Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-14-08, 12:52 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾)

動畫官網

日曜夕方5時全國放送中

過去の揭示板
Vol.7
Vol.6
Vol.5
Vol.4
Vol.3
Vol.2
Vol.1

DVD(全9卷)

コードギアス 反逆のルルーシュ DVDマガジン
(Fan Disc 全2卷)

コードギアス 反逆のルルーシュ SPECIAL EDITION ‘BLACK REBELLION’
(總集篇DVD 全1卷)

SE CD(全6卷)

OST(全2卷)

Keyword
TURN 3 「ナナリーを探すための駒になってもらう」

TURN 4 「ロロ、お前は正しい」

TURN 5 「お前はホントに、猫が好きなんだなぁ」

此篇文章於 04-14-08 12:55 PM 被 money 編輯。
money 目前離線  
舊 04-14-08, 01:23 PM   #2
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
>另,瞬移應該是機體能力吧?坐在KNIGHTMARE裡面又沒有直視對方雙眼,怎麼開GEASS?
沒說過所有人用GEASS也要對看眼睛
秘銀 目前離線  
舊 04-14-08, 01:35 PM   #3
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 秘銀 查看文章
>另,瞬移應該是機體能力吧?坐在KNIGHTMARE裡面又沒有直視對方雙眼,怎麼開GEASS?

說起來也是呢
不過是第一次聽到有強化身體能力的geass
說不定很適合朱雀

另,先前有人提過的配音問題,其實保志配熱血系角色是有一手的,看basara那個精美的真田幸村就知道了。而ジノ的配法應該比較接近真田幸村?

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線  
舊 04-14-08, 01:47 PM   #4
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
basara那個亂熱血的東西都算精美 a?

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 04-14-08, 02:01 PM   #5
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ☆星野琉璃☆ 查看文章
basara那個亂熱血的東西都算精美 a?
那個精美很明顯是來亂的

另,順帶一提個人認為毛的geass「讀心」也是精神特異化的能力
因為我沒有看過「惡夢的娜娜莉」,不知道裡面是怎樣的setting,不過那不是本篇,請容許我在此略過

說實話一天未有正式公佈,我是偏向不相信有「肉體強化」的geass
因為感覺上與一直以來的geass方向不同?如果說roro的geass是瞬移,我也認為是「用geass在他人腦中製造殘像」一類的能力比較合理,所以才會發出「眼睛沒對上怎發動」的疑問

不過還是等官方公佈再想好了,畢竟geass本物已經是很不合理的東西

個人blog:極地白犬(更新再開!!)

此篇文章於 04-14-08 03:10 PM 被 緋村 光 編輯。
緋村 光 目前離線  
舊 04-14-08, 02:50 PM   #6
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 秘銀 查看文章
沒錯~毛的GEASS都唔係用眼~
LOST COLORS中主角係用聲音
今集睇完口口佢有GEASS,終於解釋到LOST COLORS中點解口口D動作咁快...
應該係瞬移能力
grxgr 目前離線  
舊 04-14-08, 03:30 PM   #7
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
感覺上偽弟會係打柴小狼既最佳人選

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 04-14-08, 03:32 PM   #8
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 細路翔 查看文章
感覺上偽弟會係打柴小狼既最佳人選
佢加入黑騎就係

如果偽弟x小狼黎打lulu就...

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線  
舊 04-14-08, 03:38 PM   #9
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

惡夢之妹的確系非常唔同

如果佢系本篇出其實都會幾糟糕 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 04-14-08, 03:46 PM   #10
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: ☆星野琉璃☆ 查看文章
惡夢之妹的確系非常唔同

如果佢系本篇出其實都會幾糟糕 ...
用佢個geass買六合彩就一世無休啦

舊 04-14-08, 03:51 PM   #11
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
>>惡夢的娜娜莉
超屈機呢....強到冇人有
相信本篇出既機會=0

如果RORO既GEASS係瞬間移動,
咁點解第2集尾見到黎生又要用?

