Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-25-15, 09:59 PM   #376
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: amaderasu 查看文章
即係至尊勇者, 個故事好似有兩PART, 第一PART係BAD END, 第二PART先打爆大魔王
第一PART因為小跳步直接飛左去魔城果邊,因為唔夠LV所以團滅
N年後重新搵返當年隊友再去挑戰魔城,不過正邪兩邊城堡戰士大戰後尾收唔到科,城公主決定自我封印,令所有城堡戰士都變返普通城堡先解決問題

講真主角三人都幾醬油下

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
疾風無敵銀堡壘其實當年無記有無播到尾?我而家睇番都好似無幾多集係無記睇過咁

GS美神佢真係追得幾貼下 果時香港都出單行本唔係出左好多本.......
無記有播到尾
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 10:39 PM   #377
amaderasu
Crazy Gamer

註冊日期: May 2009
至尊勇者太耐啦, 差唔多20年前, 果時係星期六陪身懷六甲0既娘親入院檢查先有機會睇

仲有套9X年TBB播0既摔角卡通
主角3人要合體上擋台
星期六日下午播
呢套播到死敵出場就腰斬左
又唔記得咩名, 我只係記得細個果時好迷呢套野
amaderasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 10:48 PM   #378
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
至尊勇者太耐啦, 差唔多20年前, 果時係星期六陪身懷六甲0既娘親入院檢查先有機會睇

主角3人要合體上擋台
星期六日下午播
this?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=91714

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 10:56 PM   #379
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:

主角3人要合體上擋台
星期六日下午播
星戰三勇士?
「有我必勝人出場,好快就收場」
記得有結局,尾二集輸咗俾人,之後男主領悟到咩先係真正勇氣喺乜,然後三兄弟變真必勝人贏番
反而續作真係爛尾冇結局

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 11:05 PM   #380
amaderasu
Crazy Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
作者: casio 查看文章
星戰三勇士?
記得有結局,尾二集輸咗俾人,之後男主領悟到咩先係真正勇氣喺乜,然後三兄弟變真必勝人贏番
反而續作真係爛尾冇結局
原來睇到尾二
amaderasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 11:29 PM   #381
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
呢套有印象睇過...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 11:42 PM   #382
Sam=R
Insane Gamer
???

註冊日期: May 2007
新鐵金鋼真係好熱血, 等緊佢加入機戰, 同G GUNDAM組隊

Red Baron FIGHT 呀!!

Sam=R 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 11:54 PM   #383
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
十二守護戰士最記得大結局入面,成隊出大絕十二守護光線同last boss黑色麒麟燈(妖魔神巴帝)鬥波,爭D頂唔蒲果陣中boss貓女妮瑪射多條波入去先KO到

此篇文章於 02-25-15 11:59 PM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 12:35 AM   #384
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
聰明笨伯,heman,忍者龜....

好似o個時都有杯麵番...一時唔記得有咩....
有河馬同湯姆嘅烏龍冤家,拉下條腰帶變大隻佬嘅仙巴歷險記

舊 02-26-15, 12:35 AM   #385
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
有無人記得鐵甲小寶,係個機械人心口打開有個飛拳,記得最後係佢愛上左個女仔點知佢敵人機械人特點係有個電話聽筒係屁股度
另外鬼馬砵砵車結局係點?
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 12:41 AM   #386
david
The One

引用:
作者: Rance 查看文章
國際台無記錯係有播過黃巴士...

---
舊 02-26-15, 12:51 AM   #387
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 半熟蕃茄 查看文章
有無人記得鐵甲小寶,係個機械人心口打開有個飛拳,記得最後係佢愛上左個女仔點知佢敵人機械人特點係有個電話聽筒係屁股度
另外鬼馬砵砵車結局係點?
我印象中鐵甲小寶係呢套嘛?以前有佢個合金可以打開個心口插卡...

此篇文章於 02-26-15 02:58 AM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 12:52 AM   #388
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Rance 查看文章
仲有迪克卡通,巨人克里斯 (亞視)。

舊 02-26-15, 01:13 AM   #389
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 魔璃 查看文章
功夫貓黨系好睇

不過我覺得有套好睇過功夫貓黨既叫機甲武士劍
  兩套好唔同,前者賣搞笑,後者比較認真打的。

印象中機甲武士劍最後同天魔王信長打,打完後兩位主角要生死決。結果一位女同伴開走信長的飛行要塞(自動導航),假裝信長復活。令兩人罷戰去追信長。

令外仲有一套叫「機甲桃太郎」的,當時好多玩具模型,故事就唔多記得了。

此篇文章於 02-26-15 01:40 AM 被 44264 編輯。
44264 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:44 AM   #390
費比加拿斯
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2010
動物奧運會

主持阿蛇/蛇蛇?

tvb播.
費比加拿斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:54 AM   #391
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
作者: mkmonkey 查看文章
仲有迪克卡通,巨人克里斯 (亞視)。
巨人克里斯:「我返上山啦~~!」

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:54 AM   #392
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 44264 查看文章
  兩套好唔同,前者賣搞笑,後者比較認真打的。

印象中機甲武士劍最後同天魔王信長打,打完後兩位主角要生死決。結果一位女同伴開走信長的飛行要塞(自動導航),假裝信長復活。令兩人罷戰去追信長。

令外仲有一套叫「機甲桃太郎」的,當時好多玩具模型,故事就唔多記得了。

我仲有E隻模型....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:57 AM   #393
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Sam=R 查看文章
新鐵金鋼真係好熱血, 等緊佢加入機戰, 同G GUNDAM組隊

Red Baron FIGHT 呀!!
細個果時比佢洗腦

狂唱 "叻~叻~叻~叻 、~~~ 叻爆囉"

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 02:12 AM   #394
劍仔
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: anyone 查看文章
BS2 黃金勇者隻兔仔搶GGG個錘打敵人b
隻GAME入面連天龍神都有埋.....

