Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-03-20, 02:59 AM   #251
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
看影片,節奏慢過PSO,有點像沒Marco的FF12....

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 08:49 AM   #252
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
引用:
作者: シェンムー 查看文章
野村繼kh3後又用到個ur4 更上一層樓
畫面以ps4已經無咩可以挑剔
Opening 到入game,播片到入game,已經完全無縫咁濟
定係癲到全realtime黎?

打擊感,戰鬥系統絕對正過隻xv好多, 係個鏡頭差少少
OP好明顯係播片
我開Game時問
有冇搞錯呢個時代都仲要播片

但CG > 0.5s一閃 > Game畫面
又真係估佢唔到

但又其實PS初代都係咁 XD
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 09:13 AM   #253
darkvolver
頹冗

PSN  IDhwong909
有好的系統係好......但個故事會不會短?官方有沒有交代過?

舊 03-03-20, 09:26 AM   #254
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
要調整心態 基本上呢隻本質上係RPG game
所以攻擊同走位只係好似online game咁用黎避D大招
而正如你玩FF7本身一樣 你其實係避免唔到自己比人打中既
所以補血魔法同補血道具係無可避免地使用
係的確避到wo, 連個系統教學都叫你避或擋
打個中型機甲, 如果全程走去側面後面無傷都唔難
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 10:03 AM   #255
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
看影片,節奏慢過PSO,有點像沒Marco的FF12....
同ff12差好遠
FF12戰鬥玩家冇咩做
FF7戰鬥好忙
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 10:13 AM   #256
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
DEMO玩完,覺得唔錯。

而家唯一擔心係會唔會太短...

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 10:31 AM   #257
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 真!DC 查看文章
同ff12差好遠
FF12戰鬥玩家冇咩做
FF7戰鬥好忙
由手機版發出
gambit我覺得幾好玩,set到出街食飯返嚟贏咗好有成功感

舊 03-03-20, 10:36 AM   #258
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: STRIFE 查看文章
gambit我覺得幾好玩,set到出街食飯返嚟贏咗好有成功感
其實我都覺得FF12個系統唔錯..
自己調整job唧分野好有成功感
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 10:39 AM   #259
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
試玩無得設計太多野,希望正式可以調下,視點遠D,基本你睇唔到其他人係邊,鎖定亦唔係好友善
系統上裝備得三樣野好少,甘多同伴比多一個出擊位就好,其他好正
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 11:09 AM   #260
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: aquarius 查看文章
其實我都覺得FF12個系統唔錯..
自己調整job唧分野好有成功感
成隻game係衰在故事,空氣男主,前期同未亡人之間明明有d 連結,中期就寫走咗
後尾仲要殺出個真主角,未亡人又無啦啦冧仔,莫明奇妙

此篇文章於 03-03-20 11:12 AM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 11:15 AM   #261
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 雙日 查看文章
DEMO玩完,覺得唔錯。

而家唯一擔心係會唔會太短...
另一個令人擔心嘅係FFXIII DLC結局令人不爽
今次仲講明未完+唔講幾時完⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 12:28 PM   #262
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

Pre-rendered CG -> Real-time CG 嘅過渡真係幾乎做到 seamless, 好難再分到,實在太強 (好期待 PS5 嘅 Complete Edition 會行到 4K 60fps )
玩完 demo 比預期想像中正,可以換操縱角色同埋要自己發動 ATB 技能,正過 FFXV

舊 03-03-20, 12:37 PM   #263
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: qwe 查看文章
另一個令人擔心嘅係FFXIII DLC結局令人不爽
今次仲講明未完+唔講幾時完⋯
唔係講左出城完咩
野村訪談有話會有正式結局, 唔係斷開下回再續個種
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 12:38 PM   #264
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
操作有d難, 控兩個人load唔切
再多幾個唔知顧得樣
有d影響爽快感
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 01:01 PM   #265
padage

出midgar係連ps1第一隻碟一半都未到,究竟會唔會ps7先玩得完
舊 03-03-20, 01:11 PM   #266
darkvolver
頹冗

PSN  IDhwong909
引用:
作者: padage 查看文章
出midgar係連ps1第一隻碟一半都未到,究竟會唔會ps7先玩得完
佢有心拖....走去狂出DLC都會有人買,買完之後出collection

舊 03-03-20, 01:26 PM   #267
真!DC
Banned User
奉行我道

後面章數可以用番之前資源
應該冇第一章咁耐...卦
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 01:55 PM   #268
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: jos 查看文章
OP好明顯係播片
我開Game時問
有冇搞錯呢個時代都仲要播片

但CG > 0.5s一閃 > Game畫面
又真係估佢唔到

但又其實PS初代都係咁 XD
火車>一團白煙之後個畫面的光源,
係4K HDR TV下有幾明顯的分別。

其實呢隻新版FF VII有無可能降級移植去NS呢?
見巫師 3:狂獵 The Witcher 3: Wild Hunt都勉強做到了,
FF VII仲有靚靚CG過場片做賣點。

https://www.youtube.com/watch?v=GqZqcC5pOJs

舊 03-03-20, 02:21 PM   #269
padage

個系統係有d野,無腦斬會用好多potion,但如果有用心打heat>burst係有效得多,回避同防都有實際動作game作用而唔係網遊rpg個種局你中
舊 03-03-20, 02:40 PM   #270
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: padage 查看文章
係的確避到wo, 連個系統教學都叫你避或擋
打個中型機甲, 如果全程走去側面後面無傷都唔難
Boss招電 我想just都無得just
當然可以事先停手走到好開咁會唔中,但做唔到係靠避個無敵時間處理到咁
其他開機槍、飛彈果D都無得點避
都係逼你檔

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 03-03-20 02:43 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 02:41 PM   #271
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Lamsze 查看文章
試玩無得設計太多野,希望正式可以調下,視點遠D,基本你睇唔到其他人係邊,鎖定亦唔係好友善
系統上裝備得三樣野好少,甘多同伴比多一個出擊位就好,其他好正
今次得4個人可以控
Red 13野村已經講明左今集無得用

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 02:43 PM   #272
padage

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
Boss招電 我想just都無得just
佢係rpg,boss有即死全屏都唔奇,但避得到7成招都已經係動作同rpg之間做得好好個平衡
舊 03-03-20, 03:12 PM   #273
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
個中文翻譯都幾有趣,
例如用火魔法的黃毛主角有個什麼勇武模式?!

一定同香港近期的黃頭盔、勇武派、火魔法等無關啦,
只是巧合。

舊 03-03-20, 03:39 PM   #274
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
同ff12差好遠
FF12戰鬥玩家冇咩做
FF7戰鬥好忙
由手機版發出
引用:
要set到完全唔駛控都好難的
根本就要熟個BOSS既模式先做到

引用:
成隻game係衰在故事,空氣男主,前期同未亡人之間明明有d 連結,中期就寫走咗
後尾仲要殺出個真主角,未亡人又無啦啦冧仔,莫明奇妙
個故仔完成度極低
不過當年要趕起貨...
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 03:57 PM   #275
jos
Crazy Gamer
單細胞

PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
火車>一團白煙之後個畫面的光源,
係4K HDR TV下有幾明顯的分別。

其實呢隻新版FF VII有無可能降級移植去NS呢?
見巫師 3:狂獵 The Witcher 3: Wild Hunt都勉強做到了,
FF VII仲有靚靚CG過場片做賣點。

https://www.youtube.com/watch?v=GqZqcC5pOJs

播片壓縮過點都有o的分別
我都係4K HDR 27"
可能我唔係用PS4 Pro
所以睇到有分別?
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 07:45 PM

手機版 | APP版