Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-16-20, 12:50 AM   #51
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Reishin 查看文章
Disney+唔知幫補到幾多?
是咁的:D+訂戶要另外科多卅皮花旗紙(美國係呢個價,下同,期他國家地區價格有別),可以「優先觀看」,一畀咗就 unlock,無限制睇;唔似其他直送串流嘅電影咁,租咗只可以睇一段時間;所以一個用戶 unlock 咗,其他人就可以用「自己嘅方法」免費睇。如果你(首先要係 D+ 訂戶)有心浪費人生入面二粒幾鐘,又唔想掟多卅皮,咪等三個月咯--啫係今年 12月 4號,一樣可以任睇。

嗱,老細你話喇,上戲院,美國好似起碼要廿皮一位,所以 Nolan 大人死都要放《天能》上戲院就咁解。傳到 10月,加洲同紐約呢兩個全美最大嘅戲院市會重開,挨得到嘅,都有望回到皮。而呢套?滴住嚟話「滿意」咪得咯,本人又唔係佢股東,關人⋯⋯

肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-20, 02:49 PM   #52
肉羊哩咖
griffin611

有好消息又有壞消息。

上個禮拜大陸市場插水 7 成以上。

有公司據網絡流量分析,估計單係美國 D+ 用戶,滴住嚟呢套凈袋 2億 6仟万以上。唔同戲院票房,串流台無須交數,除非滴住嚟自爆,否則外人唔會知個實數。

此篇文章於 09-22-20 02:51 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-22-20, 06:19 PM   #53
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
之前又成日話放戲院先最賺錢
迪迪尼應該都受到教訓知道共並唔係咁奶吧
你拍番美國價值先吸引倒中国人
不過過唔過倒審查又另一件事
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-20, 01:32 PM   #54
王小虎

註冊日期: Apr 2002
佢有須要向股東公佈數字,11月會公佈。
https://www.bloomberg.com/news/artic...elease-numbers

如果佢話一套戲令D+ subscription升,咁如果一個月後即刻跌返就係啱嘅,如果唔係,咁只可能係疫情下啲人冇嘢做搵嘢睇。佢啲content製作受影響都幾嚴重,相比起netflix會不斷買其他人content,D+感覺上暫時唔值得join。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-20, 04:26 AM   #55
肉羊哩咖
griffin611

除咗 The Mando,Hamilton,有啲 MCU 未睇過嘅,好似兩套 Ant-man 同 Thor 2 等,女因為唔入場睇 Frozen 2 之外,基本上 D+ 真係無吸引力。

除咗 Netflix 之外,APV 都有好多 Original 睇。不過拍馬都追唔上前者。

舊 09-25-20, 03:09 AM   #56
肉羊哩咖
griffin611

唔好意思,之前講過話咩嚮 D+ 話收貳億幾仟万單嘢,個做 analytics 間公司個老細出嚟澄清,話個報導有啲誤會咗佢計出嚟條數 -- 暫時頂籠收玖仟万美金~~~~ 睇返其他報導,大陸都得嗰參仟万多啲,咁啫係 -- 惟有講句恭喜咯~

此篇文章於 09-25-20 03:24 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-25-20, 10:36 AM   #57
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
如果係某大討論區應該會出現:「邊個再推花木蘭,邊個就係鬼!」之類的留言。

利君雅cosplay花木蘭造型好掂~!

Disney請返廿年前唱主題曲Reflection的Christina Aguilera同Coco Lee唱返地區版本的主題曲,
廣東話版主題曲《影中我》當年係搵陳慧琳唱的,
點解好似唔覺佢有翻唱,
挑戰返廿年前的自己的?
佢係幫心月餅拍廣告做代言人,撐埋花木蘭都好合理。

視點31:木蘭有迹可尋的身世;港人被拘留內地-港府角色何在?;禁足的長者
https://www.youtube.com/watch?v=mhFUvavD_KE
【木蘭有迹可尋的身世】大家都應該知道木蘭是女兒身、代父從軍;但木蘭的身世是甚麼?是蒙古人?漢人?大家可能未必知道。近日上映的迪士尼真人版電影《花木蘭》就引起更多爭議。有分析認為《木蘭辭》中以「可汗」形容君主,而並非用「皇帝」、「君主」等漢人慣用稱呼,證明木蘭是北魏鮮卑人;另外,以「爺孃」稱呼「父母」、木蘭欲借「明駝」而不是「駿馬」,可能亦間接顯示木蘭並非「漢人」。有人認為電影《花木蘭》轉移時空、同時改變主角的民族,引起熱議!故事有否被蓄意「漢化」?歷史故事的討論可以天馬行空,觀點亦往往會隨著時代改變。

Christina Aguilera - Reflection (2020) (From "Mulan")
https://www.youtube.com/watch?v=RNprQYHenNI

Coco Lee - Reflection (2020) (From "Mulan")
https://www.youtube.com/watch?v=322wQTwVYwM

此篇文章於 09-25-20 10:40 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 03:05 AM   #58
肉羊哩咖
griffin611

有人發現,嚮 Google Play 同 iTunes 上面,可以用 D+「優先睇」嘅價錢,買呢套咁嘅嘢⋯⋯

而家聽緊 John Campea 呻,等佢幾時爆粗嘅啫。

https://www.fastcompany.com/90560713...aid-to-rent-it

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Avatar 2 (2018) LTKS 電影版 53 10-02-23 09:03 PM
[西片] The Flash (2018) david 電影版 109 06-26-23 06:21 PM
[西片] Aquaman (2018) david 電影版 84 12-06-19 02:57 PM
[西片] Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) | Johnny Depp, Eddie Redmayne david 電影版 25 07-20-19 02:17 PM
[西片] The Flash (2018) david 電影版 1 08-13-16 02:25 PM

現在的時間是 04:26 AM

手機版 | APP版