Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-05-10, 10:55 PM   #1
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
點樣問女仔拎電話號碼?

我地不如由點樣問1個女仔羅電話講起.....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 10:56 PM   #2
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
最易既做法就係做EVENT搞手

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 10:56 PM   #3
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
Ricky San有咩高見呢??

舊 04-05-10, 10:57 PM   #4
shing1013
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
不要想太多
直接問想留聯絡方法就好了
當然前題係對每個人都咁做

shing1013 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 11:00 PM   #5
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
夠膽既可以玩魔術扲電話

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 11:00 PM   #6
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
拎facebook 先會唔會易D丫

舊 04-05-10, 11:01 PM   #7
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 管家婆 查看文章
拎facebook 先會唔會易D丫
咁一定既
同埋拎左電話
打去都唔知有咩好講
我估一開始都係SMS一吓先會比較好
同埋唔知大家覺唔覺
依家既人好似鐘意SMS多過傾電話…

引用:
作者: House 查看文章
嘩 呢度已經變左情版吹水TOPIC XD~
依家正在慢慢咁兜返去個主題度喇

舊 04-05-10, 11:02 PM   #8
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: kohta 查看文章
Ricky San有咩高見呢??
我?
我個電話no. 1直係icq info... 咁通常D人都唔信,就係咁打左黎.... 信的當然都打黎
跟住我咪乘機問人電話law...

PS: n年屎橋

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 04-05-10, 11:05 PM   #9
shing1013
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: House 查看文章
夠膽既可以玩魔術扲電話
咁又誇得滯....就好似話人知「我霖你呀」咁....

shing1013 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 11:32 PM   #10
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
有這個topic好了...我都諗唔到點樣開新Post...
回1樓
所謂既拎電話
係指你同個女仔咩野關係下向佢拎先?
例如話之係見過幾次面丫...做野/讀書時一齊認識左一段時間....定係完全唔識之類...
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 11:34 PM   #11
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
有這個topic好了...我都諗唔到點樣開新Post...
請大家儘量集中主題吹喇,
如果有新話題想吹時,可以另開topic 呀....... ~ ~

回題,
如果本身完全唔識o既話,其實好難問人拎電話?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 11:35 PM   #12
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: Middle 查看文章
如果有新話題想吹時,可以另開topic 呀....... ~ ~

回題,
有高手可以成功既...
舊 04-05-10, 11:36 PM   #13
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
都係join d什麼什麼班最實際
成個name list有電話....

(懶到出汁之人)

舊 04-05-10, 11:38 PM   #14
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
通常同事就好易既...不過最好唔好o係廁所食飯啦....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 11:43 PM   #15
shiro_b

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
通常同事就好易既...不過最好唔好o係廁所食飯啦....

[OT]你講起上來我真係未去過便所(餐廳)食
約親女仔去,冇人肯去
約男仔,仲勁,話我傻左[/OT]

舊 04-05-10, 11:43 PM   #16
wongmspk

註冊日期: Apr 2009
引用:

回題,
係機舖既話,算唔算係完全唔識咁拎電話?
wongmspk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 11:44 PM   #17
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: shiro_b 查看文章
[OT]你講起上來我真係未去過便所(餐廳)食
約親女仔去,冇人肯去
約男仔,仲勁,話我傻左[/OT]
零分重作
舊 04-05-10, 11:46 PM   #18
HI_Ricky
深山人士

引用:
要睇下對像係乜野識業... sales ,service 等呢D channel 可以借頭借路打去公司問野先, 再親身去問多次,然後好醒咁話好似係果位聽ga...佢叫乜名.... 之後.....自己下次打去公司搵佢.....之後唔該前唔又再問D野要記底,不過你無筆,可唔可以sms.....

PS: 屎橋, 唔得唔好打 ~~~

舊 04-05-10, 11:47 PM   #19
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: wongmspk 查看文章
係機舖既話,算唔算係完全唔識咁拎電話?
你咁講起,
以前真係試過,
不過好耐之前了......
果陣時每星期都會見到同一班人打同一隻game ,
由唔順超(因為鬥高分)到後尾見面會點下頭,
跟住就有次問人拎電話,約得閒出唻打機 ~_~

舊 04-05-10, 11:48 PM   #20
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
單刀直入,你電話幾多號
依家都唔係咁保守啦,如果傾到幾句既,咪話不如留個contact啦

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-10, 11:49 PM   #21
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
要睇下對像係乜野識業... sales ,service 等呢D channel 可以借頭借路打去公司問野先, 再親身去問多次,然後好醒咁話好似係果位聽ga...佢叫乜名.... 之後.....自己下次打去公司搵佢.....之後唔該前唔又再問D野要記底,不過你無筆,可唔可以sms.....

PS: 屎橋, 唔得唔好打 ~~~
我都做service 喇,公事上成日都會問人拎到電話;
問題係公事以外,唔係好熟o既情況下仲有咩名義打電話俾人...... ~ ~

舊 04-05-10, 11:52 PM   #22
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
問題係公事以外,唔係好熟o既情況下仲有咩名義打電話俾人...... ~ ~
係…問題就響依度
我都覺得拎電話唔係大問題
但如果對方真係肯比電話你
你第一次打去應該講D咩呢??
依個先係難題…
有冇高手響度呀??

舊 04-05-10, 11:53 PM   #23
HI_Ricky
深山人士

引用:
我講的況係相反, targer係做service/sales....
你個case等我諗下有冇屎橋

舊 04-05-10, 11:56 PM   #24
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: kohta 查看文章
係…問題就響依度
我都覺得拎電話唔係大問題
但如果對方真係肯比電話你
你第一次打去應該講D咩呢??
依個先係難題…
有冇高手響度呀??
我諗,
我開頭會用電話send d 搞野 SMS 先......
如果之後係仲有機會見到的話。

舊 04-05-10, 11:58 PM   #25
shiro_b

引用:
作者: jlai 查看文章
單刀直入,你電話幾多號
依家都唔係咁保守啦,如果傾到幾句既,咪話不如留個contact啦

哎呀我諗起了
有例子有例子

三幾個月前有日搭火車
有個男仔伸架ipod來,上面用日文寫住:あなたは日本人ですか
我答佢: 我係香港人!!
佢好高興,話"咁點解你識日文??"
我答: 你有冇諗過如果我睇唔明你會好瘀!?你係香港人你又識!?
佢話: 我學日文架.....
我答: 我都學過....
跟住同佢吹左兩個站距離車程, 佢下車了, 我俾左我手機佢

論壇跳轉

現在的時間是 04:43 AM

手機版 | APP版