Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
電視遊戲討論版>Monster Hunter World 情報區 2 | 已售 | 攻略討論區已開
darkvolver 07:31 PM 11-01-19
黑龍是煌黑龍?我當年冇打到,有什麼特別?

Sent from my iPhone using Gaforum
HAKAIDER 07:46 PM 11-01-19
作者: 鈴蘭:
唔認為會有祖龍 最多都係得黑龍
黑龍都未必會有

除非Gapcom 會係更新加專用地圖砦城 / 決戰場 / 古代塔
赤兵尉SETH 07:51 PM 11-01-19
作者: 捲毛老爺:
噴射機就有D似以前個解像度,唔似會加入。
黑龍就預左架啦
乞食都冇
天慧&黒蝕同滅盡同骨架
黒蝕仲有機會
但天慧就設定要千年周期先會出現
HAKAIDER 07:51 PM 11-01-19
作者: darkvolver:
黑龍是煌黑龍?我當年冇打到,有什麼特別?

Sent from my iPhone using Gaforum
煌黑龍係另一隻

https://x.mh4info.com/m/d/153
赤兵尉SETH 08:08 PM 11-01-19
https://mh15th.jp/floor/index.html

秋葉原個15周年展終於有黒龍設定資料
更多年官方設定集都扮到同game一樣係禁忌無資料
HAKAIDER 08:21 PM 11-01-19
作者: 赤兵尉SETH:
https://mh15th.jp/floor/index.html

秋葉原個15周年展終於有黒龍設定資料
更多年官方設定集都扮到同game一樣係禁忌無資料
噤就算我地用擴三將黑龍種炸到絶種

Gapcom 都強調黑龍種先係生物頂端而且同古文明有關嘛

點都要扮吓神秘啦
鈴蘭 03:54 AM 11-02-19
其實我真係想見到海龍骨架多D
不過睇番MH大百科wiki 海龍骨架個問題似乎唔係呢個世代解決到既事.....
海龍骨架個問題係關節數量太多,係起伏變化咁大既MHW世界入面會對主機演算帶黎特別重既負擔.......
赤兵尉SETH 04:41 PM 11-24-19
竟然係ご苦労竜...
作者: :

鈴蘭 04:50 PM 11-24-19
最後 雖然有D似黑龍
不過睇隻角應該係冥燈亞種/成體
HAKAIDER 08:56 PM 11-24-19
最後 雖然有D似黑龍
新怪如果係用新area 導きの地「氷雪地帯」的話一定唔會係黑龍種

黑龍三兄弟要飛上天放天罰, 一係唔會係室内場打
鈴蘭 09:10 PM 11-24-19
作者: HAKAIDER:
新怪如果係用新area 導きの地「氷雪地帯」的話一定唔會係黑龍種

黑龍三兄弟要飛上天放天罰, 一係唔會係室内場打
果條未必係導地打既
你見個場都唔似雪地
Eking 02:10 PM 11-25-19
...重有人講黑龍/祖龍......由MHW 講到IB.....
小昭Teddy 03:51 PM 11-25-19
最後 雖然有D似黑龍
我第一眼都覺得似黑龍, 但睇真D個骨架, 太短
HAKAIDER 04:43 PM 11-25-19
作者: Eking:
...重有人講黑龍/祖龍......由MHW 講到IB.....
黑龍種我相信會有, 始終係MH 設定中生物鏈頂端

MHF 好後期都用遷悠種名義加返祖龍

仲要係天災級難度, 吓吓Map 炮

https://www.youtube.com/watch?v=t618EO2xb10&t=239s
STRIFE 05:39 PM 11-25-19
似成長體冥燈?
赤兵尉SETH 06:06 PM 11-25-19
但上次歷戰冥燈好似當左係成長體?
我估呢隻都係冥燈同類, 唔同位置吸收地脈能量=亞種之類
yuhchan5 03:22 PM 12-05-19
冥赤龍
https://www.youtube.com/watch?v=4r9so2sb62Q
STRIFE 05:23 PM 12-05-19
一整個縮水老山龍+對翼
byela1504 05:31 PM 12-05-19
但上次歷戰冥燈好似當左係成長體?
我估呢隻都係冥燈同類, 唔同位置吸收地脈能量=亞種之類
是成長體,但不是完全體
赤兵尉SETH 07:04 PM 12-05-19
隻成長體打左未夠10分鐘就放大技走左...
係一定會走定要夠DPS先打得死?
作者: byela1504:
是成長體,但不是完全體
幼體個樣更怪胎, 成長後更普通
Chris Redfield 07:38 PM 12-05-19
打左一次偵查任務[???] 啦,咁點先可以真正打冥赤龍?
HAKAIDER 08:43 PM 12-05-19
隻成長體打左未夠10分鐘就放大技走左...
係一定會走定要夠DPS先打得死?

幼體個樣更怪胎, 成長後更普通
應該話隻幼體食左d 咩先可以變到噤樣.............

連條開叉尾都無埋
鈴蘭 07:48 AM 12-06-19
應該係將呢隻當新既金閃閃咁要16人打啦
等祭應該就會比你打死

其實赤燈隻眼係似黑龍
可能真係黑龍幼體黎
反正冥燈同赤燈個樣都爭咁遠
由手機版發出
赤兵尉SETH 01:58 PM 12-06-19

DevilElvis 02:46 PM 12-06-19
想問之後仲會唔會有DLC 怪 更新?
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 

返回主題版面