Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-19-14, 09:49 PM   #4776
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: 川上双葉 查看文章
有機會係SONY仲未入個Serial落系統,等1,2日睇下點(呢度定隔離台好似有人試過)
如果再唔得打去SONY問下
好的謝版友!
PS4都係第一日就登記到,未試過所以先問問

舊 01-19-14, 10:26 PM   #4777
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: cmk105 查看文章
今日買了psv tv,發現大問題,就是隻mon 沒有喇叭又沒有output,psv tv 除了hdmi外沒有其他音效output,只能psv tv 駁tv, PS3/PS4駁 mon
好似可以用藍芽耳機/喇叭,
不過我冇機, 等其他 ching confirm
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 12:13 AM   #4778
ricky828
Senior Gamer
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
上星期五放工行經藍店,又樣都係VITA TV就忍唔住買左一部返屋企,真係比想像中細好多
好彩我個MON有喇叭,直接出到聲

玩過Soul Sacrifice,感覺還可以,其餘就暫時仲未試

ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 02:55 AM   #4779
cmk105
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
引用:
作者: ricky828 查看文章
上星期五放工行經藍店,又樣都係VITA TV就忍唔住買左一部返屋企,真係比想像中細好多
好彩我個MON有喇叭,直接出到聲

玩過Soul Sacrifice,感覺還可以,其餘就暫時仲未試
我試過高達,閃亂,朧村正,寶龍王冠。都是覺得玩2D或Girl game畫面比較正

舊 01-20-14, 07:55 AM   #4780
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: cmk105 查看文章
今日買了psv tv,發現大問題,就是隻mon 沒有喇叭又沒有output,psv tv 除了hdmi外沒有其他音效output,只能psv tv 駁tv, PS3/PS4駁 mon
http://www.taobao.com/product/hdmi%E...%E5%99%A8.html

轉mon啦....

平平地轉隻u2713h

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 08:36 AM   #4781
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: gotoho 查看文章
有無人試到vitatv remote play ps4?

日版vitatv可上hkpsn
但係始終無ps4連動icon
psv tv不是一樣要接tv才可玩嗎..
那不如直接用ps4玩
還是說psv啊?

psv更新後是有ps4 icon..

舊 01-20-14, 08:52 AM   #4782
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
那不如直接用ps4玩
還是說psv啊?

在家 remote ps4 係因為唔洗買2 部,可以係房玩,部ps4 係廳
唔阻住屋企人睇電視

PSV Remote 唔係唔好,但係 L2R2 L3R3 唔方便
我用PSV 打Knack 係一流的
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 08:53 AM   #4783
pet3
The One

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
那不如直接用ps4玩
還是說psv啊?

現在tv 未有新更新吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 01-20-14, 08:56 AM   #4784
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: pet3 查看文章
現在tv 未有新更新吧
暫時未有
打左舖討鬼傳,真係幾OK
btw 我用32" 電視玩
呢2 日拎出去部 46" 試下

等埋個FW 更新, 到時搬部ps4 係房,PSV TV 放廳,費事比d 小朋友亂按d 制
有時又可以用PSV 係床上面 direct wifi

諗起都爽
舊 01-20-14, 08:59 AM   #4785
pet3
The One

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
暫時未有
打左舖討鬼傳,真係幾OK
btw 我用32" 電視玩
呢2 日拎出去部 46" 試下

等埋個FW 更新, 到時搬部ps4 係房,PSV TV 放廳,費事比d 小朋友亂按d 制
有時又可以用PSV 係床上面 direct wifi

諗起都爽
我比較擔心
tv控制ps4 時的畫面出到幾多
可以原生720p 嗎

FGO 目標預算
舊 01-20-14, 09:06 AM   #4786
Hello MiMi
Game Master

引用:
我比較擔心
可以原生720p 嗎
呢點真係要等fw 更新左先知
其實我考慮緊房換部 40" 但用黎做 mon 真係大左d

之前換廳部 46" 座抬諗住用黎做 mon, 係房嘆下
點知大到坐係度要"岳" 高先可以睇得晒

攪到要監平監賤放左佢繼續用32" HX750
但係廳部 46" 成日被霸佔
舊 01-20-14, 09:07 AM   #4787
pet3
The One

引用:

電腦mon 用40吋解像度會好低吧

FGO 目標預算
舊 01-20-14, 10:54 AM   #4788
ricky828
三眼

引用:

房都用40吋,會唔會太大
我房用27吋都已經覺得足夠

呢兩晚用VITA TV上網同人共闘有一種說不出的快感

(但老婆係身後邊話:點解D畫面無咁靚既?)

