Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-30-16, 02:45 AM   #251
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
QC唔一定啦,我上次死個部就係PS3既FFXIII 限定機。
(重未攞去整,但一整佢實同我delete晒d野)

舊 11-30-16, 03:01 AM   #252
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
QC唔一定啦,我上次死個部就係PS3既FFXIII 限定機。
(重未攞去整,但一整佢實同我delete晒d野)
PS3,我覺得佢本身設計成個架構同操作介面都好有問題,
同埋感覺部機越出越慳皮咁,
無論之後部主機點改、個XMB點更新都好,
你想打打下機暫停出XMB做少少設定,打幾隻中文字回覆人都係窒窒地咁,
宜家用過PS4個介面之後覺得過PS3年代流暢好多。

玩完FF XV,下個目標係等Kingdom Hearts希望到時有PS4 PRO特別版主機,先再換啦~!

舊 11-30-16, 03:03 AM   #253
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
有野問:最後係platinum demo裡面白色個隻野會唔會帶到落主遊戲裡面?
如果有的話我就準備打二週目(目標:全支線制霸)

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 04:57 AM   #254
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
我重用緊3D LED TV(40吋),
請問用Pro機玩FFXV點開1080p + 60fps?

PS:中文大盒版入手,中文版有韓,中字2種選,語音就有日,英,法德4種聽!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 11-30-16 05:02 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 09:29 AM   #255
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: mrk 查看文章
我重用緊3D LED TV(40吋),
請問用Pro機玩FFXV點開1080p + 60fps?

PS:中文大盒版入手,中文版有韓,中字2種選,語音就有日,英,法德4種聽!
60FPS patch要12月中先出
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 09:55 AM   #256
littlesweet
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: ccfa 查看文章
Xbox One version only $349 ?
yes..... xbox one ver. is cheaper than ps4 over hundred dollar..................
littlesweet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 11:20 AM   #257
IDGAF
The One

睇完開箱片,
等FF XV首發熱潮過咗去買返Kingsglaive: Final Fantasy XV隻BD收藏
(可能到時又會有4K 120Hz什麼什麼的加強版Blu-ray出呢…)

【瘋開箱】《Final Fantasy XV》終極典藏版與 LUNA 同捆機開箱
電玩瘋小組帶來全球限量 4 萬套的《Final Fantasy XV》終極典藏版開箱,以及 FFXV LUNA 同捆機開箱!

https://www.youtube.com/watch?v=IeSasvix3rY

舊 11-30-16, 11:33 AM   #258
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
睇完開箱片,
等FF XV首發熱潮過咗去買返Kingsglaive: Final Fantasy XV隻BD收藏
(可能到時又會有4K 120Hz什麼什麼的加強版Blu-ray出呢…)

【瘋開箱】《Final Fantasy XV》終極典藏版與 LUNA 同捆機開箱
電玩瘋小組帶來全球限量 4 萬套的《Final Fantasy XV》終極典藏版開箱,以及 FFXV LUNA 同捆機開箱!

https://www.youtube.com/watch?v=IeSasvix3rY

還好終極限定版包晒兩套野
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 11:35 AM   #259
IDGAF
The One

引用:
作者: ccfa 查看文章
Xbox One version only $349 ?
我買嘢時,見都係XBOX ONE普通中文版都係$399,
同場PS4普通中文版就正價$468,或多$20賣$488,
$349有人報係旺角!

引用:
作者: littlesweet 查看文章
yes..... xbox one ver. is cheaper than ps4 over hundred dollar..................
但我自己試完XBOX ONE版個日版DEMO就覺得畫面有時太濛,同埋主要角色的皮膚、皮革衣服質感有時會變到好光滑無晒紋理咁就放棄咗…順勢買PS4主機算,反正FF XV係單機向用唔到XBOX LIVE的優勢。

不過,宜家見測評片最終版畫面表現又略為改善了,加埋一開埋就平過公價成$100,
其實都幾吸引~!
如果日後跌得更低,我玩完PS4版又覺得個故事正,都會買多次XBOX版嚟儲返相關成就~!

Final Fantasy 15 Xbox One Gameplay Frame-Rate Test

https://youtu.be/aysdWXG8WMY

Final Fantasy XV - Graphics Comparison

https://youtu.be/ooxMz_MFFKI

舊 11-30-16, 11:38 AM   #260
IDGAF
The One

引用:
作者: wuxu 查看文章
有野問:最後係platinum demo裡面白色個隻野會唔會帶到落主遊戲裡面?
如果有的話我就準備打二週目(目標:全支線制霸)
係喎,比你提一提我之前係玩XBOX ONE中文版個platinum demo的,
但我宜家買咗PS4版無打到個DEMO,係咪真係有連動元素?
有嘢拎架?那怕只係一件衫/武器…

咁我打返先再玩好了,反正我開始咗唔係好耐咁係整車果度附近未亡國…

舊 11-30-16, 11:44 AM   #261
jackybat09
一擊必殺

註冊日期: Aug 2002
整乜鬼行成個黃金都唔見P4 中文版?

