Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-22-21, 02:15 AM   #26
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
10:00係已經清左機。(其實通常未夠鐘已經清左機)
而可以開到機,負責收錢既係已經打卡收工。
其他貨場staff,SA係收唔到錢。
重有,係無鑰匙開鐵閘。(職員係入面亦唔一定聽到你拍)

想要人情味,去養和醫院個d吧,24小時,快、靚、正。

而且你講到痛成咁,唔好只聽妹妹講。
痛成咁,可能已經出事…止痛,只係止個痛,唔係治療。
去醫院check check好。

肩頸筋膜發炎掐住血管,導致頭痛中風!伸展筋膜3招隨時保養
https://www.edh.tw/media_article/844

舊 05-22-21, 09:29 AM   #27
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
美孚去跑馬地堅係遠
西九應該都有夜診

長期痛的話其實點忍到

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 09:47 AM   #28
Tano
嫑憅

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
急症室登記拎籌睇醫生入X光房再等睇醫生拎藥

一粒鐘
記唔記得張籌係乜色?

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 05-22-21, 12:10 PM   #29
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
一般痛症頂多 次緊急…… 分分鐘非緊急……

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 12:17 PM   #30
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
以前
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 12:33 PM   #31
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Tano 查看文章
記唔記得張籌係乜色?

俾完錢拎張收據去量體溫印出黎張野都係張白色紙得個NO.

果陣全場連我都係得2丁友

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 12:38 PM   #32
Tano
嫑憅

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
俾完錢拎張收據去量體溫印出黎張野都係張白色紙得個NO.

果陣全場連我都係得2丁友
2人
算,當冇問過

錢應該攞完藥後
臨走至俾

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 05-22-21, 12:43 PM   #33
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
聖德肋撒近好多
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 01:04 PM   #34
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Tano 查看文章
2人
算,當冇問過

錢應該攞完藥後
臨走至俾
登記果陣俾180

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 01:13 PM   #35
Tano
嫑憅

引用:
作者: swatty 查看文章
聖德肋撒近好多
荃灣港安重近

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 05-22-21, 01:35 PM   #36
winsonhei
Insane Gamer
三防

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDRX-78_GP-03
我當年俾攪拌機片咗手指2下,都係急症等咗成3個鐘先見到醫生
血都乾埋
另外萬0嗰邊就冇法,唔知人地制度如何。幫係人情,唔幫係道理。
winsonhei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 03:48 PM   #37
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
美孚新村不如上山睇瑪嘉烈 ... 行都係15分鐘
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 07:56 PM   #38
Tano
嫑憅

引用:
作者: 420secured 查看文章
美孚新村不如上山睇瑪嘉烈 ... 行都係15分鐘
1樓已經講到明
已經唔信香港既公院醫療服務

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 05-22-21, 08:43 PM   #39
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
之幾日有單新聞
有個阿伯係公院等等下, 就咁死 XD

拍足10min都唔行出嚟問下咩事, 我估班Staff諗法係"收工關咗門啦, 唔好搞我啦"

我十五,六年前剛畢業, 做7仔part time.
遇著收鋪有人要買嘢, 其實都可以照賣.

even 清咗(收銀)機都得. 寫定張紙仔講低咩事, 同D錢袋埋一齊留到第二朝,
第二日入返數就OK.
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-21, 11:11 AM   #40
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
多謝!各位關心!
我依家好好多啦!

PS:琴日已經補番多D緊急性藥品(例如:有睡意止痛藥、消炎藥膏等等!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 05-23-21 11:17 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-21, 11:15 AM   #41
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: pet3 查看文章
反而為什麼妹妹知道哥哥痛到行不動

仲叫哥哥自己落街買藥.....
其實我當時重免強行到既!
同埋我妹唔係我身邊!
我只係用Whatapp同佢傾下我既情況!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-21, 01:34 PM   #42
Tano
嫑憅

引用:
作者: mrk 查看文章
多謝!各位關心!
我依家好好多啦!

PS:琴日已經補番多D緊急性藥品(例如:有睡意止痛藥、消炎藥膏等等!)
最終有冇去睇醫生?

長期痛的話
成藥治標唔治本

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 05-25-21, 09:04 PM   #43
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: mrk 查看文章
多謝!各位關心!
我依家好好多啦!

阿妹係做醫生既話
叫佢比D藥名你自己配定看門口啦
消炎止痛藥有分內同外科

不過你果D應該食Nimesulide 100mg就OK
藥房配好平,1蚊粒

痛症真係好難頂既,保重呀

論壇跳轉

現在的時間是 11:35 PM

手機版 | APP版