Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16 56  ... 最後
電視遊戲討論版>Playstation VR - VR 頭戴式顯示器 專區 | PSVRは200万台を突破!
mrk 03:05 AM 07-25-15
作者: Akira 明:
想知四眼人士帶住玩舒適度有無問題,
有網話SUMMER LESSON女女行遠時
解像度會變低起格

希望有人試完報告一下
今日總試玩到2次,
2次都戴著眼鏡玩,
戴著眼鏡玩都可以好舒服,(因為副嘢可以向前後移動,從而做到調教焦距同鬆緊度),
最後鬼妹行得遠時,真係會起格同降格!
teealpha 09:13 AM 07-25-15
作者: mrk:
請計埋The Playroom VR係要求2個人玩,
所以排場內普通區只得1/5機會試到夏日課程!
我睇住試Summer Lesson果個之前已經玩緊兩三分鐘,而我前面The London Heist同The PlayRoom VR先啱啱入左去試,只不過都話計漏左轉角位條鯊魚囉
ben7537 10:45 AM 07-25-15
試左槍戰同The Playroom VR,唔夠高清
下次想試下summer lesson
fortel 02:17 PM 07-25-15
其實之前抽到試玩係唔係都要正常排隊先可以試玩,而家d隊長到咁都唔知點樣早10分鐘...
由手機版發出
qwe 03:26 PM 07-25-15
N201 vip得3隻試,幸運地試到summer
真係好掂,希望黎緊d game向呢個方向開發
ps. d ps show girl成日上黎VIP room
tung999 03:46 PM 07-25-15
作者: fortel:
其實之前抽到試玩係唔係都要正常排隊先可以試玩,而家d隊長到咁都唔知點樣早10分鐘...
由手機版發出
唔使架 昨日我係直接行埋有電腦果個員工度對一對MAIL就入得去
HI_Ricky 05:20 PM 07-25-15
夏天點解個個只講高清..
完全沒提體驗....
除第一身全景觀點外, 其實重點係每個VR移動都可以全景觀.
例如少女打arm arm開書時你已經可以探頭過去望, 佢座係隔離時你可以彎腰再右望.....最後係前面時當然可以訓底向上望.....

要做探頭睇野,呢個先可以完全體驗到精髓....
field11 07:03 PM 07-25-15
VIP room 係咪都係一人只可試一次? 諗緊好無專登JOIN PLUS 入去玩.
mrk 07:48 PM 07-25-15
作者: field11:
VIP room 係咪都係一人只可試一次? 諗緊好無專登JOIN PLUS 入去玩.
Q1.場內普通區、同Plus區都係只可試玩1次,
Q2.唔洗專登Join Plus會員,只需要去展區內裡的PS區問佢地攞個港服Plus14日免費Code就得啦!
mrk 07:54 PM 07-25-15
作者: HI_Ricky:
完全沒提體驗....
例如少女打arm arm開書時你已經可以探頭過去望, 佢座係隔離時你可以彎腰再右望.....最後係前面時當然可以訓底向上望.....

Hi!人兄,我明白的!

PS:以上呢幾點,我其實一早係上年TGS試玩完Oculus的EVE:Valkyrie已經講過下!(不過當時好似冇咩人明白個種全景觀的感覺)

PS2:我昨日都有試玩過夏日課程!
除左行遠時,起格同降解之外,同時我留意到副Morpheus個3D效果其實好一般,所以好多人戴完10分鐘後都冇頭暈,
相反Oculus個3D效果就好鬼明顯,(試玩Game以EVE:Valkyrie為準)
但好多人戴完10分鐘後就會出現頭暈,(包括我都有少少,但我種擴張實景的感覺係比夏日課程重高1級的!)

PS3:今次Morpheus試玩活動,除左夏日課程之外,第2款我最想試o既就係PS4版EVE:Valkyrie,
因為暫時咁多隻已公開的VR Game中,得呢隻Game真係可以試到部VR設備的優劣,
可惜SCEH攞唔到比我地試啦!
HI_Ricky 07:57 PM 07-25-15
Hi!人兄,我明白的!

PS:以上呢幾點,我其實一早係上年TGS試玩完Oculus的EVE:Valkyrie已經講過下!(不過當時好似冇咩人明白個種全景觀的感覺)
玩Oculus ? arm arm 裝完隻H game , 今晚試
fortel 07:59 PM 07-25-15
作者: tung999:
唔使架 昨日我係直接行埋有電腦果個員工度對一對MAIL就入得去
問個個都叫我出去排,聽到話一排排4、5個鐘我已經走左...果陣個場亂到七彩...
由手機版發出
DevilElvis 08:07 PM 07-25-15
完全沒提體驗....

