Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-12, 12:43 AM   #76
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: knife-edge 查看文章
所以咪話你唔知隻GAME既要點囉
GGXX一向都係隻咁既GAME.....
1隻要特化角色既GAME就一定唔會平衡
而AC就係唔平衡既極端..隻隻角色都SET到好盡
不過好盡下一樣會有高低之分.
-
咩格鬥GAME通常都有D盲拳打死新手既角色
SF有蘇記,拳王有K9999,ETC
不過咁唔代表隻GAME係頹...
-
小P一樣有人用到好似FAB咁精彩
話AC頹,唔係咩難得一見既意見,日本無論係2ch定總合BBS,都好多真係深入玩既Player有呢個意見
只係人地D理由,就一個玩過隻game既人黎講,睇落係無偏離事實姐

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 12:46 AM   #77
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: s2001154 查看文章
暫時見到角色平衡有大落差但又唔會比人老味幾招玩死既
只有TK吧
北斗除左多奇之外 無人老味幾招玩晒架b
每隻角色都Full活用自己既性能去對決,連積奇都無一招係廢招(即使散彈槍被稱為眼淚一樣既攻擊力)b

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-05-12, 12:51 AM   #78
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
無人話你唔可以批評AC
只係你批評還批評 你D論點錯既咁比人指正,好合理姐
就好似當年藍印果時我仲係一個新手 練完D基本combo就以為自己練完隻Testament
仲話Testament呢隻角色咁快練晒D招好悶唔好玩 呢D言論一定會比人話架啦,合理至極
合乜鬼
我只係以一個廢柴玩家o既角度去討論隻GAME o者
無啦啦又比人摷返N年前o既野出黎講
想打下機都咁艱難

為離開的摰友送上祝福 . Rest In Peace . 珍.惜.眼.前.人.

LOST~~~~~~ Let Go and Moving on~
Sgodkyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 12:55 AM   #79
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
合乜鬼
我只係以一個廢柴玩家o既角度去討論隻GAME o者
無啦啦又比人摷返N年前o既野出黎講
想打下機都咁艱難
咁你講得出口就預左有人會有反論架啦
特別係你講到明睇5%(比夠你20%好味?)就當睇左100%咁講.....
又想射後不理,又做唔到「不理」呢個動作,呢個世界邊有咁便宜

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-05-12, 12:59 AM   #80
k8888
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAvalon133
等我補完返個故事先,神京

我記得果次你係MK88打機,那時你好明顯有做運動,人又曬黑左又大隻左,咁你都係往常地打機,打打下你輸左,之後你嫌唔知點個掣有D問題令你輸左,之後你一下鐵沙掌拍落果個掣度,跟住個掣即刻彈唔返上來,就咁墮左落去,之後你當然是懼罪潛逃啦
係你走左之後我地叫人整掣,人地一開我地在場的人就見到那個掣的底部已經被你的內勁打碎左
我當然知道你會唔記得啦,年中都有唔知掣死係你手上~
k8888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 01:00 AM   #81
千野 衛
Ultimate Gamer
KY KISKE

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDChino121484
XBox Live GamertagKANDA1214
引用:
AB 駛鬼練咩
冇腦623D搞掂
係好易破呀 , 我用金FD block 佢成功率多過6成添
但係我要用腦玩, 對面唔使用 , 玩黎托咩
我用小P唔用腦玩都勝率UP啦
咁同玩拳王通街8神紅丸金有咩分別
純討論:你話有用腦玩就係你所講既:[我用金FD block 佢成功率多過6成添]?

點解一定要[金FD block]?點解要將事情複雜化?複雜化等如有用腦?

如果係…我突然諗起一位JO玩家

舊 06-05-12, 01:02 AM   #82
Sgodkyo
the one

咁作為一個廢柴玩家係咁多就咁多架啦
由 GGX 玩到而家
比我呢個廢柴玩家o既感覺就係AC真係亂黎了
我都係講出身為廢柴玩家o既心聲o者

為離開的摰友送上祝福 . Rest In Peace . 珍.惜.眼.前.人.

