Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-12-19, 12:03 AM   #3101
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
做唔到年代人物

https://www.881903.com/Page/ZH-TW/ne...0&csid=261_367

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-19, 09:34 AM   #3102
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
唔駛sad喎, 依家入到五強已有noise, 最重要係由美國到俄國依家全球圍插扮環保瑞典妹, 好多人同情香港人鄧我地唔抵, 以長遠PR角度來講, 咁其實已經係最好o既結果, 隨時仲好過做到people of the year.

舊 12-12-19, 09:38 AM   #3103
wing
格鬥低手

引用:
作者: J+1 查看文章
所以區議會第一件事就要將連儂牆正規化佢。
由手機版發出
絶對要, 聽講佢地亦已諗緊咁做.

舊 12-13-19, 03:59 AM   #3104
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
支那賤畜整左隻打黑衣人FLASH GAME
https://gigazine.net/news/20191211-h...s-attack-game/
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-19, 07:40 PM   #3105
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
今日又有新正苦廣告,又係越聽越火
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-19, 11:22 PM   #3106
Rv250

註冊日期: Aug 2002
陳欣配嗰個?
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-19, 02:58 PM   #3107
chitkan

註冊日期: Dec 2009
引用:
作者: J+1 查看文章
今日又有新正苦廣告,又係越聽越火
由手機版發出
其實唔洗太在意呢d咁垃圾既廣告/海報/SOUNDBITE
果D宣傳方式根本對唔滿意政府既人只會有反效果
中間果班聽倒都得啖笑
會聽得入耳果班,就餵屎佢地都YUMMYYUMMY架啦
所以最多咪叫比藍果班圍爐,而家唔會日日見倒連儂同文宣,日日有埋反暴力廣告同海報陪下咁
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-19, 03:20 PM   #3108
wing
格鬥低手

引用:
作者: chitkan 查看文章
其實唔洗太在意呢d咁垃圾既廣告/海報/SOUNDBITE
果D宣傳方式根本對唔滿意政府既人只會有反效果
中間果班聽倒都得啖笑
會聽得入耳果班,就餵屎佢地都YUMMYYUMMY架啦
所以最多咪叫比藍果班圍爐,而家唔會日日見倒連儂同文宣,日日有埋反暴力廣告同海報陪下咁
同意, 呢D野真係唔駛咁上心, 根本冇人會care. 就算藍人都只會要求政府 "做實事"

舊 12-14-19, 03:31 PM   #3109
chitkan

我近排諗緊一點

理論上,而家警隊既執法存左好多不公既情況, 係可以有好多證據拎上庭
其實可唔可以用法庭既機制, 去實現釋放/停止控告所有被捕人仕呢個訴求

而家可能未係時候, 畢竟仲有好多野可以做左先
但去到某個點,將所有狗隊執法不公, 雙重標準, 越權既證據, 一次過拎出黎,
一攬過將所有反修例風波既案件,用司法覆核之類既方式去推翻判處

我唔知有無可能成事
但好難相信D法官係睇唔出警隊執法有嚴重問題, 既然把關既警隊同律政係偏頗既.後面既法官位置又何來中立又何來公正呢?
法律觀點上呢個有無得打?
舊 12-14-19, 03:35 PM   #3110
wing
格鬥低手

引用:
我近排諗緊一點

理論上,而家警隊既執法存左好多不公既情況, 係可以有好多證據拎上庭
其實可唔可以用法庭既機制, 去實現釋放/停止控告所有被捕人仕呢個訴求

但去到某個點,將所有狗隊執法不公, 雙重標準, 越權既證據, 一次過拎出黎,
一攬過將所有反修例風波既案件,用司法覆核之類既方式去推翻判處

我唔知有無可能成事
但好難相信D法官係睇唔出警隊執法有嚴重問題, 既然把關既警隊同律政係偏頗既.後面既法官位置又何來中立又何來公正呢?
依家要一個case一個case咁打, 有關於當日果個現場出現可疑情況的證據, 就可以拎出來呈堂. 但絶對要睇個官接唔接納, 如果又係主動將鐳射筆改刑罪做攻擊性武器果種, 就未必有用了.

舊 12-14-19, 04:56 PM   #3111
chitkan

27歲男成「人靶」 12.10被瘋警射爆眼
https://hk.news.appledaily.com/break...91214/60374565

依d已經無人理, 愈多依d事發生, 香港人好似漸漸麻目左, 接受左咁
舊 12-14-19, 05:01 PM   #3112
wing
格鬥低手

引用:
27歲男成「人靶」 12.10被瘋警射爆眼
https://hk.news.appledaily.com/break...91214/60374565

依d已經無人理, 愈多依d事發生, 香港人好似漸漸麻目左, 接受左咁
呢單真係唔多覺眼

麻目真係有可能, 但未至於"接受"。 香港人對班武裝恐怖份子的恨意係冇咁易消除,只會積存落去。

否則班奀星同可樂唔駛光速割蓆

此篇文章於 12-14-19 05:04 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-19, 05:03 PM   #3113
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
我近排諗緊一點

我唔知有無可能成事
無可能,清醒少少

香港原有既法律同警察系統係來自北愛爾蘭,係英國用黎鎮壓殖民地。裡面既大量漏洞,都係對三權分立中既行政(即係政府同執法部門)極之有利。

好多漏洞英國國會係有 keep 住 review 同 update,當然香港就梗係無啦。

97 前港英好人唔用盡呢 d 漏洞玩盡殺絕,所以大家生活得好地地。

主權移交唔夠一年,中國傀儡政府即刻做到盡(e.g. 行政既梁愛詩律政師唔告胡仙,立法既垃圾會議員同一般香港人係點都無可能起司法系統下郁到律政師 or 胡仙),更何況,所謂反對派既泛民,膠 + 投共 + 純粹搵食既佔一半以上,點玩呢?

