Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-22-12, 11:38 AM   #176
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
要比最好用台灣果間比

台灣果間都有一間房賣日版同人

精品多數台版

無日版特

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 11:42 AM   #177
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: leotam3 查看文章
你講到去日本好似出旺咁
我唔止秋葉原, 連d好辟既animate都去過 (奈良/青森),
果度真係得一層, 青森果間可以訂game, 不過冇貨存

仲有, "香港些類似的書店"<---水貨店,
點可以同offical店比....
要比你應該同hmv比#
唔好意思呢, 我完全沒想過用日本果間去比較, 唔明白你係要搵日本果間去比
如果你想炫耀自己走遍日本又想盡顯自己知識淵博的話, 就請你不停繼續講落去吧
HEERO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 11:52 AM   #178
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
唔係炫耀既,只係講個實際情況你知,

日本ANIMATE都係冇工口野賣,係貪佢D特典咁囉

唔好以為有日本ACG黎香港開店就一定有工口野賣先得架

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 11:58 AM   #179
怪盜小G
しゃろとも

要工口野唔係要期待虎穴或K-BOOKS咩

舊 07-22-12, 12:01 PM   #180
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
嚴格黎講台北ANIMAITE內賣同人個位係屬於らしんばん 羅針盤的,果堆散貨場100yen同人係台灣賣NT100賺死佢地

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 12:02 PM   #181
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
日本既animate同人, 你見到都唔會買...........
人地日本既animate係主要買漫/精品/動/cd.......

所以我淨係希望訂到日本animate特典就滿足架啦
我知, 但係香港夠殺架喇...

舊 07-22-12, 12:03 PM   #182
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
等等, 我記得日本Animate有H同人誌 gor wor?
數量係好少

舊 07-22-12, 12:06 PM   #183
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
要比最好用台灣果間比

台灣果間都有一間房賣日版同人

精品多數台版

無日版特
好多年前(6~7年前)去過,
有買過同人, 不過記憶中冇(或者少到我冇印象)同人....
而家都仲有係咁?

我一陣問下台灣d fd係唔係真係訂唔到先

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 12:07 PM   #184
leotam3

引用:
作者: Oscarzero 查看文章
等等, 我記得日本Animate有H同人誌 gor wor?
數量係好少
有, 不過真係好少
而且個質素係你買唔落手,
而且.....同人最少有一半係腐本

補充:只限akiba/日本橋等大鋪, 山卡啦果d係冇同人架........

http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911

此篇文章於 07-22-12 12:12 PM 被 leotam3 編輯。
舊 07-22-12, 12:14 PM   #185
怪盜小G
しゃろとも

台灣我2年前去

唔見日版碟,有少量日本野訂

當時台灣上NANOHA 1ST

但買日版週刊少年果D就去附近雜誌瘋多好多選擇

香港果間如果如果無店頭特典&日版碟

應該好易俾信和現時點頂...

此篇文章於 07-22-12 12:22 PM 被 怪盜小G 編輯。
舊 07-22-12, 12:34 PM   #186
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: Oscarzero 查看文章
同人誌係終極兵器
真係整到既話我包你日日都爆數

大人既事情嘛....
邊個話一定要用Animate呢個名?
有個固定貨源已經好夠
咪係樓上整多間太空船lor
唔好玩啦,香港有幾多人肯俾錢買同人真係數得哂

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 01:41 PM   #187
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
好多年前(6~7年前)去過,
有買過同人, 不過記憶中冇(或者少到我冇印象)同人....
而家都仲有係咁?

我一陣問下台灣d fd係唔係真係訂唔到先
有h同人...兩年前去仲買番兩本tony舊同人誌....300蚊一本

舊 07-22-12, 02:18 PM   #188
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Norm 查看文章
有h同人...兩年前去仲買番兩本tony舊同人誌....300蚊一本
加上香港都有鋪頭買現貨同人
唔駛特登係呢度又賣…
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 03:52 PM   #189
leotam3

就算有得訂野,
呢度有幾多會真係俾錢買?

同人?dl啦
game?dl啦
漫?dl啦
動?dl啦

所以我寧願佢專賣日版書/精品, 可以訂埋日版得典就已經夠,
野去日本melonbook/tora自己買啦sosad

あやかし陰陽録討論區
舊 07-22-12, 04:36 PM   #190
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
OT+天真一問:去日本買,就算搵紙包實D甜game鹹漫,照X光機都過到骨?(咪講埋哂D收埋o係自己身咁o既答案)
唔會有事,因為o個部野主要係睇形狀同成份,你收埋本本黃頁電話簿同收埋本本同人漫響部 scanner 係理論上無分別既 ...

