Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-18-08, 12:31 PM   #226
美版之王-天涯浪子
God of Gamer
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
個個妓女都有一段賺人熱淚的故事, 不這樣, 如何令自己的決定顯得"無可奈何", "迫不得已"? 如何令人同情?

難道她們能說: "我選擇做雞, 因為我懶, 唔鐘意做野讀書, 想同多d男人造愛兼同時賺錢"嗎?

話說回來, 原來GAF有不少版友叫過雞.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線  
舊 12-18-08, 12:52 PM   #227
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章
個個妓女都有一段賺人熱淚的故事, 不這樣, 如何令自己的決定顯得"無可奈何", "迫不得已"? 如何令人同情?

難道她們能說: "我選擇做雞, 因為我懶, 唔鐘意做野讀書, 想同多d男人造愛兼同時賺錢"嗎?

係女仔都識搵個靚藉口啦
唔通同人講 我又想搵錢 但又無野做又搵錢快得過做咯咯喎!

舊 12-18-08, 12:53 PM   #228
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 荒木飛呂彥 查看文章
我都覺得自己好犯賤,不過半夜同佢講完後,發覺佢本質不太差,起馬無引我入局先啦,已下係佢同我講既說話"
(2008-12-18 02:40:41) -
我爸爸媽媽 不知道我在做這個
我家裡條件不好
為家人 為自己
我現在為家人
將來就是為自己 .
(2008-12-18 02:41:47) -
我四歲的時候我爸爸出了一場車禍
差一點都死了
我初中的都沒有讀
就去餐廳打工
(2008-12-18 02:42:04) -
我很早出來 打工
今年才做這個
(2008-12-18 02:42:52) -
別人沒有吃過的苦我都吃過]
同齡的孩子永遠都無法經歷的

起馬由頭到尾都無同我講要錢,仲話依家一個人還可以,叫我唔洗擔心,之前根本係我自己一相情願,可能係大陸錢真係太大啦,你想幫佢,佢都唔想再做千幾2千既工,可能有人又覺得我傻同白痴,依D野係人都識打啦....
差一點死了 即係冇死到啦 講唔定冇受傷tim.........
冇讀書去餐廳打工 會唔會係佢自己唔鍾意讀呀 想搵野做就唔駛讀
後來又發現原來出黎搵野做咁辛苦先賺果雞碎所以決定搵快錢

佢果度有好多同齡孩子都有悲慘故事喎............咁多女仔下海
十個裡面至少有7個啦.......

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 12-18-08, 12:53 PM   #229
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:

不是太認同...........外來人講的感想

不代表你所講的野是正確

舊 12-18-08, 01:38 PM   #230
Designer
Registered User

「牛不喝水,按不下牛頭」

此篇文章於 12-18-08 01:40 PM 被 Designer 編輯。
Designer 目前離線  
舊 12-18-08, 01:50 PM   #231
Vice
Ultimate Gamer
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
樓主
其實好多事情, 只要立場堅定的話還是有得選擇的...
她如是, 你也是..

她選的是要更好的物質生活
你可以選抽身離去或是做白騎士(雖然是心有餘力而不足)
沒有什麼對錯之分
只是... 希望你知道, 最後最痛苦的會是你自己
請好好想一下...

舊 12-18-08, 02:13 PM   #232
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
荒木,

盡左力就算啦~~

舊 12-18-08, 03:06 PM   #233
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
講左咁耐, 我覺得道理樓主唔係唔明

不過樓主覺得個女仔50/50可能係呃佢但係都有可能係真, 放唔低

你可能覺得我地冇接觸過佢, 但係9成9呃呃騙騙都係由搏取信任/同情開始, 我就話呢d case有98%係 , 你決定搏就bless you, 唔係就老老實實斷左佢, 講完
Arcanist 目前離線  
舊 12-18-08, 04:07 PM   #234
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:

難道她們能說: "我選擇做雞, 因為我懶, 唔鐘意做野讀書, 想同多d男人造愛兼同時賺錢"嗎
真理永遠都很顯淺,只是沒人願意去信~!!

引用:
咁你估計有幾成GAF版友叫過雞?