純粹係話俾觀眾知佢有GEASS?
埃及使者 目前離線  
舊 04-14-08, 04:09 PM   #12
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
>>惡夢的娜娜莉
超屈機呢....強到冇人有
相信本篇出既機會=0

如果RORO既GEASS係瞬間移動,
咁點解第2集尾見到黎生又要用?

純粹係話俾觀眾知佢有GEASS?
因為 .... 想叫你看第3集吧
下集唔講遲早都會講

我相信監製唔會廚到叫你玩game咁搞笑吧

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 04-14-08, 04:28 PM   #13
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
佢加入黑騎就係

如果偽弟x小狼黎打lulu就...
睇佢個款兩邊既人都唔似係

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 04-14-08, 04:55 PM   #14
money
◆.西野司命.◆

官網更新

舊 04-14-08, 05:08 PM   #15
奇蹟少年J
Ultimate Gamer
高登駐GAF特派社員

anyone saw this?

舊 04-14-08, 05:57 PM   #16
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
-del-

此篇文章於 04-14-08 06:17 PM 被 Qe1 編輯。
Qe1 目前離線  
舊 04-14-08, 05:57 PM   #17
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
谷口玩野
zero 演說果part正正係中華領士館..背景仲有個奧運logo(疑似) XDDD

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 04-14-08, 06:02 PM   #18
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: Qe1 查看文章
慣性動作
你自己試下做一次就會明白...

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 04-14-08, 06:02 PM   #19
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
#2就有bug.
Avelcain 目前離線  
舊 04-14-08, 06:10 PM   #20
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: funnyfun 查看文章
#2就有bug.
今次我覺得唔算大問題
起碼我覺得好過火柴人

ORANGE RANGE新曲「O2」5/28(水)リリース決定! 
現在MBS・TBS系「コードギアス 反逆のルルーシュ
R2」オープニングテーマでO.A.中!着うた(R)大絶賛配信
の新曲「O2」のリリースが5/28(水)に大決定!!

気になるカップリングには現在タイアップ情報でお伝えしているものと
は別の新曲2曲の収録が決定!!詳細は下記の通りです。お楽しみ!!

M1:「O2」(オー・ツー)
M2:春紫苑
M3:(仮)世界ワールドウチナーンチュ奇行 DJ:TASAKA Remix

初回限定盤:「O2」ビデオクリップDVD特典付き
SRCL-6789~6790 価格:¥1,529(税込)

通常盤:楽曲のみ
SRCL-6791 価格:¥1,223(税込)

舊 04-14-08, 06:43 PM   #21
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
都幾高難度...隻右手掌生左去左手手掌果度
不過個bug唔算太大啦,畢竟在電視收看的話唔會即時察覺,係cap圖睇片慢慢播先得閒留意呢d野...

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線  
舊 04-14-08, 06:51 PM   #22
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇番段片, 隻反手唔止一幅圖, 有陏過;
原畫, 動畫, 上色都發現唔倒問題?

真!DC 目前離線  
舊 04-14-08, 07:24 PM   #23
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

引用:
作者: 奇蹟少年J 查看文章

anyone saw this?
你唔講真係發覺唔到...咁搞鬼OTL...上集就MONEYさん
發現C.C.的山點...
grxgr 目前離線  
舊 04-14-08, 07:28 PM   #24
大企鵝
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇番段片, 隻反手唔止一幅圖, 有陏過;
原畫, 動畫, 上色都發現唔倒問題?
就係咁多幅又唔覺眼由得佢算
大企鵝 目前離線  
舊 04-14-08, 07:32 PM   #25
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
引用:
作者: grxgr 查看文章
你唔講真係發覺唔到...咁搞鬼OTL...上集就MONEYさん
發現C.C.的山點
...
咩黎
王龍 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[Xbox360] skillful WE 交流 jojo3 攻略及心得交流區 81 04-17-08 04:37 PM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 2「日本 独立 計画」Vol.7 丨(Blu-ray版8月22日發售決定) money 日本動漫畫討論版 1005 04-14-08 12:46 PM
武裝神姬討論區 2 DBS 收藏品討論版 1009 01-29-08 05:48 PM

現在的時間是 02:54 AM

手機版 | APP版