LOST~~~~~~ Let Go and Moving on~
舊 06-05-12, 01:04 AM   #83
k8888

引用:
o下 ? 你幾耐之前同我打過呀 ?
乜打機一定要打贏先叫打機 ?
唔可以係一種享受 ?
我冇話過打輸係問題喎
我又冇自認係高手
比高手3燈我好開心架
但係有時係個SETTING令到我享受唔到隻GAME
咁我講出黎又有問題 ?
定係玩唔到某個水平係唔可以出聲 ?
咁又難怪隻GAME冇人玩
得高高高手先可以玩
玩得差D都比人話
我從來都無話要打贏才叫打機,要打到一定程度先可以出聲
只係想講,你比人無腦昇死真係唔關隻GAME事,只有怪人既ja

另外就係,你講無腦昇同你之後講果幾樣野都無咩關係,你之前講果d深層次好多
隻game是難玩,但唔代表你可以比人無腦昇死~
舊 06-05-12, 01:06 AM   #84
千野新一

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: k8888 查看文章

我記得果次你係MK88打機,那時你好明顯有做運動,人又曬黑左又大隻左,咁你都係往常地打機,打打下你輸左,之後你嫌唔知點個掣有D問題令你輸左,之後你一下鐵沙掌拍落果個掣度,跟住個掣即刻彈唔返上來,就咁墮左落去,之後你當然是懼罪潛逃啦
係你走左之後我地叫人整掣,人地一開我地在場的人就見到那個掣的底部已經被你的內勁打碎左
本身都唔記得左...你講得咁生動我就記得返

舊 06-05-12, 01:12 AM   #85
Sgodkyo
the one

引用:

我就真係冇印象喇~
如果係咁o既咪同你講聲 sorry 啦~
and 如果你都係覺得n年前o既事唔可以原諒~
咁請你 blacklist我算啦~

舊 06-05-12, 01:15 AM   #86
k8888

引用:
我就真係冇印象喇~
都唔會既,事隔多年,點會唔原諒你呀~
不過提下,等大家有返d印象既ja~

這是當時身處mk88身歷其境的玩家們的回憶~
舊 06-05-12, 01:15 AM   #87
千野 衛
KY KISKE

引用:
我就真係冇印象喇~
過左去就算啦…
唔好再拍爛掣就OK。
香港得幾部GG嫁咋!

舊 06-05-12, 01:18 AM   #88
k8888

引用:
作者: 神田 佐助 查看文章
過左去就算啦…
唔好再拍爛掣就OK。
香港得幾部GG嫁咋!
現在是1部~~~
舊 06-05-12, 01:20 AM   #89
Sgodkyo
the one

引用:
純討論:你話有用腦玩就係你所講既:[我用金FD block 佢成功率多過6成添]?

點解一定要[金FD block]?點解要將事情複雜化?複雜化等如有用腦?

如果係…我突然諗起一位JO玩家
首先 , " 用金FD block" 純粹個人喜好 , 不喜請插
然後 , 我從來冇話過自己好有腦 ( 請勿非黑即白 )
最後 , 我真係唔夠料去討論技論 ,
只係一招非常有優勢o既招式 , 我覺得好無腦 , 你唔一定要認同

舊 06-05-12, 01:24 AM   #90
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
神京,我認得你,你果時係屯門出名拍掣大力果位PO, SL 玩家嘛,果時我記得你比屯門一位用ba,aba的玩家蝦嘛,我記得~之後又有一次係mk88輸左還大力拍碎左個掣架嘛~

講多都無謂,但我只想,隻game本身無問題,一d都唔頹,自己成日中一些自己認為無腦出的招死,之後又話自己有用腦都打唔贏,好明顯只有三個情況
一係就你用腦都不及人地無腦咁打(是你認為人地無腦打)
二係他可能不是你所想象咁無腦咁打你
三係自以為用腦打,但其實...........................
當年屯門除咗在下之外仲有人用ABA…?
等陣先…罪魁禍首唔係在下下嘛?

どっちをむいても feel so bad
だけど死には至らない 気分どうだい
Tough boy, tough boy, tough boy, tough boy
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 01:25 AM   #91
k8888

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
當年屯門除咗在下之外仲有人用ABA…?
等陣先…罪魁禍首唔係在下下嘛?
你都唔會用ba~你知既~~~~
舊 06-05-12, 01:32 AM   #92
千野 衛
KY KISKE

引用:
AB 駛鬼練咩
冇腦623D搞掂
係好易破呀 , 我用金FD block 佢成功率多過6成添
但係我要用腦玩, 對面唔使用 , 玩黎托咩
我用小P唔用腦玩都勝率UP啦
咁同玩拳王通街8神紅丸金有咩分別
引用:
首先 , " 用金FD block" 純粹個人喜好 , 不喜請插
然後 , 我從來冇話過自己好有腦 ( 請勿非黑即白 )
最後 , 我真係唔夠料去討論技論 ,
只係一招非常有優勢o既招式 , 我覺得好無腦 , 你唔一定要認同
你無講過自己好有腦……我知,
但你話你要用腦打,人地就無用腦。
就好似:[一招非常有優勢o既招式 , 我覺得好無腦]
咁即係有優勢既招就無腦?定係有更深既層次意思?
你d理論好難唔非黑即白喎!