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線  
舊 12-18-08, 05:05 PM   #235
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
我倒是沒想過有人會在 gaf 說沉船個案(如有得罪請多多包涵)

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前線上  
舊 12-18-08, 05:14 PM   #236
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Jockey 查看文章
真理永遠都很顯淺,只是沒人願意去信~!!
真理永遠都當局者迷,要令佢走出呢個困局真係要花唔少心基

此篇文章於 12-18-08 06:14 PM 被 龍寶寶 編輯。
龍寶寶 目前離線  
舊 12-18-08, 05:15 PM   #237
Villasaki
Ultimate Gamer
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
「愛過方知情重」定 「呃過方知騙局」?

結局係點? 由樓主話事.

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品
Villasaki 目前離線  
舊 12-18-08, 05:22 PM   #238
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
引用:
作者: Villasaki 查看文章
「愛過方知情重」定 「呃過方知騙局」?

結局係點? 由樓主話事.
不過呢d時候,樓主通常都會諗埋一邊.....

舊 12-18-08, 05:27 PM   #239
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
真理永遠都都當局者迷,要令佢走出呢個困局真係要花唔少心
要樓主改變心態?
ahleung 目前離線  
舊 12-18-08, 05:42 PM   #240
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
佢果度有好多同齡孩子都有悲慘故事喎............咁多女仔下海
十個裡面至少有7個啦.......
容我說多一句

响工廠做工仔,一個月有冇200$?!?
就算讀到中專
比你做到工頭, 一個月有冇1000$!?!?!

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線  
舊 12-18-08, 05:47 PM   #241
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
真理永遠都都當局者迷,要令佢走出呢個困局真係要花唔少心基
引用:
作者: ahleung 查看文章
要樓主改變心態?
對女心死,痛覺前非,人不再悲,中途轉基 ~!!

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer

此篇文章於 12-18-08 05:50 PM 被 Jockey 編輯。
Jockey 目前離線  
舊 12-18-08, 06:02 PM   #242
Metatron
^o^)/\(^o^

3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
容我說多一句

就算讀到中專
深圳女工平均$1200-$1500包食宿的...

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線  
舊 12-18-08, 06:42 PM   #243
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: issoccer 查看文章
荒木,

盡左力就算啦~~
issoccer兄,多謝你^^
不如打返埸FIFA,忘記過去

舊 12-18-08, 07:10 PM   #244
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Metatron 查看文章
深圳女工平均$1200-$1500包食宿的...
/\
我OUTDATE了

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線  
舊 12-18-08, 07:10 PM   #245
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
容我說多一句

就算讀到中專
咁又唔好講到真係咁低人工...
以我公司為例, 果時響東莞d 女工, 至少都有7,8百蚊, 依個係果邊o既法例, 有最低工資, 而且規定左每年都要加幾個%, 工頭有成2千幾蚊個月ga
而讀過下書, 有會計牌, 報關牌果d文員有少少exp大概2千蚊人工左右
堔圳應該更高人工

大學生入職應該都有2千以上, 如果英文好唔只依個價

btw, 相比起做咯咯, 緊係相差好遠啦

舊 12-18-08, 07:42 PM   #246
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
容我說多一句

就算讀到中專
邊止 工廠妹都有一千啦
POKA 目前離線  
舊 12-18-08, 08:35 PM   #247
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
容我說多一句
就算讀到中專
享深圳生活真係咁艱難? 真係個個都窮成咁?
對唔住 我真的唔太清楚內地
只知色情業倡旺 我有朋友上去上到有癮 (據講有唔少人都係咁)
佢搵錢唔係多仲要比人呃 我唔多唔少有d偏見

我d親戚享大陸返份巡邏的工作 月入2000已經好駛好用............
仲話計劃買乜車物車如果唔係靚車好寒酸 果個仲要係我表弟 仲要細我超過五年
我咁多年冇返去 一返去就發現佢地好有錢 但佢地的月入數字並唔高
睇新聞講大陸果邊物價升得好快 好多人頂唔住 但見到佢地我完全感覺唔到呢個跡象

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 12-18-08, 08:52 PM   #248
某F
我的歌聲裡

人地一個月=人地年半
好難怪d人下海架..

舊 12-18-08, 09:36 PM   #249
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
我咁多年冇返去 一返去就發現佢地好有錢 但佢地的月入數字並唔高
可能以前有地但後來賣左比地產商?

我有D遠房親戚都係咁
月入兩三千但係有車有樓
原來係賣哂D地
Wayne L 目前離線  
舊 12-18-08, 09:38 PM   #250
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 某F 查看文章
人地一個月=人地年半
好難怪d人下海架..