Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-18-21, 04:27 PM   #326
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
有可能出Wonder Man,有段官方故事介紹影到作家後面有Wonder Man的插畫。

原著係講Wonder Man(Simon Williams)曾經死過,Ultron將佢的思想製造出Vision,所以後來Wonder Man都因為種種原因同Wanda拍過拖。而佢大佬Eric,Grim Reaper,亦即EP2開場動畫其中一格畫咗佢個頭盔。

我覺得如果講MCU Wonder Man(Wanda的男人)即係Vision,都幾得意,由Iron Man 1聲演Jarvis,然後變成Vision,再變成Wonder Man。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-21, 05:18 PM   #327
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
Wanda 在 edit 佢想要嘅時空?

片中有Sword logo出現,第一集尾監察者,第二集beekeeping suit, 亦有agent Jimmy出聲叫Wanda, 但wanda完全唔理甚至再次改寫呢個空間嘅故事,似乎係sword 試叫 wanda停止佢製造多個幻想時空?
呢套係個好鬼死大嘅 Mystery Box
  • 有人認為個「養蜂人」可能係 AIM 嘅人。(死唔記鬼得咗 AIM 係乜添)
  • 連究竟 Vision 係咪真係返咗生都唔知。本人估多數返生。
  • 好大可能呢個係 Wanda 建構出嚟嘅界,前因點整出嚟未知。
  • 有好多其他「現實」入面嘅人都(困咗?)嚮入面。好似第一話個老細,第二話班阿太同「隣居」。而係咪當中有人乘機搞 Wanda 就未知。得呢兩話實在太多可能。

另外,根據王老細之前個舖咁數,呢套玩到 3 月中,接力嘅就係 F&WS,再接住嘅就係 Loki,噉上半年全部都係 MCU 片。

LOKI 有個傳聞係咁,聽咗算⋯⋯

Tom Hiddleston 唔會全程做,大半係由女演員扮 Loki?!

此篇文章於 01-18-21 06:08 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-21, 05:24 PM   #328
Eking

註冊日期: Feb 2006
....
其實頭2集重係黑白時, VISION應該重係幻想世界入面, 慢慢地因為有人干涉SW世界, 令到幻想因為過大能量開始現實化...變彩色? 不過依家都係估估下~

舊 01-19-21, 02:39 PM   #329
王小虎

睇到個twitter account @WardellRoger,預先講咗WandaVision扮魔術師個段戲。佢account仲幾多嘢爆

WandaVision

WandaVision奸角會係Mephisto同Grim Reaper。Vision會扮成Whizzer(Jessica Jones曾經出過,黃色衫的大肥佬speeder),我諗因為佢胸前都係個W字,其實好似Wonder Man。

話Wanda最終會製造一隊新Avengers出來(West Coast Avengers?)。

Falcon and Winter Soldier

Rebecca "Rikki" Barnes會喺Winter Soldier出場,會變成Bucky孫女。原著Rikki係平行空間的女版Bucky,後來成為Nomad,煲唔起的角色。演員係Erin Kellyman,曾演過Solo Star Wars,喺Winter Soldier trailer就係戴上Flag Smasher面具的紅髮女孩。

Winter Soldier除咗打恐怖分子、Weapon Plus,仲會打一個新組織World Party。大奸角就係World Party首領,但冇講係咩人。

Loki

Jonathan Majors會先演Immortus,係time keepers之一,因為Mephisto製造的時間線令佢變為Kang,即係Loki又會有Mephisto出場。
舊 01-19-21, 02:45 PM   #330
王小虎

MCU版的AIM係Iron Man 3 Aldrich Killian的公司,漫畫版其實係大頭惡魔MODOK的組織,如果有打MvC3應該記得,全組織都著到養蜂人咁。

PS. 係IM3。

傳聞講IM3的Extremis
即Killian同Hansen開發出嚟的噴火人,會繼續發展。今次會用喺General Ross身上,因為權鬥失勢,Ross用咗extremis變身成Red Hulk。

此篇文章於 01-19-21 06:00 PM 被 王小虎 編輯。
舊 01-19-21, 03:45 PM   #331
肉羊哩咖
griffin611

演出新聞一則,同好戲之人有關:

Oscar Issac 主演嘅 Moonlight,確定咗 Evan Hawke 會做入面個主要奸角。
https://www.joblo.com/movie-news/mar...ht-ethan-hawke

------

Killian 係咪 IM3?

