Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-26-10, 12:09 PM   #451
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
咖啡....早年我都飲唔少, 而家介緊啦

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 05-26-10, 12:10 PM   #452
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 豆腐 查看文章
係學妹個facebook搵到下面個link幾直得去諗

好男人,不會捨得讓妳當第三者
http://fashion.msn.com.tw/view8470.aspx
睇左
我覺得男女平等
人,不會捨得讓當第三者

舊 05-26-10, 12:19 PM   #453
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
你地傾到咖啡機呢個話題, 好有親切感

好多男人鍾意飲咖啡,... ... ,乾脆以後都唔沖了。
睇左你段文,講到同好似女仔相處咁。

其實我自己係好少飲咖啡,平時都只係飲水,不過因為可以搵部機用下,所以先會自己沖嚟飲。

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
我之前去YMCA學過沖咖啡,考埋試架,不過pass左好耐都無寄番張cert比我.我都無左件事了..

仲有我覺得最難係拉花
拉花真係難,我最多係整個圓出嚟畫吓公仔。

舊 05-26-10, 12:38 PM   #454
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
你地傾到咖啡機呢個話題, 好有親切感
你真係好有富有感情....
叫我作我會識作文
但我唔會平日特登諗到咁多嘢

舊 05-26-10, 12:55 PM   #455
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: shiro_b 查看文章
叫我作我會識作文
我都係咁話...你叫我寫小說就ok..
平時寫blog 我都未有咁多野寫

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
舊 05-26-10, 12:55 PM   #456
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
叫我作我會識作文
感情太豐富不是好事

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 05-26-10, 01:22 PM   #457
碧克

註冊日期: Aug 2003
太多愁善感,外人睇落好似好浪漫,實際上自身要承受的卻未必為人所知.
唔係話寫野唔好,我都寫過小說出過書,
但睇住自己對生活越來越敏感,就感覺到自己越來越辛苦.

有時抽離一下睇化少少,覺得好多事都冇乜所謂,小節不拘,反而更豁然開朗.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線  
舊 05-26-10, 01:42 PM   #458
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
叫我作我會識作文
尋日講起名牌袋
我真係笑死左ar

頭先lunch 後去左landmark行個圈
見miu miu 新返左PVC 袋
膠袋ja wor!! 咁都要近7000蚊
咁都算.....
但係佢條拉鏈呢.....拉得好唔順....
咁basic 既野都做得咁差...............講得唔好聽, 真係街邊袋都不如
仲有ar
米蘭站永遠好多貨架佢...二手一定平好多架..........
呢個真係只賣唔襟興既款既名牌之一......

舊 05-26-10, 02:04 PM   #459
shiro_b

引用:
作者: Seppie 查看文章
尋日講起名牌袋
我真係笑死左ar

咁都算.....
咁basic 既野都做得咁差...............講得唔好聽, 真係街邊袋都不如
仲有ar
米蘭站永遠好多貨架佢...二手一定平好多架..........
呢個真係只賣唔襟興既款既名牌之一......
日本的大黑屋和銀藏平過香港二手好多, 款式更齊更新,如有人有興趣可以pm我

唔講名牌袋咁多, 離題太遠
有一位朋友曾經寫過佢同衣服的關係, 幾有趣的:

"我跟它們是唇齒相依的.
衣服不被人擁有. 不被人穿在身上. 大都不消半年就茍延殘存
就像白活一場
我沒有你,每早會變得乏味. 也隨連生活質素下降.
我會用心穿上. 不會配以素顏,百佳帆布袋來糟蹋你.
你不會在地鐵中落莫地等待下車,回家, 卻未曾受過任何人欣賞.
來我家吧. 我會珍惜你, 讓你成為獨照寫真中的主角.
我也會為你們找著好人家. 讓你們切切實實地存在過."

無情的女人和衣服們的關係
如同Playgirl

舊 05-26-10, 02:06 PM   #460
shiro_b

引用:
作者: 碧克 查看文章
有時抽離一下睇化少少,覺得好多事都冇乜所謂,小節不拘,反而更豁然開朗.
我曾經很敏感, 很容易想太多
近年終於學會了適當地抽雜
你說得很對!!

ps請收email

舊 05-26-10, 02:24 PM   #461
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 碧克 查看文章
承如碧克所言.......諗得咁複雜做乜

舊 05-26-10, 02:32 PM   #462
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
我曾經很敏感, 很容易想太多
近年終於學會了適當地抽雜
你說得很對!!

ps請收email
你上次睇病條方叫三拗湯合旋覆花代赭石湯加減.
主要作用是降氣平喘,清熱化痰.
不過感覺同你症狀不太相符,個別一兩味藥有D唔明點解咁開

我一陣寫過條比你參考下.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線  
舊 05-26-10, 09:02 PM   #463
Noyeah
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
Thumbs up

