Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 02-11-10, 05:44 PM   #51
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
0001.....頭post我果名變左 ar,幫我改番la

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-10, 10:36 PM   #52
thesame
Insane Gamer
大同

註冊日期: Aug 2005
睇左好耐都唔係好明
轉職左舍零月又打回原形
已正魔法師lv2
諗住長揸,等收息
thesame 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-10, 10:58 AM   #53
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
Lv26 路過的魔法師…
有鍾意既人…
佢無拒絶我又唔派卡俾我...
拖佢手又唔甩開我...唔知想點

大概我結婚前都係魔法師...(如果有得結婚的話...)
因為有精神潔癖...

此篇文章於 02-12-10 03:38 PM 被 Eclair 編輯。
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-10, 08:57 PM   #54
好鬼煩
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2006
唔該樓主唔好製造標籤"term" 世界已經夠亂
好鬼煩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-10, 02:14 AM   #55
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 好鬼煩 查看文章
唔爭在亂多d丫
有咩所謂遮 呢個區都係比d人自己對號入座之嘛

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-10, 05:53 AM   #56
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
ayato
因有人反對斬掉重練,請重新上報lv

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
<<<lv.26隱士系 /

強烈建議大家出出o黎攪番個GAF 魔法協會第一聚
When&Where 就等大家商量o下(或開poll)再決定
BTW,女版o既應該叫女魔法使,魔女定女巫?請賜教
都可以~~~

此篇文章於 02-14-10 05:56 AM 被 0001 編輯。
0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-10, 06:01 AM   #57
Game Master
狙擊王

引用:
作者: Mr.66 查看文章
有d建議

1.
由於魔法師係基於"有沒有"為重點,
感情生活反而係其次 (有感情生活唔等於會無)
應該係以年齡為lv

2.
應該比返有感情生活既職業選擇
可以簡單D,
例如有感情生活而又keep到有既叫做白魔法師
不過假若回復單身既話就去番魔法使, 但魔法使lv不需重練,
一來唔使麻煩再計,
二來咁個lv先有代表性 (重點是一路以黎還有幾耐, 並非沒有感情生活後還有幾耐)
[而且曾經係lv幾既白魔法使都可以講, 因為都幾有代表性下, 至於再成功轉職白魔法使可唔以用之前去到既白魔法使lv, 是旦你地]

3.
乜呢度唔打得"貞操"同"性行為"呢兩個詞既咩?
我無詳細研究版規,
但無理由封建到唔比打出黎呱??
黎代表貞操都算,
有乜理由用黎代表性行為???(除非我get錯...)
否則性行為請用黎代表
回1:已改,你岩d~
回2:唔多明
回3:我係搵唔到...先用黎用=_=|||
用住先啦~

引用:
作者: ayato 查看文章
因為果2個詞語好像harry potter 的boss 一樣係禁忌黎, 唔可以直接講,要用符號
岩呀...我之前因為直接講左一篇野叫人唔好濫交...而俾人禁左三日...(我認果時係真係太直同俗左d~)

引用:
作者: 好鬼煩 查看文章
一個願打一個願x姐~~~

唉~~~我都想知呢個世界係唔係直係好難識/愛異性/同性

先講:我係唔反對有同/雙性戀

(sorry,一時手快,沒有響上post一次過出而出左多一篇野)

此篇文章於 02-14-10 06:08 AM 被 0001 編輯。
舊 02-15-10, 02:52 PM   #58
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
不是由25歲計起嗎?即25歲lv.1,到左30歲就lv.5…
而且還一定要是童貞健在…

我想知呢度有冇人以自身為魔法師為榮?
JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-10, 06:49 PM   #59
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
如何脫離魔法師...
睇左3頁都好似未講過點樣脫離喎..
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-10, 07:03 PM   #60
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
如何脫離魔法師...
有教既教o個個晨早就脆左藩啦

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-10, 07:10 PM   #61
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
如何脫離魔法師...
基本野:
大膽心細兼且臉皮厚
有$靚仔把口"浪"過油

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-10, 08:00 PM   #62
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
有教既教o個個晨早就脆左藩啦
咁如果唔教既話個topic應該改名
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-10, 02:56 AM   #63
Game Master
狙擊王

引用:
作者: ayato 查看文章
基本野:
大膽心細兼且臉皮厚
有$靚仔把口"浪"過油
大膽心細兼且臉皮厚
有$靚仔把口"浪"過油

我只有心細兼且臉皮厚
無錢樣衰但把口"浪"過油

舊 02-16-10, 02:58 AM   #64
Game Master
狙擊王

引用:
作者: JoeII 查看文章
不是由25歲計起嗎?即25歲lv.1,到左30歲就lv.5…
而且還一定要是童貞健在…

我想知呢度有冇人以自身為魔法師為榮?
唔好咁啦...咁1x歲果d點呢???