舊 01-20-14, 10:56 AM   #4789
pet3
The One

引用:

叫佢坐番後邊
計計觀看距離和你隻mon 不是oled 嘛

FGO 目標預算
舊 01-20-14, 12:03 PM   #4790
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
我比較擔心
可以原生720p 嗎
Vita TV出到1080i, 但stream PS4最高只有30fps, 去唔到60 (不過實情PS4有幾多隻有60fps? 暫時我只知Killzone MP有)
http://www.dualshockers.com/2013/11/...ions-answered/

繼續掙扎中, PS+又送咁多Vita game, 冇部PSV/Vita TV好似好嘥咁 ......

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 12:10 PM   #4791
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: whassupbun 查看文章
Vita TV出到1080i, 但stream PS4最高只有30fps, 去唔到60 (不過實情PS4有幾多隻有60fps? 暫時我只知Killzone MP有)
http://www.dualshockers.com/2013/11/...ions-answered/

繼續掙扎中, PS+又送咁多Vita game, 冇部PSV/Vita TV好似好嘥咁 ......
呢樣真
送下送下都十幾隻game
舊 01-20-14, 12:16 PM   #4792
Hello MiMi
Game Master

引用:

唔會,我由 24 (PS 3D Display) 上到 27 iMac 再上到 32"
而家床頭到電視約 6 呎距離 (應該 6 - 7 呎,因為斜斜地,唔係對正床尾)
有時拎個無線制打但覺得仲係比較細

其實有 37 我想上 37, 但因為 Sony 32 一上就 40/42, 所以仲未GO
(主要係張抬連埋個console 架唔夠闊)

過埋年先諗,大把野要買
舊 01-20-14, 12:48 PM   #4793
ricky828
三眼

引用:
作者: whassupbun 查看文章

買部PSV出街玩 / VITA TV remote platy,兩回事來的,可以一齊買

引用:
唔會,我由 24 (PS 3D Display) 上到 27 iMac 再上到 32"
而家床頭到電視約 6 呎距離 (應該 6 - 7 呎,因為斜斜地,唔係對正床尾)
有時拎個無線制打但覺得仲係比較細

其實有 37 我想上 37, 但因為 Sony 32 一上就 40/42, 所以仲未GO
(主要係張抬連埋個console 架唔夠闊)

過埋年先諗,大把野要買
我都係...

我呢三個月已經換左好多野...真係再買玩具,驚小弟條命不保

PSV 1 > 一賣一買,上左PSV 2
PS4
VITA TV

舊 01-20-14, 02:27 PM   #4794
Hello MiMi
Game Master

引用:
買部PSV出街玩 / VITA TV remote platy,兩回事來的,可以一齊買

我都係...

我呢三個月已經換左好多野...真係再買玩具,驚小弟條命不保

PSV 1 > 一賣一買,上左PSV 2
PS4
VITA TV
機都還好,game 先慘
ps4 + kz pack
ps4 controller charger
ps4 camera
knack
ps4 cod
ps4 ac4
psv tv value pack

11 預訂月到家下未計 ps3 d game 呢度都5 ~ 6 千
舊 01-20-14, 02:36 PM   #4795
ricky828
三眼

引用:
ps4 camera
knack
ps4 cod
ps4 ac4

11 預訂月到家下未計 ps3 d game 呢度都5 ~ 6 千
所以我好多時都會等二手先玩,join左PSN+仲有好多GAME未打

舊 01-20-14, 02:39 PM   #4796
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
ps4 camera
knack
ps4 cod
ps4 ac4

完全明白你心情⋯⋯
ps4 cam pack
DS4
手掣Charger
直立架
無雙
FIFA14
AC4
PSV 2000
PSV TV

舊 01-20-14, 03:18 PM   #4797
pet3
The One

引用:
作者: Strider 查看文章
完全明白你心情⋯⋯
ps4 cam pack
DS4
手掣Charger
直立架
無雙
FIFA14
AC4
PSV 2000
PSV TV
我11月開始
U2713HM
朧村正DLC
PSV TV
食神者2
PS4 +鏡頭
PSN+年費
KNACK
朧村正DLC2
彈丸論破1
3日後還要
秋葉原脫旅2
騎龍的必取3

其他看簽名

FGO 目標預算
舊 01-20-14, 03:22 PM   #4798
taikin0901
Crazy Gamer

Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
電腦mon 用40吋解像度會好低吧
我都係用60吋當埋mon用
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-14, 04:06 PM   #4799
ricky828
三眼

引用:
作者: taikin0901 查看文章
我都係用60吋當埋mon用
如果60吋睇AV咪好爽?XDD

舊 01-20-14, 04:15 PM   #4800
pet3
The One

引用:
如果60吋睇AV咪好爽?XDD
這樣帶SONY 頭套啦

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 04:55 PM

手機版 | APP版