Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-19-09, 10:40 AM   #101
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
以前娜姊幫 H&M 拍廣告果條黒白色連身裙真係着得好型

但戴薜止倫着上身睇落似妓女............
係lor我都覺!!!!
另:今季娜姐幫lv賣d廣告都好有型!

舊 03-19-09, 10:43 AM   #102
alextang1030
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
依句好應同...............

個格衰................就算着名牌都唔會好睇
我尋日聽到兩個身光頸靚既女人傾計~
呀a問呀b如果一件衫你成個冬天無著過~你會唔會掉~
呀b答唔會~呀a個語氣就即時搞到好似見到外星人咁~勁驚訝~
係到話~哇~成個冬天無著過喎~你唔會唔鍾意嫁?~

我心諗...又係一個意圖將自己價值觀強加係人身上既人~
同埋我真係唔覺得有必要因為一件衫無著過而唔鍾意佢而掉左佢~
咁你當初買佢返黎把鬼咩~

引用:
作者: ahleung 查看文章
呢樣又係喎. 我一向唔會對朋友講自己人工幾多, 唔想人地用份糧黎衡量我.

我D朋友都一向無講, 我亦唔會問. 佢地點諗我唔知啦.

黎三萬話未識過一個男仔高人工過佢. 係佢真係識唔到, 抑或只係佢井底蛙呢? 「唔通我識如來神掌又話過你知咩?」

我同d fd都覺得~
如果人地三萬個月同佢一樣既~佢都唔會覺係咩一回事~
但係如果人地高人工過佢既~又洗咩搵佢=~="?
挑戰外海好過喇~
有幾多男人搵女友係睇佢人工幾多喎(食軟飯果d另計)

此篇文章於 03-19-09 10:48 AM 被 alextang1030 編輯。
alextang1030 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 10:58 AM   #103
sgouki
God of Gamer
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Corex 查看文章
條女揮霍個男友都仲可以用銀彈搭救 : 買名牌既行動

喜怒無常令人猜不著頭痛先係男人對港女既定義: 買名牌/自我中心既心態
引用:
作者: Corex 查看文章
我唔係想特別針對你
不過想帶出呢種態度就係令(男)人覺得好挑釁性既言詞
而唔知點解男人任何場合都要有紳士風度呢種誤解
就令男仕既bargaining power往往處於下風
差人好中POINT, 香港女性擇偶條件一方面要求比自己高, 一方面又要求要對自己千依百順, 但係社交場合又要和男性爭風頭, 男性處處忍讓就比人話小男人, 這正是林子聰所講既得底薪下追求佣金持平..........

著重係電車男同名牌呢兩個論點真係有D無謂..........

量產電車男只不過係少數港男o既一種, 帶量產名牌袋都吾係全部港女........

舊 03-19-09, 11:28 AM   #104
alextang1030
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: sgouki 查看文章
差人好中POINT, 香港女性擇偶條件一方面要求比自己高, 一方面又要求要對自己千依百順, 但係社交場合又要和男性爭風頭, 男性處處忍讓就比人話小男人, 這正是林子聰所講既得底薪下追求佣金持平..........

著重係電車男同名牌呢兩個論點真係有D無謂..........

量產電車男只不過係少數港男o既一種, 帶量產名牌袋都吾係全部港女........
lee句我問十個男人~最少八個同意~
自己都經歷過lee d問題
唔買比你唔就你你又嬲~就你哄你又話你唔man~
完全唔知想點~重有~係港女心目中~男友係用黎曬而唔係用黎愛~
d fd覺得你男友唔夠靚仔唔夠有錢~佢地係會自卑的~
alextang1030 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 12:10 PM   #105
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: Seppie 查看文章
呢d係以事論事
不論男女,有point有ground梗係多d人支持架啦~~
你估呢度仲有以男定女多先出得聲架咩
點睇有d都唔係以事論事wo

舊 03-19-09, 12:59 PM   #106
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: POISON 查看文章
我仲一直以為你用港女角度講tima

因為你文字上根本表達唔到你係講出現實同提議人點改
由上個vol.你就已經一口咬定電車男怨世追唔到女

係喇,一俾人講又要搬GENTLEMEN出黎,男女平等去左邊
我幾時話過男女要平等, 唔好又將d港女論點黎套入我身上
我一直話女仔普遍都想伴侶叻過自己, 淨係呢度已經唔係平等

我從來都唔覺得男女係平等, 男人由創世紀開始就已經係強過女人!
男女角色從來都唔一樣, 我一向都主張男主外女主內

我淨係鍾意大男人,
大男人唔係指大大聲打老婆話哂事果隻
大男係係有胸襟有遠見有能力肯承擔, 令女人可以安心倚靠既人

所以點解如果自覺自己係男人既, 會自然容讓女仔多一點, 遷就多一點, 唔會事事同女仔計較

現實就係, 你既質素如何, 你既伴侶質素也必如何。

你睇唔到我點講叫人點改, 我只可以話你閱讀理解差少少囉!
成個post咁多享度怨怨怨, 唔係我講架, 而係d人根本唔肯面對現實!

