 而且政府真係冇方法用硬招解決, 加埋美國貿易戰人權法艦隊去南海, 仲有澳洲德國英國荷蘭等好多國家都唔會同中國客氣.... 或者可以令佢地再諗下, 係咪應該繼續支持政府死牛一便頸

舊 11-25-19, 09:41 PM   #125
IDGAF
The One

引用:
廣福佢鐵票好多,所以唔期望有得打
佢做既仆街野點只咁少,斬樹未同佢計
都仲有二千幾票揸手
係喎,原來仲有小白鷺亡魂纏身~!

【鷺鳥被謀殺】殺雀源起 原來又係民建聯!
https://hk.lifestyle.appledaily.com/...B%BA%E8%81%AF-

佢有班師奶兵團成日拉攏我阿婆投票比佢,
我阿婆醒呀淨係參加佢d活動無投票比佢。

其實政府臨選舉前大規模清大火的連儂隧道都刺激到唔少人出嚟投票。

政府各區清理連儂牆 大埔連儂隧道文宣被清
https://news.now.com/home/local/play...yApap0yubgAMxI

此篇文章於 11-25-19 09:46 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:12 PM

手機版 | APP版