舊 06-05-12, 01:34 AM   #93
神人ではない!新人だ

引用:
你都唔會用ba~你知既~~~~
已知。
冇腦寶座唔係屬於在下

Tough boy, tough boy, tough boy, tough boy
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 01:45 AM   #94
Sgodkyo
the one

引用:
你無講過自己好有腦……我知,
但你話你要用腦打,人地就無用腦。
就好似:[一招非常有優勢o既招式 , 我覺得好無腦]
咁即係有優勢既招就無腦?定係有更深既層次意思?
你d理論好難唔非黑即白喎!
首先 , 我話無腦o既 , 係個角色, 唔係用家
你用唔用腦玩係你o既自由
但[一招非常有優勢o既招式]
無論你用唔用腦玩 , 你都一定處於優勢
咁解釋可以滿足到你嗎

舊 06-05-12, 01:54 AM   #95
千野 衛
KY KISKE

引用:
首先 , 我話無腦o既 , 係個角色, 唔係用家
你用唔用腦玩係你o既自由
但[一招非常有優勢o既招式]
無論你用唔用腦玩 , 你都一定處於優勢
咁解釋可以滿足到你嗎
你這句:[但係我要用腦玩, 對面唔使用]
即係人地唔使用腦地控制一名唔洗用腦既角色,
打贏你用腦玩既一名用腦角色?

舊 06-05-12, 02:06 AM   #96
Sgodkyo
the one

引用:
你這句:[但係我要用腦玩, 對面唔使用]
即係人地唔使用腦地控制一名唔洗用腦既角色,
打贏你用腦玩既一名用腦角色?
係呀
咁又點呢 ?
同我上面講o既有衝突 ?

舊 06-05-12, 07:58 AM   #97
千野新一

註冊日期: Jun 2002
其實大家可以冷靜點討論下,ABA招升可能神京兄你覺得好無腦(姐係一招好有優勢既招)
但對住po同sl。。呢招真係唔多有用。。。
我只可以講努力d^^
因為一隻唔用腦既aba其實都幾難可以贏到一隻有用腦sl,po>_<
所以,大家都努力啦

舊 06-05-12, 08:51 AM   #98
千野 衛
KY KISKE

引用:
係呀
咁又點呢 ?
同我上面講o既有衝突 ?
既然你話係…咁你覺得,
話人無腦同話人唔用腦有分別嗎?
我想講係尊重,
贏左就話人無用腦打已經夠無品,
何況係輸。

舊 06-05-12, 09:14 AM   #99
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

PSN  IDSakata2014
3燈勝過3篇幅
吵這些隻game合唔合你玩既野好無謂
等隻game出左就出黎挑飽佢 證明你識玩
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 10:16 AM   #100
神人ではない!新人だ

都係講返現時調整點算數,真係吋佢都嘥氣…

闇慈搞咩好似仲改弱咗?
JUSTICE打I-NO同AXL就真係等死,NB印象中係被擊中消失既貫通判定…
拉開4/5畫面,米劍打佢唔到既距離,AXL淨用立P/前K/鐮閃已經夠完封。唔係直前到有半條氣出米刀為止下嘛…

此篇文章於 06-05-12 12:06 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUILTY GEAR XX 3 on 3 ~ <<第13回>> 千野 衛 街機遊戲討論版 1 09-07-08 11:40 AM
[PSP] GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 5 08-26-08 04:23 AM
guilty gear XX #reload pc 版 Hayami PC電腦遊戲討論版 67 07-28-04 08:24 PM
GUILTY GEAR 旦 Part 3 XX 編 赤兵尉SETH 收藏品討論版 24 06-30-03 12:59 PM

現在的時間是 09:36 AM

手機版 | APP版