Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-15-11, 04:32 AM   #1
Godfather教父
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
crossbone立立雜雜收穫 / toy report

以後收穫 / toy report都集中一個post
Godfather教父 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-11, 04:33 AM   #2
Godfather教父

12-13 JUL 2011 過HK收獲

今個星期最唔開心就係SDX隻Z劍士訂左都冇貨收,之後上網約左人交收去到HK又比人放飛機,唔聽電話唔覆SMS,講真丫;甘大個人,想臨時加價又好、唔賣又好,都可以打過電話交帶聲吖,我係澳門過黎交收,船飛交通食飯飲酒都唔止一隻Z劍士ge千幾蚊啦!一個成年人連基本責任感都冇,做人做事又點會成功呢?
仲有,我已經對澳門玩具店失去信心,今次好高興「無國界SD高達大聯盟」的好兄弟八雲兄帶我去訂SDX聖機兵,同平時訂野一樣我一次過訂3隻仲比晒全訂,希望HK的玩具店唔好令我失望啦。
好了,廢話少說,去片;

變型金鋼:

-L級鉄皮,鉄皮係我在MOVIE最中意的角色之一:L級玩具造型有霸氣、又有發光+對白,我比100分!

-我不算太中意大黃蜂,但這隻金色大黃蜂真的令我愛不釋手

-普普通通柯生一盒,送人用

LEGO:

-今年的Castle Series一句:正!

-LEGO人仔一堆

扭旦&小物:

-SD NEXT 3 :最正係新安洲同魔封之聖劍BB戰士!

-兩隻心頭好

-史萊姆 >///<

-FW SD GUNDAM :隻GM好正

Others:

-澳門的十元舊紙幣&硬幣

-美國空軍記念品

-可口可樂記念版

Cards:

同台長落尖咀飲紅酒,順手同V煞仔合照:

crossbone
舊 07-22-11, 04:07 PM   #3
Godfather教父

22 JUL 2011 小小DIY國產MP柯柏文+雜物

最近工作太辛苦,終於支持不住病了,襯有一天假期,即刻做一集【澳門街】節目,順便動手搞搞最近入手的國產MP柯柏文同去搜購下雜物,好了,廢話少說,去片;

國產MP柯柏文江湖傳聞是英國版MP柯柏文的代工廠出產,主要幾個問題(一分錢一分貨嘛~XD)及我作了的小小DIY如下:

-眼部需重新上色 (我用GUNDAM MARKER "METAL BLUE" 上色)
-車窗合不上 (用毛巾包住用鐵鎚修正)
-手沒有LOGO (用fans版的手辦LOGO)
-腰部合不上 (腰部拉釘是"食死"的,一屈就易斷,所以只可放小磁石在腰部改善小許)
-股關節唔fit位,要重裝 (把股關節螺絲重裝)
-煙通冇左一段(用fans版的仿MP01長煙通)

DIY前的相不知SD CARD怎的沒有了,以下是DIY後的:

與日版MP01(左)合照:

與大黃蜂合照:

其他雜物:

Book:

-本GUNDAM好正

幪面超人000 填色冊:

-画功好正

-ANKU成個變態佬甘~XD

card:

-幪面超人

-MARVEL

-古董,留意2張麥當勞

-「三國殺」新產品:最正係孫策媽咪---"吳國太"同使用魏國勢力底色、屬國卻是蜀國的"徐庶",名乎其實「身在曹營心在漢」

-貼手機、貼遊戲機、貼日記、貼notebook、貼 ...

HELLO KITTY LIMITED STAMP SET:

-用黎冧女一流~XD

by.crossbone
舊 07-26-11, 04:03 AM   #4
Godfather教父

2011澳門高達展

今年的高達展比往年有進步,因不再只是"散貨場",而是有展覽品展出。
除一般貨品散貨外,當然有一大堆"會場限定";好了,廢話少說,去片;

-Crossbone Gundam !

- 收穫

此篇文章於 07-26-11 04:05 AM 被 Godfather教父 編輯。 原因: 2011澳門高達展
舊 07-30-11, 08:07 PM   #5
Godfather教父

29 Jul 2011 過HK收穫
人地去漫畫節、我就去工作,心情不爽;好了,廢話少說,去片;

-SDX Z,坦白說如不是"魂SHOP限定",最多只值$400-500

-BB戰士W (EW)的特典光劍

變型金鋼:

磁石貼:

"漂移"&方舟版"飛過山"(跳崖者):

"漂移"車身有"侍"字logo,以日本武士作design,中正我呢類居合劍道fans!
"飛過山"紅車身有閃粉,外觀不俗,唯一問題是手持不到武器!

OTHERS:

舊 08-05-11, 04:51 AM   #6
Godfather教父

2 AUG 2011 HK動漫節收獲 Part .1

魔裝機神 ver.Ka

SD GUNDAm Figure---艾比安

超人OOO coins

SD超人情景食玩,十分可愛、不少部份造型頗為精細 ( ′ ▽ ` )ノ

純真女僕 \(//▽//)\

舊 08-08-11, 04:21 AM   #7
Godfather教父

CROSSBONE GUNDAM vs 金色吉姆 (動漫節收獲 part 2)

- 我是沒看過GUNDAM 00的,而金色吉姆亦是我唯一的GUNDAM 00的機體

- 這根本是BB車嘛 ~

- 披著「爛身爛勢」披風的CROSSBONE GUNDAM碰上BB車了!

- 向BB車開火!不過手槍仔又點打得穿肥o都o都的BB車呢~

- 向CROSSBONE GUNDAM還火了!

- 打不中!

- 數槍打不中後,金色吉姆從BB車內爬出來了!

- 一槍就打散CROSSBONE GUNDAM的披風了!

- CROSSBONE GUNDAM撲過來了!!

- 才一刀!金色吉姆就連手帶槍被劈下了!金色護翼也被劈斷了 ヽ( ̄д ̄

- 金色吉姆連忙拿出雙頭劍回馬一槍,CROSSBONE GUNDAM返身一擋!

- 金色吉姆衝前一刺!CROSSBONE GUNDAM閃身避過但也難逃掛彩!推進器一角被劈斷了 ヽ( ̄д ̄

-「螳螂捕蟬,黃雀在後」!

- 我刺!

- 再回身一腳!!

- 金色吉姆 GAME OVER了 Σ( ̄。 ̄ノ)ノ

- 合照一張

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[醫生與我] <TOY story>新手入門 有病就要買toy醫:( GUSTAV 影音館 45 04-18-11 01:12 PM
[REPORT] NDS 官方活動? #10&12 有REPORT 失業中年漢 手提遊戲機討論版 17 12-22-05 12:05 AM
chem lab report 殘泉 學術文化綜合研討區 8 11-29-04 05:33 PM
2003 Tokyo Toy Show Report 我係我 收藏品討論版 16 07-06-03 07:32 PM
charafes 電擊report Hayami H-GAMEの部屋 18 05-15-03 09:35 AM

現在的時間是 03:47 PM

手機版 | APP版