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
承如碧克所言.......諗得咁複雜做乜
你自己諗野咪仲複雜... 諗掂你自己先啦~~
Noyeah 目前離線  
舊 05-26-10, 09:08 PM   #464
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
作者: Seppie 查看文章
尋日講起名牌袋
我真係笑死左ar

咁都算.....
仲有ar
呢個真係只賣唔襟興既款既名牌之一.......
米蘭站d貨好平.....
秘密
其實好多都唔係二手...因為佢同某某大陸廠拎貨...超多discount...gucci一個袋都可以平1-2千

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線  
舊 05-27-10, 12:49 AM   #465
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
米蘭站d貨好平.....
秘密
其實好多都唔係二手...因為佢同某某大陸廠拎貨...超多discount...gucci一個袋都可以平1-2千
thx 好在我只o係米蘭買過tods 同已絕版多年既第一代lv 漆皮袋

舊 05-27-10, 01:00 PM   #466
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 豆腐 查看文章
係學妹個facebook搵到下面個link幾直得去諗

好男人,不會捨得讓妳當第三者
http://fashion.msn.com.tw/view8470.aspx
好男人的前身可能都係走過壞男人的路進化出黎.
當1個男人未識學會拒絕時, 又真係幾易發生3角錯,
放棄唔到身邊人就算無 愛情, 仲有親情,感情 (當然有D人可能 ...SEX,$) ,所以第3介入根本好難要求獨佔,
所以介入mode 多數冇乜好結果...

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 05-27-10, 11:24 PM   #467
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
聽晚又可以同妳見面了,希望可以將手錶順利送到妳手上。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 05-27-10, 11:29 PM   #468
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 阿聰 查看文章
聽晚又可以同妳見面了,希望可以將手錶順利送到妳手上。
聰爺....唔係已經放棄左既咩....

咁樣其實幾沒完沒了....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 05-27-10, 11:30 PM   #469
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
聰爺....唔係已經放棄左既咩....

咁樣其實幾沒完沒了....
有轉機了,打鐵趁熱。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 05-28-10, 12:00 AM   #470
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 阿聰 查看文章
有轉機了,打鐵趁熱。
祝成功! 我地大家一齊祝福阿聰! 念力!!!

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 05-28-10, 12:11 AM   #471
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
兄弟話有機既當然要支持啦

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 05-28-10, 01:38 AM   #472
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
俾心機啊!

舊 05-28-10, 03:04 AM   #473
Ewin
小明

註冊日期: Nov 2003
五月二十六日 人們都說今天很熱
好像沒有多提及。早個星期天比我年長一歲的哥哥從美國回來了,昨天晚上二人一起和共同的舊朋友小聚。聊天談及一些我搭不上的話題時,我發現餐盤上有麥當勞紙巾,靈機一觸試試看用來摺玫瑰花。想不到蠻有難度,這一摺直至乘車回到家裡再過好一段時間才摺好。看起來比普通紙摺出來更像真的玫瑰花。她會不會喜歡?腦內微處理器得出否定的答覆。她似乎對浪漫的事情不起興趣,如果單單這樣就能成功討好她,世事就太完美了。我姑且也將之放進小鐵盒裡帶回辦公室再算。

今天她放AL。

之前拿的防蚊手帶好像快用完,明天要記緊拿,橙色的,她喜歡「她」喜歡的顏色。

病好像好了,聲線也回復原狀,好極。

日記偷懶擱筆。

舊 05-28-10, 03:05 AM   #474
Ewin
小明

註冊日期: Nov 2003
五月二十七日 夜色月明情海翻波
標題只為是日天氣,事情發生於下午,千萬別為色色的措詞所誤導。
今天早上也跟兄長打羽毛球,說是在美國場地租金貴,因此回到香港一口氣訂了好幾個日子打個夠本云云。場地是石塘咀,工作的地方附近。上班時間是二時,十一時打完仍然有大量的空閒可以逛逛十元廣場。說有興趣看看我工作的地方,便買個想吃很久了的吉野家三重芝士什麼的牛肉飯一起到中心吃。都吃完了還沒到一時,聽說他在當地竟然沒聽說過大富翁DEAL,便拿出來讓他體驗一下。

順理成章的劇情發展,上午班的同事正值午膳時間,她走出辦公室注意到我們便過來搭話。事實上每一個經過的同事我都會介紹一下兄長讓他們認識,並不用刻意安排。確認過她不會去吃飯之後便邀她一起玩。事實上,很多時她下午也不吃飯,通常都是我跟她一起吃才會吃,DEAL也是她的愛好之一,並不用刻意安排。剛才入了貨,要是她一會肚子餓必定有東西可吃,還多了一個機會可以搭上話,如此說來,就算我說沒有刻意安排實在沒有多少人會相信。

