Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-08-17, 03:03 PM   #226
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
如果呢隻唔會更新買左果d做中文

甘dmc合集就唔買住啦,相信c社會夠疆甘樣玩多次
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 03:03 PM   #227
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: david 查看文章
石頭人都應該可以用同一招。
石頭人轉買NS版算....中文更新唔會變左"專用中文版"掛...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 03:08 PM   #228
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
如果呢隻唔會更新買左果d做中文

甘dmc合集就唔買住啦,相信c社會夠疆甘樣玩多次
其實dmc合集 PS3係好錯....根本不算係REMASTER...
PS4版如果REMASTER都做唔到, 肯定不會買佢...
舊 12-08-17, 03:11 PM   #229
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
下....就算要錢都未至於要比多次成隻GAME錢....
字幕呢D都係吸引中港台玩家者....

根本可以透過更新解決.....但而加佢做到咁好老套....
要幾錢整就真係得CRAPCOM先知,話唔定佢今次係落重本搵中港台三地最高質O既翻譯達人去整呢!

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 03:12 PM   #230
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
反正都係吸金,出落NS度得唔得?
我PS4本身456已經買左…你有NS體感又有中文我buy架…
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 03:13 PM   #231
david
The One

引用:
石頭人轉買NS版算....中文更新唔會變左"專用中文版"掛...
點解中文版會唔出多一次?

---
舊 12-08-17, 03:15 PM   #232
david
The One

引用:
作者: mario0606 查看文章
反正都係吸金,出落NS度得唔得?
我PS4本身已經買左…你有NS體感我buy架
你估佢唔會?

先出NS 456,之後再出NS 456亞洲專用中文字幕版,之之後再出NS 456亞洲專用中文字幕加配音版。

---
舊 12-08-17, 03:19 PM   #233
david
The One

引用:
其實佢可以用BIO RE1+2個模做BIO 2 REMAKE...
而加根本沒心做GAME....不斷REMASTER都算...
而加直頭玩字幕....亞洲人係水魚....
咁又係O的亞洲玩鬼成鬼日都話無中文就係廢GAME,而家CRAPCOM只係按亞洲玩家意願去做事,咁又要插實在有點不公吧?

---
舊 12-08-17, 03:37 PM   #234
charcsc2000
J神哥

引用:
點解中文版會唔出多一次?
我唸住NS GAME普遍用更新語言方法嘛....
舊 12-08-17, 08:13 PM   #235
MO

註冊日期: Aug 2005
去capcom fb睇過啲圖.
4, 5, 6 啲中文字幕fonts都唔同.
怪怪的...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-17, 12:47 AM   #236
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 血之淚 查看文章
呢度係唔係冇人玩過GBC版BH
無論各方面都係黑歷史
以前細路仔果陣都唔知點解會堅持玩到爆機
GBC 版相信呢度好多人玩過,
我有玩但冇爆。

黑唔黑就見仁見智,
如果講黑,
手提機不得不提 Game.com 版 Resident Evil 2,
相信呢隻比 GBC 更少人玩過。

不過以當年技術,
算係咁啦。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-17, 06:56 AM   #237
charcsc2000
J神哥

引用:
要幾錢整就真係得CRAPCOM先知,話唔定佢今次係落重本搵中港台三地最高質O既翻譯達人去整呢!
你真心信佢比錢整?
9成買漢化版個版權,
聽聞NS版個skyrim中文字幕都係咁~
舊 12-09-17, 07:10 AM   #238
david
The One

引用:
你真心信佢比錢整?
9成買漢化版個版權,
聽聞NS版個skyrim中文字幕都係咁~
聽聞呢O的就算把啦,我唔識讀心術又無CRAPCOM股份,我無必要做護主犬吧。

而家CRAPCOM肯接納亞洲玩家主流意見去出中文版,在商言商,今次銷量唔達標O既話,CRAPCOM就未必會再出心出力去做翻譯囉。

---
舊 12-09-17, 08:06 AM   #239
charcsc2000
J神哥

引用:
聽聞呢O的就算把啦,我唔識讀心術又無CRAPCOM股份,我無必要做護主犬吧。

而家CRAPCOM肯接納亞洲玩家主流意見去出中文版,在商言商,今次銷量唔達標O既話,CRAPCOM就未必會再出心出力去做翻譯囉。
老實講,佢另出中文版就肯定不會達標啦,如果佢識做,轉更新仲可能吸引新玩家~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM
街見 ps3 biohazard 5Alternative Edition pack未 keawett 電視遊戲討論版 12 10-23-10 05:17 PM
biohazard outbreak 村雨末子 電視遊戲討論版 1 12-14-03 04:45 PM

現在的時間是 07:11 AM

手機版 | APP版