Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-12-06, 12:01 PM   #1
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
學車去邊好??

唔要香港駕駛學院,事關我聽人講呢間野點都會肥你1,2次先會俾你pass..
好似我大佬係New zealand渣開車,返到黎香港之後去香港駕駛學院考牌,都肥左2次先pass到..目前為止亦唔見有人一take過pass...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 12:28 PM   #2
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
作者: 我係我
唔要香港駕駛學院,事關我聽人講呢間野點都會肥你1,2次先會俾你pass..
好似我大佬係New zealand渣開車,返到黎香港之後去香港駕駛學院考牌,都肥左2次先pass到..目前為止亦唔見有人一take過pass...
睇人啦...我0的fd都係一take過
你係外國返0黎考, 根本0的野都唔同, 香港考車係以安全行先, 唔係考你識唔識揸車
我見係因為入灣入得唔好, 但係到你自己揸, 你根本唔會留意呢的野

我以前個c傅勁好, 冇得頂, 但係佢only教hk區

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 12:35 PM   #3
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
Post錯版
http://www.gaforum.org/forumdisplay.php?f=46

舊 07-12-06, 12:37 PM   #4
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: jlai
睇人啦...我0的fd都係一take過
你係外國返0黎考, 根本0的野都唔同, 香港考車係以安全行先, 唔係考你識唔識揸車
我見係因為入灣入得唔好, 但係到你自己揸, 你根本唔會留意呢的野

我以前個c傅勁好, 冇得頂, 但係佢only教hk區
我有fd都係駕駛學院,不過好似肥左一次...
個師傅屈佢架車溜後....
但係駕駛學院好似係補考都唔會再收$$$(呢層我真係唔係好知)

我自己係搵師傅的...
而且全世界都係o個一個公價
你都係睇下有冇fd介紹啦

舊 07-12-06, 01:23 PM   #5
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
我而家o係駕駛學院學緊(元朗),貴係貴d但容易pass,我泊位同路試分開考,已pass泊位而家淨番路試,我識既人都係一次pass

報名時比多一千蚊就有肥佬一次可免費補堂不另收費,性質就係買個保險咁

再比多d錢就有"智專"課程,即係有專人專車教你,唔駛book時間上堂又次次唔同車同阿蛇

總括黎講我認為駕駛學院會比出面容易d pass.

p.s.預定8月honda civic / toyota corrolla入手

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 01:33 PM   #6
Hayato
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
其實邊間無乜所謂
最緊楂到條考試路線熟晒
唔識就要問清楚師父

另外我覺得自己搵師父有彈性d
唔駛肥左又要成個plan咁報
Hayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 02:00 PM   #7
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
李健囉,有次去問過!
佢計比我睇,要三千七到有個手波貨van牌…

舊 07-12-06, 02:14 PM   #8
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
我喺好運學,個師傅好好人,好nice,好有耐性,好準時,多數都over time添

舊 07-12-06, 02:22 PM   #9
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 紫色螢火蟲
我喺好運學,個師傅好好人,好nice,好有耐性,好準時,多數都over time添
會唔會你靚女呀?

舊 07-12-06, 02:31 PM   #10
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: A HoManTin Work
會唔會你靚女呀?
唔會呱,佢係習慣早到嘅人,而且覺得佢本身個人就好nice.
去考車嗰陣都同嗰便d人有講有笑.
以前未學嗰陣聽d人講學車師傳有惡,又唔專心又剩.
但係相反,呢個師傳真係好好

舊 07-12-06, 04:02 PM   #11
jlai
下一站 南美....