就在如火如荼之際「她」的來電,變成一切的導火線。唔,如果我說我早就料到「她」會來電,會不會太浮誇?或多或少都有一點點預感,自誇的說話從簡好了。

她如實匯報了此刻的現況:正在和一位同事、我和我的哥哥四人在玩DEAL。唉,我就知道對方會爆發。做人就是矛盾,說真話必定沒有好結果,但說謊卻也原則上不符合。

「她」說她一會要工作,一會只顧著玩,不打給「她」,也不知有沒有真的在工作。我沒有談過戀愛,實在搞不懂這是不是正常情侶會做的事,不過她倆再次吵架,已經司空見慣,而且我也知道,即使看起來一發不可收拾,最後又不知怎的回復正常,用電影的術語形容就是「反高潮」了吧。

每次我在妳和「她」吵架時望真妳,妳那眼光中也都帶淚。這一吵,由午飯一直吵至下班。碰巧同事中有另一對情侶(女)同樣在吵架,其中一人只上早班,早下班了,透過電話吵得不可開交。兩組人的位置碰巧又在辦公室的同一個角落,頓成了罵戰區。很多次,吵得最熱烈的時候,我不堪聽下去,走出辦公室盛個水,順便冷靜下來,制止自己想將電話搶過來的激情。我不是下定決心放任她們嗎?怎麼我又會難受了?很多次,我裝沒事,跟旁邊知情的同事打趣道:「機會來了!飛雲!」是的,我心中的確是這樣想,此刻不行動,更待何時?說我投機,我不否認。

看到她在面書留言吐苦水,時而對「她」的蠻不講理破口大罵,我多次在文字輸入的欄位中輸入「俾個機會我」,又按BACKSPACE將之刪除,我需要的是決心,不是契機。

我在辦公室的電腦用的不是滑鼠而是一塊老感壓繪板INTUOS2,用慣了比滑鼠直接、流利得多。點擊的方式是用筆尖點在板上,我在最後一次思緒糾結時,用筆尖將滑鼠指標移到「COMMENT」鍵上沒按下去。

良久,突然欄位和鍵都變成灰色。按下去了,是我手抖了?我確認筆尖沒碰上。也罷,答案快要揭盅,我反而感到比剛才安寧一點。

又良久,是溫柔的拒絕。

因為是意料之內?因為思想準備做得足?因為之前已有一次經驗?我沒有感到多沮喪,頂多是腦袋裡不停播放譚詠麟「幻象」的程度。

我想真正的原因是‧‧‧我不懂說,且引用原文。

「(我的名字)..算把喇..這是無可能的..對唔住..
我只係愛我隻豬.. 我唔會變..如果..唔係..我都唔會..一路死纏落去..我唔會放手..即使..再唔開心..我都唔會放棄佢..(因為我地有好多開心..唔係個個都知..xD)
就算..你做再多既野..我都唔會動搖嫁..再做更多既野.. 只會令我討厭/憎恨/厭惡..
我地都係做返同事好了..<<公還公..私還私>>
其實..你都知..我對(「她」的名字)..係點..即使..俾佢打/鬧..我唔開心完..我都一定會氹返佢..... 」

她只說她愛「她」,沒有說不喜歡我。

「咁我繼續等機會。」我表示我並不會放棄。我用的措詞跟最初我和「她」的對話相似,因為我確信她已知曉是次對話內容。

「(我的名字)..但係你唔可以再..係我地兩個中間..做任何小動作/大動作..
我真係..唔希望..任何一個人..唔開心..sorry..」

很好。著實我做的已不是小動作,但我問心從沒有親手破壞她倆的感情,機會都是「她」親手送上,即是說我一直以來所做的事將會繼續被允許。她只說「再做更多既野.. 只會令我討厭/憎恨/厭惡..」,而不說「令我更討厭」,即是說我未曾令她討厭,只要我不超過界線,即使不被喜歡,也不致於被討厭。即是說,接下來,我只消等她回心轉意,那怕這一天不會發生。我用斷章取義來麻醉自己,並藉此訂立接下來的行為模式。我是不是依然抱有「看到她幸福就好」的心態?我撫心自問,再次得到肯定的答案。

晚上回到家,看見「她」留言冷嘲熱諷道:
「公喜曬…終於刀等到你表白…你宜家先有勇氣講…講清講楚咪好囉…」
我才理解到這次她和我的關係言語上霾清了,是造就了「她」。也罷,此刻留言必中地雷,且看「她」對她的不信任,會不會有一天超越她對「她」的鍾情。

此篇文章於 05-28-10 03:11 AM 被 Ewin 編輯。
Ewin 目前離線  
舊 05-28-10, 09:03 AM   #475
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
兄弟話有機既當然要支持啦
好一句兄弟

真係有機就好

主題工具