Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-24-06, 11:55 PM   #1
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
[新game]rise of legends (rise of nations series)

o岩o岩裝完玩左陣
唔係好識玩wo
係咪會個城只可以起一個district???
trade 飛船點起?
我玩vin 有D城佔左起唔到district既??
隻game 人口點加架 我only知起 M字頭既district 可以加.....

Offical web site
http://www.riseoflegends.com/

Demo
http://download.microsoft.com/downlo...f7e8/setup.exe

此篇文章於 05-28-06 12:43 PM 被 LIGHTTHELIGHT 編輯。
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-06, 04:36 AM   #2
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
1.No,一個城可以起幾個District
2.trade飛船,起完佢地就自己識搵地方嫁啦,除非個頭一個中立城、中立地或Friendly城都無
3.你用買定打先?打的話就修理好過城先起啦。
4.加人口,起個Milatry Dis.就得

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-06, 12:20 PM   #3
火狐控

嗯打了3場
幾正...不過部腦唔夠勁 畫面未能盡美...
比較RON , 有英雄好玩d
玩了VIN 族 感覺後期好勁
有坦克車 有大蜘蛛 有飛行戰艦...
仲有門MAP 炮.......
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-06, 01:51 PM   #4
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: LIGHTTHELIGHT
嗯打了3場
幾正...不過部腦唔夠勁 畫面未能盡美...
比較RON , 有英雄好玩d
玩了VIN 族 感覺後期好勁
有坦克車 有大蜘蛛 有飛行戰艦...
仲有門MAP 炮.......
我覺得到後面Alin個陣重慘
掘礦慢,重要係大地圖用Magic point黎加快掘礦,死得人多

要玩到最盡就去到最後Cutol,兩個字:霸道!

舊 05-25-06, 10:34 PM   #5
火狐控

衣隻game 要連線打都有排打...
玩落似warcraft 3 + civilization ~~

此篇文章於 05-25-06 11:46 PM 被 LIGHTTHELIGHT 編輯。
舊 05-26-06, 01:57 AM   #6
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
衣隻game 要連線打都有排打...
玩落似warcraft 3 + civilization ~~
玩連線的話,Vinci會勁屈機
遠攻最強

舊 05-26-06, 09:34 AM   #7
火狐控

點解起map炮 only 限一支?
如果冇限 就正爆!
舊 05-26-06, 12:08 PM   #8
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
點解起map炮 only 限一支?
如果冇限 就正爆!
The Hammer?
俾你起晒重駛玩咩
咪搞到好似C&C General咁十幾飛Ion Cannon、核彈咁四處飛

舊 05-26-06, 11:02 PM   #9
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
引用:
作者: wuxu
The Hammer?
俾你起晒重駛玩咩
咪搞到好似C&C General咁十幾飛Ion Cannon、核彈咁四處飛
得一發唔緊要,
最緊要夠勁

C&C General支核彈真係摳痕都唔夠

安東尼さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-06, 11:12 PM   #10
火狐控

The hammer 最毒既地方 在於3個function射完一種再射第二隻...
炸人 炸物 放毒 任君選擇.....
打緊campign
有方法可以令D 點數多D呢???
你地通常 城市district 加點會加向邊塊地?
舊 05-27-06, 12:06 AM   #11
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: 安東尼さん
得一發唔緊要,
最緊要夠勁

C&C General支核彈真係摳痕都唔夠
一枝唔夠用兩枝,兩枝唔夠用四枝

以前同人玩lan game玩到無野好玩,大家開始個陣唔打淨起Super weapon,然後倒數三聲大家鬥射

舊 05-27-06, 12:09 AM   #12
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
The hammer 最毒既地方 在於3個function射完一種再射第二隻...
炸人 炸物 放毒 任君選擇.....
打緊campign
有方法可以令D 點數多D呢???
你地通常 城市district 加點會加向邊塊地?
同科研同經濟盡量向細地起(平!)

用Cutol個Star Bolt重好玩,攻城專用炮
一打落去大範圍殺傷

舊 05-28-06, 12:35 PM   #13
火狐控

打完 第一part campign
第二part 要用alin 唔係好慣....第一次打時 唔熟 唯有用/cheat safe...
而且alin 有冇buliding 有賣買 礦/$$ 好似vin 咁?
成日堆積大量$$ 但礦又唔夠用 囧
舊 05-28-06, 06:59 PM   #14
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
打完 第一part campign
第二part 要用alin 唔係好慣....第一次打時 唔熟 唯有用/cheat safe...
而且alin 有冇buliding 有賣買 礦/$$ 好似vin 咁?
成日堆積大量$$ 但礦又唔夠用 囧
你睇過我Pc Game 2000份攻略就應該知Alin係我最討厭個Part
勝開用錢買城夠快

舊 05-30-06, 05:52 PM   #15
火狐控

打到part 3
個中坑死得好慘 T_T
我唔係好明點解 Cutol 要打佢地?
Doge 條故事線 其實都唔係好明
舊 05-30-06, 07:01 PM   #16
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

The Doge:同Giacomo兄弟一向都唔妥,係Cutol協助下開始打Miana

Cutol:外星人一堆,片頭跌落Aio架太空就係佢地架船。太空侵略者一堆

舊 06-09-06, 03:09 AM   #17
pennydior
Junior Member

註冊日期: Mar 2005
借問聲香港隻game賣幾錢,我人在澳洲,唔知兩邊價差幾遠.
pennydior 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-06, 05:46 PM   #18
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
香港$268~

我咁日先知呢隻game... 好想買 (因為好有sc + wc3 既影子!!!)

但係我驚買左就唔會再玩而家既wc3... 我唔想放棄我既wc3 呀話哂都有1500 icon

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-06, 03:56 PM   #19
pennydior
Junior Member

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: singsingjai
香港$268~

我咁日先知呢隻game... 好想買 (因為好有sc + wc3 既影子!!!)

但係我驚買左就唔會再玩而家既wc3... 我唔想放棄我既wc3 呀話哂都有1500 icon
澳洲貴o左足足一陪,點買-_-
pennydior 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-06, 09:14 PM   #20
火狐控

引用:
香港$268~

好玩架~~~~
2邊都玩下lo~~~
舊 06-19-06, 11:40 PM   #21
tassadar_hung
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDTassadar0031
引用:
香港$268~
$268 !!!!!!!!
你在那買的
i buy $299 >"<
我今日先買
已經行左幾間都係299
tassadar_hung 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
玩緊 rise of legends 的過來~~ LIGHTTHELIGHT 電視遊戲討論版 0 05-24-06 10:57 PM
Terminator 3-Rise Of The Machines (p2 含劇情影評) 及DVD 最新詳情 SolidChung Neo Entertainment TREND 80 10-28-03 06:17 PM
玩吾到 Rise Of Nations向 game spy ~時之勇者~ PC電腦遊戲討論版 0 09-07-03 01:46 PM
求Rise of Nations (RON)的秘技 kuen0213 PC電腦遊戲討論版 2 08-04-03 08:56 AM
請問Emperor Rise of middle kingdom 點玩?? ai. PC電腦遊戲討論版 3 05-23-03 12:09 AM

現在的時間是 03:15 PM

手機版 | APP版