Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-24-14, 01:07 PM   #76
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: kimtch 查看文章
TETRIS係插咁多個洞.. 實過唔到啦
消行時有爆炸特效,太暴力
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 01:08 PM   #77
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
陳年的炸彈人都過唔到
鍊金術士會唔會被話洩漏國家機密

舊 04-24-14, 01:16 PM   #78
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實有賭就唔得已經死左大半
大把game有賭博minigame
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 01:26 PM   #79
J+1
望過黎呀!!!!!!

不如諗下呢兩年推出嘅仲有咩game 唔死得....

運動game
智力game
...
由手機版發出
舊 04-24-14, 01:32 PM   #80
安安

註冊日期: Jan 2002
最後出字幕話係無間道就可以

當然你要先疏通有關部門.....
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 01:38 PM   #81
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
其實......最後肯俾錢支那貪官乜Q條款都會過到

舊 04-24-14, 01:46 PM   #82
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
野球拳XDDD

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 02:08 PM   #83
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
龍門佢搬的, 碟就易攪, 佢話得就得, 話唔得就唔得唔洗太理性諗,
但係個 network 先係問題, 會唔會都係大陸自己獨立一區.. 大陸驚d 自己監控唔到的通訊網絡多d

Sony, MS 都覺得大陸市場好筍, 有預感兩個都焦頭爛額

此篇文章於 04-24-14 02:19 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 03:17 PM   #84
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
諗起大陸角川全線下架事件
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 03:41 PM   #85
J+1
望過黎呀!!!!!!

熱褲褲比基尼都fail

http://hkm.appledaily.com/detail.php...issue=20140424
由手機版發出
舊 04-24-14, 03:47 PM   #86
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
掃黃既支節黎架姐 又係純粹佢掃得現實既黃唔掃二次元講唔通 佢地又覺得呢D掃左都無咩人會不滿(因為佢地唔明唔識丫嘛)所以咪照掃 反正掃左就等於佢地有做野

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 06:17 PM   #87
九點半
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: GreenTea 查看文章
買水貨依然是常識吧

中國遊戲界禁令列表出爐 要求頗為嚴格
http://www.gamersky.com/news/201404/356304.shtml
等睇廿三條立法,香港步大陸後塵
九點半 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-14, 10:02 PM   #88
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
取唔取消都冇所謂,大家都買水貨就可以無視呢個規矩。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-14, 01:41 AM   #89
Time
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
老實講佢講係咁講姐,或者只係限於家用機簡體版道...先捉得緊...

其實大陸一早有國內版三國誌大戰(霸.三國),街霸4同鉄拳TT2都各自有自己街機全國SERVER連動

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-14, 10:39 PM   #90
david
The One

註冊日期: Mar 2002
嘛,支那虫打機,係要做平日做唔到O既O野嘛。

平日做到O既O野,駛咩俾錢買部遊戲機去做,當然要禁啦。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-14, 12:00 PM   #91
pulpman
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
4.任何危害國家的聲譽,安全,或利益的內容。 <<< 即系連 fifa 都唔得.....能力值設定得太低.....侮辱國家......
pulpman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 12:29 PM   #92
安安

上海東方明珠與索尼(中國)簽署合作協議,雙方將設立兩家合資企業,
生產、營銷索尼旗下游戲機 PlayStation 的軟硬件產品及提供相關服務。

公告全文
http://digi.163.com/14/0525/19/9T47NEJ200162OUT.html
舊 05-26-14, 12:41 PM   #93
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: pulpman 查看文章
4.任何危害國家的聲譽,安全,或利益的內容。 <<< 即系連 fifa 都唔得.....能力值設定得太低.....侮辱國家......
美國高調通緝解放軍成員, 依家中美關係緊張, 美國IT公司一定會被祭旗. MS都係目標之一, win8 已經唔可以入政府部門. xb1隨時死左都唔知咩事.

舊 05-26-14, 03:26 PM   #94
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
先假定有D GAME 真係入到,唔知有咩影響
果D山寨的山寨人設比唔比得原裝的告

OT.話說騰訊好似同集英社攞左版權,好多漫畫網站某D 書都下架
某D 美劇都好似比人攞左版權,都比人下架
內地開始好正式攞版權出野,有D 似當年香港比玉郎圖書攞龍珠版權,個漫畫市場改晒..
雖然個人都唔LIKE 騰訊,都係另一時代的開始

點唔鍾意內地都好,咩品牌如果在合理經營環境同法律保障下入到內地市場,都係掘金咁掘

此篇文章於 05-26-14 03:46 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 06:30 PM   #95
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
掘到金先算啦!
首先我d大陸表弟表妹冇Send微信同我講大陸有PS3/PS4/X1買啦!我地一齊online打番2舖GVG EXFB啦!等等o既話...

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 12-01-14 10:02 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 08:30 PM   #96
安安

索尼將於12月11日在上海舉辦"PlayStation中國發佈會"
http://games.sina.com.cn/t/n/2014-12...23837198.shtml
舊 12-01-14, 09:21 PM   #97
奇妙Go1
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
有去tgbus,a9vg,貼吧都知, 以機迷擁有主機同遊戲數量大陸不差香港多少
亦可睇番psnprofile港服白金排行榜上幾乎全由英譯普的人佔據著,已可略知一二
還有他們較多願意幫襯taobao多於在實體店買game, 銷售禁令及任何封鎖形同虛設
另外,貼吧不失為觀察同考證內地人購game/主機的平台, 因他們較喜歡放相攀比主機,遊戲持有數目,
psv應屬眾機之冠, 普遍psv數目亦達至三四十隻......
奇妙Go1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-14, 09:31 PM   #98
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 奇妙的藍鬚子 查看文章
有去tgbus,a9vg,貼吧都知, 以機迷擁有主機同遊戲數量大陸不差香港多少
亦可睇番psnprofile港服白金排行榜上幾乎全由英譯普的人佔據著,已可略知一二
還有他們較多願意幫襯taobao多於在實體店買game, 銷售禁令及任何封鎖形同虛設
另外,貼吧不失為觀察同考證內地人購game/主機的平台, 因他們較喜歡放相攀比主機,遊戲持有數目,
psv應屬眾機之冠, 普遍psv數目亦達至三四十隻......

我打360亦有遇到唔少大陸人, 佢地普遍鍾意用 香港旗.

不過xb1有鎖區, 所以先至在大陸暴死. 如果sony真係唔鎖區都有一線生機, 鎖區一樣死梗. 不過鎖唔鎖, 真係要睇大陸係咪放生佢.

舊 12-01-14, 09:57 PM   #99
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
無乜可能唔鎖區,得one要鎖區除非明玩ms。
Ms同sony都係諗著打入市場既心態吧,短期內推廣主機市場賣水貨,長遠等大陸市場按中共心水"健康發展"。

舊 12-01-14, 10:06 PM   #100
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: liar 查看文章
無乜可能唔鎖區,得one要鎖區除非明玩ms。
Ms同sony都係諗著打入市場既心態吧,短期內推廣主機市場賣水貨,長遠等大陸市場按中共心水"健康發展"。
認同+1,
望下10幾年前的中國版PS2就知!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:46 PM

手機版 | APP版