Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-24-09, 02:49 PM   #501
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: kyu 查看文章
人不可貌相~
PETER真的非常節儉,而30K女就真的沒有修養了……
收入三成用在女僕CAFE真係算非常節儉?

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 02:51 PM   #502
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Wayne L 查看文章
我對3萬港女真係唔算太反感

講真, 又靚女又有學識, 想搵過條件好男友係人情之常
相信好多同佢差唔多條件ge女仔都係咁諗

佢本意無錯, 係衰o係螢幕之前大放獗詞
其實一名女子在香港是不是應該太有學問
現在一名女子在香港..........問題的根源不是知識

舊 03-24-09, 02:52 PM   #503
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
引用:
人不可貌相~
PETER真的非常節儉,而30K女就真的沒有修養了……
唔覺PETER特別節儉

"3成用o係CAFE, 2成交通食飯
其餘儲起哂"

3成用o係CAFE
其餘儲起哂, 那家用去了哪裡?
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 02:55 PM   #504
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: darkvolver 查看文章
冇問題,
不過o係女性社會地位越來越高情況下, 唔好期望普遍男性都高人工高學問過自己

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 02:55 PM   #505
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
唔覺PETER特別節儉

其餘儲起哂"

3成用o係CAFE
CAFE是我家

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 02:58 PM   #506
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: 真!DC 查看文章
冇問題,
不過o係女性社會地位越來越高情況下, 唔好期望普遍男性都高人工高學問過自己
佢其實無普遍, 只係要求自己條友人工高過自己

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 02:59 PM   #507
Wayne L
Crazy Gamer

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
CAFE是我家
OMG

我好難想像只有Maid Cafe o既人生
舊 03-24-09, 03:00 PM   #508
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
唔覺PETER特別節儉

其餘儲起哂"

3成用o係CAFE
那又說得對~
希望他本人事實上真的給家用……
(難道要其妹給家用嗎?)

不過,如果PETER不抽煙
他形象會更好吧?

舊 03-24-09, 03:02 PM   #509
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 真!DC 查看文章
冇問題,
我們的香港男女生活在一個掉轉左的70~80年代

舊 03-24-09, 03:06 PM   #510
Wayne L
Crazy Gamer

引用:
那又說得對~
希望他本人事實上真的給家用……
(難道要其妹給家用嗎?)

不過,如果PETER不抽煙
他形象會更好吧?
>不過,如果PETER不抽煙
他形象會更好吧?

我相信絕對係
食煙有冇影響形象絕對係一個"對人唔對事"ge問題
有D人吞雲吐霧都唔會影響形象

但係PETER同食煙真係格格不入
舊 03-24-09, 03:09 PM   #511
Villasaki
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
引用:
唔覺PETER特別節儉

其餘儲起哂"

3成用o係CAFE
家用? 咪就係果3成囉.

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品
Villasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 03:20 PM   #512
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
你估仲係古時代咩
女子無才便是德

女人既知識係自己最寶貴既財產之一!
係爭取社會地位既最強武器!

舊 03-24-09, 03:26 PM   #513
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Seppie 查看文章
你估仲係古時代咩
女子無才便是德

女人既知識係自己最寶貴既財產之一!
係爭取社會地位既最強武器!
我冇話女子無才便是德
只不過會不會太多罷了

舊 03-24-09, 03:28 PM   #514
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我冇話女子無才便是德
只不過會不會太多罷了
nono
學海無涯
知識唔會嫌多/

e家個時代wor
好多工唔肯讀書進修ar, 就失去競爭力
男女都係要努力讀!!!!

舊 03-24-09, 03:30 PM   #515
darkvolver
頹冗

引用:
nono
學海無涯
知識唔會嫌多/

e家個時代wor
但是一個肯讀,一個no way或者讀不好(排除上進心)

舊 03-24-09, 03:32 PM   #516
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
我冇話女子無才便是德
只不過會不會太多罷了
我覺得, 一般而言,學識越多越好, 不問男女

引用:
不過好多工都工時長, 唔係個個有時間精力進修

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 03:33 PM   #517
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
但是一個肯讀,一個no way或者讀不好(排除上進心)
@o@ 唔明

舊 03-24-09, 03:34 PM   #518
darkvolver
頹冗

引用:
@o@ 唔明
算我收檔

舊 03-24-09, 03:35 PM   #519
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
算我收檔
我真係唔明你意思係....
你指一對情侶如果係咁, 會點算??