個仔啱啱出世, 真係無乜時間打機, 我隻白騎封印中.......
jackybat09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 12:00 PM   #262
IDGAF
The One

引用:
作者: sunhikari 查看文章
還好終極限定版包晒兩套野
想問下終極限定版收錄果套Kingsglaive: Final Fantasy XV BD碟,
主片係咪有英文版及其他版本配音?同埋字幕方面係咪有晒繁體中文咁?

套片好多途徑都睇到,不過我自己未得閒睇…
同埋我印象中上次買返FF VII AC果隻BD版都好似$140-179左右就有。
期望普通版Kingsglaive: Final Fantasy XV都係咁上下價錢,其實出咗未,我都無研究…

引用:
作者: jackybat09 查看文章
整乜鬼行成個黃金都唔見P4 中文版?
成日覺得香港中文版遊戲同港版奶粉一樣係用嚟救國用的…
始終GAME都係一種心靈食量嚟的,
大家就包容下啦…

舊 11-30-16, 12:17 PM   #263
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
我買嘢時,見都係XBOX ONE普通中文版都係$399,
同場PS4普通中文版就正價$468,或多$20賣$488,
$349有人報係旺角!
X1中文版係咪有晒日/英語音?
平一舊就有D想入....

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 12:34 PM   #264
lwmanroy
Senior Gamer
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
應該係有,我見有得選
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 12:37 PM   #265
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
係喎,比你提一提我之前係玩XBOX ONE中文版個platinum demo的,
但我宜家買咗PS4版無打到個DEMO,係咪真係有連動元素?
有嘢拎架?那怕只係一件衫/武器…

咁我打返先再玩好了,反正我開始咗唔係好耐咁係整車果度附近未亡國…
有人話demo個隻野可以帶到去主遊戲用,不過我係爆機一次後先再打demo所以未有機會睇會跟咩

舊 11-30-16, 12:39 PM   #266
IDGAF
The One

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
X1中文版係咪有晒日/英語音?
平一舊就有D想入....
我估應該係(強調估…)

同埋我覺得你可以去XBOX賣場或者TWITCH睇下其他玩中文版的玩家CAP的片,
咪聽到有無日語以外的配音囉~!

舊 11-30-16, 01:22 PM   #267
Stone Grill
Junior Member

註冊日期: Nov 2016
連爆機影片都出晒…

http://www.hk01.com/tag/14180
Stone Grill 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 01:26 PM   #268
IDGAF
The One

引用:
作者: Stone Grill 查看文章
連爆機影片都出晒…

http://www.hk01.com/tag/14180
有幾奇,隻GAME本身都已經偷跑咗,
加埋評分片都有提如果只玩主線果14章嚟講,
其實FF XV算係遊戲時候比較短的一集。

舊 11-30-16, 01:45 PM   #269
1pi

註冊日期: Aug 2013
終極限定版, 幾大盒?
一陣去拎, Sony Store膠袋費要收幾多錢?
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 01:49 PM   #270
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
有幾奇,隻GAME本身都已經偷跑咗,
加埋評分片都有提如果只玩主線果14章嚟講,
其實FF XV算係遊戲時候比較短的一集。
忍唔著都想講句…
今日新開Acc再加又係HK01想點…

舊 11-30-16, 01:58 PM   #271
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: SNAKE 查看文章
今晚6點去拿game
但未有皮套。。。要等多1個星期
我要專登上去拿多次。。。
最搞笑係街有SONY無, 好彩太子返工好近
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 01:58 PM   #272
IDGAF
The One

引用:
作者: wuxu 查看文章
忍唔著都想講句…
今日新開Acc再加又係HK01想點…
所以我都無CLICK入去睇…

舊 11-30-16, 02:02 PM   #273
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
玩左陣幾 free 既

係咪由頭到尾全男班?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 02:03 PM   #274
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
玩左陣幾 free 既

係咪由頭到尾全男班?
由手機版發出
有小量劇透
中途會有阿妹同龍騎短時間加入

舊 11-30-16, 02:22 PM   #275
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
咁我諗我都係 clear 唔到隻 game 了
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 12:37 AM

手機版 | APP版