E D我有做,勁毒 XDDD

不過解像度肯定係敗北
HI_Ricky 08:18 PM 07-25-15
作者: DevilElvis:

不過解像度肯定係敗北
第一日我目測好多人都硬直只係原點轉
mrk 08:19 PM 07-25-15
玩Oculus ? arm arm 裝完隻H game , 今晚試
難度你入左Oculus(開發版)??
HI_Ricky 08:21 PM 07-25-15
難度你入左Oculus(開發版)??
DK2 好平, ok la
www43w2002 09:28 PM 07-26-15
有冇大大唔要d冰粒可以讓俾我
Akira 明 08:27 PM 07-27-15
作者: DevilElvis:

不過解像度肯定係敗北

其實係副鏡機能所限定遊戲商開發能力不足

大家心中定價大約幾多?
HI_Ricky 08:35 PM 07-27-15
作者: Akira 明:
其實係副鏡機能所限定遊戲商開發能力不足

大家心中定價大約幾多?
第一次GDC 發表後,都有話不斷改良, 所以我地試果個可能仲係舊prototype 版本....
ComeLOLoh 04:02 PM 07-29-15
我試左Summer Session, London Heist。
兩隻入面畫面都係3D,即3D game + 全景。
真係造到SAO了。載眼鏡都OK,無問題。

Summer Session:
Feel到個女仔好近,如果我近到入左佢個身既area會黑畫面。
近到剛剛好,佢會識將個上身移開d,之後話我會唔會近左d呢。
本書真係造到好真,好近。個女仔3D,真係感覺到好似係自己前面咁。好真。
如果我企起身,佢個位會即刻變左,個staff叫我坐番低黎玩。
答Yes/No,反應分別不大。
原田先生走出黎,拉一下,掉落去個effect幾正!

London Heist:
超級好玩!真係入左架車咁。開門望後面,真係睇到後面條路。
射天花板都會見到子彈孔。一手渣鎗,一手入彈,好正!
打開上面防曬罩有張相。

兩隻都好正!一定買!相信每間公司都有Project Morpheus 製作中。
真係遊戲界既革命,可能以後所有game都係Project Morpheus。
佢唔同以前d VR,以前d VR只係2D既360度全境。
而Project Morpheus 係3D,所以真好多好多。有深度,遠、近。
載耳機玩,個頭轉既話,d聲既方向會根住轉。
安安 04:12 PM 07-29-15
#2015 PlayStation中國發布會# 索尼電腦娛樂全球工作室總裁吉田修平首次在中國介紹虛擬現實
設備Project Morpheus相關信息,並公佈在ChinaJoy現場,玩家可以試玩《夏日課堂》、《The
Deep》、《Monster Escape》和《Hatsune Miku VR demo》四款遊戲。
mrk 11:49 PM 07-29-15
作者: 安安:
#2015 PlayStation中國發布會# 索尼電腦娛樂全球工作室總裁吉田修平首次在中國介紹虛擬現實
設備Project Morpheus相關信息,並公佈在ChinaJoy現場,玩家可以試玩《夏日課堂》、《The
Deep》、《Monster Escape》和《Hatsune Miku VR demo》四款遊戲。
上海居然搶先香港試到Miku VR
亍 ◣ 11:54 PM 07-29-15
wt?!?!?!?!?!?! 食屎啦世家
mrk 12:02 AM 07-30-15
第一次GDC 發表後,都有話不斷改良, 所以我地試果個可能仲係舊prototype 版本....
我上年試的Oculus (DK2)都唔係最終零售版本,
但我2樣都親身試過之後,就覺得暫時Oculus (DK2)係3D效果、漏光問題 係優秀過Morpheus舊版本!
而Morpheus的優點暫時係 方便連接、有重量級獨占Game(e.g:夏日課程、Miku)
不過暫時2方都重未公布售價、及到時有幾多個版本!(Oculus已公佈左到時有咩配件跟啦!)
所以一日未正式出,係性價比上都重係好難得出結論!
安安 02:19 AM 10-28-15
https://www.youtube.com/watch?v=xaFkKayZAU0 Until Dawn: Rush of Blood
https://www.youtube.com/watch?v=AOZtqDhQP44 Robinson: The Journey
https://www.youtube.com/watch?v=cw6x80Qdzak PlayStation VR showcase
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16 56  ... 最後

返回主題版面