不過如果當地海關有懷疑,開箱見到你本野就 ...

舊 07-22-12, 04:54 PM   #191
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
日本D書店分工得好好架
虎穴同蜜瓜就主攻同人
KBOOKS就係書同二手同人SET(大店限定)
GAMERS就係精品
ANIMATE就係特典

非主攻0既佢地D大店都會有, BUT多數都係大路野咁羅

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 05:14 PM   #192
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: b_boy 查看文章
日本D書店分工得好好架
虎穴同蜜瓜就主攻同人
KBOOKS就係書同二手同人SET(大店限定)
GAMERS就係精品
ANIMATE就係特典

非主攻0既佢地D大店都會有, BUT多數都係大路野咁羅
你講到佢地好fd咁有哂協議b
其實佢地打左好多年架啦

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 05:24 PM   #193
b_boy
↘呆~

香港ANIMATE我期待佢做番本行就夠
特典, 精品, 日版書集, CD
做番匯率+$1X, 我就好滿足架啦

引用:
作者: 風音 查看文章
你講到佢地好fd咁有哂協議b
其實佢地打左好多年架啦
打出定位來

淯底可保一世平安
舊 07-22-12, 05:30 PM   #194
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: b_boy 查看文章
香港ANIMATE我期待佢做番本行就夠
特典, 精品, 日版書集, CD
做番匯率+$1X, 我就好滿足架啦

打出定位來
今日去到,冇日版DVD/BD, 冇CD, 冇文庫本, 精品又少
係好似台版書庫存比信和多

有點失望

如果再唔多D精品,或者日版碟
九折期完左很難吸引人去買野

此篇文章於 07-22-12 05:34 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 06:56 PM   #195
b_boy
↘呆~

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
今日去到,冇日版DVD/BD, 冇CD, 冇文庫本, 精品又少
係好似台版書庫存比信和多

有點失望

如果再唔多D精品,或者日版碟
九折期完左很難吸引人去買野
人地都話8月先正式
BUT佢正式都無就...

淯底可保一世平安
舊 07-22-12, 07:05 PM   #196
井上美羽
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2010
今日行過一次 眼先無咩野賣= = 最奇怪係點解會有中小學教科書?
職員係中華書店?問佢地好似咩都唔G咁= =感覺ANIMATE好似掛名開店咁
希望正式有D雜誌,日版小說,漫畫賣- -
井上美羽 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 07:19 PM   #197
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
唔係掛名開店咩?

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 07:46 PM   #198
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
感覺最大問題係位置離信和有D遠,
除非有事要去太子,否則買ACG野唔會特登去個邊
間舖裡面嘅書亦都無咩特別,變成要買書嘅會係信和個邊就買晒,
就算過嚟支持都無咩特別野想買

不過就算入DVD/BD去撐場,事實就係香港會買正版嘅人有限,又要擔心一堆死貨.....
我會建議入多D日版漫畫/輕小說依類野,而個價會比SOGO平,
依樣反而信和個頭少,咁樣就吸引到人去行,連帶會多D生意

正好SOGO個邊ACG舖全滅咁濟,咁樣有機會吸引SOGO買漫畫個班人流
若果可以訂埋一D日版書就更好(唔係雜誌),例如我想訂日文版克蘇魯神話,但又唔想去SOGO搞(貴),若果有舖頭平過SOGO又肯做依類野就最好
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 08:09 PM   #199
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
OT+天真一問:去日本買,就算搵紙包實D甜game鹹漫,照X光機都過到骨?(咪講埋哂D收埋o係自己身咁o既答案)
放心X-ray只係睇到形狀同係有機定無機物(金屬)

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-12, 08:10 PM   #200
怪盜小G
しゃろとも

睇收銀個位咁細應該放唔到d咩特典架啦

其實我覺得門口中間個位唔應該放書

拎黎放新碟好過

再係上面放個細電視播宣傳pv吸引下人布教

貨品欄好似日本店咁加幾句角色對白

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[cw24][I6] -----《To Be....& Doll Lovers》 原創雙人誌 小丸son Cosplay同人MIX討論區 1 08-22-07 11:34 PM
求LOVERS ~恋に落ちたら…~的攻略~ 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 7 05-06-05 09:18 PM
[PS2]Galaxy angel Moonlit Lovers圖片 ,2/26發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 13 12-27-03 05:20 AM
GALAXY ANGEL Moonlight Lovers出左 強化人間ですの~★ PC電腦遊戲討論版 41 09-01-03 10:07 PM
LOVERS & MuvLuv Rv250 H-GAMEの部屋 3 11-22-02 11:46 AM

現在的時間是 01:34 PM

手機版 | APP版