起原有既鎮壓北愛爾蘭既普通法上,加多套條文99%直抄中國憲法既基本法。

香港法律集殖民地普通法同蘇維埃大陸法既黑暗大成,由不受制約既政府(行政)提告,垃圾會(立法)又係廢既,無論法院法官(司法)係藍同黃,都係無分別。

咁香港既法院係咪廢晒?

又唔係既,燒完荃灣法院咪即刻判政府敗訴,禁蒙面法失效囉。

btw 燒山睇少 d
由手機版發出

此篇文章於 12-14-19 06:32 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-19, 05:05 PM   #3114
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
無可能,清醒少少

香港原有既法律同警察系統係來自北愛爾蘭,係英國用黎鎮壓殖民地。裡面既大量漏洞,都係對三權分立中既行政(即係政府同執法部門)極之有利。

好多漏洞英國國會係有 keep 住 review 同 update,當然香港就梗係無啦。

97 前港英好人唔用盡呢 d 漏洞玩盡殺絕,所以大家生活得好地地。

主權移交唔夠一年,中國傀儡政府即刻做到盡(e.g. 行政既梁愛詩律政師唔告胡仙,立法既垃圾會議員同一般香港人係點都無可能起司法系統下郁到律政師 or 胡仙),更何況,所謂反對派既泛民,膠 + 投共 + 純粹搵食既佔一半以上,點玩呢?

起原有既鎮壓北愛爾蘭既普通法上,加多套條文99%直抄中國憲法既基本法。

香港法律集殖民地普通法同蘇維埃大陸法既黑暗大成,由不受制約既政府(行政)提告,垃圾法(立法)又係廢既,無論法院法官(司法)係藍同黃,都係無分別。

咁香港既法院係咪廢晒?

又唔係既,燒完荃灣法院咪即刻判政府敗訴,禁蒙面法失效囉。

btw 燒山睇少 d
由手機版發出
呢方面...sad but true

舊 12-14-19, 05:52 PM   #3115
chitkan

見好多話呢排沉寂左
有無d士氣文宣借黎可以WTAPPS鼓舞下D淡友
舊 12-14-19, 06:14 PM   #3116
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
平靜左唔代表完左
已經演變成自由世界陣營同中共陣營既對抗
戰爭用另一個方式持續緊
要預左係長期作戰起碼打番三五七年甚至幾十年
唔好諗住一兩個月會分倒勝負
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-19, 06:33 PM   #3117
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

你睇/信/share 少 d 燒山 01 WSJ 已經係大幫忙
由手機版發出
舊 12-14-19, 06:34 PM   #3118
chitkan

我都係咁諗
雨運完到魚革起起伏伏都咁多年,呢六個月發生既事已經令我覺得香港同香港人發生咩都有可能
但最近又見出現返好多諗住幾個月就要贏,而家一定要升級先keep得住果種氣氛出黎
舊 12-14-19, 07:13 PM   #3119
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
見好多話呢排沉寂左
有無d士氣文宣借黎可以WTAPPS鼓舞下D淡友
因為大部分助燃物料(五大唔講,因為都知佢唔會有反應,其他如人權法,區選呢類活動都完成了)都差唔多燒晒,火弱就一定,但呢個只係武火變文火,唔駛怕個火會熄,只要新火頭我信會再燒過,大家心裡都明白的

如果呢段必做的應該諗下點做好連儂牆,對面一CALL食環用水槍就一陣洗晒真係唔知可以點拆...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-19, 07:43 PM   #3120
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
如果呢段必做的應該諗下點做好連儂牆,對面一CALL食環用水槍就一陣洗晒真係唔知可以點拆...
據聞係仲貼緊就有隊防暴衝出嚟, 食環都唔使
(唔係話警力不足罪案率上升?
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-19, 09:16 PM   #3121
wing
格鬥低手

引用:
作者: Rv250 查看文章
據聞係仲貼緊就有隊防暴衝出嚟, 食環都唔使
(唔係話警力不足罪案率上升?
呢個真係大問題。
真係唔可以慢慢貼了,可能要袋一兩張快貼快走,唔好貼在固定地方,周圍遊擊,又或者趁和你lunch之類活動,多人時先至貼.

舊 12-14-19, 10:16 PM   #3122
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
成個正義聯盟拉嘅拉死嘅死,又無人去接手做二代英雄,你點搵Bat Signal 照都唔會有人黎救你架啦

舊 12-14-19, 10:25 PM   #3123
wing
格鬥低手

引用:
作者: Rance 查看文章
成個正義聯盟拉嘅拉死嘅死,又無人去接手做二代英雄,你點搵Bat Signal 照都唔會有人黎救你架啦

有人接手, 不過真係新.

舊 12-15-19, 12:00 AM   #3124
gun2506

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
公司D同事己經腦補美國停止泵水所以冇人出來了
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-19, 12:24 AM   #3125
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

首先係心態,唔好再做偵探捉鬼。

裝修丫燒髮院燒屋果 d ,唔好再睇一 d 無頭無尾得幾秒鐘既片就係咁 share 有鬼有鬼。

咁樣有人真係做義士都俾我地整死。

好多人組隊開始有自己制式。

總之一個原則,唔理鬼唔鬼,總之對敵人打出 dmg 就係好事。
由手機版發出

此篇文章於 12-15-19 07:09 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 05:57 AM

手機版 | APP版