引用:
作者: chandler
我而家o係駕駛學院學緊(元朗),貴係貴d但容易pass,我泊位同路試分開考,已pass泊位而家淨番路試,我識既人都係一次pass

報名時比多一千蚊就有肥佬一次可免費補堂不另收費,性質就係買個保險咁

再比多d錢就有"智專"課程,即係有專人專車教你,唔駛book時間上堂又次次唔同車同阿蛇

總括黎講我認為駕駛學院會比出面容易d pass.

p.s.預定8月honda civic / toyota corrolla入手
元郎聽講係最易pass的
我以前揸過civic仔, 幾好揸, 不過飛仔車, 你新牌咪鬼同人練
仲有, civic仔0的保費都幾貴

舊 07-12-06, 05:18 PM   #12
R-1
GAF GGXX團

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDR-1gaf
引用:
李健囉,有次去問過!
佢計比我睇,要三千七到有個手波貨van牌…
李健呃錢的說....

舊 07-12-06, 05:20 PM   #13
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
元郎聽講係最易pass的
我以前揸過civic仔, 幾好揸, 不過飛仔車, 你新牌咪鬼同人練
仲有, civic仔0的保費都幾貴
如果我買, 首選Altezza, 不過養車令我卻步....

舊 07-12-06, 05:23 PM   #14
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
會唔會你靚女呀?
我都係咁話 .....D中年呀叔對男人同後生女會有唔同既態度

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 05:41 PM   #15
jlai
下一站 南美....

引用:
作者: ELT
係香港...你零願出出入入的士好過
養車貴到飛起

舊 07-12-06, 05:43 PM   #16
~零~
Insane Gamer
鑽石級潛水員

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDRaM0810
貨van?
出街跟師傅學吧,時間彈性,次次都係同一個師傅同車
咁樣好過次次都唔同師傅果d...至少個師傅知道你d進度,邊d學左.邊d未學

後悔只會令自己更軟弱
~零~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 06:32 PM   #17
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
係學貨van..(主要係貪學完之後貨van同C家車都渣得)

"德安"o唔ok架?
我見佢保証同一C博,自由揀時間...etc,講到好似唔錯咁..
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 07:04 PM   #18
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
引用:
係香港...你零願出出入入的士好過
養車貴到飛起
養車係貴d,但自己衡量過就冇問題,起馬唔好為車死為車亡,雖然我睇其他forum有人個個月都係為車打工

civic同corolla...都係civic型仔d,買d新年份(2000)既應該ok,不過牌都未有,而家發o下夢先

引用:
呢駕有咩好? 個樣好似唔錯,岩唔岩新牌?

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.

此篇文章於 07-12-06 07:07 PM 被 chandler 編輯。
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 07:08 PM   #19
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
引用:
作者: R-1
李健呃錢的說....
我之前跟李健學都ok呀, 一take pass, 可能個個師傅唔同啦..
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 07:58 PM   #20
祁英
Game Master

我就私人學既
一次pass.. 之後介紹左大大話話8,9個fd/同事跟佢學
只有兩個女仔肥一次...之後就個個得
教得唔錯...同個師傅好nice
如果有需要..可以pm我...

不時又再想起你...REX
祁英 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 08:02 PM   #21
祁英
Game Master

引用:
作者: 我係我
係學貨van..(主要係貪學完之後貨van同C家車都渣得)

"德安"o唔ok架?
我見佢保証同一C博,自由揀時間...etc,講到好似唔錯咁..

襯宜家仲未改制...緊係報 van 啦~
去任何一間既教仔學院同要撞彩數吧...
以前學車(由其係九龍塘兜圈)成日見到李xd帥傅差起隻腳係到訓覺 = = " 當然係個別啦

不時又再想起你...REX
祁英 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-06, 08:22 PM   #22
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
新牌買Altezzaa...
有$$$冇定駛?

舊 07-12-06, 09:23 PM   #23
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 勃勃
新牌買Altezzaa...
有$$$冇定駛?
[OT]二黎個尾座
最多坐個四人[/OT]

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-06, 02:54 AM   #24
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
大家AROUND用左幾$$去學?

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-06, 03:42 AM   #25
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: DARK ANGEL
大家AROUND用左幾$$去學?
我想試下李健三千七果個架,我覺得我得架!

論壇跳轉

現在的時間是 01:20 PM

手機版 | APP版