Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-02-11, 01:07 PM   #151
Antares
Insane Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
同感

我去到風之祭治場一開始果度, 殺到一兩隻之後總會死的...
我其實諗緊係咪要回去1-2, 1-2 狂操升魂同Level先會再去其他地方打

真係好恐怖,我開晒燈加唔帶耳筒玩
我好想爆第二輪加少少第三輪攞埋白金,不過無乜膽量開game

風之祭治場4-1我第一次玩時,見到d骨骨兵碌埋黎差d嚇死

其實用弓逐隻引加打擊系武器唔太難,主力魔法就更容易

舊 06-02-11, 01:11 PM   #152
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Antares 查看文章

還有好多時 無音樂 好安靜
但有時會有飛行系的風聲
又有腳步聲或怪叫

又要 風聲同腳步聲或怪叫 都真係有敵人.....

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 01:19 PM   #153
kashiko

註冊日期: Mar 2008
引用:
同感

我去到風之祭治場一開始果度, 殺到一兩隻之後總會死的...
我其實諗緊係咪要回去1-2, 1-2 狂操升魂同Level先會再去其他地方打
果d 骨兵係練功妙品, 初頭打一兩隻就可以升一級
果關最好係打死一兩隻就返屋企升級, 不斷repeat就可以升好多level
kashiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 01:19 PM   #154
Antares

引用:
作者: pet3 查看文章
還有好多時 無音樂 好安靜
但有時會有飛行系的風聲
又有腳步聲或怪叫

又要 風聲同腳步聲或怪叫 都真係有敵人.....
仲有鈴聲,女人唱歌聲

不過 dark soul我點都支持,最多買左唔開

舊 06-02-11, 01:48 PM   #155
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我覺得最恐怖係有機會冇曬 d 魂
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 01:50 PM   #156
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
demon's souls我永遠都白唔到金

因為我太細膽,覺得呢隻野仲恐怖過d恐怖game

我其實硬著頭皮爆左一次,不過一諗起3-1同3-2就驚(prison同tower個氣氛好得人驚)

反而我又唔覺好難玩,我全程solo
Chapter 3 我都唔敢玩,但其他都OK

舊 06-02-11, 02:08 PM   #157
Antares

引用:
作者: Marco 查看文章
Chapter 3 我都唔敢玩,但其他都OK
原來都有人同我 一樣,咁驚第3關

舊 06-02-11, 02:09 PM   #158
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:

唔用弓同魔法的話難度直線上升
分分鐘無頭騎士都唔夠打

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 02:43 PM   #159
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: kashiko 查看文章
果d 骨兵係練功妙品, 初頭打一兩隻就可以升一級
果關最好係打死一兩隻就返屋企升級, 不斷repeat就可以升好多level
原來係咁, 咁有機會再開就試下先

但其實點解分邊關係2,3,4,5...........好亂
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 02:44 PM   #160
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: 亞利古 查看文章
分分鐘無頭騎士都唔夠打
我個角度好似係流浪漢....有弓但無魔法......
所以我覺得好難打
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 02:47 PM   #161
pet3
The One

引用:
原來都有人同我 一樣,咁驚第3關
有種不快感

這是他成功之處

故事好像是國王把 大量的人關在這裡殺掉
所以 好多血 之類

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 06-02-11, 02:51 PM   #162
kashiko

註冊日期: Mar 2008
引用:
原來係咁, 咁有機會再開就試下先

但其實點解分邊關係2,3,4,5...........好亂
由d 石碑左至右咁分, 第一係國王, 最後係腐朽
第二石碑係整武器+儲石用, 第四石碑係升級用
kashiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 03:11 PM   #163
地獄 貴公子
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
PSN  IDChildeAbaddon
XBox Live GamertagChildeAbaddon
越睇越正,呢班dev team...真係有料到
雖然9成玩唔掂,上集都冇爆到....感覺太驚...一個人唔想玩太耐..有friend就好好玩!

有冇知班 developer嘅background?
地獄 貴公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 04:04 AM   #164
hk_boy
諸行無常 諸法無我

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDSwitch
Nintendo Switch IDPS Vita
3DS Friend Code0123 4567 8900
PSN  IDXBox one
XBox Live GamertagPlayStation 4
引用:
作者: 地獄 貴公子 查看文章
雖然9成玩唔掂,上集都冇爆到....感覺太驚...一個人唔想玩太耐..有friend就好好玩!

大致上係PS King's Field的廷續...