不過最正係有得睇返合體片段

仲有套超時空少年 細個覺得幾好睇

黎啦黎啦黎啦黎啦, 掂喇掂喇掂喇掂喇! XX鐳動光

此篇文章於 02-26-15 02:16 AM 被 劍仔 編輯。
劍仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 02:52 AM   #395
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
我細個只係識唱 神奇大帝穿咗個窿, 娶咗三個妾仕, 有個斷氣, 有個豆皮, 有個老到就黎死!
傳說中,有個女巫在世上,長長頭髮,兩眼發青光..

此篇文章於 02-26-15 02:56 AM 被 shooter 編輯。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 04:35 AM   #396
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: harakuma 查看文章
以前返上午班真係好正

閃電傳真機之前會有一個卡通
閃電傳真機入面中間位有一個,
閃電完之後又一個

一個下午有三個卡通睇

功夫貓党,
仲有個青山(柯南作者)畫既反斗劍神都幾好睇,

(女主角比最後女BOSS吸精後變老太婆果度真係打咗個突)
反斗劍神係咪個對手把劍係有個月亮(?)還是圓型會著燈架?

引用:
作者: casio 查看文章
星戰三勇士?
反而續作真係爛尾冇結局
果三個超人,係咪「勇氣」「力量」「友誼」?

舊 02-26-15, 05:08 AM   #397
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
各路英雄,真係多謝晒!

解答左我好多迷團。

對我來講最恐怖係「我要衝線」既結局…真係唔講唔知原來咁…

如果講最後死人既結局,係咪有套打拳的,唔知叫鐵拳浪子還是甚麼,係咪最後打到死,之後出版社仲同個角色整左個靈堂…果套有無動畫?

如果再有睇過既結局,而家諗諗下又有幾套,就係「絕對無敵」「元氣爆發」「熱血最強」,仲要lee幾套係三步曲…當中熱血最強最記得…

第二樣野,原來亞視多野睇d…

有無人睇過亞視播既橙路?

還有亂馬,好鍾意個故事,人物設定,但可惜既係,故事上好小品,無龍珠咁規模大…

無人講既仲有:

北斗之拳
米奇老鼠
唐老鴨(係咪姐係好多錢果個)
成語動畫郎
瑪利奧(係喇,即是任天堂果個瑪利奧,我記得仲有紅白機畫面出現的)
超音鼠(我點會唔講世嘉姐,我見過無線做,算新的。)
幽遊白書(最深刻反而係估邊個配音,我當時估係郭志權(比達)會配飛影,但竟然保全叔配飛影,仲要好夾…反而想知漫畫版結局到底想點?)
美少女戰士
飛天少女豬事丁
皇家雙妹麥(睇完第一集先知,原來食神係抄佢的…)

係咪有街霸動畫架?我記憶好似有。

此篇文章於 02-26-15 05:14 AM 被 大情大性武大帝 編輯。
大情大性武大帝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 07:54 AM   #398
david
The One

幽遊白書(最深刻反而係估邊個配音,我當時估係郭志權(比達)會配飛影,但竟然保全叔配飛影,仲要好夾…反而想知漫畫版結局到底想點?)

紅字...爛尾囉...

HXH到今時今日仲未斷氣,其實可以納入為神績...

---
舊 02-26-15, 08:26 AM   #399
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

北斗其實有無修羅之國篇動畫?
至於街霸,以前亞視有套街霸V,劇情幾特別,阿ryu係搵印度佬修練波動氣功
另外,有無人睇過virtual fighter動畫版?記得又係保全叔配主角結成晶
舊 02-26-15, 08:48 AM   #400
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: teealpha 查看文章
有做完
大和哥最終型態(唔記得叫超神定乜野),搵條女補完魔(無誤)之後冇記錯係俾洪水捲走左,DEAD END
之後有套講N年後既後續就閃電傳真機播,內容大概係要搵幾粒魔石黎阻止洪水滅世,呢套就HAPPY END(其中有幾集玩穿越,返左去大和未出村時代,粒貓眼石俾大和頭頂隻貓吞左)

講美動的話蜘蛛俠真係難得既佳作,有日常又有連續幾集單元故事,最重要係佢係貫徹表達到能力越大責任越大既精神…雖然彼德佢自己都話如果有得揀佢真係想放棄力量

另外有套美動講環保既Captain Planet,係一套美佬好認真製作既英雄笑片,睇過既一定明點解
地球隊長好正,記得係每人一隻戒指,風火水土心臟力量

論壇跳轉

現在的時間是 02:03 AM

手機版 | APP版