Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-18-19, 10:55 AM   #26
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
見預告,小丑原本係做小丑,比人玩,又窮,好無線劇feel…

舊 07-14-19, 12:06 AM   #27
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
呢排有啲消息:一就係 WB 會拎套片去威尼斯影展參展,有人話佢係向小金人進發咁話。二則男主角話部戲同各漫畫版冇關,係全新創作咁喎。

舊 07-24-19, 07:17 AM   #28
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

https://tiff.net/events/joker

https://comicbook.com/dc/2019/07/23/...enix-dc-films/
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-19, 01:46 PM   #29
f2light
Crazy Gamer

122 minutes
https://comicbook.com/dc/2019/07/24/...time-revealed/

此篇文章於 07-26-19 03:49 AM 被 f2light 編輯。
舊 08-29-19, 12:26 AM   #30
f2light
Crazy Gamer

舊 08-29-19, 03:06 AM   #31
肉羊哩咖
griffin611

氣氛同攝影一流,不過都唔係好知佢講乜,爭少少。

舊 08-29-19, 12:08 PM   #32
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 02:08 PM   #33
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇完呢個預告,
以造型嚟講,
暫時都係覺得Jack Nicholson Batman (1989),
同Heath Ledger The Dark Knight (2008)版Joker,
入型入格d,可能未出毀容後造型?
定今次純粹心態決定境界…

https://www.imdb.com/title/tt0096895/?ref_=fn_al_tt_1
https://www.imdb.com/title/tt0468569/

舊 08-30-19, 02:31 PM   #34
f2light
Crazy Gamer

舊 09-01-19, 12:46 PM   #35
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
香港係唔係要禁播呢,我相信睇完會多左一批小丑出來

[情報] 小丑 威尼斯影展 首播評價解禁
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1567312879.A.836.html
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-19, 01:35 PM   #36
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
首映評價這麼高真難得

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-19, 03:03 PM   #37
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
首映評價這麼高真難得
IGN比到十分滿分添,
內容我無聽晒,費時被劇透…

https://www.ign.com/articles/2019/08...r-movie-review

https://www.youtube.com/watch?v=kozkmhIyP0I

舊 09-02-19, 03:14 PM   #38
david
The One

註冊日期: Mar 2002
https://batman.fandom.com/wiki/The_Joker

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 05:51 PM   #39
肉羊哩咖
griffin611

雖則部戲據報係獨立(唔算透掛),導演已經開咗聲想拍續集。呢套個品牌係 DC Black Label,有別於一般 DCEU 嘅片,亦都無喇 lun。而因為無乜特技要做,成本低到痺,有可能添食。

----------
據報威尼斯影展散場嗰陣,有成八分鐘起立鼓掌致敬(咳),但出呢影評有彈有讚,不過幾想入場睇。

此篇文章於 09-04-19 04:22 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-19, 04:07 PM   #40
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
拎左金獅獎呢...
https://www.techbang.com/posts/72695...from=home_news

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-19, 12:36 PM   #41
f2light
Crazy Gamer

舊 09-12-19, 05:35 AM   #42
f2light
Crazy Gamer

舊 09-14-19, 08:53 AM   #43
f2light
Crazy Gamer

舊 09-17-19, 01:17 AM   #44
f2light
Crazy Gamer

舊 09-21-19, 01:29 PM   #45
肉羊哩咖
griffin611

根據本人好多時同意嘅影評講,呢部政治味好重,極黑暗(比 One Bad Day 仲黑),極殘暴,男主角演出極出式,絕對對係小金人料,電影好多位向七八十年代電影致意(好似 Taxi Driver ),但對精神病嘅描述會引起爭議。

做得知名少少嘅 YouTube 影評都會標明有冇劇透嘅,尤其部戲都仲未公演。SJU 好少評成半粒鐘咁長,有時間望望~

舊 09-27-19, 03:37 PM   #46
GimGim

註冊日期: Jun 2002
US Army Issues Warning To Soldiers Going To See Joker

https://www.unilad.co.uk/film-and-tv...eUMkfgEutdk6fc

引用:
In the email, army officials claimed that incels ‘also idolize the Joker character, the violent clown from the Batman series, admiring his depiction as a man who must pretend to be happy, but eventually fights back against bullies’.

‘Incel’ was a term coined in the 90s: it’s a self-professed definition of ‘involuntarily celibate’ men who blame their situation on women.

The new film – which looks to be a dark, twisted odyssey through the origin of the iconic Batman foe, this time played by Joaquin Phoenix – has been sparking concerns ahead of its release.

此篇文章於 09-27-19 03:41 PM 被 GimGim 編輯。
GimGim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 12:12 AM   #47
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完,的確又黑又諷刺現實,加上現時本地處境更加令人百感交集…
Joaquin Phoenix完全個人表演,成為咗最好戲joker,戲與男主都有望可以攞奬

定位係joker前傳,臨尾又睇多次Bruce仔睇住老豆老母攞便當,睇黎呢位joker可以過渡去僵屍蝙蝠俠個世界掛

此篇文章於 10-04-19 12:16 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 12:15 AM   #48
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
真是近排的環境下看完這作真是特別有共嗚。。。。。

不過千萬不要抱平時的英雄片感覺去看不然一定會失望

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 07:10 AM   #49
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依個版本個老豆完全係自己找死

把口臭成咁居然出面全世界想做你時仲唔帶sp

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 05:51 AM   #50
肉羊哩咖
griffin611

真定假,假定真,化行個粧去坐監

完全 Phoneix 個人表演,極之扭曲,令人不安嘅片,唔好預有咩冒險元素,亦加入咗唔少政治批評。呢個小丑有好多個人表演慾,同樣性情聲線嘅變化,唔誇張。呢個定 TDK 嘅小丑點個戲啲,要睇多次先得。

要留意,Fleck 係個唔可靠嘅講故佬(參考 Mr Robot),究竟呢度有幾成真,定係全部都係佢啲 FF 嚟?木宰羊~

故事發生1980年代(連 WB 個 logo 都跟返),食煙無而家禁得嚴,而好似紐約咁,罪惡橫行,人際關係好冷漠,好配合小丑產生嘅環境。

手尾⋯⋯

個單親阿媽最後點?
仲有,你真係放生咗個矮仔?而個矮仔無去督灰?

--------

評論指故仔好多向 喜劇之王 同 的士司機 致敬(都係羅拔廸尼路有份演),而早期馬田思高斯有份人向 WB 推薦呢部片。

此篇文章於 10-06-19 05:57 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Phoenix Point (X-Com 創作者新作.2018) 信長 PC電腦遊戲討論版 1 10-03-17 07:23 PM
[NDS] DQM Joker 2 Professional Jasoncheng 手提遊戲機討論版 8 04-21-11 02:39 AM
[多機種] Harry Potter and the Order of the Phoenix 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 06-14-07 09:32 PM
[NDS] Harry Potter and the Order of the Phoenix okman 手提遊戲機討論版 2 06-08-07 01:18 PM
Batman vs Joker+Alien+Predator 大情大性武大帝 ~清談館~ 11 07-27-04 10:58 PM

現在的時間是 08:14 PM

手機版 | APP版