講真, 如果有人想解毒既, 咪搵辦法自救囉
如果自覺無毒既, 咁咪無野無煩惱囉

正如我之前講過, 你有權選擇自己既生活同興趣, 但就控制唔到世界對你既睇法
如果你要堅持漠視世人既眼光, 就唔好覺得人地咁睇你你會受到傷害

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

此篇文章於 03-19-09 01:13 PM 被 KammyKammy 編輯。
KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:17 PM   #107
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
>>我一直話女仔普遍都想伴侶叻過自己

好正常
男仔想自己叻過女仔
女仔又想自己男朋友叻d

舊 03-19-09, 01:57 PM   #108
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
正如我之前講過, 你有權選擇自己既生活同興趣, 但就控制唔到世界對你既睇法
如果你要堅持漠視世人既眼光, 就唔好覺得人地咁睇你你會受到傷害
不過有時哩d睇法係有誤解, 澄清一下無可厚非
同埋如果自己冇問題, 唔應該因為世人既眼光而改變自己

好似美國歧視黑人, 但冇理要黑人都學米高積遜咁漂白

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 02:16 PM   #109
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
作者: IamO 查看文章
>>我一直話女仔普遍都想伴侶叻過自己

好正常
男仔想自己叻過女仔
女仔又想自己男朋友叻d
女仔想個男伴叻過自己之餘仲要控制埋佢.哩點咪矛盾囉.
既然男方比自己優秀做乜要控制佢?(相反有d男士都好鍾意控制女伴)

其實互相信任的話,跟本唔需要控制對方.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 03:57 PM   #110
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
女仔想個男伴叻過自己之餘仲要控制埋佢.哩點咪矛盾囉.
既然男方比自己優秀做乜要控制佢?(相反有d男士都好鍾意控制女伴)

其實互相信任的話,跟本唔需要控制對方.
咁又無乜矛盾,
即係個教練想控制啲球員同時,
都可以想啲球員叻過佢架喎.

男女控唔控制對方,
一個願打一個願挨啫.
同埋每個人都有一定控制慾,
爭在尺度去到邊, 同邊個食住食個咁啫
你對你女友都會有一定要求,
唔會任得佢想做乜就做乜吧.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 05:04 PM   #111
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: MO 查看文章
咁又無乜矛盾,
即係個教練想控制啲球員同時,
都可以想啲球員叻過佢架喎.
個例子唔係太適合喎,似父母對子女多啲。

我諗個情況比較似輸打贏要。
平時就大大聲話男女平等,有著數就"我係女/男仔嚟架"。
簡單如遲到,好多時就係咁。
其實如果真係做到己所不欲,勿施於人,就唔會咁多問題。

舊 03-19-09, 05:17 PM   #112
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: beagleflash 查看文章

遲到呢個問題真係超無聊架wor =.=
我覺得不論男女, 約左人都應該守時lor!!
e家仲邊有話咩野男仔應份等女仔

舊 03-19-09, 05:34 PM   #113
Villasaki
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
剛剛, 我D女同事又話鐘意ACG=電車男了.
幸好小弟已婚先避過一刧.

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品
Villasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 05:36 PM   #114
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: beagleflash 查看文章

有好多夫婦結咗婚一段日子,
個老婆就當個老公"仔"咁樣湊架喇

同埋個例子只係想講出"想對方叻過自己"同"想控制對方"唔一定有茅盾而已
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 05:45 PM   #115
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: Villasaki 查看文章
剛剛, 我D女同事又話鐘意ACG=電車男了.
幸好小弟已婚先避過一刧.
請問係鐘意電車男定係鐘意將ACG解理成等同電車男?
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 05:47 PM   #116
Villasaki
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
引用:
作者: GGGG 查看文章
鐘意ACG既男仔 (not 男人) = 電車男.
sorry for misleading.

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品
Villasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 06:58 PM   #117
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
引用:
真係唔知點解電車男三個字係今日香港已經變得咁負面
或者已經變成攻擊acg迷既論調...

我追番之前d post
係唔係應該將 港男, 電車男, 港女三個terms分開
咁搞法,我覺得最後變成係港男變哂電車男呢個結果

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 07:17 PM   #118
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: Villasaki 查看文章
鐘意ACG既男仔 (not 男人) = 電車男.
sorry for misleading.
唔通佢地無童年既
細個唔睇ACG唔通睇字典

舊 03-19-09, 07:42 PM   #119
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: wyhone 查看文章
真係唔知點解電車男三個字係今日香港已經變得咁負面
或者已經變成攻擊acg迷既論調...

我追番之前d post
係唔係應該將 港男, 電車男, 港女三個terms分開
咁搞法,我覺得最後變成係港男變哂電車男呢個結果
喇基本上而家香港既情況係咁.
你鐘意ACG就會等同你係典型一般香港人眼中既電車男.
繼而將隱青都歸納埋入去.

就單單因為呢幾年出事既隱青好多都有係屋企打機唔出街唔讀書番工既情況,
所以你鐘意ACG, 都會被歸納成同類.

就等同, 你鐘意上大陸, 澳門消費, 去玩, 那怕你只不過係遊山玩水, d人都會覺得你去 差唔多 (喇, 呢個只係比喻)

舊 03-19-09, 08:03 PM   #120
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
唔通佢地無童年既
唔係睇金庸、玩yes卡咩
再說當年d acg有今時今日咁流行?
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 08:15 PM   #121
好鬼煩
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2006
引用:
睇閃電傳真機囉
好鬼煩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 08:22 PM   #122
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
唔通佢地無童年既
佢地嗰啲有為青年細個個個讀死書讀到大架嘛,邊似得我哩啲由細玩到大
(本言論只針對我哩種人,不過你要對號入座我唔阻你)

舊 03-19-09, 08:31 PM   #123
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
唔通佢地無童年既
細個睇大個唔睇

引用:
覺得而家ge acg作品比以前商業性更重

好似越來越少言之有物ge作品
比較鐘意80年代-90年代ge作品

此篇文章於 03-19-09 08:34 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 09:29 PM   #124
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
唔係佢地細個唔睇ACG, 係佢地覺得大個仲睇就好細路仔.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 09:41 PM   #125
Ainho
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
經常聽到港女話港男無自信,你們的自信靠的是化妝!!!一落妝素顏樣就好像不想見人一樣,你們的自信去了那裡??

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:40 PM

手機版 | APP版