話說某場合SCE梶井健見到
FromSoftware宮崎英高
問佢有無製作King's Field新作...
結果兩公司一齊整隻fantasy類,
要有高難易度達成感的
彷如古典RPG Wizardry...

開発期間二年半、
Producer係SCE梶井健、
Director係FromSoftware宮崎英高。
Keyword[挑戰,發現,達成感]

以上係譯自維基日本語DS資料~

日本(本州)縱斷した,オレは~!
遙かなる時空,異形の月!
セガサミーホールディングス株式会社

此篇文章於 06-03-11 04:58 AM 被 hk_boy 編輯。
hk_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 05:08 AM   #165
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
講真,我無同Fd連過來玩
死左做鬼/平時做人
同係同街客玩..

第3關係煩在監獄難認路
講恐怖我覺得腐谷仲勁.5-3落到去,見到個紅影係度買圍遊...你落左沼地又跑唔到個下先慘..仲有3個大腐敗人企埋一齊個度又係煩...要引...都唔好怪我用死霧屈死佢...
仲有開段5-1,無啦啦走班腐壞村民隊你落樓跌死都有..
引用:
作者: 地獄 貴公子 查看文章

唔會玩唔掂架喎
一係你fd做鬼幫你
一係你去做鬼幫人

連死都唔驚.仲有咩會怕
引用:
作者: 亞利古 查看文章
分分鐘無頭騎士都唔夠打
2-2火狗同埋3-2雙食人鬼最難搞
[我買個時已經update到無得用弓屈第一隻食人鬼]
卒仔既話,2周目起3-3上樓梯打大佬前,有隻紅章魚先勁,次次我都係背後偷襲.唔係比佢吸星大法吸一吸真係死得..

---------------
大家殺5-3聖女個刻有無罪惡感?

此篇文章於 06-03-11 05:20 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 11:33 AM   #166
Number Two
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDBe-a-copycat
XBox Live GamertagDummyThejackass
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
唔會玩唔掂架喎
一係你fd做鬼幫你
一係你去做鬼幫人

連死都唔驚.仲有咩會怕
驚個個死晒大家做晒鬼

舊 06-03-11, 12:38 PM   #167
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
http://bbs.a9vg.com/thread-1940224-1-1.html

體驗會視頻

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 01:01 PM   #168
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
大陸仔誤報...體驗會係6月11日先有~

段片係班腩在杜拜的Level Up event~

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 02:39 PM   #169
Antares

引用:
作者: pet3 查看文章
有種不快感

這是他成功之處

故事好像是國王把 大量的人關在這裡殺掉
所以 好多血 之類
D刑具同3-2個血池

引用:

有,bgm加埋對白都寫得好好,我鍾意故事話佢係the most impure soul,好諷刺

舊 06-03-11, 02:51 PM   #170
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
Dark Soul Exclusive Story Trailer HD
http://www.gametrailers.com/video/e3...k-souls/714546

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 03:06 PM   #171
pet3
The One

引用:

佢勁到爆
高防 狂斬時 會神怒
我身邊的藍鬼比佢震死左

最後還是談話 他會自殺 輕鬆多了

FGO 目標預算
舊 06-03-11, 05:07 PM   #172
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

フロム・ソフトウェアの新作ダークファンタジーRPG『DARK SOULS(ダークソウル)』の発売日が、2011年9月15日に決定。

舊 06-03-11, 05:13 PM   #173
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
ダークソウル第3弾PV日本語版
http://www.fromsoftware.jp/darksouls...ts/movie3.html

「DARK SOULS」の発売日が2011年9月15日に決定! 予告編第3弾となる最新トレイラーと
数量限定の購入特典にも注目だ
http://www.4gamer.net/games/120/G012067/20110602037/

舊 06-03-11, 05:21 PM   #174
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

予約有Soundtrack,今次要訂啦

舊 06-03-11, 05:46 PM   #175
pet3
The One

引用:
作者: Marco 查看文章
フロム・ソフトウェアの新作ダークファンタジーRPG『DARK SOULS(ダークソウル)』の発売日が、2011年9月15日に決定。
TOX 9月8
黑暗 9女15
og 9月28
平均10日一隻

FGO 目標預算

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dark Souls (Vol.2) - 人間性を捧げよ Einhander 攻略及心得交流區 807 05-17-14 07:11 PM
[多機種] Dark Souls - 心が折れそうだのゲーム Einhander 攻略及心得交流區 1062 05-02-13 09:15 PM
Dark Souls: Prepare to Die Edition ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 3 04-16-12 12:33 AM

現在的時間是 08:10 AM

手機版 | APP版