Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 23 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 43 83 133  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
teealpha 10:23 AM 12-23-11
作者: 怪人:
1A output係指USB?

我想知usb充會唔會慢過火牛好多?
因為我部ipad和手機用電腦充電時用電快過充電

還有會唔會個usb output太高充爆機?
部3DS自己會控制返輸入電流(過載保護),唔駛驚會叉爆

作者: tung999:
而家多數外置電都會有2-3個output 就算usb頭都會有分電流0.5 1 1.5A
而N3DS係要0.9A 咁用高小小既1A都冇問題既
電腦既USB2.0得0.5A 充電實慢 而且N3DS用0.5A仲會用唔到MH件裝甲
其實我都專登拎返隻原庄牛出黎對數,4.6V 460mA(即0.46A),裝甲用唔到應該係某d代用牛電壓/電流唔穩定做成,幾十蚊電子牛係咁上下啦
teealpha 10:30 AM 12-23-11
作者: 阿聰:
舊嘢唔平喎…有冇得邊玩邊充電?

唔一定要好似我咁買XP8000(我因為要叉埋netbook同手提amp),買XP4001(或XP4001A)已經夠用

出街打MH3G我都係靠佢叉住黎打,所以次次都開到大大聲

有冇相睇?幾錢?
作者: メソウサ:
尿袋去淘寶或者星際買YAOBOO啦
Yaoboo香港有代理,感覺上會好過就咁買淘寶,而且平過勁量好多,性價比高好多
不過有樣唔好就係佢硬係要用mini USB黎充電,一粒11800mAh用乾之後叉返滿要13個鐘
阿聰 10:33 AM 12-23-11
作者: teealpha:
Yaoboo香港有代理,感覺上會好過就咁買淘寶,而且平過勁量好多,性價比高好多
不過有樣唔好就係佢硬係要用mini USB黎充電,一粒11800mAh用乾之後叉返滿要13個鐘
都要充好耐下……不過依家3ds充滿一次電都要三粒鐘。
小毛明 11:19 AM 12-23-11
US 3DS has swap note (diary)...

if no one notice yet
teealpha 12:27 PM 12-23-11
作者: 阿聰:
都要充好耐下……不過依家3ds充滿一次電都要三粒鐘。
正常喎,隻火牛output先得果460mAh,部機又自己有保護,俾1A都係叉得咁慢啦

買外置電的話都係搵d用火牛充電會冇咁痛苦
tung999 01:39 PM 12-23-11
部3DS自己會控制返輸入電流(過載保護),唔駛驚會叉爆

其實我都專登拎返隻原庄牛出黎對數,4.6V 460mA(即0.46A),裝甲用唔到應該係某d代用牛電壓/電流唔穩定做成,幾十蚊電子牛係咁上下啦
咦 我隻原裝牛係900mA架wo o_O
Y.Bird 03:49 PM 12-23-11
啲GBA GAME 又幾好玩喎,
玩到唔停手,
得一隻WARIO 曾經玩過。
cknjoshua 04:02 PM 12-23-11
仲未DL果十隻GAME...
之前買錯記憶卡要再買過

希望真係好玩-0-
VC果10隻真係無玩過....
teealpha 04:57 PM 12-23-11
作者: tung999:
咦 我隻原裝牛係900mA架wo o_O
係!?
我返屋企再check多次先,記錯的話請巴我面
winsonandcyndi 05:42 PM 12-23-11
係!?
我返屋企再check多次先,記錯的話請巴我面
確係900mA
fayfer 06:05 PM 12-23-11
作者: 小毛明:
US 3DS has swap note (diary)...

if no one notice yet
已發現,唔知日美機可唔可以互通..
天涯笑笑生 06:06 PM 12-23-11
作者: fayfer:
已發現,唔知日美機可唔可以互通..
美日歐都可以互通
fayfer 06:31 PM 12-23-11
作者: Underdawg:
各位好,我係新機主
請各位ADD我 4596-9590-4789
仲有我想問點解唔可以係PROFILE到加3DS friend code 既?
已add你 (4124-5276-1190)
irismong 08:08 PM 12-23-11
add人應該去呢度
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=209770
zero_zero 09:08 PM 12-23-11
新機岩岩入手
neo2046 12:22 AM 12-24-11

neo2046 12:27 AM 12-24-11

Best Buy gaming sale (Pilotwings, Steel Diver, and Nintendogs 3DS for $4.99)
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=456275
Suda 12:46 AM 12-24-11
作者: neo2046:
錯配sosad
馬大叔會被獵奇
凍檸茶>﹏< 01:08 AM 12-24-11
邊到有水晶殼買~找左好多間都無
winsonandcyndi 10:46 AM 12-24-11
作者: 凍檸茶>﹏<:
邊到有水晶殼買~找左好多間都無
你想要邊隻先??

信和應該有掛.
zero_zero 02:33 PM 12-24-11
擦身傳說點玩法,個廣場有人係咪代表刷到人?
但係又冇得比我用啲人玩,要買貓打既
usayarE 02:47 PM 12-24-11
作者: alexyih:
我想問問之前dl既一個叫ambassador program既野
其實有乜用途架?係咪要一直keep住佢o係度?
用途係通知你
唔使keep住
alexyih 02:48 PM 12-24-11
我想問問之前dl既一個叫ambassador program既野
其實有乜用途架?係咪要一直keep住佢o係度?
cknjoshua 03:03 PM 12-24-11
作者: usayarE:
用途係通知你
唔使keep住
點解佢個COMMENT係你個REPLY之後既
winsonandcyndi 03:43 PM 12-24-11
作者: cknjoshua:
點解佢個COMMENT係你個REPLY之後既
真奇怪
第一 ... 23 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 43 83 133  ... 最後

返回主題版面