你要知...好多細細個(未成年)都可能已經

引用:
咁如果唔教既話個topic應該改名
都無d已經脫離左既上黎教...

此篇文章於 02-16-10 03:01 AM 被 0001 編輯。
舊 02-16-10, 05:49 AM   #65
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
想脫離容咩易,轉職做練金術師咪得囉
引用:
作者: 0001 查看文章
都無d已經脫離左既上黎教...
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-10, 01:11 PM   #66
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
而家要返工,乖仔,仲要打機9成9實是魔法師....

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-10, 12:53 AM   #67
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
成日都講,你乖仔,打機,睇動漫都唔緊要
不過如果連點同女仔溝通都未識(唔係溝!係溝通!),或者見到女人都指住鬧港女,就唔好妄想溝到女啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-10, 01:24 AM   #68
Game Master
狙擊王

引用:
作者: Designer 查看文章
想脫離容咩易,轉職做練金術師咪得囉
練金術師=????
等價交換???

『如果等價交換就係世界既真理,
我希望可以用我既心加我既一生,
黎交換你一生的幸福。』
定係用錢黎交換?

舊 02-17-10, 01:30 AM   #69
Game Master
狙擊王

引用:
作者: sugihara 查看文章
成日都講,你乖仔,打機,睇動漫都唔緊要
不過如果連點同女仔溝通都未識(唔係溝!係溝通!),或者見到女人都指住鬧港女,就唔好妄想溝到女啦
唉~~~新年...
我阿婆叫我下年要帶女朋友見佢...
我表弟就黎廿歲都已經有第二個女朋友...
我仲係....一個都無既魔導師

舊 02-18-10, 12:09 AM   #70
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
引用:
唉~~~新年...
我老母都話阿邊個邊個(年紀比我小)下年結婚,叫我趁後生搵返個(其實我一d都唔後生),而且我有老婆好耐啦,不過冇去註冊咁解o者~
(因為佢係二次元角色,叫我點講俾老母知。)

JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-10, 01:24 AM   #71
Hei Man
Crazy Gamer

引用:
作者: JoeII 查看文章
我老母都話阿邊個邊個(年紀比我小)下年結婚,叫我趁後生搵返個(其實我一d都唔後生),而且我有老婆好耐啦,不過冇去註冊咁解o者~
(因為佢係二次元角色,叫我點講俾老母知。)

其實我想問好耐,
我見呢度間唔中就有d人話自己既老婆就係某動漫角色,
你地咁講究竟係亂up定認真ga?

尋尋覓覓  冷冷清清  悽悽慘慘戚戚
乍暖還寒時候  最難將息
三杯兩盞淡酒  怎敵他晚來風急
雁過也  正傷心
卻是舊時相識  滿地黃花堆積
憔悴損  如今有誰堪摘
守著窗兒   獨自怎生得黑
梧桐更兼細雨   到黃昏點點滴滴
這次第  怎一個愁字了得

Hei Man 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-10, 03:45 AM   #72
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: Hei Man 查看文章
其實我想問好耐,
我見呢度間唔中就有d人話自己既老婆就係某動漫角色,
你地咁講究竟係亂up定認真ga?
反正3次元都無希望
唯有寄託在二次元
而我就唔係,我兩方面都無希望
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-10, 04:09 AM   #73
Game Master
狙擊王

二三次元都無希望....寄情響工作
(二次元...如果真係要講...I LIKE依來潔文)

舊 02-20-10, 11:42 PM   #74
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
唉~~~新年...
對下果d1x歲已經拍拖,對上果d準備結婚到結左婚仔女都有埋都有……年紀越大親戚朋友越多野講……
所以我今年由我身邊一隻雌性動物都無,變成「阿媽,好認真果句,如果他朝有日有個女仔鐘意左呢件野(指著自己),我一定做三件事,第一問佢有無收人錢,第二帶佢去驗眼,第三帶佢去睇醫生驗下有無事。」
經阿媽的交際網路,今年變成「你得閒同d表妹出去玩下,等佢地介紹d人你識麻。」
所以我決定下年我話自己出左家算……

此篇文章於 02-20-10 11:48 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-10, 11:45 PM   #75
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 尼路 查看文章
對下果d1x歲已經拍拖,對上果d準備結婚到結左婚仔女都有埋都有……年紀越大親戚朋友越多野講……
所以我今年由我身邊一隻雌性動物都無,變成「阿媽,好認真果句,如果他朝有日有個女仔鐘意左呢件野(指著自己),我一定做三件事,第一問佢有無收人錢,第二帶佢去驗眼,第三帶佢去睇醫生驗下有無事。」
經阿媽的交際網路,今年變成「你得閒同d表妹出去玩下,得佢地介紹d人你識麻。」
所以我決定下年我話自己出左家算……
我都驚下年有list睇.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:35 PM

手機版 | APP版