舊 03-24-09, 03:39 PM   #520
darkvolver
頹冗

引用:
我真係唔明你意思係....
你指一對情侶如果係咁, 會點算??
我講錯野
做緊其他野

舊 03-24-09, 03:47 PM   #521
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
引用:
nono
學海無涯
知識唔會嫌多/

e家個時代wor
agree

其實無論男又好,女又好
讀書也好,進修也好,願意改善自己不足的地方
都是一件好事

只不過,很多人在兩性相處時
好多時都沒有尊重對方的意識

如果節目中的黎小姐表現得謙虛一點
批評男性時以中肯的態度而不是一臉厭惡和嘲諷
相信會令更多男性反思自己不足之處
惡意的回響反應也不會這麼多

她在鏡頭前的表現
難免令人覺得她有知識,沒有修養

她的言談舉止,坦白說,有很多讓人不舒服的地方

有些女仔會羨慕她有這種敢言的性格
但男性偏偏就不喜歡這種不尊重他人的個性

其實兩性相處也是學問之一
既然進修可以對自己的前途有幫助
為何在兩性相處方面,大家就只會指摘對方有問題
而不去檢討自己有何問題呢?

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 03:56 PM   #522
Home
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
@o@ 唔明
我想佢既意思係

有時候
唔係想去讀就可以讀得好

譬如我,我試過即使俾心機讀書,但連中四都升唔上
你可以話我智商有問題

如果事事只要肯俾心機去做就成功既話,依個世界就唔會有失敗者

即使有能力去讀都好
都重要兼顧家庭,工時長既問題
Home 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 04:01 PM   #523
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Home 查看文章
我想佢既意思係

有時候
唔係想去讀就可以讀得好

譬如我,我試過即使俾心機讀書,但連中四都升唔上
你可以話我智商有問題

如果事事只要肯俾心機去做就成功既話,依個世界就唔會有失敗者

即使有能力去讀都好
都重要兼顧家庭,工時長既問題
對, 又有D人係想讀, 有能力讀, 但現實條件唔許可.

份工無多餘時間, 份糧唔夠交學費, 要俾時間照顧老弱傷殘既親人, 自已身體健康唔掂捱唔到......

了解下別人背後既原因, 唔好一句"唔長進"就睇唔起人; 同時慶幸自己既幸運, 有能力有時間現實條件又容許你去讀.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 04:07 PM   #524
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: ahleung 查看文章
對, 又有D人係想讀, 有能力讀, 但現實條件唔許可.

份工無多餘時間, 份糧唔夠交學費, 要俾時間照顧老弱傷殘既親人, 自已身體健康唔掂捱唔到......

了解下別人背後既原因, 唔好一句"唔長進"就睇唔起人; 同時慶幸自己既幸運, 有能力有時間現實條件又容許你去讀.
你講果d原因, 沒人會不體諒

只可惜我已經見過太多用各種藉口為自己既"唔長進"解釋/企圖說服我既臭男人了

上一次為呢個原因大吵後分手,
我年頭有段時間為呢個原因覺得好失落好唔開心
不過算啦, 人地係都要堅持為自己辯解都冇計
e家連friend都冇得做架喇

我e家更相信我眼中"長進"既定義lor
我好努力工作, 見到佢懶懶閑真係好想打死佢

此篇文章於 03-24-09 04:12 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 04:11 PM   #525
男
わーい(^ωq)♪

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
點解唔將30k放係港女個集
佢簡直就係活生生既代表

|・∀・)              \\∧∧ :・:∵
|⊂ノ彡シュッ  =====○ =====○)Д´>
| /   シュッ            .∨/つ つ
|             , ...,.. ~(,,(~),(~)...,...
男 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:59 PM

手機版 | APP版