Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-04-12, 01:44 AM   #1
nlso
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
告白後被人拒絕重做唔做到朋友

同一個女仔告白左
但係個女仔話現階段只想做朋友
我知道佢有其他人追既
而個佢都好大方
唔會因為我告白左而避開我

但係我每次見佢同其他追求者msg
我都會耿耿於懷 會好唔開心
如果因為咁樣唔再同佢做朋友係咪好傻?
nlso 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 02:07 AM   #2
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: nlso 查看文章
同一個女仔告白左
我知道佢有其他人追既
而個佢都好大方

傻。的確好傻。

舊 07-04-12, 02:13 AM   #3
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
如果你未放棄就點都要KEEP住朋友關係先, 如果放棄就無謂令自己難受喇!

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 08:17 AM   #4
二伍

註冊日期: Sep 2002
認真你就輸
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 09:31 AM   #5
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

有d人明知大家無可能,但都走去應酬你,有乜企圖,心照
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 10:58 AM   #6
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
1.這是經驗
2.冇一齊過,算了,世界還有更多
3.好close friend先做到fd

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 11:34 AM   #7
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
收兵Flag,請樓主做足心理準備a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 11:49 AM   #8
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
同一個女仔告白左
我知道佢有其他人追既
而個佢都好大方

要睇你自己心態...
如果你心態上真係已經ready同佢做番朋友, 你見到佢同其他追求者msg唔會耿耿於懷, 唔會唔開心既...
係你心態ready之前, 雖然你口講話做朋友, 但其實自己根本都未放低... (人地都會feel到的...)

如果真係有緣做到朋友既話, 過左一排之後再連絡番... 都唔遲...
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 11:56 AM   #9
nlso

其實都唔算closed frd
我今年先識佢
而我地之間都無咩common frd
舊 07-04-12, 11:59 AM   #10
nlso

引用:
作者: kita 查看文章
要睇你自己心態...
如果你心態上真係已經ready同佢做番朋友, 你見到佢同其他追求者msg唔會耿耿於懷, 唔會唔開心既...
係你心態ready之前, 雖然你口講話做朋友, 但其實自己根本都未放低... (人地都會feel到的...)

如果真係有緣做到朋友既話, 過左一排之後再連絡番... 都唔遲...
係既...唯有隨緣啦
舊 07-04-12, 12:20 PM   #11
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
其實都唔算closed frd
我今年先識佢
而我地之間都無咩common frd
引用:
係既...唯有隨緣啦
無咩common friend都好... 起碼少左一班人出來見面時尷尬... ^^
樓主加油 the best is yet to come
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 01:44 PM   #12
lancersea
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
我諗條女年中都比唔少人告白
所以對佢冇咩大不了
樓主只係其中一個
多數繼續追都冇行架喇
除非係佢自己有興趣既男仔
So, 死心啦
lancersea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 04:03 PM   #13
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
引用:
作者: Ringo 查看文章
有d人明知大家無可能,但都走去應酬你,有乜企圖,心照
係,有d好似樓主表白完
又唔同個男仔講清楚繼續同人去單獨出街睇戲食飯應酬人
再講多少少,拖完、攬完、錫完、搞完都可以繼續係朋友啦
不過呢個朋友放係咩位置,應該係人都識揀啦

\\___(`・ω・´)//

此篇文章於 07-04-12 04:27 PM 被 河野貴明 編輯。
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 08:37 PM   #14
二伍

引用:
作者: 河野貴明 查看文章
再講多少少,拖完、攬完、錫完、搞完都可以繼續係朋友啦
有著數喎
前提係做好安全措施先
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 11:52 PM   #15
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
我一定唔會同佢做番朋友, ELSE 會令我唔高興, 點解要做D 令自己唔高興既野?

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 10:01 AM   #16
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
得既, 睇下有幾熟啦, 表現大方d
覺得監介咪一排唔搵lor
搵下/識其他朋友
女通街都係啦
冇common friend 都唔怕俾人講

btw 告白者死, 下次唔好
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 05:57 PM   #17
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
你當講左出黎係一種解脫, 唔得咪唔得羅, 係唔得就早知好過遲知, 現在省左時間...

記住唔好對住佢做死狗, 輸人不要輸陣...

引用:
走吧 走吧 人總要學著自己長大
走吧 走吧 人生難免經歷苦痛掙扎
走吧 走吧 為自己的心找一個家
也曾傷心流淚 也曾黯然心碎 這是愛的代價
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-12, 10:39 PM   #18
Chris B
大壞蛋

註冊日期: Aug 2003
仲做乜鬼野朋友, 一街都係女, 識到第2個女仔包你即刻唔記得左佢

舊 07-07-12, 10:30 AM   #19
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
識得又唔係耐, 算吧啦
咩"做番朋友"都係比個藉口自己啫

雖然我明白人人都會經歷過哩個階段...

舊 07-07-12, 01:37 PM   #20
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
比個希望你,佢有其他追求者都唔接受,即係佢有機會鍾意你架...
比多個希望你,佢唔抗拒你,唔代表佢大方,而係佢對你有意思都唔定架...

比個事實你...想繼續落去就唔好睇
以上兩點可以唔止對住你架,仲可以同一時間鍾意好多個人,你也許是萬中之一。仲有,拖落去只會令你不能自拔,請三思
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-12, 02:17 PM   #21
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
朋友歸朋友,唔好做兵就得

舊 07-07-12, 10:55 PM   #22
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
做咩朋友丫, 你擺自己起人地個後補位度等運到姐

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-12, 12:58 AM   #23
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
是很傻,要勉回真的很難
下次記得不要告白了....
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-12, 02:39 PM   #24
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: sonic 查看文章
是很傻,要勉回真的很難
下次記得不要告白了....

其實好似係"表白"..唔係"告白"
佢今次衰左姐~
如果佢今次成功左又點呢~
做男人既唔係要個女仔話你知想溝你呀?
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 11:30 AM   #25
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
其實好似係"表白"..唔係"告白"
佢今次衰左姐~
如果佢今次成功左又點呢~
做男人既唔係要個女仔話你知想溝你呀?
最大問題,樓主表白的時機真的很差...
佢只係因為見到有其他追求者在MSN獻恩勤就衝動去自爆,時機真係爛爆,比女生搞到失去理智,注定失敗
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:05 AM

手機版 | APP版