舊 01-21-21, 11:39 AM   #332
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實佢個基礎點係點先?
當觀眾全部都知wanda有改變現實能力(&痴線)?
定當觀眾全部無接觸過/research過漫畫?
前者既話個故需要更大plot twist
後者既話應該小緊唔知做緊乜
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-21, 03:31 PM   #333
Eking

唔駛咁緊張, 黎緊呢幾集應該會講發生乜事~(SW 可以控制精神領域係佢本來能力~)

舊 01-22-21, 05:11 PM   #334
肉羊哩咖
griffin611

WandaVision 第三話,大量語帶相關對白同影像,仲好好笑;最後先嚟料,放心,謎冇乜解到。如果佢學 APV 啲片噉,先放3 話,會吸引人追落去啲。

此篇文章於 01-22-21 05:13 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-23-21, 09:33 AM   #335
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
WandaVision3

繼續行WW84式JM9懷舊, 不過呢度玩三集玩足60-70‘s 就似乎玩多咗,人哋起碼有條成長if愛情線,呢度只似瘋婦幻想有美滿家庭之日常
終於明白佢哋都係喺現實世界,但應該係某種結界之內,經奇大媽個bff講錯野令Wanda知道佢係外來人就掟佢出結界,立刻成班 sword 黎食花生⋯
下集應該係正常解畫劇情啦,仲玩sitcom只係嘥時間囉

亂估:Wanda / 反派得到loki件魔方 space stone 封印咗一個小鎮比佢
loop住玩烹飯仔太太之日常

此篇文章於 01-23-21 04:09 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-21, 05:25 PM   #336
肉羊哩咖
griffin611

是噉啲⋯⋯

畀人彈走嗰位係 Carol Denvers 個 BFF 個女嚟,驚驚隊長發生嚮 90 年代,照計都成廿幾卅年前,據啲多事嘅人睇咗 IMDB 嘅演員表,確認咗。成話都講得好白,佢係 S.W.O.R.D. 嘅人,班兵見有嘢由個「結界」飛出嚟,有啲緊張咁啫。

玩啲 sit-com 每十年一話,睇怕都快玩完呢瓣,玩開估。

舊 01-23-21, 06:17 PM   #337
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
咁.…

無特登check cast
咁呢件爆炸頭少姐咪應該係ms marvel

p.s. 睇咗真ms. marvel個cast原來演員係另外一個小肥黑妺妹

此篇文章於 01-23-21 06:32 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 01-23-21, 07:30 PM   #338
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
咁.…

無特登check cast
咁呢件爆炸頭少姐咪應該係ms marvel

p.s. 睇咗真ms. marvel個cast原來演員係另外一個小肥黑妺妹
爆炸頭⋯⋯
照啲熟書嘅人講,佢書入面係超英 Photon

舊 01-23-21, 09:03 PM   #339
王小虎

今集要tribute的sitcom係The Brady Bunch(1969-1974),之前tribute的係同The Dick Van Dyke Show同Bewitched,照咁嘅速度,我諗有排tribute。

其實冇睇過個幾套sitcoms可能冇咩共鳴,我都冇。我最早睇的已經係Cheers,睇最多應該係Friends同Seinfeld。

同埋佢哋話呢套係一套long mystery懸疑片集,應該要估到最尾,不過最尾點都會有答案,因為要駁落下套戲。如果expect傳統Marvel打到七彩動作片的,可能會失望了。

https://variety.com/2021/tv/features...o-1234885434/#!
舊 01-24-21, 12:21 AM   #340
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
今集要tribute的sitcom係The Brady Bunch(1969-1974),之前tribute的係同The Dick Van Dyke Show同Bewitched,照咁嘅速度,我諗有排tribute。

其實冇睇過個幾套sitcoms可能冇咩共鳴,我都冇。我最早睇的已經係Cheers,睇最多應該係Friends同Seinfeld。

同埋佢哋話呢套係一套long mystery懸疑片集,應該要估到最尾,不過最尾點都會有答案,因為要駁落下套戲。如果expect傳統Marvel打到七彩動作片的,可能會失望了。

https://variety.com/2021/tv/features...o-1234885434/#!
計十年一話,頂晒籠都係去到 00 年代 Friends 咁上下,啫係玩多三話,咪嚇人喇~

Bewitched 起碼「返生」過拍成電影,Nichole Kidman 做。

連埋 Dr Strange 2 就預咗,聽 John Campea 講同 Spiderman 3 都有關~~~

舊 01-29-21, 05:06 PM   #341
肉羊哩咖
griffin611

開始開估

今話最好睇,尤其頭幾分鐘,設定好咗某角;兩位其他 MCU 出場嘅閒角都担到戲。啲黑色嘢係噉逐啲逐啲漏出嚟。

舊 01-29-21, 09:12 PM   #342
C.Ryo
Game Master

WandaVision4
開估嘅基本上之前都比曬hints, 同估計冇乜分別,主要比啲其他side cut舊人正式歸位,之後兩集係正常劇情推進,最尾三集打到9彩咁上下
今集確定到

Agnes堅係Villain巫婆? show cast data mapping果刻得佢冇公民data
又Photon個名比咗Monica阿媽
淨番未解End Game後Wanda經歷,個結界點產生,同Wanda點單體繁殖兩件疑似X-men B出黎
不過呢套睇黎其實係Wanda成魔之路⋯⋯

此篇文章於 01-30-21 09:21 AM 被 C.Ryo 編輯。
舊 01-29-21, 10:47 PM   #343
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
今回數位熟面孔(配角) 出場真親切,不過不是全marvel 電影看過就不會認識了

今回也把前三回一部份的迷解開了,也感到故事發展越來越黑。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-21, 06:22 PM   #344
肉羊哩咖
griffin611

今話有啲 The X-Files 陣除。

⋯⋯

Monica 就被彈走,而其他兩個 SWORD 特工下場係點?

睇多次先留意到最後 Vision 個眼神,佢開始覺得有唔妥。

啲人講先知,原來 Agent Woo 見 Monica 嗰下彈張咭出嚟,係嚟至 Ant Man and Wasp 嗰度。

突然出現 Vision 條「屍」,真係打咗個突。

同意某啲人推測,最後係 Vision 大戰 Wanda,仲要 Wanda 贏,而呢個 Vision 係另一個人扮嘅。

下一話

預告出咗,係之前見 萬聖節嗰一話,以 Vision 做重點。

舊 02-02-21, 07:02 PM   #345
肉羊哩咖
griffin611

Wakanda Forever+

報導指滴住嚟同《黑豹》導演簽咗 5 年專屬合約,第一炮係同 Wakanda 王國為題嘅系列。
https://deadline.com/2021/02/black-p...ia-1234684707/

舊 02-03-21, 03:30 AM   #346
王小虎

一定係skrull,除非唔係

PS.其實係7年前的真廣告

此篇文章於 02-03-21 03:37 PM 被 王小虎 編輯。
舊 02-03-21, 06:18 PM   #347
肉羊哩咖
griffin611

之前都出過唔少呢班友嘅片,佢哋以行家身份說法,講到你睇好似無嘢,其實後面唔少嘢,今次仲玩埋⋯⋯

呢度可以見到 Lucasfilms 同滴住嚟都好認真,不過有啲位仲爭對手幾皮。

舊 02-05-21, 05:02 PM   #348
肉羊哩咖
griffin611

WandaVision 第五話又有驚喜

今話又再好睇啲,好多矛盾嘢透露咗,尤其最後幾分鐘,更加睇得混淆。好引人追。

噢,某角終於有咖啡飲。

此篇文章於 02-05-21 05:18 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-05-21, 09:00 PM   #349
Eking

....
點解會用華記quicksliver ?自己個位冇期?

舊 02-05-21, 09:21 PM   #350
C.Ryo
Game Master

Wanda 5

今話算表達結界內大致受Wanda操控,但亦有嘢不受Wanda控制,孖仔係不受控自動跳歲,最後Fox牌快銀登場亦係Wanda意料之外,係咪代表multiverse人物已經交錯出現
咁似乎真係有幕後villian利用緊Wanda?

此篇文章於 02-05-21 09:46 PM 被 C.Ryo 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 06:16 AM

手機版 | APP版